Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Rasprave o vjerskim temama.
KenCo

#1 Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by KenCo »

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /100731054

sta mislite o ovome ?
koji su kontraargumenti za ovakve tvrdnje?
cime mozemo popraviti reputaciju u svijetu ?
theTruePath

#2 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by theTruePath »

Ma najbolje cemo proci ako ih totalno ignorisemo,jer mi smo donji pa ce nasa svaka reakcija biti pogresno protumacena

dakle ignore,mi znamo svoju vjeru a i oni je znaju-oni su samo zlonamjerni pa izmisljaju lazi
citroen

#3 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by citroen »

theTruePath wrote:Ma najbolje cemo proci ako ih totalno ignorisemo,jer mi smo donji pa ce nasa svaka reakcija biti pogresno protumacena

dakle ignore,mi znamo svoju vjeru a i oni je znaju-oni su samo zlonamjerni pa izmisljaju lazi
Tacno tako :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
bijela

#4 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by bijela »

spaljivanje Kur'ana se ne smije ignorisati. treba na sve legalne načine ustati protiv toga (putem vladinih ili nevladinih organizacija) tužbama za izazivanje netrpeljivosti ili šta već zakon države daje kao mogućnost.

kad se sve to legalno procesuira, a ako bi se spaljivanje ipak sprovelo onda u isto to vrijeme, u blizini lokacije spaljivanja, treba napraviti naučno/kulturno/duhovni program u kojem će se sve naljepše govoriti o poslaniku Isau/Isusu.

:zoka:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by dr.gog »

Te opskurne budale iz jedne od hiljada samoproglašenih "crkava" po SAD nisu zavrijedile posebno komentiranje njihovih bljuvotina.

Vijest sam pročitao na jednoj ovdašnjoj agencijskoj kući prije nekoliko dana, a zatim sam pregledao što veli drug Google o dotičnom "pastoru", te njegovim bolesnim pisanjima.

Ukratko, riječ je o jednom od brojnih kvazivjerskih klovnova koji su produkt antiislamskog pomodarstva među neukim i neobrazovanim "vjernicima" malih američkih vjerskih zajednica.
Iz istog razloga, pomodarstva facebook grupašenja oko svake trivijalne sitnice, i reagovanje i buka su izlišni jer je riječ o klasičnom pajacu kakvih po SAD ima na stotine.

Niti jedan od stavova koje taj fanatik iznosi nisu niti mogu biti utemeljeni na Bibliji na koju se poziva.

Ono što je gore je prenošenje te vijesti od strane jedne od entitetskih ,državnih agencija, gdje je bukvalno stajalo da spaljivanje Kur'ana organizira Baptistička crkva :-) .Na moj upit ODAKLE im ta izmišljotina u vijesti, nisam dobio odgovor...
pike

#6 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by pike »

Sarlatan teske kategorije, nema potrebe za uzbudjivanjem.

U ovom videu se vidi o kakvom se lopovu radi.

theTruePath

#7 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by theTruePath »

dr.gog wrote:Te opskurne budale iz jedne od hiljada samoproglašenih "crkava" po SAD nisu zavrijedile posebno komentiranje njihovih bljuvotina.

Vijest sam pročitao na jednoj ovdašnjoj agencijskoj kući prije nekoliko dana, a zatim sam pregledao što veli drug Google o dotičnom "pastoru", te njegovim bolesnim pisanjima.

Ukratko, riječ je o jednom od brojnih kvazivjerskih klovnova koji su produkt antiislamskog pomodarstva među neukim i neobrazovanim "vjernicima" malih američkih vjerskih zajednica.
Iz istog razloga, pomodarstva facebook grupašenja oko svake trivijalne sitnice, i reagovanje i buka su izlišni jer je riječ o klasičnom pajacu kakvih po SAD ima na stotine.

Niti jedan od stavova koje taj fanatik iznosi nisu niti mogu biti utemeljeni na Bibliji na koju se poziva.

Ono što je gore je prenošenje te vijesti od strane jedne od entitetskih ,državnih agencija, gdje je bukvalno stajalo da spaljivanje Kur'ana organizira Baptistička crkva :-) .Na moj upit ODAKLE im ta izmišljotina u vijesti, nisam dobio odgovor...

Pa da,Amerika poznata po tome sto svaka budala moze organizirati svoju vlastitu vjersku zajednicu i pozivati se u Bibliju za svakakve budalastinje....tamo crkva susjed s drugom crkvom,,i nikako se medjusobno ne mogu..a radi se o istim protestantskim crkvama samo s razlicitim pastorima i nekim manjim razilazenjima
PRO testant

#8 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by PRO testant »

dr.gog wrote:Te opskurne budale iz jedne od hiljada samoproglašenih "crkava" po SAD nisu zavrijedile posebno komentiranje njihovih bljuvotina.

