Crveni monstrumi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alijadzigibau

#51 Re: Crveni monstrumi

Post by alijadzigibau »

u pravu je turban onaj Lagumdzija ako dodze na vlast sve ce nas pobit koooo zeceve recmo :D :lol:
macan prvi

#52 Re: Crveni monstrumi

Post by macan prvi »

alijadzigibau wrote:u pravu je turban onaj Lagumdzija ako dodze na vlast sve ce nas pobit koooo zeceve recmo :D :lol:
:x :x Sad moram pivu kupit'.

:D
alijadzigibau

#53 Re: Crveni monstrumi

Post by alijadzigibau »

macan prvi wrote:
alijadzigibau wrote:u pravu je turban onaj Lagumdzija ako dodze na vlast sve ce nas pobit koooo zeceve recmo :D :lol:
:x :x Sad moram pivu kupit'.

:D
uf sad vidjeh da si predvidio Laguma...aj zivio :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#54 Re: Crveni monstrumi

Post by Chmoljo »

turban wrote:
amrica wrote:Pa stavis naslov: Pocelo sudjenje jednom od vodja crvenih kmera, a ne booom crveni monstrumi, i kao da izmisljas toplu vodu o zlocinima na poljima smrti, to je opcepoznata stvar.
Infektiran sam forum demokracijom.

ps
To je pravi naziv bez pardona -crveni monstrumi-potrudi se pa saznaj nesto vise o istima.Zgadice ti se do bola... :sad:
demokracija... ti znaš šta je demokracija jel? vlast naroda jel tako? pojma jarane nemaš... da znaš koliko je taj "zvanični" naziv sklepan i licemjeran malo bi ga pažljivije koristio.

prvo uzmi malo knjigicu pa prelistaj ko je bio demos.

pa onda malo knjigicu pa ćeš vidjeti da NIKAD nije postojala zemlja sa KOMUNISTIČKIM uređenjem...

ne bi bilo loše prelistati i Orwela "Kataloniji u čast" čisto da vidiš kakav je kurvaluk politika i da su jedino bitni interesi, a ideologija je samo izgovor za njihovo ostvarenje...

eh da, malo prelistaj i skoriju historiju BIH i vidi ko je koalirao sa ljudima odgovornim za tvoju tragediju...

ove opaske uzmi kao dobronamjerne jer one to zaista i jesu. malo pokušaj razmišljati na drugi način. zajebi se, kontaj da si neko drugi, živ bio budi barem bogdu vremena realan i objektivan... pogledaj preko ograde. eto molim te.
MokeQc

#55 Re: Crveni monstrumi

Post by MokeQc »

Turban, imam jednu za tebe :

DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO !

I jos jednu :

SMRT FASIZMU - SLOBODA NARODU !

Ova druga sve fino kaze, mozda se zato ne osjecas sigurno pod okriljem komunizma :mrgreen: (Stavio sam zelenog smajlija da ti ove crvene parole malo lakse padnu na stomak)
MokeQc

#56 Re: Crveni monstrumi

Post by MokeQc »

Dovoditi Leljnina i Marksa u vezu sa zlocincima nema nikakvog smisla.
Nadji mi gdje su to oni propisali da treba likvidirati ljude koji nose naocale ili govore strani jezik.

U Titino Jugi, izmedju ostalog, na casovima Odjeljenske Zajednice, ja sam naucio da su svi ljudi ravnopravni, da nikoga ne treba maltretirati ako je drugaciji (za suprotne postupke bilo je i ukora) a strani jezik je bio jako cijenjen.

Vrlo ti je perfidan nacin ocrnjavanja komunista...
Jazz_Junkie

#57 Re: Crveni monstrumi

Post by Jazz_Junkie »

[quote="turban"]

Znam o tebi onoliko koliko sam o sebi na ovom forumu iznosis. Koliko li covjek moze biti spreman da sam sebe blamira, kao ti sa tvrdnjom kako su Bosnjaci u SFRJ priznati zbog sukoba na Bliskom istoku, samo da bi presutio zasluge jugoslavenskih komunistickih lidera? Komunisti su udarili temelj modernoj BiH, priznali istu u svojim povijesnim granicama kao drzavu i od 1974. godine joj cak dali mogucnost, kao i svakoj saveznoj republici, na samoopredjeljenje u sto spada i referendum za neovisnost, na sto su se inicijatori i pozvali 1992. godine. Bosnjaci su priznati kao narod da bi se umanjili velikosrpski i velikohrvatski apetiti na BiH, sto mozes zahvaliti Bijedicu, Mikulicu i naravno Titu. Tko je od BiH pokusao napraviti modernu i industrijsku zemlju? Mozda je to losa paradigma u ovoj diskusiji s tobom, jer ti ocigledno ne vidis nikakvu bitnost u modernizaciji i stovise mozda places za vremenima u kojima ti ni djed zivio nije. Imas bas adekvatan nick, jer u punom smislu rijeci predstavljas turban. Po nekim zakljuccima iz tvojih postova mi licis na sljedbenika Zelenih Kmera.
jefferson

