Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Moderator: Benq
-
mekentas
#1 Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
zanima me sta mislite o ovom telefonu? na netu kazu da je kvalitetan, jeftin, sve u svemu predobar...
http://www.cubot.net/product_list.aspx
na pandawill : http://www.pandawill.com/cubot-t9-smart ... 81161.html
to je 367 KM
to je 367 KM
- HardCore
#2 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Pa kad kazu ti ih poslusaj, kad ti se pokvari za par mjesecni nemoj onda kukati,,,,pored ovoliko samsunga htc-a noki-a,vi kupujete ove kineze,, veoma interesnto..
-
mekentas
#3 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
hoces da kazes da za te novce mozes kupiti mobitel od 13MP straznjom kamerom i 5MP prednjom, ovakvim procesorom, velicinom ekrana i svim ostalim karakteristikama od tih nabrojanih brendova?
-
SamMot
#4 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Bolja ti je recimo svaka Lumia od tog telefona. To su telefoni za jednokratnu upotrebu. Bilo koja glupost da ode (a desiće se) možeš ga baciti. Da ima tera-pete-giga-hexa core procesor i milion GB rama kao i Ultra HD kameru i nuklearnu bateriju, opet ne vrijedi tih para jer nema garancije kao ni servisa.mekentas wrote:hoces da kazes da za te novce mozes kupiti mobitel od 13MP straznjom kamerom i 5MP prednjom, ovakvim procesorom, velicinom ekrana i svim ostalim karakteristikama od tih nabrojanih brendova?
Bolje uzeti bilo koju Lumiu ili bilo koji Samsung sa prosječnim karakteristikama nego to. Sa Lumiom ili Samsungom znaš šta imaš. Sa kinezom imaš mačka u vreči.
- ovajonaj
#5 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
mislim da se korisnici samsunga s3 i s4 pogodjenih sudden death problemom ne bi sa tobom slozili...
-
SamMot
#6 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Ma da je pogođen ICBM-omovajonaj wrote:mislim da se korisnici samsunga s3 i s4 pogodjenih sudden death problemom ne bi sa tobom slozili...
- mirsek
#7 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Zato neka kupi kineza u telekomu za sicu i neka uziva u 2 godine garancije.
Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
Poslano sa mog Grand X Pro koristeći Tapatalk 4
-
Scopio
#8 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
http://anton008.com/cubot-gt99-recenzija/
odlicna recenzija a i ovaj site, ja vec dulje vrijeme narucujem i odjecu i tehniku preko banggood i prezadovoljan sam!
odlicna recenzija a i ovaj site, ja vec dulje vrijeme narucujem i odjecu i tehniku preko banggood i prezadovoljan sam!
-
Djubre_
#9 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Kupi ti Kiu, Daewaa, Hyundaia.. jeftino a dobro jbg...mekentas wrote:hoces da kazes da za te novce mozes kupiti mobitel od 13MP straznjom kamerom i 5MP prednjom, ovakvim procesorom, velicinom ekrana i svim ostalim karakteristikama od tih nabrojanih brendova?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
SamMot
#10 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Jedino što od kineza vrijedi je Huawei, ZTE, Lenovo i sl. marke.
-
Djubre_
#11 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Imaju kinezi dobre robe za male pare. Ali ne bih se odmah zaletao za ovim stvarima.. sve je to super 4 jezgre, giga rama, 12 mpx kamera.. hd ovo ono.. ali pitanje je do kad ce to funkionisati..
A recimo u slucaju da SAMO JEDNOM ispadne, naravno mogu se razbiti svi, a i ne moraju, samo se okrnje malo.. a za ovaj se bojim ako ispadne jednom, da jw gotov.. dijela nemas ni na mapi..
Imas ti samsung telefone par puta ispali.. ali jbg ode mu zvucnik, moze se naci. Ode okvir, moze se naci, ode staklo, moze se naci.. sve ima svoju cijenu.. ali taj kinez bi zavrsio u kanti najprije..
Daj boze da bude dobar da ima konkurencije.. ja koliko habam svoj samsung, da je neki drugi, do sad bih se raspao.
A recimo u slucaju da SAMO JEDNOM ispadne, naravno mogu se razbiti svi, a i ne moraju, samo se okrnje malo.. a za ovaj se bojim ako ispadne jednom, da jw gotov.. dijela nemas ni na mapi..
Imas ti samsung telefone par puta ispali.. ali jbg ode mu zvucnik, moze se naci. Ode okvir, moze se naci, ode staklo, moze se naci.. sve ima svoju cijenu.. ali taj kinez bi zavrsio u kanti najprije..
