crvena jabuka ????

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
murgadrot

#1 crvena jabuka ????

Post by murgadrot »

raja, da li iko zna naziv pjesme crvene jabuke sa kojom su nastupali na eurosongu 1999. godine,
onda kad je pobijedio dino merlin??

potreban mi je naziv pjesme i ako znate gdje je ima za download...

znam refren :-D

"samo da te zivot ne odnese nekim vozom u kojem nisam ja,
to ne bih mo'go da podnesem, proveo bih zivot ispod mostova"

hvala.....
@Žurnalista

#2 Re: crvena jabuka ????

Post by @Žurnalista »

E moj ti :mrgreen:

Dino Merlin nikad nije pobijedio na eurosongu (osim ako ne mslis ovdje lokalno :D
crvena jabuka te, 1999 godine nije nastupala na eurosongu, osim ako ne misli opet lokalno predstavljanje
pjesma se mislim zove Proveo bih zivot ispod mostova
a sta i meni treba pa da čitam neodgovorene postove stare vijek vijekova. Lol

http://www.youtube.com/watch?v=gUjeR3dICcE

a evo i jedan stari tekst

Sjetimo se izbora 1999!

Kukrić tvrdi da se na interni konkurs BHRT-a prijavi više poznatih autora i izvođača nego na festival ili javno takmičenje, jer niko na javnom festivalu ne želi biti drugi. Kaže da su 2005. za TV šou jedva sastavili spisak od 15 izvođača, jer se nijedno jako ime iz BiH nije htjelo prijaviti.

Ipak, ima primjera koji demantiraju ovu tvrdnju. Tako je 1999. u Skenderiji održan festival za izbor bh. predstvnika za Evroviziju, a tada je nastupila najjača postava bh. scene: Dino Merlin, "Hari Mata Hari", "Plavi orkestar", "Crvena jabuka"... To je, ujedno, bio i pokušaj obnavljanja "Vašeg šlagera sezone". Tada su na čelu državne TV bili Senad Hadžifejzović i Miro Purivatra, a pobijedio je Dino Merlin i u Jerusalemu zauzeo sedmo mjesto.

Dnevni avaz
Post Reply