#58 Re: Crveni monstrumi

Post by jefferson »

turban wrote:
nikad_izvini wrote:[Inače, ne ulazim u polemike s tobom zbog opravdanih razloga. Ali brate lupaš ko maksim po diviziji a veze nemaš. Da ti napadaš kmere, shvatio bih, zločinci, banda itd.

Ali,
da nije bilo naših komunjara ti bi se danas zvao Anton ili Dragan, banaliziram sad; Sporazumom Cvetković-Maček, BiH je bila PODLIJELJENA NA BANOVINE imeđu SRBIJE I HRVATSKE 1939 godine. To se znači desilo u predkomunističkom režimu :wink:

Mrske komunjare su ti dale državotvornost nakon 500 GODINA i granice kakve sada imamo.

Mrske komunjare tipa Hamdije Pozderca su ti napravile puteve, škole, fabrike. Na kraju su se izborile za Muslimane pored cijele genocidne velikosrpske ideologije koja je počela od "Načertanija" Ilije Garašanina.

Realno, plitak si ko Miljacka u Augustu.

Pozdrav
Plitak si ti ko potok gdje pisaju krave.
Nikada muslimani ne bi dobile veliko slovo M da nije bilo krize na Bliskom Istoku.Tito je zbog kalkulacije dao muslimanimaveliko M. ZNAS DA SE PONOVIM;
Kad je Tito prekinuo diplomatske odnose sa Izraelom cini mi se 1969...pa nesvrstani itd.Da su dakle komunisti imali takve namjere ne bi cekale gotovo 30 godina od zavrsetka 2svr da priznaju muslimane kao narod.
Kao sto rekoh plitak si kao potok koji napravise krave pisajuci posle zelene trave.
Eto okrenu mi temu u pogresnom pravcu...u skolu i to trceci.
Ti em si bolestan em si nepismen! Ozbiljniju raspravu mogu imati sa najmladjim privremenim stanovnicima nekog porodilista nego s tobom!
alijadzigibau

#59 Re: Crveni monstrumi

Post by alijadzigibau »

turban wrote:
nikad_izvini wrote:[Inače, ne ulazim u polemike s tobom zbog opravdanih razloga. Ali brate lupaš ko maksim po diviziji a veze nemaš. Da ti napadaš kmere, shvatio bih, zločinci, banda itd.

Ali,
da nije bilo naših komunjara ti bi se danas zvao Anton ili Dragan, banaliziram sad; Sporazumom Cvetković-Maček, BiH je bila PODLIJELJENA NA BANOVINE imeđu SRBIJE I HRVATSKE 1939 godine. To se znači desilo u predkomunističkom režimu :wink:

Mrske komunjare su ti dale državotvornost nakon 500 GODINA i granice kakve sada imamo.

Mrske komunjare tipa Hamdije Pozderca su ti napravile puteve, škole, fabrike. Na kraju su se izborile za Muslimane pored cijele genocidne velikosrpske ideologije koja je počela od "Načertanija" Ilije Garašanina.

Pozdrav
Plitak si ti ko potok gdje pisaju krave.
Nikada muslimani ne bi dobile veliko slovo M da nije bilo krize na Bliskom Istoku.Tito je zbog kalkulacije dao muslimanimaveliko M. ZNAS DA SE PONOVIM;
Kad je Tito prekinuo diplomatske odnose sa Izraelom cini mi se 1969...pa nesvrstani itd.Da su dakle komunisti imali takve namjere ne bi cekale gotovo 30 godina od zavrsetka 2svr da priznaju muslimane kao narod.
Kao sto rekoh plitak si kao potok koji napravise krave pisajuci posle zelene trave.
Turbanu katasrofa si u svakom pogledu...pa jbt e Tito prekinuo odnose s teroristickom drzavom i usput jedini od svih balkanaca dao indentitet Muslimanu ti si ba za psihijatra...e sad s obzirom na istinite cinjenice a tvoje izjave nisam bas siguran dash u Dzenetske basce a i mnogi koji razmisljaju ko ti....ima nade no sikiriki...prvi korak je da glasas za SDP :D :D :lol:
Thinker

