Covjek - PEKSIN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
andr0id

#2 Re: Covjek - PEKSIN

Post by andr0id »

Peksin ili pesin?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
sabinna38

#3 Re: Covjek - PEKSIN

Post by sabinna38 »

andr0id wrote:Peksin ili pesin?

Nazovi se kako hoces :D ( salim se )

U mom kraju se kaze peksin, nisam je ja izmisljala ;)
andr0id

#4 Re: Covjek - PEKSIN

Post by andr0id »

sabinna38 wrote:
andr0id wrote:Peksin ili pesin?

Nazovi se kako hoces :D ( salim se )

U mom kraju se kaze peksin, nisam je ja izmisljala ;)
Bas ti hvala..

sabinna38

#5 Re: Covjek - PEKSIN

Post by sabinna38 »

Bas ti hvala..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2[/quote]

Izvini, bilo je jace od mene. :(

Jesi pogledao klip ?
andr0id

#6 Re: Covjek - PEKSIN

Post by andr0id »

Da.. na zalost, tako je..

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Covjek - PEKSIN

Post by Truba »

get a room :mrgreen:
x_lecter

#8 Re: Covjek - PEKSIN

Post by x_lecter »

sta je ovdje u stvari problem? zakon prirode?
hexenbiest

#9 Re: Covjek - PEKSIN

Post by hexenbiest »

x_lecter wrote:sta je ovdje u stvari problem? zakon prirode?

sve je problem. :roll:
Osim kraja. Kraj je dobar. :razz:
Internetowska

#10 Re: Covjek - PEKSIN

Post by Internetowska »

čovjek svaki dan iznova i iznova narušava zakon prirode... zato neminovno odosmo svi u pm... :roll:
shiljak

#11 Re: Covjek - PEKSIN

Post by shiljak »

možda baš i nije tačno, možda nekad budemo i spasili zemlju od meteora, ili stvorimo novi život na drugoj planeti :-D
DZONPI

#12 Re: Covjek - PEKSIN

Post by DZONPI »

Pa sad ti nece seljak da ga neko vidi da radi na njivi jer i on sad ima kladionicu a bogami i kafic pa haj se ne pojavi ujutru na kafi pa neces valjda ic bastu zalijevat.Jedini koji se bave trenutno zdravom hranom su dzutumuri jer sta je insan svasta unio u sebe godinama valja sad malo spustit rucno pa se zdravo najest.
sokkia

#13 Re: Covjek - PEKSIN

Post by sokkia »

nisu ni ljudi svi isti, ima ih i skromnih kojih nije stid reci da sebi proizvode zdravu hranu, a bogami i ovakvih kakve clip prikazuje :(
samo ovi prvi nisu bitni :?
azea

#14 Re: Covjek - PEKSIN

Post by azea »

U cemu je problem, u smecu i industrijalizaciji prehrambene industrije ??
Ima nas preko 7 milijardi, da se drzimo ekoloske proizvodnje pocrkali bi od gladi.
"zivjeti u skladu sa prirodom" - sta to znaci ? Pa cjela istorija covjecanstva je borba protiv i iskoristavanje prirode.
Rusimo drvece da pravimo kuce, krcimo sume da uzgajamo hranu, busimo planine da vadimo rudu, pregradjujemo rjeke da proizvodimo energiju, pravimo smece da imamo novi iPhone, krave koljemo industrijalno da imamo McDonald i jeftine cevape.
Ovaj "peksinluk" nas je doveo do toga da ja i vi danas razmjenjujemo misljena preko foruma dok sjedimo stotine ili hiljade kilometara jedno od drugog, mozda je golub pismonosa manje peksin ali ta vremena su prosla, a i dok su trajala bila su puno gora od danasni vremena jer nikad nismo zivjeli duze i bolje nego trenutno, nikad nismo bili zdraviji i bogatiji i nahranjeniji i obrazovaniji...
Ja sam peksinko i ponosim se time, ko zeli "sklad sa prirodom" slobodno neka trazi neko seoce i nek se posveti ekoloskom zivout...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#15 Re: Covjek - PEKSIN

Post by bordo gandalf »

azea wrote:U cemu je problem, u smecu i industrijalizaciji prehrambene industrije ??
Ima nas preko 7 milijardi, da se drzimo ekoloske proizvodnje pocrkali bi od gladi.
"zivjeti u skladu sa prirodom" - sta to znaci ? Pa cjela istorija covjecanstva je borba protiv i iskoristavanje prirode.
Rusimo drvece da pravimo kuce, krcimo sume da uzgajamo hranu, busimo planine da vadimo rudu, pregradjujemo rjeke da proizvodimo energiju, pravimo smece da imamo novi iPhone, krave koljemo industrijalno da imamo McDonald i jeftine cevape.
Ovaj "peksinluk" nas je doveo do toga da ja i vi danas razmjenjujemo misljena preko foruma dok sjedimo stotine ili hiljade kilometara jedno od drugog, mozda je golub pismonosa manje peksin ali ta vremena su prosla, a i dok su trajala bila su puno gora od danasni vremena jer nikad nismo zivjeli duze i bolje nego trenutno, nikad nismo bili zdraviji i bogatiji i nahranjeniji i obrazovaniji...
Ja sam peksinko i ponosim se time, ko zeli "sklad sa prirodom" slobodno neka trazi neko seoce i nek se posveti ekoloskom zivout...
:-) :-)
shiljak

#16 Re: Covjek - PEKSIN

Post by shiljak »

Zemlja može sasvim fino da postoji bez čovjeka.. a sa čovjekom već postaje upitno njeno postojanje.
azea

#17 Re: Covjek - PEKSIN

Post by azea »

Gandalf
Kad i gdje se zivjelo duze nego danas ? Kad i gdje su mase bile obrazovanije, sitije i bogatije nego danas ? Kada smo imali bolje i pristupacnije ljekove nego danasa ? Kad smo imali vise prava nego danas ?
Kolutaj okicama koliko zelis ali uporedi zivotni vjek i bnp u aziji, evropi i americi za vreme rimskog carstva, u srednjem vjeku, pred industrisku revoluciju i danas...
shiljak

#18 Re: Covjek - PEKSIN

Post by shiljak »

@azea, fulio si momak skroz. Pročitaj moj komentar iznad. Jasno je da se gleda da svima bude bolje, ali se i ne brine o najvažnijoj stvari - zemlji. Ako nema nje nema ni nas.
Post Reply