banjaluka078 wrote: ↑06/08/2026 20:58
Billy The Pljuc wrote: ↑06/08/2026 19:21
Pođoh da pišem poduži post i pobrisah, nemam snage vjeruj mi. Ostaću kod po meni primjerene kazne, samo fizička kastracija i oduzimanje mogućnosti za razmnožavanjem uz obavezno višegodišnje robijanje za počinjeno i "obilježavanje" nakon izlaska, da se zna ko su, gdje su i šta su u stanju činiti. Ovo svjesno i odgovorno pišem kao otac dva sina i nemam ženske djece.
Ja odavno govorim da bi im išao na panj, na glavnom gradskom trgu. Bez pružanja pomoći poslije. Ako se ponaša kao u srednjem vijeku, takva mu kazna i treba.
Kad vidim šta naši sudovi dosuđuju, bude mi zlo.
Kod nas je sudstvo odavno izgubilo smisao pod uticajem političkih oligarhija i ja se iskreno čudim kako još uvijek nismo pali u stanje opšte anarhije. Šta reći drugo na more presuda po različitim pitanjima, valjda smo narod navikao da pati.
Apropo ova zadnja dva linka što si postala moram reći da sam posebno osjetljiv na ova čoporativna zvjerstva jer ništa drugo i nisu nego zvjerstva koja prouzrokuju preduboke životne traume sa kojima se žrtve nose. U takvim slučajevima mislim da je eventualna dilema automatski isključena za razliku od svih onih situacija koje se odigravaju između dvije jedinke. Volio bih da je kompletan svijet a ne samo ova naša mrtvaja uređenije mjesto i da imamo validne zakone i ozbiljne kazne za počinioce a istovremeno treba biti izuzetno oprezan kada se radi o slučajevima pomenutim u prethodnoj rečenici. Volio bih i kad bi ženski rod uopšteno imao veću zaštitu i mogućnost da odmah prijavljuje ovako nešto bez straha od osude društva baš kako bi se eventualno izbjegli slučajevi lažnog prijavljivanja a ne možemo reći da nema i toga.
Strašno je sve ovo, svijet definitivno postaje sve gori za život, teško je biti normalan i ne uzimati pravdu u svoje ruke, kako u ovakvim slučajevima tako i u svakoj drugoj vrsti nepravde a toga je sve više i više.