CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#601 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:Ma nemamo ni registar takvih lica. U Americi i drugdje ima kako znam.
I hodaju. :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#602 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by plain vanilla »

A ne znam, ko zna sta je bilo u njegovoj ludoj glavi i s kakvim psihozama se nosio. Kod nas je sistem za klinac, a ovo su posljedice.
Prijatelj ima bolesnu osobu u porodici i kad je primijetio da nije dobar, nece ni policija ni hitna sa dodju ako ne dokazes da je.opasan po okolinu. Pa kako.dokazati, cekati da tebe ili nekog krene ubiti? :?
Na prevaru je naveo policiju i hitnu da dodju, dijagnosticirana je neka vrsta shizofrenije, pije lijekove lik i sad je ok.
A ko bi bio kriv da se zavrsilo.drugacije i da je lik ubio nekoga?
Sanjarko

#603 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma nemamo ni registar takvih lica. U Americi i drugdje ima kako znam.
I hodaju. :-)
Ma nesjecam se kako ide to u Americi. Znam da ima registar pedofila ako se dobro sjecam.
NeDirajSirotinju

#604 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by NeDirajSirotinju »

moonca wrote:
NeDirajSirotinju wrote:
Ja konkretno mislim na osobe dijagnosticirane sa antisocijalnim poremećajem ili ti ga psihopate/sociopate. Ovaj lik je definitivno imao ovaj poremećaj, pa i sam psihijatar je rekao da je nepokolebljiv i nepromjenljiv u svojim devijantnim namjerama. Sve je tako jasno i očigledno bilo da će ovaj lik napraviti neko sranje, i naravno, niko neće odgovarati za zlo koje je napravio ovaj lik.

Ne daj bože nešto preventivno uraditi.

To je slika i prilika našeg društva.
Sta se moglo uraditi preventivno--drzati ga u 'mentalnoj instituciji' dok je ziv.----nemoguce - suvise to kosta drzavu.
Zločin koji oni naprave mnogo više košta državu nego održavanje tih bolesnika na nekoj jeftinoj hrani u kavezu. Čovjek je roknuo u 10 dana dva zdrava i normalna čovjeka koji su radili, doprinosili i hranili svoje porodice.
Sanjarko

#605 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

plain vanilla wrote:A ne znam, ko zna sta je bilo u njegovoj ludoj glavi i s kakvim psihozama se nosio. Kod nas je sistem za klinac, a ovo su posljedice.
Prijatelj ima bolesnu osobu u porodici i kad je primijetio da nije dobar, nece ni policija ni hitna sa dodju ako ne dokazes da je.opasan po okolinu. Pa kako.dokazati, cekati da tebe ili nekog krene ubiti? :?
Na prevaru je naveo policiju i hitnu da dodju, dijagnosticirana je neka vrsta shizofrenije, pije lijekove lik i sad je ok.
Nisu ti sizofrenicari itd., ubice svi. Imam ja sizofreniju i sam sam sebi policiju i hitnu zvao. Mnogi se dobrovoljno prijave u psihijatrijske klinike. Takva je procedura. Dadnu ti papir da potpises da se sam smjestas na PK. Samo one koji prave probleme, ugrozavaju sigurnost prisilno smjeste u PK, i zavezu ih dok se ne smire.

Kad sam ja lezao vecinom su to bila lica u alkoholisanom stanju.
NeDirajSirotinju

#606 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Vizionar 1985 wrote:
plain vanilla wrote:A ne znam, ko zna sta je bilo u njegovoj ludoj glavi i s kakvim psihozama se nosio. Kod nas je sistem za klinac, a ovo su posljedice.
Nisu ti sizofrenicari itd., ubice svi. Imam ja sizofreniju i sam sam sebi policiju i hitnu zvao. Mnogi se dobrovoljno prijave u psihijatrijske klinike. Takva je procedura. Dadnu ti papir da potpises da se sam smjestas na PK. Samo one koji prave probleme, ugrozavaju sigurnost prisilno smjeste u PK, i zavezu ih dok se ne smire.

To što si šizofreničar, ne znači da nisi opasan. Šizofreničari koji ne uzimaju lijekove itekako znaju biti opasni. Pa eno vidi šta je Krajiški Kanibal napravio.
Sanjarko

#607 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

Cesce mentalni bolesnici budu zrtve statisticki gledano ako se dobro sjecam. Vi mijesate mentalne bolesnike sa ubicama. Ovaj je ubica bio, i to dvostruki pa ga pustilo na slobodu, pa ubio opet dvoje ljudi. Ubica moze biti mentalno oboljeli ali moze biti i zdrav mentalno.
Sanjarko

#608 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

NeDirajSirotinju wrote:
To što si šizofreničar, ne znači da nisi opasan. Šizofreničari koji ne uzimaju lijekove itekako znaju biti opasni. Pa eno vidi šta je Krajiški Kanibal napravio.
Ma meni to vode. Ali nemam ja to. Imam vjerovatno bipolarni poremecaj. Pukli to jer ne znaju sta ce sa mnom. A znas li koliko ima opasnih ljudi bez dijagnoza koji svakodnevno terorisu porodice, komsije itd.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#609 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by plain vanilla »

