Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

braca

#1 Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by braca »

Čovjek zauzeo cijeli pothodnik kod Benetona, prolaz u centru grada, izmedju Ferhadije na putu za pijacu, PREGRADIO ga, stavio celicna vrata na obadvije strane (ulaz i izlaz), nakrcao svim onim rukavicama, plasticnim igrackama i naocalima i lagano prodaje. Ne kontam, sve zauzeo kao da je njegovo, napravio covjek robnu kucu od prolaza. Ludilo. U ovome gradu i drzavi je sve naopako i moze raditi ko sta hoce, no problemo. Komentari?
muha_sa

#2 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by muha_sa »

braca wrote:Čovjek zauzeo cijeli pothodnik kod Benetona, prolaz u centru grada, izmedju Ferhadije na putu za pijacu, PREGRADIO ga, stavio celicna vrata na obadvije strane (ulaz i izlaz), nakrcao svim onim rukavicama, plasticnim igrackama i naocalima i lagano prodaje. Ne kontam, sve zauzeo kao da je njegovo, napravio covjek robnu kucu od prolaza. Ludilo. U ovome gradu i drzavi je sve naopako i moze raditi ko sta hoce, no problemo. Komentari?
ne može, osim ako je zemljak kakva civijica u opštini :D
drndalo

#3 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by drndalo »

A da zovnes policiju ?
newlevel

#4 Re: AW: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by newlevel »

Ti se sjetio tek sad temu da otvoris, a covjek staža nabio !

Sent from my Nokia 3310
O'zone
Globalni moderator

#5 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by O'zone »

Pregradili su i zauzeli Ferhadiju pa što neće i pothodnik.
braca

#6 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by braca »

Vidim da ni gradjanima (ni seljanima) Sarajeva ova tema i problematika nije interesantna, postujem to. To je OK. Sada tek vidim da su svi ovi sto zauzimaju dio po dio grada po vertikali i horizontali potpuno u pravu, sto ne bi kad im se niko suprostaviti od vladajucih struktura nece, a forum je samo ocitavanje pulsa javnog mnjenja. Uskoro ocekujmo da neko postavi i balvane na Ferhadiji (ili gdjegod drugo) i da pocne onako sam po sebi da naplacuje - balvanarinu. Da prodjes. Ferhadijom. Bas nam je dobro, tako nam i treba.
sith

#7 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by sith »

braca wrote:Vidim da ni gradjanima (ni seljanima) Sarajeva ova tema i problematika nije interesantna, postujem to. To je OK. Sada tek vidim da su svi ovi sto zauzimaju dio po dio grada po vertikali i horizontali potpuno u pravu, sto ne bi kad im se niko suprostaviti od vladajucih struktura nece, a forum je samo ocitavanje pulsa javnog mnjenja. Uskoro ocekujmo da neko postavi i balvane na Ferhadiji (ili gdjegod drugo) i da pocne onako sam po sebi da naplacuje - balvanarinu. Da prodjes. Ferhadijom. Bas nam je dobro, tako nam i treba.
Nije ni to problem, preko puta u parku ciganija zvana Sarajevo holiday market, hiljadu standova uz duz ferhadije. Hadzibajricu hvala ti!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by Truba »

oprostit ćete mi a ne želim započeti diskusije na tu temu
ja nemam ništa protiv onih koji dolaze u sarajevo
i moji su došli sa sela 1971. u SA

međutim ti što dođu imaju protiv mene
parkiraju auto na ulazu u firmu... da mogu u ured bi nam je parkirali
uništili su kante za smeće pored svoje imovine sad nam treba kilometar i pol da bacimo smeće koje se brzo gomila
svoja auta parkiraju uokolo gdje god stignu
kad naprave sranja (ogrebu tuđe auto)
pobjegnu i prave se mutavi

nevezano za temu... ništa se ne može učiniti jer možeš biti zboden ili pretučen a imovina oštećena
oni samo koriste nepostojanje države i sistema
a mi mutavci ko nam je kriv što pošteno radimo i učimo jer ćemo dobiti samo kurac od države
drndalo

#9 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by drndalo »

braca wrote:Vidim da ni gradjanima (ni seljanima) Sarajeva ova tema i problematika nije interesantna, postujem to. To je OK. Sada tek vidim da su svi ovi sto zauzimaju dio po dio grada po vertikali i horizontali potpuno u pravu, sto ne bi kad im se niko suprostaviti od vladajucih struktura nece, a forum je samo ocitavanje pulsa javnog mnjenja. Uskoro ocekujmo da neko postavi i balvane na Ferhadiji (ili gdjegod drugo) i da pocne onako sam po sebi da naplacuje - balvanarinu. Da prodjes. Ferhadijom. Bas nam je dobro, tako nam i treba.
Izvini, sta si ti uradio povodom ovoga ??? Osim sto si zapoceo temu ovdje ? Mislis da je to dovoljno ? Otidji ili nazovi inspekciju i trazi izlazak na teren, zbog toga i toga, tu i tu... I onda zamjeri nama sto se zezamo...

