Čudaci na sarajevskim ulicama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bušman

#76 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Bušman »

Kako se zvao onaj lik sto je u ratu i malo poslije rata hodao Ferhadijom sa bijelim medicinskim mantilom i vukao za sobom pretis lonac?

Kako mi je samo zao Slobe. Jednom je legenda dao nekoj curi nesto love. Neko je opljackao i udario. Cura place, svi okrecu glavu. Al' eto, naisao Slobo...

Btw, jel' neko upratio onog lika sto plese u Ferhadiji? Upali neki iritantni zvuk na kasetofonu i onda se zadaje po cijeli dan :D :D
opet ja

#77 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by opet ja »

Lesli Eldridž wrote:Sjeća li se ko Hore? U ratu je bio živ, viđao sam ga...
Pa Rozika, Rabija, Suljo Tamburica, sve su to stari i zanimljivi kultni likovi urbanog Sarajeva od prije nekoliko decenija kojih se sjećaju nešto malo starije prave sarajlije od većine forumaša... 8-)
oho ti se oho sada...kada pocnu :D :run:
Lesli Eldridž

#78 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Lesli Eldridž »

opet ja wrote:
Pa Rozika, Rabija, Suljo Tamburica, sve su to stari i zanimljivi kultni likovi urbanog Sarajeva od prije nekoliko decenija kojih se sjećaju nešto malo starije prave sarajlije od većine forumaša... 8-)
oho ti se oho sada...kada pocnu :D :run:
Ne vjerujem da može biti reakcija, sve su ovo mlađa raja. Za ove likove mogu samo znati samo ako su im roditelji prave sarajlije, pa iz njihovih priča. Interesantni su to likovi bili. Horo legenda (njega se mogu sjećati i mlađi, možda je još živ). Karanana je legenda bio. Kad bi ga zvali ustaša (bezobrazna svjetina) šizio bi ganjao ih, kamenjem gađ'o... 8-)
Last edited by Lesli Eldridž on 06/06/2009 22:49, edited 1 time in total.
tempora

#79 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tempora »

A Evgenija? Jos je ziva, ako se ne varam.
suspect_zero

#80 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by suspect_zero »

Horo - Hajro umro, (da si ti zdravo :) ) a brat mu Mujo (i njega zovu Horo) živ i najčešće je kod Mušana brice na Bistričkoj stanici.......za Rabiju sam čula da je negdje kod Visokog ali nisam sigurna
Lesli Eldridž

#81 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Lesli Eldridž »

Znam ja da ih je dvojica, ali Mušan brico je nekad davno na pola Bistrika radio - kod Azrine trafike, tako da si nešto pomiješala sa bistričkom stanicom. Nema tamo brice Mušana, niti je ikad tamo radio. Rabija je umrla daaaavno...
suspect_zero

#82 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by suspect_zero »

Lesli Eldridž wrote:Znam ja da ih je dvojica, ali Mušan brico je nekad davno na pola Bistrika radio - kod Azrine trafike, tako da si nešto pomiješala sa bistričkom stanicom. Nema tamo brice Mušana, niti je ikad tamo radio. Rabija je umrla daaaavno...

Nisam ba ništa pomiješala, kod semafora na Bistričkoj stanici Mušan već neko vrijeme ima svoju brijačnicu/frizerski.............u onom nizu gdje je Hayat
barby02

#83 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by barby02 »

Eh , meni je Slobe Familije jako zao. . Prvi put sam ga vidjela kao djevojcica kada je prisao mamio i meni. . sva sam se istraumirala . Kako sam isla u srednju na Katedralu pocela sam svaki dan da ga srecem. . Bio je tako pristojan u svojoj tragediji koju nije shvatao. . .
Kad citam ovakve teme " sjecanja", grom me ubio ako se svi mi ne znamo, bar iz vidjenja. . . :-)
tempora

#84 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tempora »

barby02 wrote:Eh , meni je Slobe Familije jako zao. . Prvi put sam ga vidjela kao djevojcica kada je prisao mamio i meni. . sva sam se istraumirala . Kako sam isla u srednju na Katedralu pocela sam svaki dan da ga srecem. . Bio je tako pristojan u svojoj tragediji koju nije shvatao. . .
Kad citam ovakve teme " sjecanja", grom me ubio ako se svi mi ne znamo, bar iz vidjenja. . . :-)
Ja ime vise tesko pamtim, a bit ce i likove, jer svako malo presrecem ljude po Sarajevu, letim da ih zagrlim misleci da su ovaj ili onaj. A jos niti jednom mi se nije desilo, da je to neko koga poznajem iz "proslog zivota". Na ovoj temi, o ovim ljudima, kao da procitah o najrodjenijima. :roll:
Lesli Eldridž

