crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#2626 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Stojadin u to vrijeme svaakako nije bio automobil za podsmijeh. Tako da vjerujem da je daleko bolji od tog rumunskog otpada. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2627 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
stojadin je samo vozacima dvicina i tricina auto za podsmijeh,a voze maltene iste grobove....
-
530i
#2628 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Nemoj tako, to kad Švabo napravi, to je jako k'o zemlja...bitanga_sa_otesa wrote:stojadin je samo vozacima dvicina i tricina auto za podsmijeh,a voze maltene iste grobove....
- bitanga_sa_otesa
#2629 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
zaboravih i one sto su imali wartburge karavane i skode 110 i nikad nisu mogli priustit stojadina,a poslije rata kupili passate i kadette 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2630 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
'Ebo vas Švabo da prostiš
išao u Rumuniju Tiguanom 2013 godište, toliko je udoban da mi je trebala mast za reumu, kao vašarska drvana klupa i to bez naslonjača
osta mi jedan bubreg negdje kod Deve
A motor 2.0 dizel....e pišam se u diplomu inžinjeru koji ugura to u onoliku šasiju, troši ko bager, a ujedino je i tako startan.....vidi brdo prepadne se i to prije navgacije 
- sparky
#2631 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
U razvijenim zemljama poput čehoslovačke ili rumunije 70ih i 80ih godina stojadina su vozili visokorangirani političari i generali.
Jbg davno prošlo vrijeme. Škoda sad ima paletu modernih vozila, standard u državi solidan. Zastava ima, a ja, zastave nema. Standarda u ovim balkanskim zemljama nema. Za kilu vegete ili par kokakola si mogao kupiti od ceha i ženu i škodu, a sad im ne možemo ni prici.
Znam čovjeka koji je u jednom manjem mađarskom gradu, blizu granice imao status tite, dolazio je u tazbinu sa novom 128icom, zelene boje. On sad vozi polovnog passata a tast novog mercedesa...
Jbg davno prošlo vrijeme. Škoda sad ima paletu modernih vozila, standard u državi solidan. Zastava ima, a ja, zastave nema. Standarda u ovim balkanskim zemljama nema. Za kilu vegete ili par kokakola si mogao kupiti od ceha i ženu i škodu, a sad im ne možemo ni prici.
Znam čovjeka koji je u jednom manjem mađarskom gradu, blizu granice imao status tite, dolazio je u tazbinu sa novom 128icom, zelene boje. On sad vozi polovnog passata a tast novog mercedesa...
- sparky
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2633 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Pa doduše u Rumuniji i sad kad uđeš u kafić u Tom Tailor kožnoj jakni imaš prolaz i saletanje od riba....pošalješ turu i pola posla obaviš. Češka, Slovačka i Poljska jok, ali oni i Bugari...ajme 
- bitanga_sa_otesa
-
quarterback
#2635 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Lajavikrelac wrote:'vidi brdo prepadne se i to prije navgacije
- sparky
#2636 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Viđaj reklamebitanga_sa_otesa wrote:
Ne mogu da vjerujem da je neki medij posvetio pažnju ovim autima. Ovo je prvi put nakon onog novinskog teksta o tebi i tvom autu. Možda nisam upratio, ali ja se ne sjećam da je bilo ista.
- bitanga_sa_otesa
#2637 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
mozda je preko stele 
- Bakir1
#2638 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
janko licnost 
- bitanga_sa_otesa
#2639 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
postao je zvijezda 
- Bakir1
#2640 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
sada ce nova sezona zmbt-a 
- bitanga_sa_otesa
#2641 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
treba napravit profile na dernek.ba
- Ned071
#2642 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
bitanga danas maze tortu...
Prije točno 37 godina napravljen je prvi ručno izrađeni primjerak, a dvije godine kasnije počela je serijska proizvodnja automobilskog simbola nekadašnje države. Među našim kupcima “temperamentni štediša” uživao je veliko povjerenje, čak i izazivao emocije, no 1985. godine, kada kreće u prekooceansku avanturu, Yugo postaje globalni predmet ismijavanja te simbol neukusa, nekvalitete i tehnološke zaostalosti tadašnjeg Istočnog bloka.