Ja sam kada me izbiju iz cipela umjesto otvaranja tema, pisao pismo nekim institucijama, koje su nakon toga postavile nedostajuci saob. znak na tom mjestu, pa je policija najzad mogla da kaznjava kamione-sticare kroz Butmir-selo... Prije toga su rekli da nemaju osnove jer nema znaka... Kada sam poslao dopis, onda su pokrenuli masineriju, i valjda sa opstinom/kantonom rijesili znak, nakon toga (14 dana) su oni meni odgovorili sta su poduzeli...
newlevel

#10 Re: AW: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by newlevel »

Najlakse je palamuditi po forumu i iskazivati svoje nezadovoljstvo. Pa poduzmi nesto, ako mislis da si upravu i da covjeku nije tu mjesto.

Sent from my Nokia 3310
neki

#11 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by neki »

ni u ferhadiji ni u titovoj ne postoji nikakav pothodnik

P.S. forum nije protokol opstine gradjevinske inspekcije..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: AW: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by Truba »

newlevel wrote: Najlakse je palamuditi po forumu i iskazivati svoje nezadovoljstvo. Pa poduzmi nesto, ako mislis da si upravu i da covjeku nije tu mjesto.
ovo što ću ja sada reći je možda po nekim definicijama iz knjiga malograđanština
ali što se mene tiče ja sam završio s "revolucijama" peticijama, ganjanjima pravde i ostalim stvarima rezerviranim za moderne države i zdrave ljude
tako da razumijem pokretača teme... malo oduška...

nit mi se ulazi u općinu niti drugu instituciju da ganjam pravdu niti me interesuje
nit se želim protiv vjetrenjača boriti
sinuhe

#13 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by sinuhe »

.
newlevel

#14 Re: AW: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by newlevel »

Ne znam samo koja je svrha teme, svi vidimo sta taj lik radi. Mi jednom temom na forumu koja se njega tice necemo nista postici. Daj nam izanaliziraj moguce rjesenje problema, kome, gdje i kako da se neko moze zaliti. Mene licno zaboli neka stvar, kad nikome ne smeta sto bi meni. Kad muriji ne smeta, koja cesto stane kod njegovog standa pa zapale cigaru. Da je to samo jedan problem u gradu, ja bi sretan bio. Ali koliko ima problema po gradu, koji se kose sa zdravim razumom.

Sent from my Nokia 3310
braca

#15 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by braca »

drndalo wrote: Izvini, sta si ti uradio povodom ovoga ??? Osim sto si zapoceo temu ovdje ? Mislis da je to dovoljno ? Otidji ili nazovi inspekciju i trazi izlazak na teren, zbog toga i toga, tu i tu... I onda zamjeri nama sto se zezamo...
Nisam nista, niti cu. A znas zasto? Zato jer je raspad sistema i sviju boli ona stvar. GODINAMA sam pisao na razne instutucije (policija, opstine) da se sankcionise parkiranje u Gumnazijskoj ulici gdje postoji kristalno jasan znak zabrane ulaska u ulicu i zabrane parkiranja i zaustavljanja, tu gdje su tri skole za maloljetnike, isto tako u Ulici (obala) Maka Dizdara, na trgu gdje je Holiday market, to sto tamo neko ima stand, ne znaci da moze da naparkirava svoje šporete od auta iz kojih curi ulje, ali i one druge na šetnici u Ulici Muhameda Kantardzica, ispred one dvije knjizare.

Mislis da je nekoga od nadleznih briga? Ma boli njih ona stvar i zato sam shvatio da tu nema pomoci, jedino sto ostaje je "u se i u svoje kljuse". Katastrofa, jad i bijeda od organizacije grada, federacije i drzave. Nahebali smo, to je sigurno, prije ili kasnije,
muha_sa

#16 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by muha_sa »

drndalo wrote:
Izvini, sta si ti uradio povodom ovoga ??? Osim sto si zapoceo temu ovdje ? Mislis da je to dovoljno ? Otidji ili nazovi inspekciju i trazi izlazak na teren, zbog toga i toga, tu i tu... I onda zamjeri nama sto se zezamo...

Ja sam kada me izbiju iz cipela umjesto otvaranja tema, pisao pismo nekim institucijama, koje su nakon toga postavile nedostajuci saob. znak na tom mjestu, pa je policija najzad mogla da kaznjava kamione-sticare kroz Butmir-selo... Prije toga su rekli da nemaju osnove jer nema znaka... Kada sam poslao dopis, onda su pokrenuli masineriju, i valjda sa opstinom/kantonom rijesili znak, nakon toga (14 dana) su oni meni odgovorili sta su poduzeli...
garant ovi iz inspekcije znaju da je tu nekad bio prolaz :D
trambusek88

#17 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by trambusek88 »

Izgled glavnog grada je ogledalo stanja u državi, a glad ne pita za urbanizam. Jebi ga, ne razumiju to oni koji odavno nisu bili gladni, uklonili bi oni i auto pijacu jer je ruglo grada, i one prodavače koji postave divlje tezge po gradu. Pa ja, koga boli q za sirotinju koja tako preživljava. Šta vam smetaju jeli vam jedu hljeba?

