CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ismar92

#51 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

stidljiv wrote:10 puta se napisalo da softver nije pod garancijom. Fino ti i pise u garantnom listu. Niti su oni duzni da ti traze rjesenja za tamo neke programe.

Zato postoje kursevi pocevsi od oeprativnog sistema, offica i ostalih programa.
Rekao sam zato što mi nije stalo da se reši taj problem na osnovu garancije.
Sada navodim samo šta mi piše u garantnom listu.
duspi

#52 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by duspi »

garancija znači da je kompjuter fizički ispravan, da se normalno pali, ne resetuje zbog loše memorije, ne ledi zbog loše grafike ili šta već, sve isključivo hardwareski, apsurdno je očekivati da će za svaki pojedinačni software postojati stavka može / ne može..

nego de ti nama reci kakva konkretno greška se javlja kod instalacije autocada (koja verzija windowsa, updatei, verzija cada, jel pirat skinut s torenta i slično?) pa da ti to završimo, nećeš ag završiti svađajući se serviserima :)
atko

#53 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by atko »

Jarane da si ulozio 20% vremena/energije/motivacije koliko si ulozio u ovu temu mogo si skontati sta je problem sa programom ...

S obzirom da rece da studiras... nije tebi bas malo godina da se ponasas ko razmazeno deriste :-)
ismar92

#54 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComThttp://www.sarrade - sramota

Post by ismar92 »

Evo ovako, Potražiti ću slike pa postaviti ovde, ali ću napisati šta mi se pojavljuje.
I da ti odgovorim na ostalo:

konkretno greška se javlja kod instalacije autocada: You cannot install this product on the current operating system.
koja verzija windowsa: Windows 7 Home Premium (orginal, tj. lcencirana, nije piratska)
update: svaki update rađen, trenutno je na Windows 7 SP1 (SP1-update svih prijašnjih pojedinačnih update-ova) verzija cada: Kupljen za 10km negdje u sarajevu, ne znam kako se zove mjesto. AutoCAD 2010

I mislim da sam također probavao sa Orginal programom, tj. može se skinuti sa njihovog sajta na 30 dana, mislim da nisam uspeo preko toga instalirati.

EDIT:
Image
Image
Last edited by ismar92 on 18/03/2011 16:38, edited 2 times in total.
arte.fakt

#55 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by arte.fakt »

Kupi MAC :D
duspi

#56 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by duspi »

dvominutni google search...

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-2 ... -p/2939422

garant ti je os x64, a verzija aplikacije x86...ukratko, nabavi odgovarajuću x64 verziju autocada..
ismar92

#57 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

duspi wrote:dvominutni google search...

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-2 ... -p/2939422

garant ti je os x64, a verzija aplikacije x86...ukratko, nabavi odgovarajuću x64 verziju autocada..
Pokušavao sam, sa AutoCAD 2011, nije uspjelo, ista se greška pojavljivala.

A i 2010 je 32 i 64 bitna verzija? Mislim može na obje.
Last edited by ismar92 on 18/03/2011 16:57, edited 1 time in total.
atko

#58 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by atko »

Image

jednosekundni pogled na sliku :D
-provjeriti verziju OS-a
-provjeriti verziju CAD-a
-provjeriti support matricu za CAD na officielnoj stranici

I ti ides u ovlasten servis da ti oni skontaju kako instalirati piratski cad ... znas li ti koliko desetina hiljada maraka kosta licenca za cad ?
ismar92

#59 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

atko wrote: jednosekundni pogled na sliku :D
-provjeriti verziju OS-a

I ti ides u ovlasten servis da ti oni skontaju kako instalirati piratski cad ... znas li ti koliko desetina hiljada maraka kosta licenca za cad ?
Da znam koliko je licenca za CAD, bil je ti kupio ?
Ako svima drugima radi, zašto meni ne ? Do mene je jel?
Šta bi ti radio da si na mom mjestu ? kad ti izbaci eror kao u sistemu greška, a ne vidiš gdje je ?
Kada odeš kod privatnog lika i pitaš ga šta je. jedan kaže, to ti do sistema ne valja nešto, a drugi mi ne smije dirati ništa jer mi je licenciran windows!?

Proveravao sam sa ostalim verzijama CAD-a, isto, 32 bitne nisu mogle jer su 32 bitne, a kod 64x mi se pojavljuje ono...
JBL

#60 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by JBL »

ismar92 wrote:
atko wrote: jednosekundni pogled na sliku :D
-provjeriti verziju OS-a

Šta bi ti radio da si na mom mjestu ? kad ti izbaci eror kao u sistemu greška, a ne vidiš gdje je ?
Kada odeš kod privatnog lika i pitaš ga šta je. jedan kaže, to ti do sistema ne valja nešto, a drugi mi ne smije dirati ništa jer mi je licenciran windows!?