Alternativa rabljenim automobilima u Americi se prodavala za samo 3990 dolara, a unatoč neviđenom pljuvanju po “komunističkom automobilu”, 163.000 američkih obitelji palo je na šarm Yuga. Čak i uz titulu najbrže prodavanog europskog automobila u SAD-u, negativna konotacija dolazila je kao serijska oprema.
Vrijeđanje se nastavilo u filmovima “Umri muški 3”, “Iron Man 2”, “Bowfinger” i “Tko je utopio Monu” (u kojem se žrtva utopi u Yugu), ali i crtićima “Simpsoni”, “Transformers” i “Cars2” gdje naravno igra ulogu klasičnog negativca.
Uz ulazak na listu 50 najgorih svih vremena prema magazinu Time, napisana je i knjiga u kojoj Yugo drži titulu najlošijeg auta u povijesti, a vrhunac omalovažavanja ponudio je Jeremy Clarkson kojega je Yugo toliko iživcirao da ga je na kraju uništio tenkovskom granatom.
Prije točno 37 godina napravljen je prvi ručno izrađeni primjerak, a dvije godine kasnije počela je serijska proizvodnja automobilskog simbola nekadašnje države. Među našim kupcima “temperamentni štediša” uživao je veliko povjerenje, čak i izazivao emocije, no 1985. godine, kada kreće u prekooceansku avanturu, Yugo postaje globalni predmet ismijavanja te simbol neukusa, nekvalitete i tehnološke zaostalosti tadašnjeg Istočnog bloka.
Alternativa rabljenim automobilima u Americi se prodavala za samo 3990 dolara, a unatoč neviđenom pljuvanju po “komunističkom automobilu”, 163.000 američkih obitelji palo je na šarm Yuga. Čak i uz titulu najbrže prodavanog europskog automobila u SAD-u, negativna konotacija dolazila je kao serijska oprema.
Vrijeđanje se nastavilo u filmovima “Umri muški 3”, “Iron Man 2”, “Bowfinger” i “Tko je utopio Monu” (u kojem se žrtva utopi u Yugu), ali i crtićima “Simpsoni”, “Transformers” i “Cars2” gdje naravno igra ulogu klasičnog negativca.
Uz ulazak na listu 50 najgorih svih vremena prema magazinu Time, napisana je i knjiga u kojoj Yugo drži titulu najlošijeg auta u povijesti, a vrhunac omalovažavanja ponudio je Jeremy Clarkson kojega je Yugo toliko iživcirao da ga je na kraju uništio tenkovskom granatom.
-
530i
#2643 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Hajd što su auta pismena, nego i ovi vlasnici pristojni momci, svaka im čast 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2644 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Inace Dzeremi Klarkson je tu demonstrirao vrhunac neukusa. Mada i scena kada Lada Nivu, zaglavljenu u nekom kukuruzistu, izvlace Land Roverom, nije nista bolja
Sve u svemu-Yugo hvala ti
Sve u svemu-Yugo hvala ti
- bitanga_sa_otesa
#2645 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
jok ja ,smazo sam 2 burekaNed071 wrote:bitanga danas maze tortu...![]()
-
citroen xm
#2646 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Odličan prilog i automobili. Momci kulturni! Svaka čast!!!
-
direstraits0078
#2647 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Bureka sa sirom? Dijeta, linija, ti fazoni?bitanga_sa_otesa wrote:jok ja ,smazo sam 2 burekaNed071 wrote:bitanga danas maze tortu...![]()
- bitanga_sa_otesa
#2648 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
jeste sa sirom 

- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2649 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
bitanga_sa_otesa wrote:jeste sa sirom
- Ommadawn
#2650 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Drugi put probaj nekako da vozis sa Stojadinom ili Jugom u Rumuniju pa nam kazi utiskeLajavikrelac wrote:'Ebo vas Švabo da prostišišao u Rumuniju Tiguanom 2013 godište, toliko je udoban da mi je trebala mast za reumu, kao vašarska drvana klupa i to bez naslonjača
osta mi jedan bubreg negdje kod Deve
A motor 2.0 dizel....e pišam se u diplomu inžinjeru koji ugura to u onoliku šasiju, troši ko bager, a ujedino je i tako startan.....vidi brdo prepadne se i to prije navgacije