crnci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#1 crnci

Post by kakavdanakneiskustvu »

gdje nestadoše crnci,na svim vijestima spominju se afroamerikanci,bijelac ubio afroamerikanca,kao crnac pogrdan naziv,je li i bijelac pogrdan naziv?
nightvision

#2 Re: crnci

Post by nightvision »

jeste, vise se ne kaze "bijelac", sad se kaze "Caucasian". :lol:
dječak sa šibicama

#3 Re: crnci

Post by dječak sa šibicama »

dodaj na to i vec smijesnu histeriju "afroamericke javnosti" nakon svakog ubistva.

Ok, pajkani ubili tinejdzera, nenaoruzanog, podrzavam revolt... ali ovaj zadnji, jucer ili kad, objavljen snimak sa nnadzorne kamere, prilazi policajcu, vadi pistolj, uperi ga u policajca, ima vec dosije sa oruzanim napadima... policijac ga ubije, a oni opet "revoltirani".

Slika govori vise od bilo kakvih rijeci

avetinja

#4 Re: crnci

Post by avetinja »

Ma, ti crnci su banda, koja se poziva na svoje pravo i ugroženost u svakoj situaciji. Zaštićeni su ko mungosi, a bijesni ko psi. Pola njih živi na račun ilegalnih poslova, i kada ga ubiješ pri vršenju krivične radnje opet ti kriv.
bull21

#5 Re: crnci

Post by bull21 »

avetinja wrote:Ma, ti crnci su banda, koja se poziva na svoje pravo i ugroženost u svakoj situaciji. Zaštićeni su ko mungosi, a bijesni ko psi. Pola njih živi na račun ilegalnih poslova, i kada ga ubiješ pri vršenju krivične radnje opet ti kriv.
To ti je ta Amerika. Samo da još dodam kako mi je izuzetno dobar onaj njihov novi fazon sa "n" word, "f" word. Još malo pa će im se rečenice samo iz toga i sastojati... Mogu se kladiti da više kulture u desnom (gologuzom) obrazu dupeta ima onaj jedan crnac iz Afrike nego 90% ovih "kulturnih" američkih "afroamerikanaca".
Last edited by bull21 on 25/12/2014 19:51, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#6 Re: crnci

Post by Mohamad Sissoko »

nightvision wrote:jeste, vise se ne kaze "bijelac", sad se kaze "Caucasian". :lol:
Sve nas treba protjerat nazad na Kavkaz. :autic:
Cherry-Cherry

#7 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

avetinja wrote:Ma, ti crnci su banda, koja se poziva na svoje pravo i ugroženost u svakoj situaciji. Zaštićeni su ko mungosi, a bijesni ko psi. Pola njih živi na račun ilegalnih poslova, i kada ga ubiješ pri vršenju krivične radnje opet ti kriv.
Uglavnom se na ugroženost pozivaju lijenštine i nesposobnjakovići.
avetinja

#8 Re: crnci

Post by avetinja »

Cherry-Cherry wrote:
I ove prženice.
kakavdanakneiskustvu

#9 Re: crnci

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cherry-Cherry wrote:
:thumbup:
amiliana

#10 Re: crnci

Post by amiliana »

Cherry-Cherry wrote:
Jer mora znaciti da su svi isti, ako se nekolicina njih bavi kriminalom jer mora znaciti da su i ostali takvi i da sve crnce treba pobiti. Koliko crnaca u Evropi na Zapadu imala sam priliku upoznati jednog i super je lik stvarno. Ima njih koji hoce da rade.Ipak mislim da nije uredu nekog nazvati ijenstinom i nesposobnjakovicem
avetinja

#11 Re: crnci

Post by avetinja »

amiliana wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Jao nidje veze jer mora znaciti da su svi isti, ako se nekolicina njih bavi kriminalom jer mora znaciti da su i ostali takvi i da sve crnce treba pobiti. Koliko crnaca u Evropi na Zapadu imala sam priliku upoznati jednog i super je lik stvarno. Ima njih koji hoce da rade.Ipak mislim da nije uredu nekog nazvati ijenstinom i nesposobnjakovicem
Nisam rekao svi, ali većina. U Americi imaš kvartova gdje žive samo crnci, i ako koji bijelac zađe u tu zonu, neće se dobro provesti. Uostalom riječ rasizam je totalno izgubila značenje i težinu. Pod rasizmom se samo crnci smatraju ugroženi. Kada bjelac "afroamerikancu" kaže da je crnac to je rasizam, a kada crnac drugog nazove bijelac, onda to nije rasizam. Ja samo kažem da ti crnci nisu naivčine i poštenjačine, kao što se prikazuju.
chupacabra

