Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
-
R A V E N
#1 Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
I nek im je "rek'o"!
Dosta je bilo trovanja baklavom i ćevapima. Misliš da je to najveći doseg civiliziranosti, a pred televizorom kad je Senadov dnevnik imaš jače temlje nego Führerbunker. Država nekoga ko mokri krvnu plazmu radeći i zarađujući prisiljava da u ime "solidarnosti" nametnute fiktivne izmišljene nepostojeće ti plaća lijekove za bolesti koje su nastale kao posljedica debljine preko zdravstvenog osiguranja. Ako nema lijekova, sutra će ti propištati iz ušiju k'o pretis-lonac u kojem je mini-nuklearni reaktor, pa ćeš ići rušiti tu istu "državu od 1000 godina"! Ako ću već da obolim od dijabetesa/visokog krvnog pritiska, plaćaću lijekove sam sebi!
Što je dosta, dosta je!
Dosta je bilo trovanja baklavom i ćevapima. Misliš da je to najveći doseg civiliziranosti, a pred televizorom kad je Senadov dnevnik imaš jače temlje nego Führerbunker. Država nekoga ko mokri krvnu plazmu radeći i zarađujući prisiljava da u ime "solidarnosti" nametnute fiktivne izmišljene nepostojeće ti plaća lijekove za bolesti koje su nastale kao posljedica debljine preko zdravstvenog osiguranja. Ako nema lijekova, sutra će ti propištati iz ušiju k'o pretis-lonac u kojem je mini-nuklearni reaktor, pa ćeš ići rušiti tu istu "državu od 1000 godina"! Ako ću već da obolim od dijabetesa/visokog krvnog pritiska, plaćaću lijekove sam sebi!
Što je dosta, dosta je!
-
TheMule
#2 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Sve sto sam stariji, sve vise vidim kako su glupi ovi mladi. Ovome iz videa jos je glas piskav ko u djecaka, a on se nesto popeo na binu da nam vazi.
Ne volim ni ja vidjeti kad je neko debeo, ali popisam se na drzavu koja ne moze da plati za par bolesti. Ako ce oporezivati, bar mogu taj porez trositi na lijekove umjesto mercedesa. Ako nemogu garantovati lijecenje, onda nek ne uzimaju porez nikako!
Ne volim ni ja vidjeti kad je neko debeo, ali popisam se na drzavu koja ne moze da plati za par bolesti. Ako ce oporezivati, bar mogu taj porez trositi na lijekove umjesto mercedesa. Ako nemogu garantovati lijecenje, onda nek ne uzimaju porez nikako!
- JThomas
#3 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
za nas to nije tema, jer sve ide u pravcu da država ništa ne podmiruje od troškova liječenja. a da se doprinosi svejedno moraju plaćati.
- uglavnomja
#4 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
tema je generalno vazna za zdravlje (i za drzavni budzet
), ali ovaj glupavi jutjub uradak nekog anonimusa je nidje veze, poslije slike medjeda i muzike - marsa- 3 minute i nekog pateticnog kreveljenja i prenemaganja
za ozbiljnu raspravu treba puno dublji pristup, ne samo sa stanovista estetike, ekonomije i fizickih bolesti nego i psihickih, naci strucne analize, statistiku, podatke itd
ovisnost je bolest, a potreba za ogromnim kolicinama hrane, pogotovo fast fooda i slatkisa, je vrsta ovisnosti. i ne pogadja samo pojedinca (i drzavni budzet) nego i citavu porodicu i okolinu ovisnika.
(pricam o enormno debelim, preko 250 kg, nesposobnim za rad, cak i da stanu na noge).
svako od nas zna bar 20 ljudi koji su stalno na dijetama, kukaju kako su debeli, ubise se pokusavajuci da smrsaju, ali ne ide ... padne secer i mora se nesto pojesti, popiti ...
po toj logici treba odbiti lijeciti sve pusace od bolesti pluca, ljude koji piju od bolesti jetre itd ...
za ozbiljnu raspravu treba puno dublji pristup, ne samo sa stanovista estetike, ekonomije i fizickih bolesti nego i psihickih, naci strucne analize, statistiku, podatke itd
ovisnost je bolest, a potreba za ogromnim kolicinama hrane, pogotovo fast fooda i slatkisa, je vrsta ovisnosti. i ne pogadja samo pojedinca (i drzavni budzet) nego i citavu porodicu i okolinu ovisnika.