#60 Re: Crveni monstrumi

Post by Thinker »

Nisu imali reisa i fahru da ih zaštite.
ri0

#61 Re: Crveni monstrumi

Post by ri0 »

turban wrote:Jedan detalj vezan za Crvene Kmere;
Svi oni koji su nosili naocale.govorili strani jezik ili imali mehke dlanove obiljezavali su kao neprijatelje te sulude ideologije.
Samo za tri dana grad od dva miliona ispraznili su u kojem je ostalo samo 25.000 ljudi.Progonili su ljude iz grada na selo.
Kazes kako su se vodili marxistickom utopijom ali ja nigdje ne nadjoh podatak da je u marxovoj utopiji zabranjeno nositi naocale, pricati strani jezik ili imati meke dlanove?!?
Da te ispravim ... pod plaštom marxove utopije i komunizma su cinili ono sto su cinili....

btw Turban ti si ovu temu pokrenuo da pokazes kako je marx los i kako je marxova utopija losa i to je prvo sto si spomenuo... nisi pokren'o temu o Idi Aminu i stradalim Ruandancima, ni o Sadamu Huseinu i pobijenim Kurdima (kad je Sadam objesen nisi otvorio temu i plakao o pobijenim ljudima) nego si bas uzeo o crvenim kmerovima (koji su nesumnjivo izmedju ostalih navedenih takodjer jedni od najvecih genocidaša u historiji) jer zaboli tebe opanak za pobijene Kambodjane!

Meni se C. Kmerovi vise odgovaraju Platonovoj definiciji Tiranije :

"Narod bira novog vladara koji postaje tiranin. Kada jednom dođe na vlast, uvijek će počinjati neke ratove kako bi narod imao potrebu za vođom, tako će ljudi siromašiti pa će se baviti sobom,i u rat idu nespremni. Tiranin je, stoga, uvijek oprezan i gleda da li ima neprijatelja koji bi mu stajali na putu."
shuriken

#62 Re: Crveni monstrumi

Post by shuriken »

turban wrote:
[Matrix] wrote:
turban wrote:Pjevusis za 1.700 000 ubijenih u stravicnom genocidu... :? jedne krvave ideologije.Sta reci... :?
pa kad skines taj turban mozda se i ispricamo ko ljudi,ali ovako prije ce biti da si ti zrtva ideologije a ne gosp.prozvani.
njemu je smijesno da se ti pozivas na kmere ne zbog zlocina enormnih razmjera vec zato sto su to crveni kmeri
i zbog toga sto se u tvojim vijugama skrivaju necasne namjere da povezes ovdasnje lijevo orijentirane politicare
sa genocidlijama.pih koji si turbanlija.i da ,vrati se bolan na selo.
A ako dodju komunisti.
Da ti malo poredam komunisticku statistiku od Lenjina Staljina,Cauceskog,Maoce Tunga itd.Znas li ti bolan koliko je crvena rulja pobila insana na planeti.
ps
Zar tema gubi smisao samo zato sto je @turban postavio...e moj ti,zalim te... :(
pa ta rulja se prosirila brate od Vladivostoka do Sarajeva.

Sreca po Evropu, ima u Hrvatskoj taj neki zid sto ih stiti od ovih rulja u bojama
Chisum

#63 Re: Crveni monstrumi

Post by Chisum »

Jazz_Junkie wrote:
turban wrote:
Znam o tebi onoliko koliko sam o sebi na ovom forumu iznosis. Koliko li covjek moze biti spreman da sam sebe blamira, kao ti sa tvrdnjom kako su Bosnjaci u SFRJ priznati zbog sukoba na Bliskom istoku, samo da bi presutio zasluge jugoslavenskih komunistickih lidera? Komunisti su udarili temelj modernoj BiH, priznali istu u svojim povijesnim granicama kao drzavu i od 1974. godine joj cak dali mogucnost, kao i svakoj saveznoj republici, na samoopredjeljenje u sto spada i referendum za neovisnost, na sto su se inicijatori i pozvali 1992. godine. Bosnjaci su priznati kao narod da bi se umanjili velikosrpski i velikohrvatski apetiti na BiH, sto mozes zahvaliti Bijedicu, Mikulicu i naravno Titu. Tko je od BiH pokusao napraviti modernu i industrijsku zemlju? Mozda je to losa paradigma u ovoj diskusiji s tobom, jer ti ocigledno ne vidis nikakvu bitnost u modernizaciji i stovise mozda places za vremenima u kojima ti ni djed zivio nije. Imas bas adekvatan nick, jer u punom smislu rijeci predstavljas turban. Po nekim zakljuccima iz tvojih postova mi licis na sljedbenika Zelenih Kmera.
:thumbup: Taj rad...

