Covicu pet godina zatvora

taxi_driver

#26 Re: Covicu pet godina zatvora

Post by taxi_driver »

nepodobni wrote:
taxi_driver wrote:
putnik wrote: Bit će kad nam Lepi objasni kako to Jata kupuje za 1 marku, a prodaje za 30.000.000, kad nam objasni konkretnu pozadinu BiH Steela, kad Fahro Brluskoni ne bude kerirao unutrašnju politiku samo za svoju korist itd. itd.

I kad nam mektebska nastava izađe iz 17. stoljeća.

ma sta lepi ima s ovim.on je uvijek bio protiv korupcije i kriminala.ja samo cekam kad ce zlatko odgovarati za svoja nedjela.i u svakoj temi spominjete lepog.kako vas nije stid i sramota.300000 ponosnih bosnjaka je glasalo za njega a vi tako.sramite se!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
350000 ponosnih Bosnjaka... :lol:

Bice nade kada Zlatko odlezi za pare za koje je ostetio ekonomiju (budzet), za zloupotrebu polozaja i namicanje poslova firmi svoje supruge (citaj njegovoj firmi), kada Hilmo objasni sto nije dao ni 1 KM da bi privatizovao pivaru, kao i ostalih 10-15 firmi koje je poklopio "posteno", kada Munja objasni neke stvari, kada Bakir, Avdic i slicni "novinari" budu pisali za bh javnost koja ih placa, a ne za SDP (doduse i oni ih placaju)...

Bilo bi zanimljivo uporediti imovinski karton Lepog i Zlajin, vidjeti sta je to Jata, a sta Hilmo privatizovao, sta je to Fahro, a sta Bakir ili Avdic objavio, pa donositi zakljucke i odmjeriti tezinu istih.

:lol:

iz tvog posta vidim da i bosnjaci varaju,mada idu u dzamiju.pitarka nisi u pravu :D ali ne znam da li je iko od ovih odgovarao?cini mi se da nije.znaci ipak hdz ima pravo.
putnik

Post by putnik »

Samo bi za upotpunjenje kartona Lepog trebalo poslati depešu i turskim financima :-)
putnik

Post by putnik »

Čovjek je zbilja trudbenik - skupljao pare za ARBiH :D
corto malteze

Post by corto malteze »

----
Last edited by corto malteze on 17/11/2006 14:19, edited 1 time in total.
corto malteze

Post by corto malteze »

Imamo li mi to pravnu državu?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

corto malteze wrote:Imamo li mi to pravnu državu?

imamo ,ali kako za koga. :D
nepodobni

Post by nepodobni »

Ma nemamo pravne drzave. Da imamo dobio bi Covic i vise. Ali i Lijani, Mato, Lucic, kao i svi oni drugi koji su pobrojani u prethodnom postu...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

taxi_driver wrote:
corto malteze wrote:Imamo li mi to pravnu državu?

imamo ,ali kako za koga. :D
:D Oprez, pojacana klizavost na putevima. :D
MC_82

Post by MC_82 »

[quote="silence_is_sexy"]sve je to super ali bez zakona o porjeklu imovine, ovaj uhljup, a i svi ostali osudjeni ili oni koje ceka sudjenje nisu duzni vratiti jednu jedinu marku "zaradjenu" zloupotrebama polozaja i ostalim manje ili vise sofisticiranim nacinima sticanja bogatstva.

Čista glupost!!! Ljudi informišite se prije nego napišete gluposti! Nemojte biti ovce, NEMA POTREBE ZA TIM ZAKONOM jer sve što bi taj zakon regulisao, već postoji samo što se ne primijenjuje baš dosljedno. To je pravi problem. Postoje brojni zakoni koji su dobra rješenja ali se jednostavno ne primijenjuju. Nemamo mi još tako jaku državu koja će doći i od jake osobe poput našeg heroja iz ove priče uzeti nekoliko miliona, nažalost, to ne uspijeva uvijek ni mnogo jačima od nas. Toliko o tvom zakonu spasonoši!

i nije mi neka satisfakcija kada se ovaj lik nakon odlezanih 5 godina (u slucaju da uopste bude zatvoren), a zbog lijepog vladanja mu se kazna vjerovatno smanji za godinu-dvije, vrati svojim milionima KMova...

