CRADLE OF FILTH

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lutkica_lutkica

#1 CRADLE OF FILTH

Post by lutkica_lutkica »

posto izgleda ima par njihovih fanova na forumu, ne znam je li prije bila slicna diskusija ali eto;
oni su mi najdrazi bend (iako se apsolutno ne ogranicavam na metal i ne nosim one idiotske majice sa natpisima) pa da vidim sta vi mislite o njima
mnogi tvrde kako su oni plagijatorski bend, komercijala vako nako, ali meni su apsolutno fantasticni
jel slucajno neko bio na koncertu... :-)
black

Post by black »

Image

Nakon izlaska albuma The Principle of Evil Made Flesh ( izdat 1994 god. ) smatraju se jednim od najboljih i najoriginalnijih black metal bendova svijeta.
8)
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Dobri su! Ne mislim da su komercijala, ne vidim cak ni neke bitne promjene u odnosu na prethodne albume. To je obicno tako, cim se neki bend probije, odmah je "komercijala". Jedino sto me zivcira jesu oni koji se na taj bend pale samo zbog neke furke i njihovog vampirskog izgleda :-D
black

Post by black »

Image

Cradle Of Filth album " Nymphetamine " ( mozete ga skinuti ovde )

Album je u *rar formatu , prilikom odpakivanja koristiti password : crazyrussian.com

Tracks :

01. Satyriasis (Intro)
02. Gilded Cunt
03. Nemesis
04. Gabrielle
05. Absinthe with Faust
06. Nymphetamine (Overdose)
07. Painting Flowers White Never Suited My Palette (Instrumental)
08. Medusa and Hemlock
09. Coffin Fodder
10. English Fire
11. Filthy Little Secret
12. Swansong For A Raven
13. Mother of Abominations

8)
Elizabeth_Bathory

Post by Elizabeth_Bathory »

Volim ih i ja,ali ima i boljih bandova od njih. Meni je licno Danni vrlo drag ali kada sam shvatila da svojom djetetu kupuje neke mede i slicne gluposti razocarala sam se... Nije furka da pjevas metal a da ne zivis u skladu s tim,da pjevas o necemu za sto nema muda! Et... Al et muzika ko muzika nije losa,svidjaju mi se njuhove intstrumentale!
Stitch__

Post by Stitch__ »

hehe ma meni su zakon

posebno instrumentale, sto rece uvazena kolegica metallica :-)

slusali ste midian?

"At the gates of Midian" instrumentala kako se uklapa sa drugom pjesmom "Cthulhu Dawn"

aj kad to odvrnem evakuishe se zgrada :D :D :D

"The forest whispers my name" mi je pravo draga pjesma, prva njihova koja mi se svidjela

archangel, dark angel lend me thy light

through death's veil till we have heaven in sight

:x
ivy2383

Post by ivy2383 »

Stitch__ wrote:hehe ma meni su zakon

posebno instrumentale, sto rece uvazena kolegica metallica :-)

slusali ste midian?

"At the gates of Midian" instrumentala kako se uklapa sa drugom pjesmom "Cthulhu Dawn"

aj kad to odvrnem evakuishe se zgrada :D :D :D

"The forest whispers my name" mi je pravo draga pjesma, prva njihova koja mi se svidjela

archangel, dark angel lend me thy light

through death's veil till we have heaven in sight

:x
Uh...opet sam zalutala tu...mene Stitch tu ne želi :D :D :roll: :roll:
:-PPPPPPPPPPPPPPP
lutkica_lutkica

