CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
-
Mezzo-x
#1 CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:50, edited 1 time in total.
-
DZOMBA
#2 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Stvarno nemas pametijeg posla, ajde ti nama lijepo reci sta te muci pa mozda se i nadje neko pametan da ti sta zapise. Koga je vise briga sta se pise u Avazu.
-
Mezzo-x
#3 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:49, edited 1 time in total.
- mensurbh
#4 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Ama, nažalost, mnogi danas za svoje probleme krive "hodže", "crnu magiju"... jer, najlakše je vlastitu (ne)odgovornost prebaciti na drugoga.
Na tvoje pitanje je teško odgovoriti jer je općenito, neodređeno... Ima li istine u svemu tome? U kojem smislu? Sihr ili, pak, "zapisivanje" kako se danas naziva praksa pojedinih, često samozvanih "iscjelitelja"... Nadam se da ćeš postaviti konkretnije pitanje i mislim da je tema "na mjestu" i da se o ovome treba govoriti jer je toliko prisutno u našem društvu tako da se istina i neistina u poimanju ljudi gotovo "izjednačila", pa ne umijemo razlikovati ono što je korisno i ono što donosi štetu. Jako je bitno razdvojiti gatanje, sihr, "crnu magiju"...
Mislim da je korisno spomenuti da je nedavno i Dnevni avaz prenio informaciju o namjeri Vijeća za fetve pri Rijasetu IZ da se fetvom zabrani "bavljenje" sihirom i gatanjima.
Na tvoje pitanje je teško odgovoriti jer je općenito, neodređeno... Ima li istine u svemu tome? U kojem smislu? Sihr ili, pak, "zapisivanje" kako se danas naziva praksa pojedinih, često samozvanih "iscjelitelja"... Nadam se da ćeš postaviti konkretnije pitanje i mislim da je tema "na mjestu" i da se o ovome treba govoriti jer je toliko prisutno u našem društvu tako da se istina i neistina u poimanju ljudi gotovo "izjednačila", pa ne umijemo razlikovati ono što je korisno i ono što donosi štetu. Jako je bitno razdvojiti gatanje, sihr, "crnu magiju"...
Mislim da je korisno spomenuti da je nedavno i Dnevni avaz prenio informaciju o namjeri Vijeća za fetve pri Rijasetu IZ da se fetvom zabrani "bavljenje" sihirom i gatanjima.
- amrica
#5 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Konkretno, u ovom slucaju, nista nema veze sa hodzom i zapisima, ona mlada, narkomanka, kokuz, ima malo dijete, a sama,... a on bogat, star i ocito naivan, najlakse ga bilo uhvatiti na suplju, zaljubio se u nju, zavolio i dijete....
On treba da odgovara, i to drasticno, sto je ubio dijete, ali tu je kriva i majka.
Ona je bila sa njim dobrovoljno, dugo vremena, svi su joj u porodici znali za tu vezu, a on je vjerovatno stariji od njenih roditelja... ali njemacka penzija mijenja godiste u rodnom listu...ona je njega iskoristavala. Sta ce cura od 28 godina sa covjekom od 62 godine?
On treba da odgovara, i to drasticno, sto je ubio dijete, ali tu je kriva i majka.
Ona je bila sa njim dobrovoljno, dugo vremena, svi su joj u porodici znali za tu vezu, a on je vjerovatno stariji od njenih roditelja... ali njemacka penzija mijenja godiste u rodnom listu...ona je njega iskoristavala. Sta ce cura od 28 godina sa covjekom od 62 godine?
-
tempora
#6 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Gatare, hodze, zapise i sve oni koji se ovim bave, sankcionisati i zakonom zabraniti. 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#7 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
tempora wrote:Gatare, hodze, zapise i sve oni koji se ovim bave, sankcionisati i zakonom zabraniti.
Sta bi ti dala da se tako, ... u dekiki, prebacis iz Rotterdama na Bistrik, ...
- Maraschino
#8 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
U Holandiji kada ispusis koju...
ni Bistrik ti nije daleko. 
-
tempora
#9 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Nisam ja Ba s Bistrika, nego s Alfakovca. I od carobnjaka priznajem samo Ajnstajna koji rece da nas znanje moze odvesti s tacke A na tacku B, a masta svuda. Alifakovac, Alifakovac, Alifakovac.....pape wrote:tempora wrote:Gatare, hodze, zapise i sve oni koji se ovim bave, sankcionisati i zakonom zabraniti.Ejs, ... a sta cemo sa onim cudotvorcima koji te dotaknu vrskom cipele ispod stola, i ti se odjednom stvoris 5-6000 km daleko, ... otvoris oci i vidis, ... ti na Vratniku, ...
![]()
Sta bi ti dala da se tako, ... u dekiki, prebacis iz Rotterdama na Bistrik, ...
Jos jednom: sve zabraniti! Sve! Vidovite Dzemile, Azire, Bebe i koje jos trice i kucine ne znam. Zabraniti!
- rajvosa^
#10 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Ja licno ne vjerujem u te stvari. Imam punca koji se bavi bioenergijom i sta ti ja znam kojekakvim stvarima, jedan od osnivaca Arke novina ako se ko sjeca, bio na TVu, novinama i tako to, al sam mu u oci reko... "punac nemoj mene saltat" dok ne vidim svojim ocima, ne iskusim na svom tijelu, ne osjetim na mojoj dusi....."ne vjerujem". Ne vrijedjam nikoga ovim, samo dajem svoje misljenje. Ako ima ko da je ovo stvarno osjetio, vidio, ima iskustvo - daj da cujemo. 
