CPU - MAINBOARD /problem ????

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
Skvidji
Posts: 278
Joined: 04/02/2005 20:24
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
Contact:

#1 CPU - MAINBOARD /problem ????

Post by Skvidji » 09/01/2007 20:11

IMAM 2,8GHz/1M/533 S478 i plocu koja kako kazu podržava al kad stavim CPU nema nista. ovo kažu za podržavanje CPU! Peocesor je ispravan!!!


CPU support details PE21-EC/A
http://us.dfi.com.tw/Support/mb_cpu_sup ... 15&SITE=US



i ima samo bios update za voltažu koji sam flešovo i dalje isto, mašina trenutno radi na 2,0GHz. Ploča DFI PE21-EC/A!
pa ako neko ima kakvih prijedloga ?????


Pozdrav


shin
Posts: 7016
Joined: 19/09/2005 10:52

#2

Post by shin » 09/01/2007 20:16

De malo bolje objasni, imas plocu i proc koji nece da rade zajedno?

Koja jezgra, Northwood ili Prescott?

Skvidji
Posts: 278
Joined: 04/02/2005 20:24
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
Contact:

#3

Post by Skvidji » 09/01/2007 20:17

Northwood!

shin
Posts: 7016
Joined: 19/09/2005 10:52

#4

Post by shin » 09/01/2007 20:21

Provjeri napojnu da nije slaba, druga fora da provjeris ispravnost ploce, izvadi memoriju i upali komp trebalo bi da daje zvucni signal.

Skvidji
Posts: 278
Joined: 04/02/2005 20:24
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
Contact:

#5

Post by Skvidji » 09/01/2007 20:23

ploča već par godina radi na CPU Pentium 2,0GHz i sad trenutno radi, samo sam htio da zamjenim CPU i to..-..
i procesor sam izvadio iz mašine koja je radila.

shin
Posts: 7016
Joined: 19/09/2005 10:52

#6

Post by shin » 09/01/2007 20:25

Ocisti CMOS na ploci i probaj pokrenut, i probaj jacu napojnu.

Skvidji
Posts: 278
Joined: 04/02/2005 20:24
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
Contact:

#7

Post by Skvidji » 09/01/2007 20:29

očistio, jedino nemam jaču napojnu a trenuta je 300W!

shin
Posts: 7016
Joined: 19/09/2005 10:52

#8

Post by shin » 09/01/2007 20:34

Vjerovatno je napojna problem, jos ako je Intelov chipset...

Reek
Posts: 63
Joined: 26/11/2006 13:06

#9

Post by Reek » 10/01/2007 01:55

pa ako nemas jacu napojnu, poiskljucuj sve sto ti ne treba...CD/DVD rom-ove i sl. i probaj...

btw, ovaj 1. post ti je totalno zbunjujuci...

freeflight
Posts: 440
Joined: 15/12/2006 22:24

#10

Post by freeflight » 10/01/2007 02:57

shin wrote:Ocisti CMOS na ploci i probaj pokrenut, i probaj jacu napojnu.
vidi kako da ocistis cmos (koja jumper pozicija ili vidi mainboard book sta pise)a sto se napona tice generalno je 450W majka i babo.

shin
Posts: 7016
Joined: 19/09/2005 10:52

#11

Post by shin » 10/01/2007 10:10

JP5 vjerovatno, znaci jumper koji se nalazo do baterije. Ima dvije pozicije, prebacis na drugu drzis 5-10 sekindi i vratis na prvobitnu. Ako ti je sex ovo sa jumperom iskljuci komp iz struje i izvadi bateriju na par minuta.

User avatar
Qler
Posts: 19485
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo
Has thanked: 23 times
Been thanked: 33 times

#12

Post by Qler » 10/01/2007 15:55

izvadis bateriju upalis ga cekas da prodje POST ugasis ga i vratis bateriju :D BIOS je osciscen :D

ako vas zanima kako da od koke dobijete svejeze rastreseno meso :D gledajte nas u sljedecoj epizodi :D Djuro i Djurine kucne carolije :D

Post Reply