Crvenilo na ocnom kapku

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Meri777

#1 Crvenilo na ocnom kapku

Post by Meri777 »

Eh,prije mozda mjesec dana pojavilo se crvenilo ispod obrve. Zatim je tu prestalo i pojavilo se ispod desnog oka. Nedugo zatim i na gornjem kapku na unutrasnjem dijelu,a sada je i na lijevom oku,isto tako na untrasnjem dijelu gornjeg kapka, te na ivici vanjskog dijela izmedju gornjeg i donjeg kapka. Tu je i najgore,najvise se primjeti i uzasno svrbi. Zna se desiti da se ujutro pojave bijele ljuspice tu.
Malo sam istrazivala na internetu i sve upucuje na blefaritis. Ako neko ima iskustvo s tim,puno bi mi znacilo da pomogne.
Koristila sam samo obicne kreme-solea, baby solea, i eveline nocnu kremu ali one samo dodatno nadraze to podrucje. I da li je moguce da je sminka uzrok? Hvala. :)
ODB

#2 Re: Crvenilo na ocnom kapku

Post by ODB »

Ima li doktora kod vas?
Bluemore

#3 Re: Crvenilo na ocnom kapku

Post by Bluemore »

Meri777 wrote:Eh,prije mozda mjesec dana pojavilo se crvenilo ispod obrve. Zatim je tu prestalo i pojavilo se ispod desnog oka. Nedugo zatim i na gornjem kapku na unutrasnjem dijelu,a sada je i na lijevom oku,isto tako na untrasnjem dijelu gornjeg kapka, te na ivici vanjskog dijela izmedju gornjeg i donjeg kapka. Tu je i najgore,najvise se primjeti i uzasno svrbi. Zna se desiti da se ujutro pojave bijele ljuspice tu.
Malo sam istrazivala na internetu i sve upucuje na blefaritis. Ako neko ima iskustvo s tim,puno bi mi znacilo da pomogne.
Koristila sam samo obicne kreme-solea, baby solea, i eveline nocnu kremu ali one samo dodatno nadraze to podrucje. I da li je moguce da je sminka uzrok? Hvala. :)
drzi strogu higijenu u i oko ociju, kapaka trepavica.... ujutru detaljno umivanje mlakom vodom... po potrebi iskuhavanje vode i morske soli, pa toplu oblogu - blaznicu na oko.... vremenom se smiri, ali uvijek treba voditi racuna..
izbjegavati sminku i ostalo...
Post Reply