Najbolja reakcija bi bila da pročitaju reakcije samih "main stream" protestantskih zajednica.
Ima ih jako puno koji se ograđuju i javno istupaju protiv toga. (1)
A što se naših lokalaca tiče, za njih su izgleda svi protestanti "Baptisti" jer jedino za njih i znaju.

(1)
http://www.catholic.org/national/nation ... &wf=rsscol

"Christianity and Islam are diametrically opposed on many issues. However -- the National Association of Evangelicals has strongly condemned plans by a Florida church to burn copies of the Quran on the anniversary of the 9/11 terrorist attacks."

http://www.christianitytoday.com/ct/201 ... .51.0.html
"Dove World Outreach Center, shame on you," responded Angel Nuñez, vice president of the National Hispanic Christian Leadership Conference.
"If I want to win a Muslim to Christ, I surely won't do it by burning the Qur'an in public and provoking them to hate us more," said Nuñez. "The greatest weapon a Christian has is godly love."

"Followers of Christ and Americans don't burn books. Nazis burn books," said Chris Seiple, president of the Institute for Global Engagement."

http://www.google.ba/search?hl=bs&clien ... ng&spell=1

http://www.google.ba/search?hl=bs&clien ... Tra%C5%BEi

Ovo su samo neke od reakcija iz ne tako nama poznatih organizacija.
theTruePath

#9 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by theTruePath »

mada od protestanata opcenito nista me ne iznenadjuje,,ja znam za katolicke crkve koje priredjuju iftare muslimanima,zovu nas bracom i sestrama.Koliko znam vatikan cak priznaje islam kao jednu od vjera,pored krscanstva i judaizma,koja vodi ka istini....protestanti su druga prica,ali gube oni tlo pod nogama i u Americi polako
Shoshana

#10 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by Shoshana »

theTruePath wrote:mada od protestanata opcenito nista me ne iznenadjuje,,ja znam za katolicke crkve koje priredjuju iftare muslimanima,zovu nas bracom i sestrama.Koliko znam vatikan cak priznaje islam kao jednu od vjera,pored krscanstva i judaizma,koja vodi ka istini....protestanti su druga prica,ali gube oni tlo pod nogama i u Americi polako
Jest vala, ovi Svedjani i meni vise dodijali :-)
Shoshana

#12 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by Shoshana »

theTruePath wrote:ok :?
Pa ti strpa sve protestante u isti kos, a ja se malo nasalila :mrgreen:
Jazz_Junkie

#13 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by Jazz_Junkie »

Pa rijec je o klasicnom fundamentalistickom ludjaku americke provenijencije. Amerika koju poznajemo iz filmova se sastoji od istocne i zapadne obale. Ono izmedju, posebno taj Bible Belt region, je krscanski Afganistan. Pogotovo juzni dio SAD u kojem jak utjecaj posjeduje Southern Baptist Convention. Ne zaboravimo da su prvi kolonizatori bili krscanski fundamentalisti kojih su se evropski vladari htjerli rijesiti. U americkom slucaju je sekularni ustav trebao sprijeciti fundamentaliste koji su bili organizovani u raznim crkvama da se izmedju sebe pokolju. Puritanstvo iz tog doba i slabo obrazovanje prosjecnog Amerikanca je opasna kombinacija. Spaljivanje knjige koju muslimani dozivljavaju kao svetinju je ista barbarska poruka kao i rusenje budistickih kipova u Afganistanu od strane talibana. U SAD vec sada postoji "rat kultura" izmedju sekularista i ultrakonzervativnih.
IHAVEDREAM

#14 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by IHAVEDREAM »

Jazz_Junkie wrote:Pa rijec je o klasicnom fundamentalistickom ludjaku americke provenijencije. Amerika koju poznajemo iz filmova se sastoji od istocne i zapadne obale. Ono izmedju, posebno taj Bible Belt region, je krscanski Afganistan. Pogotovo juzni dio SAD u kojem jak utjecaj posjeduje Southern Baptist Convention. Ne zaboravimo da su prvi kolonizatori bili krscanski fundamentalisti kojih su se evropski vladari htjerli rijesiti. U americkom slucaju je sekularni ustav trebao sprijeciti fundamentaliste koji su bili organizovani u raznim crkvama da se izmedju sebe pokolju. Puritanstvo iz tog doba i slabo obrazovanje prosjecnog Amerikanca je opasna kombinacija. Spaljivanje knjige koju muslimani dozivljavaju kao svetinju je ista barbarska poruka kao i rusenje budistickih kipova u Afganistanu od strane talibana. U SAD vec sada postoji "rat kultura" izmedju sekularista i ultrakonzervativnih.
Amerika se vec dugo bori sa "Krizom Morala..(moralnih nacela)...,niskim nivoom obrazovanja, i "ratom kultura"....
"Dvolicnost" je odlika skoro svakog savremenog Amerikanca....
PRO testant