Vizionar 1985 wrote:

Ovaj je bio agresivan i nije htio ljekaru. Naravno da su ga prvo pokusavali nagovoriti da sam ode, ali bezuspjesno. Tek nakon prilisilnog odvodjenja dobio je dijagnozu i lijekove.
Ne tvrdim da je potencijalni ubica, samo kazem da je sistem takav da ne dopusta preventivu. Ni ti ni ja niti iko moze znati sta bi bilo da ovaj nije dobio terapiju.
Sanjarko

#610 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

plain vanilla wrote:
Ovaj je bio agresivan i nije htio ljekaru. Naravno da su ga prvo pokusavali nagovoriti da sam ode, ali bezuspjesno. Tek nakon prilisilnog odvodjenja dobio je dijagnozu i lijekove.
Ne tvrdim da je potencijalni ubica, samo kazem da je sistem takav da ne dopusta preventivu. Ni ti ni ja niti iko moze znati sta bi bilo da ovaj nije dobio terapiju.
Ma ovaj je ubica bio. Zato se i zalazem za smrtnu kaznu. Ubicu su na slobodu pustili. Pa opet dvoje ubio.

A tacno je da sistem nema preventive i da je sjbn pravo. Pa ja bi u svakoj normalnoj drzavi imao primanje odavno na osnovu nezaposlenosti pa sad na osnovu bolesti ali u ovoj sjbnj drzavi nikad nista.
bosan

#611 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by bosan »

Ja mislio ova nasa murija zna samo virit iz zbunja sa radarom al et znaju nekog i roknut . Ovaj zivot je surov . Zao mi je njegovih zrtava al nekako zao mi je i njeg , kako god al nije on bio sav svoj nikako . Valja bolan ubit svoju mater , znate kako covjek mora biti bolestan da tako nesto ucini . Nema opravdanja ni za druge zrtve ali neko je tu veliku gresku napravio izgleda ponajmanje je njegova .
manijak1

#612 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by manijak1 »

Koja histerija , svi poslije bitke Maršali.
Pa koliko je slučajeva bilo do sada, bilo što od maltretiranja i ubijanja djece , i ubijanja drugih bez razloga .
I skoro pa svi (osim onih kukavica iz Hadžića, majke i očuha ) su imali dijagnoze i bili registrovani kao psihički bolesnici .
Hipten , i sve se završi kao i dnevna polikita .Niko se ne pita kako čovjek uopšte dođe do takvog ulaska u zonu sumraka.
Najmanje ovi seratori , što od socijalnih radnika do kantonalnih moćnika.
I sad se vrti sve po vijestima , jebo mrtve građane. I sad svi sve znaju.
NeDirajSirotinju

#613 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

manijak1 wrote:Koja histerija , svi poslije bitke Maršali.
Pa koliko je slučajeva bilo do sada, bilo što od maltretiranja i ubijanja djece , i ubijanja drugih bez razloga .
I skoro pa svi (osim onih kukavica iz Hadžića, majke i očuha ) su imali dijagnoze i bili registrovani kao psihički bolesnici .
Hipten , i sve se završi kao i dnevna polikita .Niko se ne pita kako čovjek uopšte dođe do takvog ulaska u zonu sumraka.
:thumbup:
Janjicar

#614 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Janjicar »

Inače, stanovnici se prisjećaju da je ovo treći masovni ubojica koji je ubijen u Lepenici. Marković kaže da je jedan bio Marko Troglić. ''No, postoji razlika između tih slučajeva i ovog, ti ljudi, koliko god to mediji tada potencirali, nisu bili opasni po lokalno stanovništvo'', rekao je za DNEVNIK.hr.
:lol:
vješalica

#615 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by vješalica »

Njanjavi wrote:Iskreno pričajući, uzimajući u obzir ljudsku glupost i coporaski mentalitet, za drustvo je ponekad s vremena na vrjeme dobro da dozivi ovakve stvari.
Po njegovom pisanju na fb, i čitajući o njegovom zivotu, zlostavljali su ga cetalji u banja luci, pa kad je uteko i pridruzio se našoj vojsci i tu su ga coporaski podjebavali vjerovatno sto izgleda onako miran i tih.
Cisto sumnjam da lik roka bez razloga, ima tu aferima od ranije.
Puno se ovo drustvo uljuljkalo i prigrlilo coporaski mentalitet, svakodnevna maltretiranja, bullying, ismijavanja, sve dok nekome ovako ne prevrne u glavi i ne ohladi koju telecu glavurdu.
Ne cini mi se glup lik ni sekunde, cini se malo paranoican i nepovezan al haj ga znaj.
Sve u svemu koliko god bilo loše to sto je roknuo dva lika, toliko se u siroj slici moze iz toga naučiti dobra lekcija kad sve uzmes u obzir.

