"CRTA" - politicki magazin BHT1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

recto-verso

#1 "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by recto-verso »

Upravo vidjeh na BHT Dnevniku da ce se veceras u politickom magazinu BHT1 "CRTA" emitovati zanimljiva prica o tzv. aferi " REKET" ( podsjecanja radi, uskoro se ocekuje podizanje optuznice od strane Tuzilastva BiH protiv visokopozicionoranog SDP-ovog zvanicnika Damira Hadzica, a moguce i protiv Zlatka Lagumdzije). Koliko sam ja pratio, tonski zapis prisluskivanja do sada nije objavljen, osim kao transkript u "Danima".
U "CRTI" ce veceras objaviti dijelove ovog tonskog zapisa koji je snimila SIPA.

Neka ovo ujedno bude i otvaranje teme o ovom politickom magazinu BHT1, bilo je i vrijeme.
karanana

#2 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by karanana »

crta = dodina penetracija bht-a....inace, ne radi ovoga sto ce pustati veceras.
recto-verso

#3 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by recto-verso »

karanana wrote:crta = dodina penetracija bht-a....inace, ne radi ovoga sto ce pustati veceras.
Ne izuvaj se prije vode :-)

Cija je da je CRTA penetracija, vidjecemo veceras kako to Zlatko radi, ustvari cucemo :-)
branimir stulic

#4 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by branimir stulic »

Da povratim od nekih komentara. Jedni govore FTV - Zlajina, drugi TV1 Haretov, treci BHT i CPHA Dodikovi... pa dokle vise ovako? Ima li istine i u jednoj novinskoj vijesti ili je sve laz a mi svi - i Bosnjaci i Srbi i Hrvati i ostali dobro zivimo a da to i ne znamo ? Da li svi rade a niko ne krade? Pa ko onda uzima?
karanana

#5 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by karanana »

da se razumijemo, apsolutno ne branim onog malog lopinu iz novog grada. to je shaner koji se mlad docepao vlasti i hoce sto vise da je iskoristi.
ali govorim o crti od ranije. ne pratim je ali kad god gledam uvijek vidim neke pro-dodikove goste a i price magazina veoma cesto idu na tu vodenicu.
branimir stulic

#6 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by branimir stulic »

... samo jedno znam da je voditelj k...na od covjeka... Samo kada se sjetim kako mu je znoj isao niz lice kada je intervjuisao dodika....Ali neka. nek ide, Da vidimo sa kim imamo posla. Ako su trazili pare zna se.. Zatvor. pa ko kod bio.
recto-verso

#7 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by recto-verso »

Ja pratim CRTU. Kada veceras pogledam prilog o negativnostima u SDP-u, sto se te emisije tice zaokruzice bas puni krug objavljivanja negativnih pojedinosti o zvanicnicima ili pulenima svih vodecih politickih stranaka u BiH.
Btw., oni koji bolje prate vrlo brzo ce se prisjetiti da je prva televizija sa kojom je vozd Dodik zaratio bila BHT1, a ne FTV. Dodik je u to vrijeme javno saopstio da vise nece davati izjave ili intervjue bilo kakve vrste za BHT1.Nekih godinu i po do dvije kasnije slicna je zabrana TEK docekala FTV, tako da bih bio vrlo suzdrzan oko tvrdnje da su Dodikov vazelin.
lord-executioner

#8 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by lord-executioner »

Ja majke mi ne znam kako ste povezali Dodika i Crtu. Gledao do sad skoro svaku emisiju, i stvarno mi je smijesno stvarati teorije zavjere na osnovu nekoliko gostiju i na osnovu toga sto je voditelju bilo vruce kad je snimao intervju :-) Ja mislim da su u tom slucaju Mato Djakovic ili Senad Pecanin potajni suradnici svakoga ko je prosao kroz njihove intervjue, a da i ne pricam o Dreletu iz hrvatske Farme koji garant ima deal sa svakim pojedinim ucesnikom, jerbo mu je cela usijana svaki put kad ga kamera dirne :D

