Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
femme

#1 Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by femme »

Evo da prepricam ukratko mail koji sam nedavno dobila, tamo stoji slijedece:

Nekada davno kad je vladala neka opasna epidemija, koja je bila dosta smrtonosna, par ljudi je u sve svoje sobe u kucama stavilo crni (neoguljeni) luk. Takodje to isto je napravila i jedna frizerka koja je imala svoj salon, u koji su dolazile zarazene osobe. Niko od tih ljudi koji je imao luk u blizini nije bio zarazen virusom.
Kasnije su to isprobali i naucnici kako bi vidjeli kakva svojstva ima crni luk u sobama. Luk koji je bio u prostoriji sa zarazenom osobom, odnijeli su na ispitivanje i utvrdili da je luk pokupio sve viruse i bakterije u sebe i nije ih pustao vani.

Eto ovo bi moglo biti korisno u prevenciji i protiv ove nove gripe.

Eto sad pisite sta mislite o ovome i dal je neko vec isprobao. :)
Last edited by femme on 01/12/2009 14:45, edited 2 times in total.
Cholina_Lokica

#2 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by Cholina_Lokica »

ljudi stvarno pocinju biti opsjednuti novom gripom...
duboka_misao

#3 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by duboka_misao »

prodajem tonu crnog luka domaci I klasa svi zainteresovani na pp molim
femme

#4 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by femme »

duboka_misao wrote:prodajem tonu crnog luka domaci I klasa svi zainteresovani na pp molim
Idealna prilika za pokretanje biznisa :D
duboka_misao

#5 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by duboka_misao »

femme wrote:
duboka_misao wrote:prodajem tonu crnog luka domaci I klasa svi zainteresovani na pp molim
Idealna prilika za pokretanje biznisa :D
ma neeee ja to da narod ozdravi :D

ozb citala sam o tome u novinama, prijateljica isto pocela praktikovati jer je cula od svekrve ..nemogu nista licno reci valja/nevalja hajd znaj ali najaci je bio pogled njenog muza koji kada je dosao s posla zatekao luk svuda po stanu i jedan veliki onako simbolicno na TV stoji :lol:
femme

#6 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by femme »

AHAHAHAHHA da da da... bas sam bezobrazna, ja odmah na biznis ccccc :D

mogu misliti covjeka koliko se cudio..... tako ce se meni direktor cuditi kad mu simbolicno po firmi postavim luk....ahahahahahha mogla bih komotno papire pod ruku i napustiti "objekat" :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by Truba »

kad osjetim da temperatura dolazi nakljukam se i crnog i bijelog luka ko jabuke

i nista ne bude kasnije

jos samo da mi je moci rakije piti :mrgreen:
femme

#8 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by femme »

komi wrote:kad osjetim da temperatura dolazi nakljukam se i crnog i bijelog luka ko jabuke

i nista ne bude kasnije

a dobro, bijeli luk je svakako najbolji lijek za prehlade, samo je bas simpaticno onako kad se najedes i po mogucnosti izadjes, hajde sto ubijes sve viruse, nego i sav svijet oko sebe :D
duboka_misao

#9 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by duboka_misao »

femme wrote:
komi wrote:kad osjetim da temperatura dolazi nakljukam se i crnog i bijelog luka ko jabuke

i nista ne bude kasnije

a dobro, bijeli luk je svakako najbolji lijek za prehlade, samo je bas simpaticno onako kad se najedes i po mogucnosti izadjes, hajde sto ubijes sve viruse, nego i sav svijet oko sebe :D
rakija sprijecava mogucnost izlaska iz kuce (drhtanje nogu i mantanje) samo sto kolegu komija jepe to sto praktikuje samo prvi dio terapije ... :D
femme

#10 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by femme »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Truba

#11 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by Truba »

ne izlazim onda 2 dana :mrgreen:
slavkoimamodilera

#12 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by slavkoimamodilera »

Naravno da je ta prica tacna, jer zapravo ono sto se malo zna je da su virusi elektricno negativno nabijeni, a luk pozitivno. Luk na taj nacin djeluje na viruse i bakterije kao magnet i u sebe ih uvlaci. Zapravo se radi samo o drugoj varijanti istog trika - CD oko retrovizora u autu protiv radara.
sheilak

#13 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by sheilak »

iako cu najvjerovatnije ispasti budala :-D , moram pitati : Koji je to luk? Znam za crveni, bijeli, ljubicasti, ali taj ne.
femme

#14 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by femme »

sheilak wrote:iako cu najvjerovatnije ispasti budala :-D , moram pitati : Koji je to luk? Znam za crveni, bijeli, ljubicasti, ali taj ne.
crni ili crveni isto je, onaj sto se jede uz cevape :D :wink:
sheilak

#15 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by sheilak »

:D

Evo, bas sam sad vidjela da je to isti luk! Sorry na upadu na temu :-D
nellington

#16 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by nellington »

slavkoimamodilera wrote:Naravno da je ta prica tacna, jer zapravo ono sto se malo zna je da su virusi elektricno negativno nabijeni, a luk pozitivno. Luk na taj nacin djeluje na viruse i bakterije kao magnet i u sebe ih uvlaci. Zapravo se radi samo o drugoj varijanti istog trika - CD oko retrovizora u autu protiv radara.
Evo je tema za

Image

Bez sve šale, odavno se priča o terapeutskom efektu svih lukova - bijelog dakako nešto više, ali ni crveni nije za odbaciti.
atko

#17 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by atko »

Biljke su cudotvorne (velika vecina njih)... odnosno ako to malo preciznije posmatramo biljke samo zive u skladu sa okolinom ... a mi smo se odrodili u mnogome pa nam to izgleda cudotvorno.