Za njega su rekli da je izuzetno inteligentan,dakle nije debos,nego jednostavno operisan od ikakvih emocija i shvatanja i fura neki svoj fanatizam
Društvo jeste ogavno,a nemoj ni misliti da nije bilo podjebavanja i nakon izlaska iz zatvora.
vješalica

#616 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by vješalica »

moonca wrote:
Sta se moglo uraditi preventivno--drzati ga u 'mentalnoj instituciji' dok je ziv.----nemoguce - suvise to kosta drzavu.
pa po nekoj analogiji sve bolesne mentalno ljude trebali i istrijebiti?
on je koštao državu 20 godina u zatvoru
to je bilo pogrešno mjesto za njega,ustanova koja bi se trebala baviti sa njim nije ni adekvatna ni postojala (sokolac npr)
vješalica

#617 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by vješalica »

Vizionar 1985 wrote: Mnogi se dobrovoljno prijave u psihijatrijske klinike. Takva je procedura. Dadnu ti papir da potpises da se sam smjestas na PK. Samo one koji prave probleme, ugrozavaju sigurnost prisilno smjeste u PK, i zavezu ih dok se ne smire.
.
Koliko ljudi postoji koji ne mogu da prevale u životu neke stvari ili sitnice?
Gledajući naš svijet uvijek se vraćamo na ono da je sramota potražiti pomoć,neki se pogrešno nose sa nekim stvarima,neki traže izlaze ili odšarafe skroz...nismo svi isti
kompletno društvo je tu dobro utucano još uvijek i kao još se čude ovakvim pojavama poput gačića
ima raznih vrsta psihopata,ne ubijaju svi na isti način oko sebe,bar ne u smislu oduzimanja života,ali određenim potezima itekako
možda su čak i gori od gačića :sad:
Sanjarko

#618 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

Ma ona izreka nas pravo opisuje dobro. Sto ljudi, sto cudi.
dobojlija81

#619 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by dobojlija81 »

Vizionar 1985 wrote:Cesce mentalni bolesnici budu zrtve statisticki gledano ako se dobro sjecam. Vi mijesate mentalne bolesnike sa ubicama. Ovaj je ubica bio, i to dvostruki pa ga pustilo na slobodu, pa ubio opet dvoje ljudi. Ubica moze biti mentalno oboljeli ali moze biti i zdrav mentalno.
ne sikiaj se drug svi mi imamo neki F, nadji kaku koku nisu sve alave na pare, malo piva,pelinkovca pokoji xanax i apaurin bice bolji zivot
Porodice Foht

#620 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Porodice Foht »

Druze Vizionar, ti mene isprepada tvojomdijagnozom da i ne mislim vise na ovog psihopatu Edina. Ne daj se, SCH!
dobojlija81

#621 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by dobojlija81 »

Vizionar 1985 wrote:Ma ona izreka nas pravo opisuje dobro. Sto ljudi, sto cudi.
100 žena 200 sisa mmmmm :D
:thumbup:
Cherry-Cherry

#622 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Cherry-Cherry »

Kod nas će ljudi prije otići kod hodže nego kod psihijatra.
bosan

#623 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by bosan »

Kod nas je jos sigurnosna situacija pravo dobra s obzirom koliko poremecenih ljudi imamo i ko se brine o sigurnosti .
Ci-Nick

#624 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Ci-Nick »

manijak1 wrote:Koja histerija , svi poslije bitke Maršali.
Lešinari na kvadrat,..senzacionalizam je bitan,.. empatije ni u tragovima,..
Ci-Nick

#625 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Ci-Nick »

Njanjavi wrote:Iskreno pričajući, uzimajući u obzir ljudsku glupost i coporaski mentalitet, za drustvo je ponekad s vremena na vrjeme dobro da dozivi ovakve stvari.
Po njegovom pisanju na fb, i čitajući o njegovom zivotu, zlostavljali su ga cetalji u banja luci, pa kad je uteko i pridruzio se našoj vojsci i tu su ga coporaski podjebavali vjerovatno sto izgleda onako miran i tih.
Cisto sumnjam da lik roka bez razloga, ima tu aferima od ranije.
Puno se ovo drustvo uljuljkalo i prigrlilo coporaski mentalitet, svakodnevna maltretiranja, bullying, ismijavanja, sve dok nekome ovako ne prevrne u glavi i ne ohladi koju telecu glavurdu.
Ne cini mi se glup lik ni sekunde, cini se malo paranoican i nepovezan al haj ga znaj.
Sve u svemu koliko god bilo loše to sto je roknuo dva lika, toliko se u siroj slici moze iz toga naučiti dobra lekcija kad sve uzmes u obzir.

uz sve to,. ponašanje svih,.. od običnog čovjeka do ministara,.. svi se ponašaju kao da je sistem položio ispit a zapravo je pao,..
Post Reply