@recto-verso - otprilike o tome pricam
mahalik

#9 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by mahalik »

meni je ovo sve šuhveli
kad je prije par dana sat vremena bila emisija o Asi i 15 godina i scene kako Nihad Imamović plače usred ceremonije a Hastor daje komplimente Bakiru i Mustafi M. kako su oni pravi borci i da će ekonomija s njima biti bolja
Sve te povezanosti daju određenu sumlju
Nije ni Damirovo maslo za ramazana al više prljavštine imaju upravo Imamović i co
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by plain vanilla »

hocel to neko staviti na net kasnije , nismo svi u mogucnosti gledati
recto-verso

#11 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by recto-verso »

U ovoj zemlji meni vise nije problem kad lopova ne diraju, al`bar taj lopov ne objavljuje na sva zvona kako nije lopov, te da su oni tamo neki drugi lopovi. Mozda je u meni problem, ali otkriti ovo o toliko BEZGRESNOJ jedinoj opoziciji u BiH , koja je uvijek u prvim redovima borbe protiv organizovanog kriminala potpomognuta glasnogovornikom Bakirom Hadziomerovicem.
recto-verso

#12 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by recto-verso »

plain vanilla wrote:hocel to neko staviti na net kasnije , nismo svi u mogucnosti gledati
Bice link i da znas da vrijedi vidjeti :-)
mahalik

#13 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by mahalik »

recto-verso wrote:
plain vanilla wrote:hocel to neko staviti na net kasnije , nismo svi u mogucnosti gledati
ja stvaro nisam u onom prilogu ništa spektakularno vidio
plain vanilla

#14 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by plain vanilla »

recto-verso wrote:
evo ja cekam
Control panel

#15 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by Control panel »

mahalik wrote:
recto-verso wrote:
ja stvaro nisam u onom prilogu ništa spektakularno vidio
pa ne gledas ti ocima recto-verso :-) . on sve vidi. :lol:

ako je ono najjace onda sud ima neoborive dokaze. :lol:
plain vanilla

#16 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by plain vanilla »

ne, stvarno me zanima, a nisam bila u mogucnosti pogledati emisiju
Control panel

#17 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by Control panel »

plain vanilla wrote:ne, stvarno me zanima, a nisam bila u mogucnosti pogledati emisiju
ma suplja. sejo hasibovic govori nekim investitorima da treba da prikupe novac kako bi se projekat usvojio na GV. a pare po njegovom traze zlaja i damir iz SDP-a. a nigdje glasova nikoga od SDP-ovaca. samo sejo i investitori.
ako je ovo najozbiljnijiji dokaz za sud onda je ovo sve namjesteno kako bi se neko pokusao izvuci iz mutnih radnji a krivicu svaliti na nekog drugog.

ali eto neko ce to postaviti pa cete vidjeti.
plain vanilla

#18 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by plain vanilla »

Control panel wrote:
plain vanilla wrote:ne, stvarno me zanima, a nisam bila u mogucnosti pogledati emisiju
ma suplja. sejo hasibovic govori nekim investitorima da treba da prikupe novac kako bi se projekat usvojio na GV. a pare po njegovom traze zlaja i damir iz SDP-a. a nigdje glasova nikoga od SDP-ovaca. samo sejo i investitori.
ako je ovo najozbiljnijiji dokaz za sud onda je ovo sve namjesteno kako bi se neko pokusao izvuci iz mutnih radnji a krivicu svaliti na nekog drugog.

pa hvala ti na inerpretaciji, pretpostavljala sam da je tako nesto :D
recto-verso

#19 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by recto-verso »

Control panel wrote:

Do kraja mjeseca optuznica, pa vidimo ko (dobro) vidi a ko dobro prica.
plain vanilla

#20 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by plain vanilla »

ja bih samo link, pa da ja sa svojim pilecim mozgom sama prosudim :D
oldschool

#21 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by oldschool »