Daj boze da bude dobar da ima konkurencije.. ja koliko habam svoj samsung, da je neki drugi, do sad bih se raspao.
- dinooh
#12 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
jesi uracunao carinu i PDV.mekentas wrote:zanima me sta mislite o ovom telefonu? na netu kazu da je kvalitetan, jeftin, sve u svemu predobar...
to je 367 KM
Mobitel je dobar, Cubot ima dobar model GT99 kojeg svi hvale i masovno se kupuje u Hrvatskoj, pa bi ti predlozio da taj pogledas jer je jeftiniji od ovog , cijena155$
Last edited by dinooh on 30/12/2013 18:19, edited 1 time in total.
- newphoenix
#13 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Pao mi kineski mobitel skoro 20 puta s 1-1.5 metra visine i prezivio, imam zopo i mogo da tvrdim da je dobar.
ako je u pitanju processor mtk6589T i FHD sa 13MP kamerom pogledaj http://www.antelife.com/mobile-phones/a ... hones.html
Ima ZOPO c2 ili THL monkey king.
ako je u pitanju processor mtk6589T i FHD sa 13MP kamerom pogledaj http://www.antelife.com/mobile-phones/a ... hones.html
Ima ZOPO c2 ili THL monkey king.
- mayab
#14 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Mozda je on dobar i mozda te on i dobro posluzi, ali dati 370 KM plus neizvjesno je sa carinom i pdv-om i ne imati nikakvu garanciju???
I ja sam svojevremeno razmisljao da kupim neki tablet tako, i oda kupim Prestigio kod nas, 2 god garancija, i zamisli ovo u 4 mjeseca mi je punjac dva puta izgorio, nove sam dobio u roku odmah u servisu.Zamisli da sam kupio tako nekog kineza preko interneta i to se desi?
I ja sam svojevremeno razmisljao da kupim neki tablet tako, i oda kupim Prestigio kod nas, 2 god garancija, i zamisli ovo u 4 mjeseca mi je punjac dva puta izgorio, nove sam dobio u roku odmah u servisu.Zamisli da sam kupio tako nekog kineza preko interneta i to se desi?
- akcid
#15 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
mayab wrote:I ja sam svojevremeno razmisljao da kupim neki tablet tako, i oda kupim Prestigio kod nas, 2 god garancija, i zamisli ovo u 4 mjeseca mi je punjac dva puta izgorio, nove sam dobio u roku odmah u servisu.Zamisli da sam kupio tako nekog kineza preko interneta i to se desi?
Odakle porijeklom - proizvodnjom, je Prestigio?
- mayab
#16 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Valjda je Češki, ali ne sumnjam da se ne proizvodi u Kini zapravo!Ali ovde je odlicna servisna i garantna podrska u firmi Asbis, nekada Megatrend!
- HardCore
#17 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Djubre_ wrote:Kupi ti Kiu, Daewaa, Hyundaia.. jeftino a dobro jbg...mekentas wrote:hoces da kazes da za te novce mozes kupiti mobitel od 13MP straznjom kamerom i 5MP prednjom, ovakvim procesorom, velicinom ekrana i svim ostalim karakteristikama od tih nabrojanih brendova?
E nek si mu docaro
-
IcedFlame
#18 Re: Cubot kineski mob - tacnije cubot t9, sta mislite?
Mozda zato sto je BMW, star 8 godina, iste cijene kao nova Kia Ceed, a covjek u Ceed-u ima sve sto mu treba i kupio je novo. Ni za jedno ni drugo mu niko ne garantuje da se nece pokvariti za 5 dana ili 5 godina.
Meni se nikad nijedan kineski mob nije pokvario, osim sto je jedan pregazen autom
, i bez problema sam narucio digitizer s neta i zamijenjen je ovdje.
A bilo koji majstor koji zna zamijeniti ekran, zvucnik, mikrofon na Samsungu, a ne zna na kineskom mobitelu - za mene nije nikakav majstor. Ionako sve dijelove i za Brand mobitele kupuju od kineza...
Sent from my W200 using Tapatalk 2
Meni se nikad nijedan kineski mob nije pokvario, osim sto je jedan pregazen autom
A bilo koji majstor koji zna zamijeniti ekran, zvucnik, mikrofon na Samsungu, a ne zna na kineskom mobitelu - za mene nije nikakav majstor. Ionako sve dijelove i za Brand mobitele kupuju od kineza...
Sent from my W200 using Tapatalk 2