Proveravao sam sa ostalim verzijama CAD-a, isto, 32 bitne nisu mogle jer su 32 bitne, a kod 64x mi se pojavljuje ono...

ako svi drugi skoce sa mosta, hoces i ti? :shock:
1. za dvd imas software od toshibe koji ga utisa (medju driverima)
2. imas pogresnu verziju autocada (32 ili 64bit)

prije nego sto pocnes slican poduhvat provjeri "minimane zahtjeve" jer bi se znalo zakomplicirati cak i ako uspijes instalirati
atko

#61 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by atko »

ismar92 wrote:

Ne bih je kupio i ne moras je ni ti kupiti ali ne ocekuj od ovlastenog servisa da ti rjesava SW problem pa jos piratske instalacije ... to hocu da kazem KONTAS.

Tako drcan neces bas dobiti pomoc od ljudi ... i do tebe je do koga ce biti ...

... procesor ti je x64 predpostavljam ? Koja ti je edicija sedmice ? I koju verziju CAD pokusavas instalirati 32 ili 64 ?
stidljiv

#62 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by stidljiv »

Svasta. Manjak informaticke edukacije je doveo do svega ovoga.

Bezveze prozivas kompaniju koja je profesionalno postupila bar u ovom dijelu sto se softvera tice.
Svemirco

#63 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Svemirco »

Autodesk AutoCAD on Windows 7 compatibility chart

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... ID=9240617

ACAD 2010 je kompatibilan sa Home Premium verzijom Windowsa 7 ali moraš instalirati onu verziju koja odgovara instaliranom operativnom sistemu 32/64 bitna verzija. i vjerovatno je ova nesuglasica razlog problema pri instalaciji.

U normalom svijetu kad bi dosao na servis da se žališ što ti na računaru ne radi ilegalna kopija nekog programa, završio bi na sudu i uz globu samo tako ali kod nas sve prolazi.

Dobro nisi kontaktirao Autodesk da im se požališ na problem .. lol :)
SundanceKid

#64 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by SundanceKid »

ismar92 wrote: Garanciji ne podležu kvarovi nastali zbog:
-bla bla bla bla
-Korišcenja sofware-a, drugih priključnih proizvoda, delova ili potrošnog materijala koji nisu autorizovani od strane proizvođača ili davaoca garancije.

Gdje ovde piše, da se to njih ne tiče?
Gdje piše da TOSHIBA ne garantuje za AutoCAD?
Gdje piše ?
Ne pise takodje ni:
-da nisu odgovorni ako prospes kiselinu na laptop
-da nisu odgovorni ako laptop koristis kao podlogu za pitu
-da nisu odgovorni ako bacis laptop pod trolejbus
itd itd...

Pa sta sad, odgovaraju i u tim slucajevima? Jbg, nisu naveli u garanciji da ne odgovaraju...

Hehe, dakle, nece ti sad u garanciju nabrajat sve moguce i nemoguce slucajeve u kojim su odgovorni ili nisu, razmisli malo! Poenta je da niko ko ti je dao laptop, nece odgovarati za softver koji ti instaliras na njega. Kad si kupovao laptop, znao si listu komponenti, kao i operativni sistem koji ce biti na laptopu. Ostalo je sve do tebe, nece sad neko rjesavat probleme koje ti imas sa programima zbog nedostatka informatickog znanja... Za to postoji tehnicka podrska proizvodjaca tih programa, a ne firma koja ti je prodala laptop.

Kako rekoh, mislim da je najbolje da zamolis nekog od prijatelja da ti to sredi. Gotov sigurno radi se, kako su ti momci iznad napisali, o pogresnoj verziji AUTOCADa u odnosu na tvoj OS. CAD imas skinuti na svim warez forumima, to ces lako naci, pa lijepo nekog prijatelja zamoli, koji se vec bolje razumije u to i rijesi problem.
ismar92

#65 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

Koristio sam odgovarajuću verziju CAD-a.

Nosio sam informatičaru koji je to pregledavao, rekao sam, problem mi je u tome i tome, i neće.
kaže evo imam ja CAD za tebe, radi na 64x. ok. da probamo.

I ništa...
Vi mislite da sam ja glup, i da nevidim ako imam 32x ili 64x ?

Također, ko danas ima licenciran CAD ?

Ako mislite da ste toliko pametni, bujrum, naćemo se negdje, i pokušajte riješiti problem. Mislim stvarno.
I ok. Nisam samo naveo Software kao glavnu stavku ovoga svega, postoji tu i drugih stvari.

Možda sam pogrešio u tom slučaju, ok. Ali postoji stvari kod kojih su i oni griješili.

CT mi je bila zadnja opcija za software, prije sam ja to također nosio, pisao sam gore u jednom postu.
Dali je vrijedno obarati sistem, i instalirati piratsku verziju ?

