http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/po ... e-sestorke
Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
-
muzicar_iz_parka
#2 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Jel on jeo kakve otrovne gljive?
-
daddy-kool
#3 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Dobro bi bilo da prestanu spominjati BiH u ovom kontekstu. U najmanju ruku je neukusno.
Ako već nemožemo u EU, bolje nam je da budemo sami.
Ako već nemožemo u EU, bolje nam je da budemo sami.
-
PeppermintSA
#4 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
muzicar_iz_parka wrote:Jel on jeo kakve otrovne gljive?
Sve mi je bilo simpatično - borba protiv korupcije, zajednički policijski organi ili ti saradnja ofo ono - dok nisam pročitao parlamentarna skupština.
-
muzicar_iz_parka
#5 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Parlamentarna skupština je najveća glupost ikad izmišljena u postdejtonskoj nam državi, pošto je parlament = skupština, mi jedini imamo skupštinsku skupštinu, parlamentarnu skupštinu, parlamentarni parlament, skupštinski parlament.PeppermintSA wrote:muzicar_iz_parka wrote:Jel on jeo kakve otrovne gljive?
Sve mi je bilo simpatično - borba protiv korupcije, zajednički policijski organi ili ti saradnja ofo ono - dok nisam pročitao parlamentarna skupština.
Ne zna se šta je gore.
Još užasnije od riječi supervizor, koja u USA znači nadzornik ili poslovođa, a kod nas ispala politička funkcija za strance.
- mobile9
#6 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Balkanska alijansa...
- JohnnyS
#7 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Možda treća bude sreća 
- escobar__
#8 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Može. Ovog puta nek je čine Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Kosovo.
- mobile9
#9 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
JohnnyS wrote:Možda treća bude sreća
-
richa
#10 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Zagustilo milogorcima u onom kamenu. A i albanci preuzese sve, od brojnosti do sverca raznoraznih opijata i sl.
Pa bi sad da ih drugi cupaju iz govana. Ja jada jadnog.
Pa bi sad da ih drugi cupaju iz govana. Ja jada jadnog.
- karanana
#11 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
nisam nesto jugonostalgican, ali gledajuci ekonomski, zaista bi bilo dobro da ovi prostori budu u nekoj vrsti zajednice. iz ovoga ispadaju slovenija i hrvatska. ja sumnjam da bi albanija i kosovo ovo prihvatili. srbija, cg, makedonija i bih? na ovo ne bih iz politickih razloga pristao.
-
Great Cornholio
#12 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Bilo bi to lijepo, ali to je nemoguće, nacionalisti koji su je razvalili neće nikada pristati da je ponovo stvore.
Ali eto kad svi uđemo u EU ponovo će se "izbrisati" granice.
Ali eto kad svi uđemo u EU ponovo će se "izbrisati" granice.
- sinuhe
#13 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Bosnjacka elita bi sutra potpisala bilo kakvu Jugoslaviju samo da ne moraju upravljati drzavom, ali da im kapa para.
- Egg
#14 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Pogledajte malo ovaj klip, da vam se povrate sjećanja.
Kakva Jugoslavija, Srboslavija!?
Nikad više niti jedan oblik Jugoslavije, samo Bosna i Hercegovina. Za (za)ostale me nije briga, neka rade šta hoće, a naš narod se treba distancirati od takvih retardiranih ideja.
Nikad više niti jedan oblik Jugoslavije, samo Bosna i Hercegovina. Za (za)ostale me nije briga, neka rade šta hoće, a naš narod se treba distancirati od takvih retardiranih ideja.
- agent_zero
#15 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
JohnnyS wrote:Možda treća bude sreća
Ni ona se nije trebala raspasti... da je pameti bilo...
-
Great Cornholio
#16 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
To nije istina, bošnjačka elita je jedina bila protiv toga da se SFRJ proba sačuvati, vjerujem rahmetli Adilu Zulfikarpašiću koji je rekao da jedino Alija nije pristao na takvo nešto.sinuhe wrote:Bosnjacka elita bi sutra potpisala bilo kakvu Jugoslaviju samo da ne moraju upravljati drzavom, ali da im kapa para.
-
Great Cornholio
#17 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Tuzla i Selim su bili za Jugoslaviju do "zadnjeg daha", da naglasim da je Tuzla bila jedini grad u BiH u kojem nikad nije pobijedila niti jedna nacionalistička stranka.Egg wrote:Pogledajte malo ovaj klip, da vam se povrate sjećanja.
