cudan osjecaj ispod lijevog rebranog luka

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
lamae

#1 cudan osjecaj ispod lijevog rebranog luka

Post by lamae »

pozzzdrav svima :-)

interesuje me da li se ikome isto desavalo, odnosno, da ispod lijevog rebra osjeca ne bol,nego kao pritisak koji se pojavljuje ili na dodir ili samo od sebe???? googlala sam i more je "dijagnoza".....neki kazu da je slezena u pitanju, neki da zeludac, a neki pak da nije nista.....i iskrena da budem, dobro sam se isprepadala citajuci :-(

lijep pozzzdrav :-)
sarlo

#2 Re: cudan osjecaj ispod lijevog rebranog luka

Post by sarlo »

Dozivljavanje boli moze biti razlicito. Zavisi od stadija bolesti. Na pocetku su to obicno "cudni osjecaji", kasnije napreduje.
Osjecaj ti je emocija ljubav, mrznja, bijes,...
Tumor, neki poremecaj sa dijafragmom, i angina pektoris moze da izazove taj "osjecaj".
Da je ispod desnog bilo bi mnogo bolje. Tu je jetra, zucna kesa, refleks upale slijepog crijevo...
Pozdrav i sve najbolje i tebi.
alica.k

#3 Re: cudan osjecaj ispod lijevog rebranog luka

Post by alica.k »

desavalo se meni, isla sam i doktoru, rekao mi je da imam nesto sto se zove kostohndritis il vak nesto i da nije opasno. to je kao neko zapaljenje hrskavice, obicno je osjecaj oko 6. i 7. rebra, i obicno se javlja kod zena. ali mene je bolilo to uzasno, npr kad duboko udahnem (danima sam pokusavala da ne disem) ili kad se ruzno namjestim dok spavam. hvala bogu proslo je.

u svakom slucaju, idi doktoru.
The Nightwatchman

#4 Re: cudan osjecaj ispod lijevog rebranog luka

Post by The Nightwatchman »

alica.k wrote:desavalo se meni, isla sam i doktoru, rekao mi je da imam nesto sto se zove kostohndritis il vak nesto i da nije opasno. to je kao neko zapaljenje hrskavice, obicno je osjecaj oko 6. i 7. rebra, i obicno se javlja kod zena. ali mene je bolilo to uzasno, npr kad duboko udahnem (danima sam pokusavala da ne disem) ili kad se ruzno namjestim dok spavam. hvala bogu proslo je.

:D :D
alica.k

#5 Re: cudan osjecaj ispod lijevog rebranog luka

Post by alica.k »

The Nightwatchman wrote:
alica.k wrote:desavalo se meni, isla sam i doktoru, rekao mi je da imam nesto sto se zove kostohndritis il vak nesto i da nije opasno. to je kao neko zapaljenje hrskavice, obicno je osjecaj oko 6. i 7. rebra, i obicno se javlja kod zena. ali mene je bolilo to uzasno, npr kad duboko udahnem (danima sam pokusavala da ne disem) ili kad se ruzno namjestim dok spavam. hvala bogu proslo je.

:D :D
ja sam ozbiljna.
bas sam se onako bojala jer to pravo zaboli kad duboko udahnes, i onda sam sve kontrolisala se da ne disem duboko nego samo povrsno. grozno.
Did

#6 Re: cudan osjecaj ispod lijevog rebranog luka

Post by Did »

U pitanju je jedna bezopasna bolest koja se u našem narodu zove "sandžija" ili "sanđija"! Nemoj ništa preduzimat. Proće...
Post Reply