Covjek i Bog

Rasprave o vjerskim temama.
probuseni $

#1 Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

Po religijama bog je stvorio covjeka. Ko je stvorio ostale ljudske vrste ? Ima li objasnjenja u religijama za ovo ?
SenQ

#2 Re: Covjek i Bog

Post by SenQ »

probuseni $ wrote:Po religijama bog je stvorio covjeka. Ko je stvorio ostale ljudske vrste ? Ima li objasnjenja u religijama za ovo ?
Ha ?
bijela

#3 Re: Covjek i Bog

Post by bijela »

probuseni $ wrote:Po religijama bog je stvorio covjeka. Ko je stvorio ostale ljudske vrste ?

evolucija
Ima li objasnjenja u religijama za ovo ?
lilla wrote:nema
citroen

#4 Re: Covjek i Bog

Post by citroen »

:roll: :roll: :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

evo ga jopet :run: :run: :run:
Cyber-harambashica

#5 Re: Covjek i Bog

Post by Cyber-harambashica »

nema sta da se razmislja, tako je i gotovo.....nekako jeste

srecom pa ja ne verujem u to
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#6 Re: Covjek i Bog

Post by WipeOut »

Od ovih dolara....u bilo kojem obliku....nikakvog hajra :roll: :D
probuseni $

#7 Re: Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

Pitanje nastanka covjeka je fundamentalno pitanje. Da ga bog nije stvorio sad nebismo pisali na SA-X ... :lol:

Ali mene interesuje koje stvorio ostalje ljudske vrste ?
statix

#8 Re: Covjek i Bog

Post by statix »

Pa stvoritelj je jedan jedini, a pravo je pitanje zasto je svarao tolike hominide? :D Meni to djeluje ko eksperimentisanje sa svojim mocima, il' da nas malo zeza. :D Podmetao fosile ne bi li ateisti nasjeli na foru... :lol:
probuseni $

#9 Re: Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

statix wrote:Pa stvoritelj je jedan jedini, a pravo je pitanje zasto je svarao tolike hominide? :D Meni to djeluje ko eksperimentisanje sa svojim mocima, il' da nas malo zeza. :D Podmetao fosile ne bi li ateisti nasjeli na foru... :lol:
Ma nije ovo sega. Stvarno. Do sad se zna za 3-4 razlicite vrste ljudi, a medju njima je i covjek kojeg je po religijama stvorio bog. Kazu da ni danasnji moderni covjek nije "potpuno cist" vec da je neka mjesavina od dvije vrste, mozda neandertalaca i ovih zadnjih iz Afrike. Ko ce znati ?
probuseni $

#10 Re: Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

lilla wrote:Mnogo kasnije shvatit ću istinu da ljudi više vole mrak od svjetla, da je svjetlo odurno onima koji se bave mračnim poslovima, da se boje da na svjetlo ne izaće ono što su uradili i da zato ne idu prema Svjetlu.

L.N Tolstoj
Takve misli danas moze napisati svaki gimnazijalac, tako da me Tolstoj bas i ne odusevljava. Ostario je i zahrdzo ! .. :lol: trebas cuti moju seficu kad je malo pod gasom ...hebes Tolstoja ... :lol:
travar

#11 Re: Covjek i Bog

Post by travar »

Image
black

#12 Re: Covjek i Bog

Post by black »

dokle ste
probuseni $

#13 Re: Covjek i Bog

Post by probuseni $ »

pastirck wrote:
probuseni $ wrote: tako da me Tolstoj bas i ne odusevljava. Ostario je i zahrdzo ! .. :lol: trebas cuti moju seficu kad je malo pod gasom ...hebes Tolstoja ... :lol:
Znas li gdje zivi, volio bih ga posjetiti, posalji mi adresu na pp..
...sa andzelima igra preferans i ajnc ... :lol:
statix

#14 Re: Covjek i Bog

Post by statix »

Toliko vas je i nemate odgovora... :D
Cyber-harambashica

#15 Re: Covjek i Bog

ja mogu da razumem religiozne ljude, koji zive kako u knjigama pise itd..ali da zaista postoje ljudi koji misle da je Bog stvorio sve ovo, da postoji...to ne mogu da shvatim nikako. To su samo moje misli, ne mislim nikog da vredjam
BHF_Manijak

#16 Re: Covjek i Bog

Post by BHF_Manijak »

probuseni $ wrote:
lilla wrote:Mnogo kasnije shvatit ću istinu da ljudi više vole mrak od svjetla, da je svjetlo odurno onima koji se bave mračnim poslovima, da se boje da na svjetlo ne izaće ono što su uradili i da zato ne idu prema Svjetlu.