(pricam o enormno debelim, preko 250 kg, nesposobnim za rad, cak i da stanu na noge).
svako od nas zna bar 20 ljudi koji su stalno na dijetama, kukaju kako su debeli, ubise se pokusavajuci da smrsaju, ali ne ide ... padne secer i mora se nesto pojesti, popiti ...
po toj logici treba odbiti lijeciti sve pusace od bolesti pluca, ljude koji piju od bolesti jetre itd ...
- insomnia78
#5 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Joj vas. Ovaj, kao i obicno skuplja klikove za kojekakve likove (joj repujem ko đala brat)
Last edited by insomnia78 on 15/01/2017 11:21, edited 1 time in total.
- seln
#6 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Apologeta socijalnog darvinizma vazi protiv apologeta debljine... koji deathmatch, jebote.
U drzavi u kojoj pacijenti sami donose lijekove u bolnicu, u kojoj mnogi ljudi nemaju ni za cevape, on drvi nesto o tome kako drzava previse placa...
da nije tragicno, bilo bi smijesno.
U drzavi u kojoj pacijenti sami donose lijekove u bolnicu, u kojoj mnogi ljudi nemaju ni za cevape, on drvi nesto o tome kako drzava previse placa...
- Alfons Kauders
#7 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Kakvim se glupostima raja bavi...
Tacno bi bio sevap da se ukine ovaj YouTube na par godina, da se odmorimo budala...
Tacno bi bio sevap da se ukine ovaj YouTube na par godina, da se odmorimo budala...
- KB9
#8 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
kakav ekspert 
haman je cito knjiga i knjiga
haman je cito knjiga i knjiga
- dječak sa šibicama
#9 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
YT je prepun ovakvih attention seeker debila.
- Ajatolah_
#10 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Mislim da su se i kod nas se ove godine opet povisile cijene... Nisam pušač al' se baš, baš pretjeruje s time...sherbett wrote:Kod nas opet hoce da poskupe trosarinu na cigarete..i to fakat drasticno...razlog: skupo je lijecenje pusaca pa da popunimo budzet.
- JThomas
#11 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
u normalnim državama cilj tih mjera je da se manje puši, a ne da se tako puni budžet. naravno, ovdje i to ima drukčiji efekat nego u normalnim državama, jer ovdje niko neće ni razmišljati o prestanku pušenja iz tog razloga do jedno 10 KM cijene cigara...
a kad dođu na 10 KM počeće saditi duhan na balkonu.
- listopad
#12 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Ovakve gluposti dolaze nerijetko od balavih diletanata koji po citav dan vise na internetu, gledajuci Youtube klipove razmazenih americkih kretena, zbog cega ne vide sto se desava oko njih. Primjecujem kako su u svoj rjecnik poceli ubacivati totalno debilne pojmove kao "SJW" (social justice warriors) ili sada evo "fativist". Sve to kupe sa nekakvog tumblra i reddita ili gdje vec i misle da to nalikuje ozbiljnom politickom diskursu.seln wrote:Apologeta socijalnog darvinizma vazi protiv apologeta debljine... koji deathmatch, jebote.
- insomnia78
#13 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Batina je iz raja izasla
- jao_situacije
#14 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
sve ide prema magičnoj cifri od 5 eura koja je u zapadnoj europisherbett wrote:Jesu, poskupile su i kod vas al ne jako puno. Kod nas poskupe za kunu..i nedavno je bilo poskupljenje. Ove koje ja pusim su 25, te su kod vas cini mi se 4,5 km... preracunato u kune to je 7 kn jeftinije nego kod nas. E sad hoce da poskupe na 30 kn...znaci kod vas 4 km, a vamonda budu 4 eura.Ajatolah_ wrote:Mislim da su se i kod nas se ove godine opet povisile cijene... Nisam pušač al' se baš, baš pretjeruje s time...sherbett wrote:Kod nas opet hoce da poskupe trosarinu na cigarete..i to fakat drasticno...razlog: skupo je lijecenje pusaca pa da popunimo budzet.