Ove Selimove riječi su reakcija na prijedlog da se izda nova država, koja je nastala poslije raspada SFRJ.
- Egg
#18 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Ispada da su Hrvati i Slovenci bili za.Great Cornholio wrote:To nije istina, bošnjačka elita je jedina bila protiv toga da se SFRJ proba sačuvati, vjerujem rahmetli Adilu Zulfikarpašiću koji je rekao da jedino Alija nije pristao na takvo nešto.sinuhe wrote:Bosnjacka elita bi sutra potpisala bilo kakvu Jugoslaviju samo da ne moraju upravljati drzavom, ali da im kapa para.
Da ti malo osvježimo pamćenje povodom Alijinog tobožnjeg protivljenja.
- Egg
#19 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
I to automatski znači da su bili ako nacionalističke stranke nisu pobijedileGreat Cornholio wrote:Tuzla i Selim su bili za Jugoslaviju do "zadnjeg daha", da naglasim da je Tuzla bila jedini grad u BiH u kojem nikad nije pobijedila niti jedna nacionalistička stranka.Egg wrote:Pogledajte malo ovaj klip, da vam se povrate sjećanja.
Ove Selimove riječi su reakcija na prijedlog da se izda nova država, koja je nastala poslije raspada SFRJ.
- karanana
#20 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
ponavljam, ekonomski bi se trebalo nesto uciniti i ukrupniti nase trziste i nastup prema drugima. nesto kao neka mini EU. politicki, ne vjerujem da bi uspjelo. ne treba ni pokusavati.
- Egg
#21 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Zašto stvarati mini EU kada imaš pravu EU s ogromnim, jedinstvenim tržištem? Slazem se da ne treba ni pokusavati, mada me ne bi ništa iznenadilo od ove bagre.karanana wrote:ponavljam, ekonomski bi se trebalo nesto uciniti i ukrupniti nase trziste i nastup prema drugima. nesto kao neka mini EU. politicki, ne vjerujem da bi uspjelo. ne treba ni pokusavati.
-
Great Cornholio
#22 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Ne bih dalje o ovom, samo znam da Tuzlaci nisu željeli raspad Jugoslavije,raspad Jugoslavije su željeli nacionalisti, a evo i zašto Tuzla nije željela raspad Jugoslavije, ovo su rezulati popisa iz '91. Tuzla je bila opština u BiH kojoj je procentualno bilo najviše Jugoslovena.
Tuzla 1991.
131.618 (ukupno)
62.669 (muslimani)
20.271 (srbi)
20.398 (hrvati)
21.995 (jugoslaveni)
6.285 (ostali)
Idu mi na živce i srpski ,i hrvatski i bošnjački nacionalisti, ali vala u polsjednje vrijeme i bosanski nacionalisti.
Tuzla 1991.
131.618 (ukupno)
62.669 (muslimani)
20.271 (srbi)
20.398 (hrvati)
21.995 (jugoslaveni)
6.285 (ostali)
Idu mi na živce i srpski ,i hrvatski i bošnjački nacionalisti, ali vala u polsjednje vrijeme i bosanski nacionalisti.
- Mister Yes
#23 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Svaki vid ekonomske saradnje pozdravljam. Posebno ako će ublažiti ucjene od strane EU.
- Egg
#24 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
Jesu li po tebi nacionalisti ako ne žele Jugoslaviju? Nego, šta kažeš na Sarajlije, koji '92 nosaju Titove slike na protestima, a rat se razbuktava.Great Cornholio wrote:Ne bih dalje o ovom, samo znam da Tuzlaci nisu željeli raspad Jugoslavije,raspad Jugoslavije su željeli nacionalisti, a evo i zašto Tuzla nije željela raspad Jugoslavije, ovo su rezulati popisa iz '91. Tuzla je bila opština u BiH kojoj je procentualno bilo najviše Jugoslovena.
Tuzla 1991.
131.618 (ukupno)
62.669 (muslimani)
20.271 (srbi)
20.398 (hrvati)
21.995 (jugoslaveni)
6.285 (ostali)
- sinuhe
#25 Re: Crnogorci predlažu novu Jugoslaviju
U Kninu je 1981 bilo 20% Jugoslovena a 91 3%