L.N Tolstoj
Takve misli danas moze napisati svaki gimnazijalac, tako da me Tolstoj bas i ne odusevljava. Ostario je i zahrdzo ! .. :lol: trebas cuti moju seficu kad je malo pod gasom ...hebes Tolstoja ... :lol:
Moj pasa moj, fazon je u tome sto moze svaki gimnazijalac to napisati, ali ti nazalost ne mozes jos... :oops: :roll:

Jesi kad cuo za paradoks?!Uci na svom prvom postu ako nisi... :mrgreen:
Cyber-harambashica

#17 Re: Covjek i Bog

lilla wrote:
Cyber-harambashica wrote:ja mogu da razumem religiozne ljude, koji zive kako u knjigama pise itd..ali da zaista postoje ljudi koji misle da je Bog stvorio sve ovo, da postoji...to ne mogu da shvatim nikako. To su samo moje misli, ne mislim nikog da vredjam
Vidiš i ja isto ne mogu da vjerujem (ali znam) da ima ljudi koji ne vjeruju da On postoji a dokazi su pred njima i u njima samima ;-)
za mene je to samo bla-bla..koji su pokusali vec njih 50 pre tebe.....da mi kao nesto dokazu, ali tvoje pravo da verujes da sam u zabludi
Cyber-harambashica

#18 Re: Covjek i Bog

pa to ti kazem ;-)
Cyber-harambashica

#19 Re: Covjek i Bog

pastirck wrote:
Cyber-harambashica wrote:za mene je to samo bla-bla..koji su pokusali vec njih 50 pre tebe.....da mi kao nesto dokazu
1. .......
2. .......

50. Manijak
51. Lilla
52. Pastirck
..hajde ne gurajte se pustite zenu na miru :D
jbt sto sam se ismijala
Last edited by Cyber-harambashica on 05/10/2010 23:26, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#20 Re: Covjek i Bog

Post by BHF_Manijak »

pastirck wrote:
Cyber-harambashica wrote:za mene je to samo bla-bla..koji su pokusali vec njih 50 pre tebe.....da mi kao nesto dokazu
1. .......
2. .......

50. Manijak
51. Lilla
52. Pastirck
..hajde ne gurajte se pustite zenu na miru :D
Stvarno smo bRezborazni Pastriče, evo ja se oficijelno iskljucujem iz "procesa dokazivanja" :mrgreen: :lol:
citroen

#21 Re: Covjek i Bog

Post by citroen »

Cyber-harambashica wrote:ja mogu da razumem religiozne ljude, koji zive kako u knjigama pise itd..ali da zaista postoje ljudi koji misle da je Bog stvorio sve ovo, da postoji...to ne mogu da shvatim nikako. To su samo moje misli, ne mislim nikog da vredjam
A sta je stvorilo sve ovo,imas li neko misljenje :D :D :D posto nemas misljenje
Cyber-harambashica

#22 Re: Covjek i Bog

lilla wrote:Pa da mi njih pedesetero govori jedno te isto, zapitala bih se: pa da možda ne govore istinu :roll: ne bih odmah odustajala od komunikacije...
To je bilo samo na forumima, nemackim, srpskim, bosanskim...u "realnom" zivotu maltene ne poznajem vernike, mozda par muslimanskih turaka, jednu pravoslavnu familiju, par katolika...ali pretezno poznajem ateiste.i pogotovo, to uopste nije tema, nikad se ne prica o tome....
Ja sam uvek za komunikaciju, ali za podje*avanje kao od ono dvoje gore...nisam stvarno, na to sam jako osetljiva, ne volim prepotentne ljude (tebe ne ubrajam)
BHF_Manijak

#23 Re: Covjek i Bog

Post by BHF_Manijak »

Ja bre jako sam pogodjen jer je mlada dama beogradjanka povredjena mojim i pastrickovim postom, ona ke zaboga osetljiva na pod.... :roll: :zzzz: Tema je Covjek i Bog, ako u Njega ne vjerujes sta se onda javljas kad te nije ni pitalo za misljenje niti je tema Covjek i ateizam.... :oops:
Last edited by BHF_Manijak on 05/10/2010 23:40, edited 1 time in total.
Cyber-harambashica

#24 Re: Covjek i Bog

citroen wrote:
A sta je stvorilo sve ovo,imas li neko misljenje :D :D :D posto nemas misljenje
e bas nemam misljenje
znas, ja bas ne razmisljam al to nije razlog da postanem dogmatista
Cyber-harambashica

#25 Re: Covjek i Bog

BHF_Manijak wrote:Ja bre jako sam pogodjen jer je mlada dama beogradjanka povredjena mojim i pastrickovim postom, ona ke zaboga osetljiva na pod.... :roll: :zzzz: Tema je Covjek i Bog, ako u Njega ne vjerujes sta se onda javljas kad te nije ni pitalo za misljenje niti je tema Covjek i ateizam.... :oops:

a ko si BA ti da odredjujes ko ce gde da se javlja, matori bosanski manijace...,
Locked