Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

trambusek88

#26 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by trambusek88 »

braca wrote:Odlicno, vec sam predlozio naredni dobar posao, postaviti balvane na Ferhadiji i naplacivati balvanarinu. Za prolaz. U drugi dio grada. I za povratak - u prvi dio grada. Nece se dilati droga, samo ce se posteno naplacivati balvanarinu. Kome je skupo, neka ide zaobilaznicom. Ali, nije losa ideja, mogli bismo i tamo postaviti balvane. Na zaobilaznici. Ah, sto mi to zvuci nekako poznato. Da radi ko sta hoce. I balvane da postavlja. I pothodnike da zauzima. Neka. Rekoh, ponavljam to i naglasavam, ne optuzujem te ljude koji su to uradili, nimalo, optuzujem drzavu i drzavnu vlast koja to dozvoljava.

Da glasamo drugacije? Kako? Objasnite mi, biti cu zahvalan. Da skinemo Lagumdjiju, Tihica, Izetbegovica, Dodika, Lijanovice, Covice, Sefera, Fahru i druge te i da postavimo nove neke. Moze, rado. Koje? Glumce? Pjevacice? Danisa? Onoga narkonama Sašu? Koga?
Blago tebi ako ti je taj prolaz toliki problem u životu.

Slažem se da je država kriva, tj političari koji je vode, ali zato što je nezaposlenost od 40%

Džaba za koga god da glasaš ako mu nisi spreman pokazati zube, držati ih blokirane da nemogu kući dok ne počnu da rade kako treba. Koliko je god moguće izvršiti pritisak na njih, dovesti ih u situaciju da strahuju za svoju sigurnost! Bar pokušati nešto promjeniti, samo nažalost nema ko to da pokrene!

Što se balvana tiče nije loša ideja da se stave na ulaz u Centar grada, pa ako hoćeš automobilom u centar grada a ne živiš u istom plati balvanarinu, ili mjesečnu balvan-kartu. Odličan način da se reducira broj automobila u centru. Tako je i u Londonu, dnevna karta za ulaz u strogi centar 10 funti.
malo šale nije na odmet :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#27 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by -LIBERO- »

Jedva i ja skontah sta je podhodnik. :D

A pitao bih se onako, na glas, Boze, da li ikakve veze i tala, sa zauzimanjem tog podhodnika, ima nacelnik opstine u kojoj se nalazi to sve. :zzzz: :oops:
Mutivoda

#28 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by Mutivoda »

Juni wrote:Da sam juce umrla ne bih znala da se ono zove pothodnik! Mi ga vazda, pogresno, zvali prolaz :D
+1 :mrgreen:
OldMayor

#29 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by OldMayor »

Ja ne znam ko je gori ovaj sto je zauzeo prolaz il vi koji ga pravdate.

Pa zamislite da sad svi odlucimo otvorit tezge po gradu, na sta bi to licilo.

Ne kazem da je kriv covjek, ali kriv je sistem koji ga je doveo u situaciju da to mora prodavati. I inace jednom treba reci NE tom papanluku.

Jos furamo nekakav turizam, ovo, ono, a gradom na ljeto vise ne mozes proc. Il ces se spotaknut od stolicu kafica, il ce te zaskocit nekakav promotor il prosjak. Uzas zivi.

Ne znam po kakvim ste vi gradovima hodali, ali u onim u kojima sam ja bio s pravom se moze reci - ovo nidje na svijetu nema...
Post Reply