Elizabeth_Bathory wrote:Volim ih i ja,ali ima i boljih bandova od njih. Meni je licno Danni vrlo drag ali kada sam shvatila da svojom djetetu kupuje neke mede i slicne gluposti razocarala sam se... Nije furka da pjevas metal a da ne zivis u skladu s tim,da pjevas o necemu za sto nema muda! Et... Al et muzika ko muzika nije losa,svidjaju mi se njuhove intstrumentale!
kako mislis da ti je licno drag?
mogu ti biti drage njegove pjesme i njegov glas :roll:
a sta fali medama pa ja imam dvadesetak plisanih igracaka u sobi a nisam beba i plus velikog tigra i pikacua
a ne kontam jel ti mislis da bi djetetu trebao kupiti zmije da se igra sa njima??
i da on hoce da ga neka djevojka pojede :D on ne bi pjevao o tome vec bi to radio, jel se slazete 8-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

sta ima lose u tome sto djeci daje ovo

Image

il bi ti koja eto, zivis metal zivotom, svojoj djeci dala ovo?
Image

de ba, cradle rulZ :-)

a o tekstovima da ne govorim

RED ROSES FORRRRR THE DEVIL'S WHOREEEE hehehe ludara
lutkica_lutkica

moji najdrazi stihovi

My veins spill forth their waters
Rent by lips I cherish most!

I found Her tempting Fate between Her wrist and razor
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Nisam neki fan black metala,mada mora se priznati da su originalni,nisu onaj cisti black,imaju i dosta gothic primjesa,ali nisam fan neki posebno.Mogu poslusati par pjesmica,a textovi su im jaki do bola!Licno puno mi vise leze heavy,power i progressive posebno.
lutkica_lutkica

naravno, niko nema film Cradle Of Fear ... ???
jeste li culi makar...?
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Gledala sam ja i nije nimalo strashno :-D Najbolja mi je scena na pocetku kad se ona zenska smeki s Danijem 8-)
black

Post by black »

A de vi meni recite imate li vi ovaj album sto ga ja postavih za skidanje, izgleda da sam beze ga stavio a svi neshta Cradle :D

8)
lutkica_lutkica

evo ja ga upravo skidam ali kaze da ima samo 6 pjesama sa cijelog albuma
u svakom slucaju hvala na linku

nego, bathory aria, gdje si gledala film i kako se moze doci do njega??
pravo me zanima
Stitch__

Post by Stitch__ »

hehe, meni je pravo jeziva pozadina "midiana"

dagle :-)

Image
black

Post by black »

lutkica_lutkica , da pise samo 6 ali kad skines vidjeces sve su tu koje sam naveo :-) ugodno slusanje 8)
stavrogin

#18 Re: CRADLE OF FILTH

Post by stavrogin »

lutkica_lutkica wrote:posto izgleda ima par njihovih fanova na forumu, ne znam je li prije bila slicna diskusija ali eto;
oni su mi najdrazi bend (iako se apsolutno ne ogranicavam na metal i ne nosim one idiotske majice sa natpisima) pa da vidim sta vi mislite o njima
mnogi tvrde kako su oni plagijatorski bend, komercijala vako nako, ali meni su apsolutno fantasticni
jel slucajno neko bio na koncertu... :-)

hhhmmm... sta da ti kazem los, los, los band.

pravo los.

plagijatori, komercijala?! ne, samo losa muzika. isfeminizirana, homoerotska sa previse klavijatura, isforsirana solo-gotika... sta ja znam... definitivno nemaju tezinu koja je osnova za dobar metal vec to nadomjestaju krestavim vokalima i isprekidanim rifovima u neospjelom pokusaju da budu "jezivi" ili "zli", na kraju su samo pateticni... imaju te catchy rifove kao u "dusk and her embrace" - hunted shores, recimo, ali sve je nazor isprekidano krestavim homovokalima i gay klavijaturom. sve ostalo je sminka na ste se djeca uostalom i loze.

ja sam ih vidio uzivo i to 2 puta na turneji za "principle of evil made flesh" i "dusk and her embrace". po mojoj ocjeni bezveze. my dying bride, koje sam vidio na otvaranju s njima su recimo puno bolja grupa...
Stitch__