Smradovi!
kod nas ne smiju drastično ići, izbio bi rat
sve može samo mi ne diraj kafu i cigare
- Ajatolah_
#15 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Smiju, jer postoji izlaz u vidu crnog tržišta, odnosno kupovini neoporezovanog duhana po pijacama i slično. Na kraju se i manje uplaćuje u budžet a ljudi puše još nezdravije.jao_situacije wrote:sve ide prema magičnoj cifri od 5 eura koja je u zapadnoj europisherbett wrote:Jesu, poskupile su i kod vas al ne jako puno. Kod nas poskupe za kunu..i nedavno je bilo poskupljenje. Ove koje ja pusim su 25, te su kod vas cini mi se 4,5 km... preracunato u kune to je 7 kn jeftinije nego kod nas. E sad hoce da poskupe na 30 kn...znaci kod vas 4 km, a vamonda budu 4 eura.Ajatolah_ wrote:Mislim da su se i kod nas se ove godine opet povisile cijene... Nisam pušač al' se baš, baš pretjeruje s time...
Smradovi!
kod nas ne smiju drastično ići, izbio bi rat
sve može samo mi ne diraj kafu i cigare
Nek' puši raja ako im je ćeif, šta ima veze...
-
peepeep
#16 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Nisam ni poslušao ali samo ću reći ovo (i ovo vrijedi za sve ove mongoloidne svršavatelje na vlastiti "uber" odraz u ogledalu: ko vas jebe.
- insomnia78
- insomnia78
#18 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Jos sad sve kutije jednoobrazne

- jao_situacije
#19 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
kako znaš šta pušišinsomnia78 wrote:Jos sad sve kutije jednoobrazne
ne daj Bože da dođe kod nas, podvaljivali bi mi smeće pod original
- uglavnomja
#20 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
u norveskoj 12insomnia78 wrote:Kurac pet. 7
-
R A V E N
#21 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Ne, ne plaća država, nego njima bolesnima lijekove plaća moj otac sitni poduzetnik kojem je "draga domovina" nametnula "solidarnost". A ako ja preuzmem posao od njega, pobrinuću se maksimalno da ni ona sjajna kovanica od 5 pf ne ode u fond zdravstvenog osiguranja, pa makar zarađivao manje, jer novac ne može pobrisati uvredu.TheMule wrote:ali popisam se na drzavu koja ne moze da plati za par bolesti
A kad poduzetnici ne mogu generirati dovoljno novca, naše vođe odoše u Zürich da potežu bankare za sadaku da se ne bi urušio zdravstveni sistem.
-
TheMule
#22 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
R A V E N wrote:Ne, ne plaća država, nego njima bolesnima lijekove plaća moj otac sitni poduzetnik kojem je "draga domovina" nametnula "solidarnost".A ako ja preuzmem posao od njega, pobrinuću se maksimalno da ni ona sjajna kovanica od 5 pf ne ode u fond zdravstvenog osiguranja, pa makar zarađivao manje, jer novac ne može pobrisati uvredu.TheMule wrote:ali popisam se na drzavu koja ne moze da plati za par bolesti
A kad je moj stari placo za debe dok si bio u pelenama i primo injekcije i iso na svakakve preglede, tad ti je tvom starom bila uredu ta "solidarnost". Nije se bunio dok nije posto sitni poduzetnik?
-
R A V E N
#23 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Pošalji mi račun.
Moj otac plaća, samo ja ne mogu da ga urazumim.
Moj otac plaća, samo ja ne mogu da ga urazumim.
- seln
#24 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Bakalin ostaje bakalin.R A V E N wrote:Ne, ne plaća država, nego njima bolesnima lijekove plaća moj otac sitni poduzetnik kojem je "draga domovina" nametnula "solidarnost". A ako ja preuzmem posao od njega, pobrinuću se maksimalno da ni ona sjajna kovanica od 5 pf ne ode u fond zdravstvenog osiguranja, pa makar zarađivao manje, jer novac ne može pobrisati uvredu.TheMule wrote:ali popisam se na drzavu koja ne moze da plati za par bolesti
A kad poduzetnici ne mogu generirati dovoljno novca, naše vođe odoše u Zürich da potežu bankare za sadaku da se ne bi urušio zdravstveni sistem.
radije bih umro, nego uzeo nesto od takvih.
-
R A V E N
#25 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine
Kako se ti brineš za svoje zdravlje?