Crvena Bijela Crvena Karta
-
CBC
#1 Crvena Bijela Crvena Karta
Kako steci pravo Na CBC i kako se zaposliti i nastaniti u Austriji !
Za apliciranje CBC karte morate imati Deficitarno zanimanje , starosnu dob ispod 40 godina i A1 Certifikat :
Lista Deficitarnih Zanimanja U Austriji :
Tesari
Pokrivači krovova
Postavljači podova
Lakireri
Radnici na poljoprivrednim mašinama
Bravari
Radnici za obradu metala
Tokari
Vodoinstalateri
Monteri
Zavarivači i rezači
Elektroinstalateri i monteri električnih instalacija
Radnici na mašinama za obradu drveta
Stolari
Diplomirani mašinski inženjeri
Mašinski tehničari s višom školom
Diplomirani inženjeri i tehničari za struju visokog napona
Inženjeri i tehničari s visokom stručnom spremom za obradu podataka
Diplomirani medicinski njegovatelji i medicinske sestre
Medicinari moraju Nostritificirati Diplomu i B1 znanje Njemackog Jezika !!
Sve informacije https://www.facebook.com/crvenobijelacrvena.karta
Za apliciranje CBC karte morate imati Deficitarno zanimanje , starosnu dob ispod 40 godina i A1 Certifikat :
Tesari
Pokrivači krovova
Postavljači podova
Lakireri
Radnici na poljoprivrednim mašinama
Bravari
Radnici za obradu metala
Tokari
Vodoinstalateri
Monteri
Zavarivači i rezači
Elektroinstalateri i monteri električnih instalacija
Radnici na mašinama za obradu drveta
Stolari
Diplomirani mašinski inženjeri
Mašinski tehničari s višom školom
Diplomirani inženjeri i tehničari za struju visokog napona
Inženjeri i tehničari s visokom stručnom spremom za obradu podataka
Sve informacije https://www.facebook.com/crvenobijelacrvena.karta
- szlava
#2 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
I kako sad ispunjavam sve te norme i kako da nadjem posao 
-
CBC
#3 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
Kontaktirajte me putem facebookka i pojasnit cvu vam,ali imate i na mom portalu dosta informacija
https://www.facebook.com/cbckarta
https://www.facebook.com/cbckarta
-
Hell.is.here
#4 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
Nadjes poslodavca koji ce te prijaviti na platu ca. 1900-2500 eura mjesecno. Sto je malo teze, a kad to nadjes moras raditi kod tog poslodavca minimalno mislim da je 12 mjeseci ili 18 nisam bas siguran, i eto RWR karteszlava wrote:I kako sad ispunjavam sve te norme i kako da nadjem posao
Trazi po netu poslove i apliciraj , neki daju da se prvi razgovor obavi preko Skype-a, pa onda ces morati otici na drugi razgovor , naravno ako prodjes prvi , i ako sve prodje ok , eto posla.
- szlava
#5 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
Kad se nigdje nemoze stupiti u kontakt direktno sa poslodavcem ili firmom sve je preko nekih firmi koje vrse zaposljavanje za njih
svodi se i ovdje izgleda da ti treba neko da sredi posao 
-
Hell.is.here
#6 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
Mozes ti direktno aplicirati za posao u nekoj firmi, sto ne bi mogao ?szlava wrote:Kad se nigdje nemoze stupiti u kontakt direktno sa poslodavcem ili firmom sve je preko nekih firmi koje vrse zaposljavanje za njihsvodi se i ovdje izgleda da ti treba neko da sredi posao
- szlava
#7 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
Imali mozda stranica na kojoj objavljuju takve konkurse ja koji nadjem sve i jedan preko nekih posrednickih firmi koje zaposljavaju za njih moze link ako imas slucajno
-
Hell.is.here
#8 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
karriere.atszlava wrote:Imali mozda stranica na kojoj objavljuju takve konkurse ja koji nadjem sve i jedan preko nekih posrednickih firmi koje zaposljavaju za njih moze link ako imas slucajno
jobs.at
ima jos njih.. nego ne mogu sad da se sjetim... sretno
-
dinob1000
#9 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
pzdrav
jedno pitanje za sve u austriji.
zaposlis se kod poslodavca u austriji kao deficitarna radna snaga dobijes sve potrebne papire itd.