- Maraschino
#11 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
da ti ne bude kasnorajvosa^ wrote:Ja licno ne vjerujem u te stvari. Imam punca koji se bavi bioenergijom i sta ti ja znam kojekakvim stvarima, jedan od osnivaca Arke novina ako se ko sjeca, bio na TVu, novinama i tako to, al sam mu u oci reko... "punac nemoj mene saltat" dok ne vidim svojim ocima, ne iskusim na svom tijelu, ne osjetim na mojoj dusi....."ne vjerujem". Ne vrijedjam nikoga ovim, samo dajem svoje misljenje. Ako ima ko da je ovo stvarno osjetio, vidio, ima iskustvo - daj da cujemo.
neka on salta nekog drugog
sve to treba zabraniti...ali ljudi kada zapadnu u koje kakve probleme onda se fataju i za slamku
-
Mezzo-x
#12 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:49, edited 1 time in total.
-
Mezzo-x
#13 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:48, edited 1 time in total.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#14 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Pa u tome i jeste problem. Covjek u nevolji se hvata za slamku, ... postaje jako osjetljiv, a time primamljiv medij bjelosvjetskim hostaplerima bez dushe, koji na njegovoj muci profitiraju.Maraschino wrote: ... ali ljudi kada zapadnu u koje kakve probleme onda se fataju i za slamku
- macan prvi
#15 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
... koji se itekako na Boziju pomoc (ili providjenje) pozivaju ne bi li privukli ljude da ih zovu.pape wrote:Pa u tome i jeste problem. Covjek u nevolji se hvata za slamku, ... postaje jako osjetljiv, a time primamljiv medij bjelosvjetskim hostaplerima bez dushe, koji na njegovoj muci profitiraju.Maraschino wrote: ... ali ljudi kada zapadnu u koje kakve probleme onda se fataju i za slamku
- rajvosa^
#16 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Bas tako, al jebem mu sunce (izvinite na psovki), al toliko ljudi govore pozitivno o njemu pa ne kontam. Imam nekih osobnih iskustava s osobama kojima je pomogao i dali bi sve za mene samo zato sto mi je ON punac. Sad ne kontam. Ja ti u to ne vjerujem, al ko koga prca ovdje? (pape nemoj ovoj citat)Maraschino wrote:da ti ne bude kasnorajvosa^ wrote:Ja licno ne vjerujem u te stvari. Imam punca koji se bavi bioenergijom i sta ti ja znam kojekakvim stvarima, jedan od osnivaca Arke novina ako se ko sjeca, bio na TVu, novinama i tako to, al sam mu u oci reko... "punac nemoj mene saltat" dok ne vidim svojim ocima, ne iskusim na svom tijelu, ne osjetim na mojoj dusi....."ne vjerujem". Ne vrijedjam nikoga ovim, samo dajem svoje misljenje. Ako ima ko da je ovo stvarno osjetio, vidio, ima iskustvo - daj da cujemo.
neka on salta nekog drugog![]()
sve to treba zabraniti...ali ljudi kada zapadnu u koje kakve probleme onda se fataju i za slamku
- HAL9000
#17 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Nema ni 5 posto, u stvari nikad niko nije dokazao u kontrolisanim uslovima da posjeduje nadnaravne sposobnosti. Fondacija koju je osnovao James Randi nudi milion dolara onom koji dokaze da ima nadnaravne sposobnosti. Niko nikad nije osvojio taj milion, a prodefilovalo je more ljudi. Znaci, ako neko kod nas ima, ne mora se vise muciti sa sicom, nek se prijavi i uzme taj milion.Marmelan wrote:Ja mislim da ima 5 % ``njih`` koji nesto znaju i vide, ali ima jos 95 % onih koji ne znaju, pa na kraju ispadnu svi lopovi.
- Vares City
#18 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Na teletext-u BHT 1 na prvoj stranici "glavna"je VIDOVITA DZEMILA I SARADNICI
Srklet me hvata,...
Srklet me hvata,...
- Vares City
#19 Re: CRNA MAGIJA, hodze,zapisi,gatare,itd...
Tih 5% koji znaju se ne deklarisu i ne reklamiraju po kojekakvim internet stranicama,ne odreduju cijenu svojih usluga,nego spontano i savjesno rade svoj "posao"za koji ne mozes imati dara nego to moras uciti dugo,dugo godina,...Marmelan wrote:Ja mislim da ima 5 % ``njih`` koji nesto znaju i vide, ali ima jos 95 % onih koji ne znaju, pa na kraju ispadnu svi lopovi.
Znam da recimo kod onih koji imaju tu sposobnost i moc,a pripadaju islamu,to mogu poceti sticati tek poslije HIFZ-a,jer postoje samo neke molitve,nema ih mnogo koje se ticu otklanjanja nekakvih uroka,sihira itd.
Svako"nabacivanje"istih je mnogim fetvama,a evo i par dana prije od Rijaseta IZ BiH ZABRANJENO!
I na kraju,svima onima koji se bave "NABACIVANJEM"sihira zelim sve najgore,i da se za pomoc obrate MENI!