Ukoliko drugostepeni sud tj. vijeće potvrdi presudu, u što sumnjam, vjerovatno će je umanjiti, drug Čova izlazi nakon 2/3 odslužene kazne, tako kaže zakon.
Topla voda

Post by Topla voda »

ukoliko drugostepeni sud potvrdi presudu, u što sumnjam, vjerovatno će je umanjiti, drug Čova izlazi nakon 2/3 odslužene kazne, tako kaže zakon.
pa nisu ih mogli odmah sve osloboditi.kad ga drugostepeni oslobodi ili da uvjetno 1-2,bice vam jasnije
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Topla voda wrote:
ukoliko drugostepeni sud potvrdi presudu, u što sumnjam, vjerovatno će je umanjiti, drug Čova izlazi nakon 2/3 odslužene kazne, tako kaže zakon.
pa nisu ih mogli odmah sve osloboditi.kad ga drugostepeni oslobodi ili da uvjetno 1-2,bice vam jasnije

ma ja bih to sve oslobodio.pa ionako nam lopovi slobodno hodaju.prvi zlaja :D ,pa onda svi ostali.
paldumđija

Post by paldumđija »

Topla voda wrote:
Šta ih ima oslobađati kada će iskoristiti prvu priliku da strugne u Hrvatsku kao Bender i Jelavić, pa onda tamo uživati plodove svojih pljački. Onda će početi otrcana priča o hrvatskom državljanstvu, neizručivanju susjednim državama svojih građana i sl.Naše bajno sudstvo sudstvo će uknjižiti još jednu farsu svoje neefikasnosti.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ma nece taj dana odsluzit...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Alfons Kauders wrote:ma nece taj dana odsluzit...
..upravo tako..
bice pusten uz kauciju ,ili sta vec,a onda slijedi prica ovo je napad na cast hrvatskog naroda...bla,bla,bla
Gost123

Post by Gost123 »

ako i odsluzi to ce biti u zatvoru po njegovom izboru, poluotvorenog tipa, u toku dana ce ici na rad kod nekog prijatelja ili obitelji i vracati se navecer u zatvor da prespava...
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

MC_82 wrote:
silence_is_sexy wrote:sve je to super ali bez zakona o porjeklu imovine, ovaj uhljup, a i svi ostali osudjeni ili oni koje ceka sudjenje nisu duzni vratiti jednu jedinu marku "zaradjenu" zloupotrebama polozaja i ostalim manje ili vise sofisticiranim nacinima sticanja bogatstva.

Čista glupost!!! Ljudi informišite se prije nego napišete gluposti! Nemojte biti ovce, NEMA POTREBE ZA TIM ZAKONOM jer sve što bi taj zakon regulisao, već postoji samo što se ne primijenjuje baš dosljedno. To je pravi problem. Postoje brojni zakoni koji su dobra rješenja ali se jednostavno ne primijenjuju. Nemamo mi još tako jaku državu koja će doći i od jake osobe poput našeg heroja iz ove priče uzeti nekoliko miliona, nažalost, to ne uspijeva uvijek ni mnogo jačima od nas. Toliko o tvom zakonu spasonoši!
ćuj to... :)

hajde nam onda kao pravni ekspert pojasni koji to zakon nalaze da covic u ovom konkretnom slucaju vrati sav novac (ili bar jedan dio) stecen na neposten nacin za vrijeme obavljanja svog mandata?

zakon koji bi omogucio nezavisnu istragu, pregled imovinskog stanja prije preuzimanja funkcije za koju se sumnja da je zloupotrebljena i nakon nje, pregled finansijskih transakcija blizih i daljih clanova obitelji kako bi se utvrdila moguca "putanja" novca ukoliko je isti proslijedjen na racune u inostranstvo, koji bi istrazio moguce indirektne dobiti i moguce naknadne nadoknade "usluga", zakon koji bi omogucio tuzilastvu da za vrijeme istrage trazi blokadu racuna kojima osumnjiceni raspolaze u zemlji i inostranstvu etc. i da naravno, nakon opsezne istrage, nelegalno stecenu dobit oduzme, bilo u kesu i/ili u pokretninama i nekretninama...
zakon koji bi na primjer, "odbjeglom" anti jelavicu oduzeo svu imovinu.. tada sigurno ne bi bio u "bijegu". istovremeno, njegova porodica, a i on sam, uzivaju u plodovima posteno stecenog novca...
zakon kojim bi se omogucio uvid u cudotvorno zgradograditeljstvo jednog radoncica i nacine finansiranja istog ili porijeklo nekretnina zlatka lagumdjije i harisa silajdzica...

takav zakon ne postoji u bih jos uvijek... nazalost.
a ti vjeruj da postoji...

i neka niko ne pocne pricu kako bi to bilo narusavanje privatnosti i ljudskih prava... kada su drzavni milioni u pitanju, ne bi trebalo imati previse milosti.. ako se niko ne buni na ovaj skorasnji nalog telekom operaterima da obezbjede tajnim sluzbama pristup linijama "osumnjicenih" (za terorizam valjda) tada ne vidim razlog da se ovom ko protivi. finansijski "zivoti" visoko pozicioniranih drzavnih sluzbenika bi trebali biti transparentni potpuno jer u protivnom isti ne mogu imati nikakav kredibilitet...