znam da ti radna dozvola i vjerovatno viza vaze samo za tog poslodavca ali me interesuje da li u ovom slucaju imas pravo da tadis josneki dodatni posao (steuerfrei)
zaposlis se kod poslodavca u austriji kao deficitarna radna snaga dobijes sve potrebne papire itd.
znam da ti radna dozvola i vjerovatno viza vaze samo za tog poslodavca ali me interesuje da li u ovom slucaju imas pravo da tadis josneki dodatni posao (steuerfrei)
-
dinob1000
#10 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
registruj se na AMS.AT (biro za zaposljavanje)Hell.is.here wrote:karriere.atszlava wrote:Imali mozda stranica na kojoj objavljuju takve konkurse ja koji nadjem sve i jedan preko nekih posrednickih firmi koje zaposljavaju za njih moze link ako imas slucajno
jobs.at
ima jos njih.. nego ne mogu sad da se sjetim... sretno
-
ploglamelka
#11 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
monster.at - vidim da moja firma tamo stavlja poslove i nema nikakvih posrednika.
- Bilki
#12 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
steuerfrei ne postoji kod dodatnih poslova, mozes samo veci porez platiti na kraju godine kad ti oba posla saberu i kad upadnes u veci nivo poreza, to na kraju godine vracas sam, poslodavac plati samo porez na zaradu kod njega, drugi kod njega a finanzamt sabere sve na kraju godine i trazi povrat sredstavadinob1000 wrote:pzdrav
-
dinob1000
#13 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
pogresno sam se izrazio mislio sam na geringfugige posao(ono do nekih 250-400 eura mjesecno ne znam tacan dozvoljeni iznos a radno vrijeme je koliko znam nekih 10 sati sedmicno) i jos da li onaj ko prvi put dobije RWR kartu(ogranicenje na samo jednog poslodavca) ima pravo da radi taj "DOPUNSKI" posao.Bilki wrote:steuerfrei ne postoji kod dodatnih poslova, mozes samo veci porez platiti na kraju godine kad ti oba posla saberu i kad upadnes u veci nivo poreza, to na kraju godine vracas sam, poslodavac plati samo porez na zaradu kod njega, drugi kod njega a finanzamt sabere sve na kraju godine i trazi povrat sredstavadinob1000 wrote:pzdrav
ako sta znas javi
hvala
- Bilki
#14 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
da imas pravo.cim dobijes radnu dozvolu, samo ima neko vrijeme sto moras provesti kod poslodavca da bi je dobio, da ti pise u vizi FREIER ZUGANG ZUM ARBEITSMARKT , svo dok to ti ne stoji imas neka ogranicenja
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#15 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
dinob1000 wrote:pogresno sam se izrazio mislio sam na geringfugige posao(ono do nekih 250-400 eura mjesecno ne znam tacan dozvoljeni iznos a radno vrijeme je koliko znam nekih 10 sati sedmicno) i jos da li onaj ko prvi put dobije RWR kartu(ogranicenje na samo jednog poslodavca) ima pravo da radi taj "DOPUNSKI" posao.Bilki wrote:steuerfrei ne postoji kod dodatnih poslova, mozes samo veci porez platiti na kraju godine kad ti oba posla saberu i kad upadnes u veci nivo poreza, to na kraju godine vracas sam, poslodavac plati samo porez na zaradu kod njega, drugi kod njega a finanzamt sabere sve na kraju godine i trazi povrat sredstavadinob1000 wrote:pzdrav
ako sta znas javi
hvala
Nije to tako jednostavno. Tvoj poslodavac zeli odmornog radnika, mislim da u standardnom ugovoru
pise da ako zelis raditi nesto pored posla to moras prijaviti i pitati za dozvolu.
Ako poslodavac nema nista protiv onda smijes raditi. Ovo vjerujem vazi za "urodjenike"
u Austriji, a istovremeno i za druge.
Ergo i sa neogranicenom radnom dozvolom, imas prava ali i obaveze
prema poslodavcu.
- BFD_Yoe
#16 Re: Crvena Bijela Crvena Karta
Mislim kakva glupost, ovo u životu nisam čuo, da bi ovo završio Moraš znati B1 i nostrifikaciju moraš završiti u nekoj od austrijskih škola, mnogo su nam olakšali, brat bratu odo odmah da se prijavim za RWR KARTU....HahahahaCBC wrote:Kako steci pravo Na CBC i kako se zaposliti i nastaniti u Austriji !