Dokazana je moc biljnih i zivotinjskih preparata ... samo sto se to ponekad ne uklapa u trzisne tokove, sektaske ublehe, prevarante svih vrsta ... pa jedni to negiraju, drugi mistificiraju, treci varaju .. itd.

Ako stvari posmatramo zdravim razumom ... biljke su veliki dar za nas koji smo se odmaknuli od prirode i kad zaskripi biljke vrlo efektno stvar dovedu u ravnotezu ;)

A sad reci da crni luk pomaze protiv virusa gripe ... naspram farmaceutske mafije koja realizuje biznis decenije tezak vise desetina milijardi ... ta prica nece proci bez obzira sto je tacna :x

Uvijek se sjetim jedne zanimljive price kad su ovakve teme u pitanju ...
zaboravio sam dosta detalja pa cu nako parafrazirati ...

Jedna baba je u mostaru dosla jednom doktrou (koji je unuk Sade Sadikovica) na pregled i usput mu pokazala nogu i rekla
-vidite ovu nogu
-da, noga je u potpunosti u redu, sta je problem
-E, tu nogu su mi nekad davno trebali amputirati jer sam ispod koljena imala ranu koja se zagnojila upalila bla bla bla i svi doktori koji su me pregledali su rekli amputirati sto prije.

i tvoj dedo mi je rekao slijedeci recept:
uzmi kravlji izmet (od crne krave:D to su te narodne mistifikacije) secer, brasno, svasta nesta je nabrojala...
napravi od toga 'pogacu' i ispeci presjeci na pola i rasjecenu stranu privi na ranu...

... nakon nekoliko dana rana se potpuno iscistila i zacjelila.

I sad je taj doktor zaintrigiran to proucavo sa naucnog aspekta
Zapravo ta 'pogaca' je mnogo idealniji medij za zivot te bakterije koja je bila u rani ... i bakterija
se krece prema pogaci noseci svu trulez sa sobom ostavljajuci zdravo tkivo potpuno cistim .
clav

#18 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by clav »

Glavica crnog luka sigurno nece ubiti viruse gripe u prostoriji, a kamo li svih vrsta virusa. Da jedes glavicu crnog luka svaki dan, to vec nije losa ideja i sigurno je dobro za ''zdravlje''. Ako vas nervira miris, malo jaci caj od nane nakon jela poprilicno dobro neutralizira, a i dobro djeluje na varenje.
Usput to sto dobijes u mailovima kruzi virus koji ti izbrise sve s kompjutera, ne primaj poruke od tog i tog jer je haker, ako posaljes dalje dijete ce dobiti pare za operaciju, msn ce se naplacivati, microsoft ce ti dati 20000 dolara, u buduce samo klikni delete.
kakav nered

#19 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by kakav nered »

clav wrote:Glavica crnog luka sigurno nece ubiti viruse gripe u prostoriji, a kamo li svih vrsta virusa. Da jedes glavicu crnog luka svaki dan, to vec nije losa ideja i sigurno je dobro za ''zdravlje''. Ako vas nervira miris, malo jaci caj od nane nakon jela poprilicno dobro neutralizira, a i dobro djeluje na varenje.
Usput to sto dobijes u mailovima kruzi virus koji ti izbrise sve s kompjutera, ne primaj poruke od tog i tog jer je haker, ako posaljes dalje dijete ce dobiti pare za operaciju, msn ce se naplacivati, microsoft ce ti dati 20000 dolara, u buduce samo klikni delete.
kako sam ja skontala crni luk ne ubija viruse, već ih kupi u sebe... i kao ne smiješ ga dirati nego u vrećicu i ravno u smeće...
možda si u pravu, možda je to samo jedan od onih glupih mailova koji kruže... nije mi ranije palo na pamet... ima smisla... inače ih sve odmah brišem, ovaj sam proslijedila...
zeleno volim te

#20 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by zeleno volim te »

femme wrote:

i nista ne bude kasnije

:dance: :dance: :dance:

Nedavno sam cula savjet da je bijeli luk dobar protiv ove nove -svinjske gripe....a onda i objasnjenje-kad se najedes luka,niko ti ne prilazi na 2 metra a gripa je kapljicno oboljenje,prenosi se dodirom,kihanjem........ja ga ne volim al sam pocela opasno razmisljati da pocnem jesti bijeli luk-da se kutarisem kojekakvih dosadnih osoba.....a nije lose ni za one koji putuju autobusom i tramvajem-nece nikad biti guzva oko njih... :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by PipiDugaDevetka »

Ja nosim ogrlicu od sitnih glavica luka (Kao za sadnju).
To je protiv šejtanskih virusa, a ogrlice od češnjeva češnjaka su protiv đavoljih virusa.
chuchumbamayumbe

#22 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by chuchumbamayumbe »

Jos ko jede shpek, pored kojekakvih lukova, i cuga rakiju, nema bolesti, a i na dobrom je putu da postane Srbin!
8-) :D
Jara

#23 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by Jara »

Mog'o bi Gras okačit' vijence luka u trolama, busevima i tramvajima.. :lol:
Danas u tramvaju, kad god neko kašljucne, mnogi se okrenu da vide ko je! :-)
Last edited by Jara on 08/12/2009 20:00, edited 1 time in total.
Truba

#24 Re: Crni luk - prevencija protiv svih vrsta virusa

Post by Truba »

sad sam se baš napucao i crnog i bijelog :D

strah me da postanem imun na luk :D
Post Reply