i zaboli me u ovom slucaju jel' to lagumdjija, tihic, silajdzic, covic... i jos manje - ko je predlagac takvog zakona, a to je ocito nekima bitnije od same sustine zakona... jasno mi je kada se politicari bune jer oni su moguce "mete" takve regulative - ali kada se buni obican narod - to je onda, u najmanju ruku, cudno...

uglavnom, do tada mozemo da vjerujemo imovinskim kartonima nasih politicara koji redom nemaju obezbjedjeno stambeno pitanje i casnoj pionirskoj rijeci medijskih tajkuna...
rozaluksemburg

Post by rozaluksemburg »

Obzirom da je budžet oštećen sa preko 1.400.000,00 KM ova kazna je veoma blaga, uzimajući pri tom u obzir da će uslovno biti pušten za jedno dvije god.te nastaviti da uživa u plodovima svoga minulog rada, mi sad ko treba da smo sretni i da imamo nade u naše pravosuđe i da i dalje poturamo leđa pošteno radeći - pa stvarno dokle više
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Gost123 wrote:
ako i odsluzi to ce biti u zatvoru po njegovom izboru, poluotvorenog tipa, u toku dana ce ici na rad kod nekog prijatelja ili obitelji i vracati se navecer u zatvor da prespava...
otprilike...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Dobio sam jutros razglednicu, na njoj slika mondenskog ljetovališta Najmanji Drvenik, i hotela Milton sa 7 zvjezdica. 'Vako piše:

Dragi Jimmy,

Pišem ti da ti kažem kako sam iznimno dobro i zdravo, koje i tebi želim. Ovdje je odavno prehladno za kupanje i plažu, tako da sam se počeo raspitivati za Maldive: u pravu si, taj cunami je dosta gadna stvar, ali ti znaš da sam ja uvijek bio, kako Srbi kažu, "kadar stići i uteći, i na strašnom mjestu postojati", tako da sam već opeglao bermude i onu šarenu košulju što mi je Jerko donio iz Dortmunda.

Pozdravi mi puno raju u Saraj'vu, i kaži svima da ih volim i rado ih se sjećam, a onim strvinarima na Sudu slobodno kaži da imaju kamion kobasica superbili od Jerka i Mladena a sve na moj račun, pa neka vide šta će s njima!

Srdačno,

Dragan!
reformator

Post by reformator »

PITARKA_SA wrote:
taxi_driver wrote:
silence_is_sexy wrote:sve je to super ali bez zakona o porjeklu imovine, ovaj uhljup, a i svi ostali osudjeni ili oni koje ceka sudjenje nisu duzni vratiti jednu jedinu marku "zaradjenu" zloupotrebama polozaja i ostalim manje ili vise sofisticiranim nacinima sticanja bogatstva.

i nije mi neka satisfakcija kada se ovaj lik nakon odlezanih 5 godina (u slucaju da uopste bude zatvoren), a zbog lijepog vladanja mu se kazna vjerovatno smanji za godinu-dvije, vrati svojim milionima KMova...

jebes tu pravdu.

naravno da je to sve samo dodatna stimulacija slicnim likovima jer vide da ove krupne ribe za milionske iznose dobijaju ovako mizerne kazne. onda pretpostavljaju da ce oni za manje cifre da se jos lakse provuku kroz bh pravosudni sistem ako ikada budu uhvaceni na djelu...

a tek sada pocinje farsa sa tipicnom HDZ pricom o montiranim procesima, ugrozenosti nacionalnih interesa etc...

samo gledajte...

jest farsa,ali ima i pokrice.mozda grijesim,ali ja se ne sjecam da je iko od bosnjackog vrha odgovarao za kriminal.ili kod bosnjaka nema kriminala?ili nece da ga traze?
pa naravno da nema kriminalaca ,oni idu u dzamiju :lol:
Cini mi se da ti nisi pitarka nego kopitarka;dobro si potkovana kada tako dobro baratas informacijama.
Better Man

Post by Better Man »

Sve dok se čoviću ne naloži da vratoi svaki pfening koji je pronevjerio i opljaćkao, ova presuda neće imati nikakvo značenje! Lično smatram da je 5 godina malo i da je trebao dobiti više! Mislim da je vrijeme da se i Velike Bošnjačke glave proceusiraju za kriminal! Prije svega mislim na kadrove SDA (početi od Bakira Izetbegovića, Hasana Čengića i sl.) i kadrove SBiH (Silajdžić, Žigić i sl.)! Danas je sud u Tuzli pokreno istragu protiv bivišeg direktora elektroprivrede Mehe Obradovića, a vezano za slučaj Tuzlanska banka, što znaći da bi se uskoro mogli i lepi Hare i njegov pajdaš Jata naći u sudskim klupama!
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

A-haaaaa.

:lol:
Post Reply