Ali, vrijedi li mu objasnjavti?!
Pricas s covjekom koji, da ga pitas, tesko i zna gdje je Kambozda, jer ga ova tema i ovih milion i 700 hiljada poubijaih interesuje tek toliko, ne bi li kako doveo u vezu ove idiote sa Titom ili, u slijedecem jurisu, i sa Zlatkom. :)

Lako mu je pratiti tok misli.. ovakvi se, barem, citaj k'o Bukvar.

Temu pocinje sturim (copy/paste) teksticem, iako vjerujem da ovih 1 700 000 zrtava zasluzuju vise, ALI... temu otvara s dvije-tri recenise u kojima velikim slovima nije naglasio zrtve, nego "crvene monstrume"... "ALI OVI CRVENI KMERI SU ODMAH", a nakon sto im je "... Glavna inspiracija je bila (postala) Marksisticka utopija."

Tu mi, usput, pokaza koliko se rijetko sretne s knjigama.

Dalje... nakon 3 stura posta, u kojima je "crveni" pomenuo i podvukao 10 puta, a u kojima zastava sa srpom i cekicem zauzima vice kvadrata nego li njegov "zabrinuti" osvrt na zrtve Kmera, svoj uvog u temu zavrsava recenicom (a nakon necije replike koja mu je legla 'o budali samar):

"Nisu sve komunjare iste... :D"

I ne mogavsi izdrzati - slatko se nasmija.... Eto toliko ga libo racku za ovih 1 700 000, kojih se ni sjetio danas ne bi, da ih nisu ubijali "Crveni", a koje je opet, s omjehom na kraju, pomenuo, trazeci vezu, ma koliko ona bila apsurdna i nadrealna, plod fobije i neznanja, sa "crvenim" ovdje kod nas....

Nego da ga tampi... Ako me cuje...

Gluha Bukovica, cujemo li se??!! Halo?!

Ekonomski fakultet u Sarajevu osnovan je 1952....

Pravni fakultet u Sarajevu osnovan 1946....

Pedagoska akademija 1945...

Stomatološki Fakultet u Sarajevu je osnovan 1960... (kao smjer na medicini, a 1974 ce prerasti u fakultet)....

Poljoprivredno-šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu je osnovan 1948. godine... (u BiH ostvarena su 1940. godine kada je u Sarajevu otvoren Šumarski fakultet u sastavu Beogradskog Univerziteta)

Institut za hidrotehniku Gradevinskog fakulteta u Sarajevu osnovan je 1954. godine....

Univerzitet u Sarajevu osnovan 1949. god. i Tehnicki fakultet sa Gradevinskim i Arhitektonskim odsjekom...

Odluku o otvaranju mašinskog odsjeka na Tehnickom fakultetu u Sarajevu 1958. god.... ima sljedece odsjeke: Arhitektonski, Gradevinski i Mašinski.

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu osnovan je 1950. godine...

Fakultet poliickih nauka osnovan 1961....

Akademija likovnih umjetnosti 1972....

Akademija scenskih umjetnosti 1981...

1974.godine zajedno sa Prirodno-matematickim fakultetom u Sarajevu, Medicinski fakultet je osnovao Farmaceutski fakultet...

ANUBiH je osnovana 1966. godine, ponikla je iz Naucnog društva BiH osnovanog 1951. godine....

Ubise nas ovi Kmeri, a?.... Meda nismo mogli..... :)

A sada, ako zaista ima neko, ko zna vise o tragediji ovih nesretnih ljudi u Kambodzi i kome ova tragedija nije poligon za povlacenje glupih paralela, neka nam napise malo vise od 4 recenice, zastavice i smajlija koji se ceri.
Last edited by Chisum on 18/02/2009 10:28, edited 1 time in total.
Sezam

#64 Re: Crveni monstrumi

Post by Sezam »

Chmoljo wrote:
turban wrote:
amrica wrote:Pa stavis naslov: Pocelo sudjenje jednom od vodja crvenih kmera, a ne booom crveni monstrumi, i kao da izmisljas toplu vodu o zlocinima na poljima smrti, to je opcepoznata stvar.
Infektiran sam forum demokracijom.

