Crvena Jabuka "Dusa Sarajeva"
Moderator: _BataZiv_0809
-
Gigolo
#1 Crvena Jabuka "Dusa Sarajeva"
Zaista mi je tesko da ovo pisem ali jednostavno moram. U mom srcu postoji mjesto samo za jednu grupu a to je Crvena jabuka. I koliko god sam volio Crvenu jabuku toliko sam mrzio Dinu Merlina i njegovu muziku. Na zalost Crvena jabuka je prestala da postoji sa odlaskom Zlaje Arslanagica i sve ono sto je nakon njegovog odlaska ostalo je, kako kaze Miroslav Krleza, cinija tudjih okusa. Tako su kroz nju autorski prosli mnogi kompozitori ali jednostavno nikad nisu uboli feeling kakav je stvarao Zlaja Arslanagic. Tacnije pjesme nisu bile te kvalitete. Novi album Crvene jabuke je pompezno najavljivan (kao i svaki) povratku "starim korjenima" i nazvan je Dusa Sarajeva. Dugo sam se predomisljao da li da ga uzmem ili ne i na kraju sam odlucio da ga kupim i preslusam. Sjeo sam pustio CD i pazljivo poceo slusati. Prva pjesma "Oci boje srne" cim je krenula odmah mi je pocela da para usi, tacnije pjesma me je jako podsjecala na nesto sto ne volim i odmah nakon prvog refrena sam shvatio da je muzika pjesme podjonjena od Dine Merlina "Gdje si bio ti tad kad je bilo najteze". A suvisno je govoriti da je Dino Merlin tu muziku podjonio od Michaela Jacksona. Takodje i pjesma Uzmi me neodoljivo podsjeca na Dire straits i pjesmu So far away. E Zera sto ti je to trebalo. Jos jedom si umjesto Crvene podvalio uvehlu jabuku uvehla ti Dusa (Sarajeva) sva.

Last edited by Gigolo on 13/10/2007 16:25, edited 2 times in total.
-
Gigolo
Kupio sam iz postovanja. Ali nije poenta u kupovini (jebo 12 maraka), poenta je u plegijat pjesmama i to u plegijatu plegijata. A uostalom oduvjek sam mrzio tu pjesmu "Gdje si bio ti tad kad je bilo najteze". Zanimljiv je i taj album Dine Merlina prvo ide "Gdje si bio ti tad kad je bilo najteze" a nastavlja se sa pjesmom "Lutao sam svijetom ja". Nidje veze. Samo se pitam kome je pjevao koju pjesmu, da li je u dijaspori pjevao "Gdje si bio ti..." (u sta cisto sumnjam), ili je pjevao "Lutao sam svijetom ja". Ipak izgleda da je "Gdje si bio ti..." napravljena za nas ovdje da nas utjesi, valjda je mislio da mi nismo culi za Michaela Jacksona jer smo bili u ratu. A takodje i Dino Merlin je poceo da glumi Michaeala Jacksona sa svojim plasticnim operacijama ugradjivanja kose. Svojevremeno je kruzio vic po Sarajevu kako je Dino Merlin platio 27 000 KM operaciju ugradjivanja kose sto mu nije trebalo jer mu je bolje bilo da je podjelio raji po 100 maraka i svi bi ga zvali cupo.
-
skyspy
Da...poslusah i ja zadnji album Crvene Jabuke , moram priznat da mi se bas i nije dopao, cak sta vise nije mi se uopste dopao. Ali procice on u Hrvatskoj ipak je kako mi se cini akcenat stavljen tu na hrvarsko trziste.( ono mogu svasta slusat u nedostatku svojih dobrih grupa)
Takode od ovi zadnjih izdanja nasih poznati grupa po mom skromnom misljenju i Pusenje je podbacilo, nekako mi se cini da im je svaki sljedeci album sve gori i gori ali eto vjerovatno se nekome CAK i dopada.....a Merlin eeee taj Bogami nemoze pogrijesiti nisam neki fan Dine ali ipak je on klasa za sebe ako ga uporedimo sa mnogim drugima , jest da se malo preserava i prosipa naku filozofiju okolo punu neke nazovi mudrosti...
Sto se tice plegijata i plegijata na kvadrat na kraju krajeva uvjek je bolje da pjesma lici na nesto nego da nelici ni nasta
Evo i Kylie Minogue uze Romale Romali od Ane Nikolic i sta onda???????????
Takode od ovi zadnjih izdanja nasih poznati grupa po mom skromnom misljenju i Pusenje je podbacilo, nekako mi se cini da im je svaki sljedeci album sve gori i gori ali eto vjerovatno se nekome CAK i dopada.....a Merlin eeee taj Bogami nemoze pogrijesiti nisam neki fan Dine ali ipak je on klasa za sebe ako ga uporedimo sa mnogim drugima , jest da se malo preserava i prosipa naku filozofiju okolo punu neke nazovi mudrosti...
Sto se tice plegijata i plegijata na kvadrat na kraju krajeva uvjek je bolje da pjesma lici na nesto nego da nelici ni nasta
Evo i Kylie Minogue uze Romale Romali od Ane Nikolic i sta onda???????????
-
zemo_online
cini mi se da ona pjesma" duj duj"valja.inace Zerine glasovne mogucnosti nisu bas!