#85 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Lesli Eldridž »

suspect_zero wrote:
Lesli Eldridž wrote:Znam ja da ih je dvojica, ali Mušan brico je nekad davno na pola Bistrika radio - kod Azrine trafike, tako da si nešto pomiješala sa bistričkom stanicom. Nema tamo brice Mušana, niti je ikad tamo radio. Rabija je umrla daaaavno...

Nisam ba ništa pomiješala, kod semafora na Bistričkoj stanici Mušan već neko vrijeme ima svoju brijačnicu/frizerski.............u onom nizu gdje je Hayat
To je nešto novijeg datuma od nedavno, nije mi poznato... 8-) i jeko taj Mušan? Mušan sa Bistrika je davno umro... 8-)
Last edited by Lesli Eldridž on 06/06/2009 23:42, edited 1 time in total.
bosna123

#86 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by bosna123 »

ja.neron wrote:Image
:thumbup: Hvala za ovu sliku.
Dendrlix wrote: A onaj ciko sto je znao pricati unatrag. Hodao je sa sveskicom i olovkom kojom je dokazivao svoju nepogresivost. Za cigaru je znao popricati unatrag na engleskom, njemackom, francuskom i ruskom. Sta li sa njim?
On je bio simpa, zadnji put neposredno iza rata u Strosmajerovoj mojoj raji i meni pokazivao to svoje umijece... Skendera se isto sjecam...
bosna123

#87 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by bosna123 »

be highirly wrote:nurija je fakat lik, jednom ga u ratu pitam sto ce ti bolan limun u ustima, kaze king
'organizam mora biti u dodiru sa vitaminima u svakom momentu' :lol:
:lol: :lol: Legenda :lol:
terra_incognita

#88 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by terra_incognita »

suspect_zero wrote:

Horo - Hajro umro, (da si ti zdravo :) ) a brat mu Mujo (i njega zovu Horo) živ i najčešće je kod Mušana brice na Bistričkoj stanici.......za Rabiju sam čula da je negdje kod Visokog ali nisam sigurna
Rabije se sjecam.
Uvijek upadno nasminkana, karmin cenat oko usta, napucana- nekuda hita :-D .
Jednom je dijelila pare prolaznicima, onu novcanicu sa Titom.
suspect_zero

#89 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by suspect_zero »

Lesli Eldridž wrote:
suspect_zero wrote:

To je nešto novijeg datuma od nedavno, nije mi poznato... 8-) i jeko taj Mušan? Mušan sa Bistrika je davno umro... 8-)

Ne znaš Mušana :?: :shock: :shock: ma bjaaaaaaaži ba :-D :-D
tatjanamster

#90 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by tatjanamster »

A šta je sa onim 'rugobom' ( kako ga djeca zovu), užasno mršavim i visokim što svaki dan oko 14 - 14:30 izbije u Ferhadiju i onda sa osmjehom ubrzano hoda kroz ulicu prema BBI-u.
I tako svaki dan.
Usput, meni ti ljudi nisu smješni, nažalost, nisu niti zanimljivi,
to je zapravo bolest za koju niko ne zna kada može otići na bolje ili na gore.

USPUT
Ovaj što je dirao kosu, prije rata,jednom dok sam sjedila u tramvaju, uđe i sjede iza mene i provuče prste kroz moju kosu :shock:
Okrenem se, sva uznemirena, kad on osmijeh nabacio i kaže - imaš predivnu kosu :-) :-) :-)
Nisam mogla ništa reći...
dojmio me :D
terra_incognita

#91 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by terra_incognita »

tatjanamster wrote:A šta je sa onim 'rugobom' ( kako ga djeca zovu), užasno mršavim i visokim što svaki dan oko 14 - 14:30 izbije u Ferhadiju i onda sa osmjehom ubrzano hoda kroz ulicu prema BBI-u.
I tako svaki dan.
Usput, meni ti ljudi nisu smješni, nažalost, nisu niti zanimljivi,
to je zapravo bolest za koju niko ne zna kada može otići na bolje ili na gore.
Pa on je pratio radnike kablovske, za njega sam pitala.
Prije nije tako izgledao, vremenom...
BajrinNajmladji

#92 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by BajrinNajmladji »

barby02 wrote:
amrica wrote:Jaoooo, ko se Ace sjeti.... i pokusaja diranja kose.