I opet, ako mislite da sam toliko glup, a gore kako navodite jesam, slobodno dođite i uvjerite se sami.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#66 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Bobi »

Ma taj CAD cak i meni :D je pravio problem kod instalisanja(2008 verzija),probaj staviti xp !
ismar92

#67 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ismar92 »

Bobi wrote:Ma taj CAD cak i meni :D je pravio problem kod instalisanja(2008 verzija),probaj staviti xp !
Da menjam piratsku verziju za licenciran windows 7 ?
JBL

#68 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by JBL »

ismar92 wrote:Vi mislite da sam ja glup, i da nevidim ako imam 32x ili 64x ?
dobro je....
JBL

#69 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by JBL »

ismar92 wrote:
Bobi wrote:Ma taj CAD cak i meni :D je pravio problem kod instalisanja(2008 verzija),probaj staviti xp !
to bi bilo Boze sacuvaj.... a zelis gore staviti 100x put skuplji piratski software paket :shock:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#70 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Bobi »

ismar92 wrote:
Napravi dvije particije, na drugoj instalishi xp pa probaj.
ajmin

#71 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ajmin »

ismar92 wrote:Mislim, oni su meni mogli pronaći neko riješenje ? mora postojati neko riješenje. OK. Nije možda na garanciji, mada sam ga registrovao, i garancija vrijedi da sam ga čak čekićem lupao.
slazem se s tobom da treba malo vishe kulture, ali de nemoj se i ti brukati. za koju godinu ces biti fakultetski obrazovan a ne znas da u garanciju ne spada lupanje cekicem po laptopu. obrati se direktno toshibi i to je to. Peace!
Cruella de Villa

#72 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by Cruella de Villa »

ajmin wrote:
ismar92 wrote:Mislim, oni su meni mogli pronaći neko riješenje ? mora postojati neko riješenje. OK. Nije možda na garanciji, mada sam ga registrovao, i garancija vrijedi da sam ga čak čekićem lupao.
slazem se s tobom da treba malo vishe kulture, ali de nemoj se i ti brukati. za koju godinu ces biti fakultetski obrazovan a ne znas da u garanciju ne spada lupanje cekicem po laptopu. obrati se direktno toshibi i to je to. Peace!

U no mather what garancije spada cak i lupanje cekicem :)
SundanceKid

#73 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by SundanceKid »

Moja djevojka je na arhitekturi, i ja sam joj instalirao windows 7 (32bitni) na Acerov laptop, nedavno kupljen bez operativnog sistema. Namjerno sam stavio 32bitnu verziju (iako ima 4gige) da bi bilo manje problema sa instalacijom softvera, i nikakvih problema nema. Njoj je naravno AUTOCAD najvazniji program, i sve radi super. Nisam siguran koju verziju koristi, trenutno, mislim 2008, i bas sam joj nedavno obeco skinut i instalirat ovaj novi 2011.

Dakle, ako si dobio licenciran windows, njegov key moras imat na laptopu, i to sacuvaj da imas. A instaliraj brate piratsku verziju 32bitnu, 99% ljudi je koristi i nema nikakav problem. Skini odgovarajuci AUTOCAD, i nema sta da ne ide....
ajmin

#74 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by ajmin »

Cruella de Villa wrote:
ajmin wrote:

pa sto se onda pegla? baci ga s nebodera i odnesi, nek ti daju novi ili poprave stari. :)
i koliko je kostala ta garancija?
SundanceKid

#75 Re: CT Computers (Sarajevo) ... ComTrade - sramota

Post by SundanceKid »

Cruella de Villa wrote:
ajmin wrote:

Nije tacno, naravno. Pa nije diznilend, da ti neko mijenja laptop jer ga namjerno ostetis, to nema nigdje. Procitaj uslove prvo, ima ih milion, a evo ja cu navesti par citata:

Prvo se govori o definiciji slucajnog ostecenja:

"Slučajno oštećenje: Svako uništenje ili oštećenje na pokrivenom uređaju, koje ima negativan uticaj na njegovo funkcioniranje i koje je nastalo uslijed iznenadnog vanjskog događaja, uz izuzetak isključenja navedenih u ovim odredbama i uvjetima."

a onda dalje navodi i iskljucenja gdje izmedju ostalog stoje i dvije navedene stavke:

"Isključenja iz promotivne akcije „Garancija bez obzira na sve“
• Bilo koji događaj koji ne odgovara opisu iznenadnog slučajnog kvara pokrivenog uređaja, kao što je namjerni kvar
ili neovlaštena popravka.
•Namjerni kvar koji vi izazovete ili koji je vaša odgovornost, ili koji izazovu članovi vaše porodice ili vaši uposlenici."
Post Reply