#15 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by PRO testant »

Jazz_Junkie wrote:Pa rijec je o klasicnom fundamentalistickom ludjaku americke provenijencije. Amerika koju poznajemo iz filmova se sastoji od istocne i zapadne obale. Ono izmedju, posebno taj Bible Belt region, je krscanski Afganistan. Pogotovo juzni dio SAD u kojem jak utjecaj posjeduje Southern Baptist Convention. Ne zaboravimo da su prvi kolonizatori bili krscanski fundamentalisti kojih su se evropski vladari htjerli rijesiti. U americkom slucaju je sekularni ustav trebao sprijeciti fundamentaliste koji su bili organizovani u raznim crkvama da se izmedju sebe pokolju. Puritanstvo iz tog doba i slabo obrazovanje prosjecnog Amerikanca je opasna kombinacija. Spaljivanje knjige koju muslimani dozivljavaju kao svetinju je ista barbarska poruka kao i rusenje budistickih kipova u Afganistanu od strane talibana. U SAD vec sada postoji "rat kultura" izmedju sekularista i ultrakonzervativnih.
:skoljka: :-) :zzzz:
Josip

#16 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by Josip »

Ima jedna pjesma od TBF-a -- Malo Sam Maka!
therrarrius

#17 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by therrarrius »

To je cinjenica, samo sto se kod njih sve prikriva iza ''slobode govora''.
XXS

#18 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by XXS »

therrarrius wrote: To je cinjenica, samo sto se kod njih sve prikriva iza ''slobode govora''.
Nista se ne prikriva iza slobode govora nego je sloboda govora ustavom zagarantovana svetinja, bas kao u obrnutom slucaju gdje se knjigom propisana zabrana slobode govora smatra svetinjom.
therrarrius

#19 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by therrarrius »

XXS wrote:
therrarrius wrote: To je cinjenica, samo sto se kod njih sve prikriva iza ''slobode govora''.
Nista se ne prikriva iza slobode govora nego je sloboda govora ustavom zagarantovana svetinja, bas kao u obrnutom slucaju gdje se knjigom propisana zabrana slobode govora smatra svetinjom.
Fantomska prijetnja :D davno sam ti rekao IKRE, pa opet nista.
pastirck wrote:Kakve veze ima sloboda govora sa spaljivanjem Kur'ana.
Navescu rijeci Norveskog pisca Thomasa Hyllanda; danas moras
biti toliko iskvaren da bi digao svoj glas protiv religije koju slijedi
milijardu vjernika
. Zanima me sta bi tek kazao o spaljivanju Kur'ana.
Direktne veze mozda i nema, ali se kladim da se ova inicijativa upravo krije iza tog zakona. Ameri vole stvari shvacati bukvalno.
Jazz_Junkie

#20 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by Jazz_Junkie »

pastirck wrote:Kakve veze ima sloboda govora sa spaljivanjem Kur'ana.
Navescu rijeci Norveskog pisca Thomasa Hyllanda; danas moras
biti toliko iskvaren da bi digao svoj glas protiv religije koju slijedi
milijardu vjernika
. Zanima me sta bi tek kazao o spaljivanju Kur'ana.
Spaljivanje kurana i dizanje glasa protiv jedne religije nema nikakve veze. I ja dizem glas protiv te religije kao i protiv svake druge. No spaljivanje bilo koje knjige koja vjernicima predstavlja svetinju je barbarska poruka istima. Meni kao ateisti ne pada na pamet da se spustam na tako nizak nivo. Ali, imam pravo kritikovati svaku vjeru i to mi garantuje sloboda govora kakva postoji i u Americi. Lik koji bi da spali kuran je krscanski fundamentalist i ideoloski veoma blizak likovima koji miniraju budisticke kipove, kamenuju zene i bacaju im kiselinu u lice, ubijaju novinare i karikaturiste itd.
PRO testant

#21 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by PRO testant »

Najgora stvar je što se uz njega stavljaju i oni koji ga kritikuju, koji se ograđuju od tog čina i odbacuju takav način ponašanja.
PRO testant

#22 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by PRO testant »

:? :? :? :? :? :? :?: :?:
Finii

#23 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by Finii »

So the next step is to Burn Millions of people who have memorized the Qur'an because they are the walking, talking version.
We're going back to the burning times. "Those who burn books, will eventually burn people."
erlman

#24 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by erlman »

Netrebamo mi poravljat reputaciju u svijetu, nego oni.

Cuj dan spaljivanja, zar ih religija ta njihova iskrivljena nicemu nije naucila.

Fuj
Finii

#25 Re: Crkva iz Floride planira dan spaljivanja Kur'ana

Post by Finii »

So the next step is to Burn Millions of people who have memorized the Qur'an because they are the walking, talking version.
We're going back to the burning times. "Those who burn books, will eventually burn people."
Post Reply