Nije bio opasan, nego samo stvarao osjecaj nelagode.

A za Slobu zna citav grad, umro je u Fojnici :sad: , a Ganic je uzeo kucu za 30 milja...

U Fojnici je i Sasa "kvatro mile cinkve baci" iz Dolly bel
Eh , meni je Slobe Familije jako zao. . Prvi put sam ga vidjela kao djevojcica kada je prisao mamio i meni. . sva sam se istraumirala . Kako sam isla u srednju na Katedralu pocela sam svaki dan da ga srecem. . Bio je tako pristojan u svojoj tragediji koju nije shvatao. . .
I Pinjo je bio smješten tamo,...Ni litijum mu nije mogao pomoći,...Samo ne znam da li je još živ,...A da kupimo cigara i tako-to pa da neko odnese Saši i...Svima, Gordana je tamo (Sina ima sa veoma poznatim likom),...
Bloodflow

#93 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by Bloodflow »

Nuriju sreo juče u Koševskoj (bivša Kralja Tomislava), stoji preko puta fast fooda kod druge gimnazije, šta više dobro izgleda, a pameti ima više nego prosječan stanovnik ovog grada :D
A slažem se za Slobu, Ejupe Ganiću licemjeru i odrode osušilo ti se porodično stablo zbog ovog grijeha, sve ti na kamaru j.... :evil:
sodom

#94 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by sodom »

meni je DINO MERLIN NA ONOM GAY POŠTARSKOM baysu koma kad ga vidim!!! :run:
drug_komesar

#95 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by drug_komesar »

zna li neko sta je sa dedom koji je prvo prodavao olovke, jeftine satove i razne sitnice kod velikog parka, gradine i sarajke iza rata (mozda i prije, ne sjecam se tog vakta) a onda samo sjedio na podzidu kod gradine ili korza?
nikad ga nisam cuo da je progovorio rijeci a kad bi mu tutno koji dinar samo klimne glavom. moj stari redovnokad ga sretne da mu bar petaka, ali nismo ga vidjeli ima godina.
nadam se da je ziv.
amrica

#96 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by amrica »

drug_komesar wrote:zna li neko sta je sa dedom koji je prvo prodavao olovke, jeftine satove i razne sitnice kod velikog parka, gradine i sarajke iza rata (mozda i prije, ne sjecam se tog vakta) a onda samo sjedio na podzidu kod gradine ili korza?
nikad ga nisam cuo da je progovorio rijeci a kad bi mu tutno koji dinar samo klimne glavom. moj stari redovnokad ga sretne da mu bar petaka, ali nismo ga vidjeli ima godina.
nadam se da je ziv.

Je li to isti dedo sto je prodavao priglavke ispred ulaza u Stakleni grad? Star, mali mrsav, cucao na ulici, uvijek se nasmije, ja mu redovno davala nesto parica.... dugo ga nema, sigurno 3-4 godine.
DZONPI

#97 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by DZONPI »

Neznam dali Tvora stavit u ovu listu ali zasluzuje da se spomene.legenda.
be highirly

#98 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by be highirly »

sjeca li se neko onog profi voajera sto je ordiniro u velikoj aleji....joj, krenes sa curom da razmjenis fluide i samo ga skuzis nedaleko iza kakvog grma kako pilji :D
stari_sarajevski_gospodin

#99 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by stari_sarajevski_gospodin »

DZONPI wrote:Neznam dali Tvora stavit u ovu listu ali zasluzuje da se spomene.legenda.
:mrgreen:
latinalover

#100 Re: Čudaci na sarajevskim ulicama

Post by latinalover »

HAVANA wrote:Aco je bio simpatičan :D pa Haug,pa Slobodan i nabrajanja familija :-) ,Fefe(nije baš lujka al bio je smiješan,eno ga glumi u mahalašima :lol: ..........
slobodana sesejcam ..uvijek je bio u mojoj ulici..slobodan boban smo ga zvali...djeca ga udarala a on "milicija"al pricala nam je nastavnica istorije u osnovnoj da je bio strasno intelegentan, irekao joj je nesto sto nijakko nije mogla otkriti
Post Reply