O tome da kinezi i rusi vec uveliko pripremaju taktiku protiv SAD-a i EU, da nam se sprema nuklearni napad, da kinezi jedva cekaju da napadnu Japan, da nas vec uveliko zamjenjuju robori, da je ljudska rasa u dosta poslova zamjenjiva i inferiornija od robota, da u Kaliforniji automobili "voze" bez ljudskih vozaca.....
Zamislila sam scenu..otvaram vrata, stoji robot i hladno kaze..ja dosao da te ubijem
Koliko toga sta se dogadja u svijetu necemo cuti u nasim vjestima. Nase vjesti su vec godinama iste.
I onda pogledam tipove koji se "bore" na ovim izborima, o cemu oni pricaju, cime nas "zabavljaju".
Ko je ikada od starih ili nadolazecih uopste u 21. vijeku, i ko je od njih ustanju komentirati sta se dogadja , sta nas stvarno ceka, jer njihovo polje "razmisljanja" jos nije izaslo iz 17. vijeka, a mi mozemo biti sretni ako oni znaju upotrebiti "pametni" telefon i nastimati programe na njihovoj kablovskoj.
To me podsjeti na onaj vic...
Iza sedam gora i sedam mora, iza sedam rijeka zivio jedan zmaj, ustane jedno jutro, pogleda oko sebe i rece...JEBOTE U KOJOJ PRIPIZDINI I JA ZIVIM...
U kojem smo mi vijeku zapravo?