#12 Re: crnci

Post by chupacabra »

amiliana wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Jer mora znaciti da su svi isti, ako se nekolicina njih bavi kriminalom jer mora znaciti da su i ostali takvi i da sve crnce treba pobiti. Koliko crnaca u Evropi na Zapadu imala sam priliku upoznati jednog i super je lik stvarno. Ima njih koji hoce da rade.Ipak mislim da nije uredu nekog nazvati ijenstinom i nesposobnjakovicem
Zavisi o kome pricamo. Rasne generalizacije nemaju smisla. Americki crnac nema puno zajednickog sa africkim crncem osim boje koze. Cak i kada spomenes africkog crnca, moras biti specifican, jer jedan Somalijac ima veze sa Juznoafrikancem koliko ja sa Rusom, a i ja i Rus smo bijeli. Etnija, religija, kultura, ekonomski i socijalni status, sve je razlicito. Ovdje se uglavnom raspravlja o americkim crncima (afroamerikancima), koji imaju probleme velike stope kriminala, malu stopu obrazovanja, nezaposlenost itd. To se vecinom odnosi na ove koji zive u siromasnim cetvrtima velikih gradova. I tu nema smisla praviti generalizacije, jer je praksa pokazala da americki crnci koji odrastaju u normalnoj okolini nisu nista bolji ili gori od bijelaca, ili bilo koga drugog. Zato, "crnac" se moze jedino odnositi na rasnu karakterizaciju, a bilo koje drugo generaliziranje je van pameti.
amiliana

#13 Re: crnci

Post by amiliana »

avetinja wrote: Nisam rekao svi, ali većina. U Americi imaš kvartova gdje žive samo crnci, i ako koji bijelac zađe u tu zonu, neće se dobro provesti. Uostalom riječ rasizam je totalno izgubila značenje i težinu. Pod rasizmom se samo crnci smatraju ugroženi. Kada bjelac "afroamerikancu" kaže da je crnac to je rasizam, a kada crnac drugog nazove bijelac, onda to nije rasizam. Ja samo kažem da ti crnci nisu naivčine i poštenjačine, kao što se prikazuju.
U Svedskoj u kvartu gdje sam ja bila zive vecinom imigranti crnci,arapi,cileanci ima nesto i nasih .U Americi ih jedan dio zivi u siromasnim cetvrtima, ima ih u St.Louisu gdje ima dosta nasih meni je samo zao sto vecina maloljetnika pada pod uticaj kriminala i napusta skolu, a Amerika je prilicno stroga tako da za ubistvo jedino moze dobiti dozivotni zatvor.
Last edited by amiliana on 25/12/2014 20:47, edited 1 time in total.
Zeljoooo

#14 Re: crnci

Post by Zeljoooo »

amiliana wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Raste li cuna?
shibonja

#15 Re: crnci

Post by shibonja »

Zakljucat dok ne pocne rasizam,pa balije,cetnici,sokci...
Edin H.

#16 Re: crnci

Post by Edin H. »

Zasto u BiH roditelje pocesto ne vole kada im se cerka uda za ili zatrudni sa crncem? :oops:
Muhamed Đakmić

#17 Re: crnci

Post by Muhamed Đakmić »

Ostaje vam tema, samo nemojte pretjerati, jer bi moglo biti banova kao u priči.

Manite se bilo kakvih generalizacija, zasad je ok.
Zeljoooo

#18 Re: crnci

Post by Zeljoooo »

Postoje li crni kinezi ili crni japanci?
Šveđanin

#19 Re: crnci

Post by Šveđanin »

Zeljoooo wrote:Postoje li crni kinezi ili crni japanci?
http://en.wikipedia.org/wiki/Afro-Asian

A baš mješavina nekog afroamerikanca i japanca/kineza hmmmmm.. postoji naravno, dovoljno je ukucati na google i izbaciće ti već nekakve slike, ali u realnosti, to je jako rijetko, ne privlače ti se baš te 2 rase... :)

Image
Last edited by Šveđanin on 25/12/2014 21:49, edited 1 time in total.
Zeljoooo

#20 Re: crnci

Post by Zeljoooo »

Crni zuco :D
luckylaka

#21 Re: crnci

Post by luckylaka »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... n2eDyaq3mQ Postavio sam i na drugoj temi ali recimo ovako je u svom kraju radio ubijeni Brown.
Cherry-Cherry

#22 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

Barbara Mori je urugvajsko-japanskog porijekla. Ko bi rekao da iz takve kombinacije može nešto ovako lijepo ispasti? :)
Image
Baton_Ilirski

#23 Re: crnci

Post by Baton_Ilirski »

Mohamad Sissoko wrote:
nightvision wrote:jeste, vise se ne kaze "bijelac", sad se kaze "Caucasian". :lol:
Sve nas treba protjerat nazad na Kavkaz. :autic:
Gruzija, Juzna Osetija, Abhazija..po zelji mozemo da biramo :mrgreen:
Norm

#24 Re: crnci

Post by Norm »

Cherry-Cherry wrote:Barbara Mori je urugvajsko-japanskog porijekla. Ko bi rekao da iz takve kombinacije može nešto ovako lijepo ispasti? :)
Image
Sta je ovdje lijepo?
Kila sminke(glet mase), keramika na zubima, vjestacke trepavice, ofarbane obrve...sa takvim tretmanom ja bi bio ljepsi od Brad Pita, a vjeruj mi nisam nimalo lijep..:)
S4mpion

#25 Re: crnci

Post by S4mpion »

Crnci se bore protiv rasizma, a glavni kriterij prema kojem definišu neku osobu je njena rasa - "kriminalac nije kriminalac, on je prvenstveno crnac."

I kako stati u kraj rasizmu kad ga ljudi pronalaze i stvaraju tamo gdje ga nema!?

Sve to treba dobro, dobro izdegenečit.
Post Reply