zanima me gdje se u Sarajevu moze jeftino uraditi CT vratne kicme, i koliko tacno kosta taj pregled ? Da li je neko od vas imao iskustva sa tim ?
Hvala unaprijed
Moderator: anex
Hvala na savjetuotherside wrote:Pazi gdje radi CT vratne kicme jer mozes dobiti snimak koji je jeftiniji ali nije dobar za interpetaciju (losa rezolucija) pa ce te dr koji je to trazio poslati da ponovis CT ili na MRI sto je jos skuplje![]()
Ta logika jefinoce te u svakom slucaju moze skuplje kostati jer se potencijalno dzaba zracis a dobijas nekvalitetan snimak (bacas pare).
Radje idi u KCUS (radiologija) ili u Opcu bolnicu, mozes i tamo to napraviti bez osiguranja ali ces naravno platiti i sigurno dobiti kvalitetan nalaz.
Poliklinika Sunce od privatnih ima dobru CT opremu.
Za ostale nisam sigurna.
Znaci Al-Tawil definitivno otpadadječak sa šibicama wrote:Ja sam to radio u RDC, mogu ih samo pohvaliti. Recimo, jedni su od rijetkih koji pravilno rade RTG sinusa, kod Al Tawila snimaju "pola slike" jer ne znaju.
djecace, hvala za ovu informaciju, bas trazim gdje da uradim RTG sinusadječak sa šibicama wrote:Ja sam to radio u RDC, mogu ih samo pohvaliti. Recimo, jedni su od rijetkih koji pravilno rade RTG sinusa, kod Al Tawila snimaju "pola slike" jer ne znaju.
Poslao sam im mail, pa sad cekam da mi odgovore (RDC-u). Hvala tebi u svakom slucajudječak sa šibicama wrote:Ja sam prije 4 godine radio, ne sjecam se tadasnjih cijena ali znam danasnje, RTG vratne kicme je 40 km, a CT vratne kicme 170 ja mislim.
Mislim da se moras naruciti, ali nije neka frka za cekanje, isti dan te naruce. Guglaj RDC sarajevo, imaju svoju stranicu, broj telefona i tako dalje.
Nebi otpisavao Al Tawil, ja samo kazem da ne znaju snimiti RTG sinusa (ako do danas nisu naucili), snimaju sprijeda pa se ne vide cijeli sinusi... po pravilu, sinusi se snimaju "kroz glavu" odozada, samo tako se vide cijele supljine.
Kod Al Tawila je, po meni, odlican radiolog Fazlagic, ako jos tamo radi. Imaju oni i dobrih usluga, jeftini su u odnosu na konkurenciju recimo nalazi krvi, i slicno.