ps
To je pravi naziv bez pardona -crveni monstrumi-potrudi se pa saznaj nesto vise o istima.Zgadice ti se do bola... :sad:
demokracija... ti znaš šta je demokracija jel? vlast naroda jel tako? pojma jarane nemaš... da znaš koliko je taj "zvanični" naziv sklepan i licemjeran malo bi ga pažljivije koristio.

prvo uzmi malo knjigicu pa prelistaj ko je bio demos.

pa onda malo knjigicu pa ćeš vidjeti da NIKAD nije postojala zemlja sa KOMUNISTIČKIM uređenjem...

ne bi bilo loše prelistati i Orwela "Kataloniji u čast" čisto da vidiš kakav je kurvaluk politika i da su jedino bitni interesi, a ideologija je samo izgovor za njihovo ostvarenje...

eh da, malo prelistaj i skoriju historiju BIH i vidi ko je koalirao sa ljudima odgovornim za tvoju tragediju...

ove opaske uzmi kao dobronamjerne jer one to zaista i jesu. malo pokušaj razmišljati na drugi način. zajebi se, kontaj da si neko drugi, živ bio budi barem bogdu vremena realan i objektivan... pogledaj preko ograde. eto molim te.
...a onsda nek uzme i procita koju knjigu od Noama Chomskog, pa nek sazna koliko je ljudi pobijeno od 1945e u ime americkih interesa, pardon, interesa demokracije...

I nemojte ga zvati kurban, nije lijepo....masTurban mu boljhe pristaje...
turban

#65 Re: Crveni monstrumi

Post by turban »

Drzite se teme.

Ovako;
Covjek je neki dan dobio ban OD 30 DANA jer je drugog ucesnika nazvao kerom.
E sad svi ovi koji su me pocastili sa inrelektualnim dostignucem u kojem razmjena misljenja polazi od toga da je neko psihicki ili neki mentalno-retardirani -balavac.samo zato sto se drznuo napisati temu o kojoj se danas prica u svjetu e onda cemo to prosljediti adiministraciji.
Imam utisak da se neki a oni zanaju zasto monogo osilise u poslednje vrjeme no nadam se da ce vam neko reci sta je to diskusija.
Sada cu ovo post proslejediti na pravo mjesto.

http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... 26#preview
kockica_kockica

#66 Re: Crveni monstrumi

Post by kockica_kockica »

turban wrote:

Ali,

Pozdrav
Plitak si ti ko potok gdje pisaju krave.Nikada muslimani ne bi dobile veliko slovo M da nije bilo krize na Bliskom Istoku.Tito je zbog kalkulacije dao muslimanimaveliko M. ZNAS DA SE PONOVIM;

Molim te kad budes kojesta prosljedjivao nemoj ovo boldano zaboraviti :)
nudis verbis

#67 Re: Crveni monstrumi

Post by nudis verbis »

nemoj zaboravoti proslijediti i onaj gdje spominjes neke volsebne slike krava potoka i pisanja u iste :D
nudis verbis

#68 Re: Crveni monstrumi

Post by nudis verbis »

joj kockica brza si od mene :D
turban

#69 Re: Crveni monstrumi

Post by turban »

nudis verbis wrote:nemoj zaboravoti proslijediti i onaj gdje spominjes neke volsebne slike krava potoka i pisanja u iste :D
To je metaforicno bilo i samo sam mu odgovorio malko...

ps
procitajte sve uvrede na moj racun...slozite iste...
nudis verbis

#70 Re: Crveni monstrumi

Post by nudis verbis »

turban wrote:
nudis verbis wrote:nemoj zaboravoti proslijediti i onaj gdje spominjes neke volsebne slike krava potoka i pisanja u iste :D
To je metaforicno bilo i samo sam mu odgovorio malko...
e jake su ti metafore :-?

ti imas neki golem problem, a ja se bojim da ovdje na forumu nitko nije kvalificiran da ga rijesi :sad:
Sezam

#71 Re: Crveni monstrumi

Post by Sezam »

Pa zna cojek, kad je sa sela...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#72 Re: Crveni monstrumi

Post by mIRCerka »

Ako je tema Crveni Kmeri, trebali ste pisati o Kmerima.
Hvala na paznji, dovidjenja i prijatno.
PS Lijep pozdrav i srecan rodjendan turbanu ;)
Locked