Post by Stitch__ »

lutkice ne slusaj ovog idiota :D

kaze metallica sranje al gledo je 6 puta uzivo :D

kaze cradle of filth sranje a gledo je 2 puta uzivo :lol:

otkad se ide na koncerte grupa koje ne volis :D

mozda zato sto je mazohista? :lol:

il zato sto je wannabe obrazovani brdjanin :D :lol: 8-)
stavrogin

Post by stavrogin »

Stitch__ wrote:lutkice ne slusaj ovog idiota :D

kaze metallica sranje al gledo je 6 puta uzivo :D

kaze cradle of filth sranje a gledo je 2 puta uzivo :lol:

otkad se ide na koncerte grupa koje ne volis :D

mozda zato sto je mazohista? :lol:

il zato sto je wannabe obrazovani brdjanin :D :lol: 8-)
zato sto volim muziku, pogotovo metal. koncerti su ti kao fudbal, ponekad odes na utakmicu i razocaras se, tako to ide i sa bendovima. ponekad, da bi upoznao neku grupu, moras da ih vidis uzivo, da pratis istoriju njihove diskografije, sta su im i koji uticaji, koje grupe otvaraju za njih, kakvi su im fanovi i kako evoluiraju tokom vremena... i onda na osnovu toga doneses misljenje. ima grupa koje nisam gotivio ali kad sam ih vidio uzivo odusevio sam se a ima grupa sa kojima je obrnut slucaj. ima grupa koje sam otisao da vidim, razocarao se u njih ali se odusevio grupom koja otvara. zadnji put kada sam vidio metallicu isao sam zapravo da vidim fu manchu - band koji je otvarao za njih a na metallici sam ostao zbog drustva sa kojim sam posao. naravno, na prvi metallicin koncert otisao sam kao fan, to sto ih vise ne gotivim ni ja ni bilo koji pravi ljubitelj metalla je njihova krivica (master of puppets notwithstanding).

svaki ljubitelj metala (rocka) prati muziku uzivo ako moze i bice informisan i ici na koncerte i bas zato ima pravo da kaze ta grupa kurcu ne valja. ioako su ukusi subjektivna stvar, neki su zasnovani na iskustvu. ja ponekad odem da vidim utakmicu tottenhama ioko znam da su u kurcu, tako ti je i sa muzikom. to sto ti govoris ti je isto kao prigovor kriticaru filma da gleda lose filmove, pa kako bi znao da su losi ako ih nije vidio???

evo ti link za jednu sjajnu metal grupu, budes li imao srece da ih vidis uzivo, znaces o cemu pricam, ja idem na koncert sedmog oktobra.

adios

http://www.dragonforce.com/
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Film mi je posudio decko, ali vjeruj mi da nemam pojma odakle je on to nabavio.
DIMMU_BORGIR

Post by DIMMU_BORGIR »

cof nisu losi nimalo! imam sve njihove albume i super suuu! mada ovaj zadnji i nije nesto, kada ga uporedis sa ranijim izdanjima, ali moze se slusat! ima i boljih BM bendova od njih (dimmu borgir), ali eto drze se!
pozdrav svim black metalcima!
Pataren Ponthus

Post by Pataren Ponthus »

Ah legende!!!Ne znam sta reci.Umjetnosti,Dani je car,mada kod old skul blackera prozivan i nazivan pickom,al zasto se trpati u black.Od prvog albuma je sve super,zadnji nisam u cijlosti slusao.Omiljene pjesme:Queen of Winter Throned,Nymphetamine,Dusk and her Embrace,Rape And Ruin Of Angels,Promises Of Fever,Swansong For Raven...i jos mnoge mnoge.
Neelix

Post by Neelix »

uh furao sam nekad to :D mada i sad mogu poslusat :D

inace mi je legendaran naziv albuma I Raped The Virgin Mary and Hung The Bastard Christ :lol:
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

od cradle mogu "svariti" her ghots in fog,nymphetamine i twissted furthner nails (electro mix) ostalo je sve cisto preseravanje pogotovo spot za pjesmu from cradle to unslave
Post Reply