Ovo ogovori o tvojoj gluposti panel, zar ti misliš da će Zlatko zvati ili bilo koji drugi političar. Svi oni to rade, da se razumijemo, da su snimili i Zlatka, bilo koga, oni neće nikada biti procesuirani, jednostavno, neki su ljudi nedodirljivi. Zlatko zove ljude, Tihić i ostali, urgiraju gdje da se zaposle pojedinci, dobiju poslove na tenderima, radnicima se naređuje za koga da se glasa i imat će posla. Koja stranka ima koji sektor tu je i njen kadar, pogledaj ko je sve zaposlen po opštinama, od dvorana, drugih objekata, uvidjet ćeš da su svi familijarno vezani, ili su kumovi i kume. Zašto se na državnim konkursima već zna ko je posao dobio, to sam se lično uvjerio, nisam vjerovao, ali sva ta imena koja su pobrojana su dobila posao, žalili se ljudi, bezuspješno. Da ne krenem u obrazovanje, polaganje ispita, sticanje titula, svi znaju, apsolutno svi, učlane se u stranke, te im one nude otvoreno pomoć pri upisu. Volio bih da se ti uključiš u SDP, SDA i HDZ, da vidiš kako se biraju predsjednici asocijacija, odbori stranke itd-lično sam ove stvari istraživao, pa se vrati na temu i šta napiši, koliko je mojih kolega koji imaju fakultete, ocjene, međutim, ne mogu nigdje dobiti dobar posao, a dobiju to radno mjesto ljudi sa prosjekom 6, ali, oni su članovi određenih stranaka, najlakše je slijep biti, mi smo za sve krivi, oguglali smo na sve, uvijek je isti scenario, jedna stranka drugoj podmeće, uvijek su svi nevini.
bihmak

#22 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by bihmak »

Last edited by bihmak on 16/11/2010 22:10, edited 1 time in total.
plain vanilla

#23 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by plain vanilla »

edit: da ne duplam

Majka Tereza, pa Imamović. Eto, on bi gradio obdaniste i pomagao starima :-)
nemaju oni nista sem ovog glasnika, a on je mogao navesti i aliju
tresla se gora, rodio se mis
Last edited by plain vanilla on 16/11/2010 22:09, edited 1 time in total.
Kenan-sa

#24 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by Kenan-sa »

Ovo je klasican pritisak na SDP pred formiranje vlasti na drzavnom nivou i ustavnih promjena! 1.5 god ovaj slucaj stoji negdje na policama i bas ga sada aktivirali..malo providno! mada na snimku se jasno vidi da tu ima necega,ali zasto sud nije odmah reagovao? previse je ovdje stvari da bi bile slucajne... u svakom slucaju podrzavam rad suda,ali svakako da taj isti sud prvo treba podici krivicnu prijavu za nevidjeni krimina Dodika koji je oprao na stotine miliona KM u RS u zadnjih 5 godina,pa onda krenuti dalje i ako se utvrde osnovi za podizanje krivicne prijave u aferi reket odmah reagovati i sve kriminalce strpati u zatvor,od vec standardnih kriminalaca Covica i Dodika pa do novootkrivenih Lagumdzije,Hadzica,Ivanisevica...kriminalaca ima u svakoj stranci,to je jasno ko dan!
oldschool

#25 Re: "CRTA" - politicki magazin BHT1

Post by oldschool »

Kenan-sa wrote:Ovo je klasican pritisak na SDP pred formiranje vlasti na drzavnom nivou i ustavnih promjena! 1.5 god ovaj slucaj stoji negdje na policama i bas ga sada aktivirali..malo providno! mada na snimku se jasno vidi da tu ima necega,ali zasto sud nije odmah reagovao? previse je ovdje stvari da bi bile slucajne... u svakom slucaju podrzavam rad suda,ali svakako da taj isti sud prvo treba podici krivicnu prijavu za nevidjeni krimina Dodika koji je oprao na stotine miliona KM u RS u zadnjih 5 godina,pa onda krenuti dalje i ako se utvrde osnovi za podizanje krivicne prijave u aferi reket odmah reagovati i sve kriminalce strpati u zatvor,od vec standardnih kriminalaca Covica i Dodika pa do novootkrivenih Lagumdzije,Hadzica,Ivanisevica...kriminalaca ima u svakoj stranci,to je jasno ko dan!
Pročitaj šta sam napisao, da imaju neoborive dokaze ne bi bio osuđen, u ovoj državi imaš nedodirljive ljude, prvo to shvati, meni jedno ovdje najviše para oči, javljaju se stranački rektalni alpinisti i brane svoje šefove, kakve god da imaš dokaze oni ne vjeruju, jednostavno zadojeni oreolom nevinosti svojih šefova, to je najtužnije, nemaju nimalo racionalnosti, klasični bekani. :D Novinarka je pogodila bit onim pitanjem, da je cifra bila manja dogovorili bi se, što je on, noramlno, poricao.
Post Reply