Smetalo bi mi al da je stopa nezaposlenosti 10%
braca

#18 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by braca »

Ovaj "prolaz" nije ZAUZEO neki kokuz niti sirotan, to sigurno, sirotan nema mogucnost toga pristupa. Koga ba ti farbas, mora da si u talu. I neka si, tebe ne optuzujem, niti toga sto je zauzeo prolaz, njhovo je da zauzimaju i otimaju onoliko koliko mogu, ali imam prigovor na "drzavu", nasu drzavu i aparatčike koji hoce svoju platu i razne beneficije, a za posao za koji su placeni da rade u ime te iste drzave, boli ih ona stvar. :twisted:
trambusek88

#19 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by trambusek88 »

E pa ne razumijem zašto bi to neko uradio ko ima neku drugu mogućnost zarađivanja, mada ja u predhodnom postu više općenino vezano za razne ulične prodavače i buvljake.
Nisam ni u kakvom talu, ali znam kako je nekoliko dana živjeti samo na vodi i uštipcima. Što se mene tiče nek se ljudi bore za život kako znaju i umiju pa makar od grada ciganski vašar napravili, samo nek ne kradu, i nek ne diluju drogu! Glavni krivac je u raznim strankama a mi smo krivi što im nismo nikad pokazali zube kako treba i zato je sve otišlo u materinu počevši od države preko federacije pa do kantona. Sretni bi mi bili da su nam razni prodavači i uzurpatori prolaza najveći problem.
akcid

#20 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by akcid »

braca wrote:Čovjek zauzeo cijeli pothodnik kod Benetona, prolaz u centru grada, izmedju Ferhadije na putu za pijacu, PREGRADIO ga, stavio celicna vrata na obadvije strane (ulaz i izlaz), nakrcao svim onim rukavicama, plasticnim igrackama i naocalima i lagano prodaje. Ne kontam, sve zauzeo kao da je njegovo, napravio covjek robnu kucu od prolaza. Ludilo. U ovome gradu i drzavi je sve naopako i moze raditi ko sta hoce, no problemo. Komentari?
Pa, prvi se sjetio... :D
Googlerica

#21 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by Googlerica »

Drzava radi sta hoce! Drzava jede ljude ! I tebi smeta neko ko ima "vlastiti" pothodnik,a ne smeta ti drzava koja je "dovela" osobu u takvu situaciju!!! Dok god ovako narod razmislja jest' ce sve manje svaki dan !!!
Googlerica

#22 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by Googlerica »

trambusek88 wrote:E pa ne razumijem zašto bi to neko uradio ko ima neku drugu mogućnost zarađivanja, mada ja u predhodnom postu više općenino vezano za razne ulične prodavače i buvljake.
Nisam ni u kakvom talu, ali znam kako je nekoliko dana živjeti samo na vodi i uštipcima. Što se mene tiče nek se ljudi bore za život kako znaju i umiju pa makar od grada ciganski vašar napravili, samo nek ne kradu, i nek ne diluju drogu! Glavni krivac je u raznim strankama a mi smo krivi što im nismo nikad pokazali zube kako treba i zato je sve otišlo u materinu počevši od države preko federacije pa do kantona. Sretni bi mi bili da su nam razni prodavači i uzurpatori prolaza najveći problem.
odlican post
braca

#23 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by braca »

Odlicno, vec sam predlozio naredni dobar posao, postaviti balvane na Ferhadiji i naplacivati balvanarinu. Za prolaz. U drugi dio grada. I za povratak - u prvi dio grada. Nece se dilati droga, samo ce se posteno naplacivati balvanarinu. Kome je skupo, neka ide zaobilaznicom. Ali, nije losa ideja, mogli bismo i tamo postaviti balvane. Na zaobilaznici. Ah, sto mi to zvuci nekako poznato. Da radi ko sta hoce. I balvane da postavlja. I pothodnike da zauzima. Neka. Rekoh, ponavljam to i naglasavam, ne optuzujem te ljude koji su to uradili, nimalo, optuzujem drzavu i drzavnu vlast koja to dozvoljava.

Da glasamo drugacije? Kako? Objasnite mi, biti cu zahvalan. Da skinemo Lagumdjiju, Tihica, Izetbegovica, Dodika, Lijanovice, Covice, Sefera, Fahru i druge te i da postavimo nove neke. Moze, rado. Koje? Glumce? Pjevacice? Danisa? Onoga narkonama Sašu? Koga?
Juni

#24 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by Juni »

Da sam juce umrla ne bih znala da se ono zove pothodnik! Mi ga vazda, pogresno, zvali prolaz :D
akcid

#25 Re: Čovjek zauzeo pothodnik i - ništa!

Post by akcid »

Juni wrote:Da sam juce umrla ne bih znala da se ono zove pothodnik! Mi ga vazda, pogresno, zvali prolaz :D
Mi smo ga zvali prolaznik :D
Post Reply