Blago tebi ako ti je taj prolaz toliki problem u životu.braca wrote:Odlicno, vec sam predlozio naredni dobar posao, postaviti balvane na Ferhadiji i naplacivati balvanarinu. Za prolaz. U drugi dio grada. I za povratak - u prvi dio grada. Nece se dilati droga, samo ce se posteno naplacivati balvanarinu. Kome je skupo, neka ide zaobilaznicom. Ali, nije losa ideja, mogli bismo i tamo postaviti balvane. Na zaobilaznici. Ah, sto mi to zvuci nekako poznato. Da radi ko sta hoce. I balvane da postavlja. I pothodnike da zauzima. Neka. Rekoh, ponavljam to i naglasavam, ne optuzujem te ljude koji su to uradili, nimalo, optuzujem drzavu i drzavnu vlast koja to dozvoljava.
Da glasamo drugacije? Kako? Objasnite mi, biti cu zahvalan. Da skinemo Lagumdjiju, Tihica, Izetbegovica, Dodika, Lijanovice, Covice, Sefera, Fahru i druge te i da postavimo nove neke. Moze, rado. Koje? Glumce? Pjevacice? Danisa? Onoga narkonama Sašu? Koga?
Slažem se da je država kriva, tj političari koji je vode, ali zato što je nezaposlenost od 40%
Džaba za koga god da glasaš ako mu nisi spreman pokazati zube, držati ih blokirane da nemogu kući dok ne počnu da rade kako treba. Koliko je god moguće izvršiti pritisak na njih, dovesti ih u situaciju da strahuju za svoju sigurnost! Bar pokušati nešto promjeniti, samo nažalost nema ko to da pokrene!
Što se balvana tiče nije loša ideja da se stave na ulaz u Centar grada, pa ako hoćeš automobilom u centar grada a ne živiš u istom plati balvanarinu, ili mjesečnu balvan-kartu. Odličan način da se reducira broj automobila u centru. Tako je i u Londonu, dnevna karta za ulaz u strogi centar 10 funti.
malo šale nije na odmet