Čović unio Božić u Parlament BiH

Post Reply
Drinski

#126 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

Opetja033 wrote:
Sto sada spominjes anglikance kada si prvobitno rekao da "zapadne zemlje ne smiju donijeti zakon kojem se Papa protivi". Radi toga smo i poceli diskusiju. Gubis se. Mozemo pricati i o luteranskim crkvama.
Uopće se ne gubim, nego se ti nerviras jer ne mozes da dokazes tezu.

Ti si potegao kako Britaniju, tako i Skandinaviju. Ja sam ti odgovorio da tamo crkva ima veliki utjecaj na društveni zivot, konkretno donošenje zakona.
Potegao si i USA: pa tamo predsjednici se zaklinju na Bibliju, što valjda znaci da nehrišćani (muslimani, budisti, pravoslavci, ateisti i sl. ) nikada ne mogu biti predsjednici.
Dakle katolicka crkva sasvim se sasvim jasno protivi homoseksualnim brakovima i smatra ih grijehom ili si ti fakat toliki trol (da ne upotrijebim tezu rijec) da tvrdis suprotno? A uprkos protivljenju katolicke crkve, neke katolicke zemlje su omogucile homoseksualcima da stupe u brak. Dakle tvoja nebulozna teza da nijedan zakon na Zapadu ne moze proci a da ga katolicka crkva ne odobri je presmijesan.
Da. I jel papa podrzava osobe koji su pederi i traze Boga ili ne podrzava?

Ti ne kuzis razliku između ateizma i sekularizma. To je tvoj osnovni problem. A povrh toga nemas osjećaj poopćavanja, apstrahovanja, pojave.
Još će ispasti i da je RS sekularan sa onim ikonama, zakletvama i moštima i sl.
mO k3

#127 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by mO k3 »

pici wrote:
Hafis wrote:
Ovakve geste napaćenom hrvatskom puku u BiH vraćaju povjerenje u državu.
Image

:mrgreen:
buahhaahahahahahha :twisted: :thumbup:
Opetja033

#128 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

PeppermintSA wrote:
Opetja033 wrote: Ti samo dokazujes moju tezu da vi imate problem sa vjerom opcenito.
Da, ne krijem to.
Opetja033 wrote:I to jeben problem. Francuska krsi neka od osnovnih ljudskih prava, zagarantovanih europskom poveljom o ljudskim pravima (izmedju ostalog i pravo na slobodno i javno izrazavanje vjere).
Mjerodavna povelja o ljudskim pravima je ona prihvaćena od strane Ujedinjenih naroda. U njoj ne stoji pravo na javno izražavanje vjere, već sloboda na vjeru.
Opetja033 wrote:Obzirom da si uzeo za primjer Francusku i Tursku prije Erdogana, pretpostavljam da se recimo slazes sa zabranom nosenja hidzaba studenticama na drzavnim fakultetima i drzavnim srednjim skolama?
Da, za zabranu sam hidžaba u javnim ustanovama generalno.
Posteno sa tvoje strane. Ja mogu takodje samo biti iskren i reci: hvala Bogu pa se ne pitate gotovo nista u slobodnom svijetu. Hvala Bogu pa se i ovdje mjerite u promilima i nemate nikakav uticaj.
Kakvo mracnjastvo, za nepovjerovati. :shock:
Drinski

#129 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

sinuhe wrote:Crkva je uticajna u svim evropskim drzavama kako u Svedskoj tako i u Italiji.
O tome kako je Crkva na margini u zapadnim drustvima u Bosni pricaju uglavnom novinari kojima je jedini dodir sa Zapadom kakva kafana ili bordel u nekoj metropoli.
Pričaju i ovi iz NVO sektora sa SSS.
Hafis

#130 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:
Ovakve geste napaćenom hrvatskom puku u BiH vraćaju povjerenje u državu.
Image

:mrgreen:
Meni se čini da je kuknjava na drugoj strani.
Uostalom, vidjet ćemo čije će skupštine prve goriti na proljeće.
SaraFina

#131 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:
animus wrote:Ne znam kako niko nije primjetio glavnu koku na zabavi koja se uvalila na slici ispred Bernardice i koja je bliza Dragancetu nego njegova zena. Mislim da je Borjana glavni razlog sto je Bernardica morala da dodje u Sarajevo na zabavu. Vidi ona, odnio vrag salu, ode Dragan ako nesto ne uradi. A Dragan i podsjeca na Clintona, pravi onaj je.acki stav kojem zene tesko odoljevaju. Jedino je Hare bio bolji od njega u tom pogledu. Ne vjerujem ja da se on zadovoljava sa ovom Bernardicom sad kad je u najboljim godinama.

Inace ne vidim potrebu za ovom temom, nek se slave svi praznici kad je vrijeme za to ali brate treba i raditi i nadokanditi vrijeme koje se izgubi na tim slavljima. Dajte vise tog mandatara i VM pa da ispunjavamo te EU uslove, pa aBd za slijedeci Bozic da kazemo da imamo razlog za slavlje jer nam je protekla godina bila uspjesna.
E da si sve procitao mozda ne bi ovako napisao
Ako je Krišto koka ja sam mladja verzija J. López :D
Officer Crabtree

#132 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Officer Crabtree »

Hafis wrote:Da nije Božića i Uskrsa, vraga bi se naša napaćena dijaspora iz EU mogla uputiti kući i obići rodbinu.
Image
Opetja033

#133 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

Drinski wrote:
Opetja033 wrote:
Sto sada spominjes anglikance kada si prvobitno rekao da "zapadne zemlje ne smiju donijeti zakon kojem se Papa protivi". Radi toga smo i poceli diskusiju. Gubis se. Mozemo pricati i o luteranskim crkvama.
Uopće se ne gubim, nego se ti nerviras jer ne mozes da dokazes tezu.

Ti si potegao kako Britaniju, tako i Skandinaviju. Ja sam ti odgovorio da tamo crkva ima veliki utjecaj na društveni zivot, konkretno donošenje zakona.
Potegao si i USA: pa tamo predsjednici se zaklinju na Bibliju, što valjda znaci da nehrišćani (muslimani, budisti, pravoslavci, ateisti i sl. ) nikada ne mogu biti predsjednici.
Pa o tome ja svo vrijeme pricam. Dakle sasvim je normalno da vjerske zajednice i religija imaju uticaja u sekularnim zemljama. U nekim zemljama liberalne demokratije vise a u nekim manje. Ja to ne poricem, cak sta vise to je kompletna moja poenta.
Vezano za americkog predsjednika, to tvoje "valjda" ne znaci nista drugo osim pucnja u prazno. Neka izaberu muslimana, zidova, budistu za predsjednika i nece polagati zakletvu na Bibliji. Ili fakat smatras da negdje pise kako predsjednik SAD mora da polozi zakletvu na Bibliji? Da je to zakon?
Da. I jel papa podrzava osobe koji su pederi i traze Boga ili ne podrzava?
Papa smatra da homoseksualno opredjeljenje nije samo po sebi grijeh vec da je grijeh homoseksualni cin. Da docaram slikovito: papa smatra da nije grijeh ako dva pedera cugaju, izlaze, idu na utakmice, u shopping. Papa smatra da je grijeh ako se pocnu taslaciti. To pomocu kojih si ti magicnih trikova i mozgovnih vratolomija ovu njegovu izjavu shvatio kao podrsku homoseksualnim brakovima je ipak fascinantno. A covjek izricito i otvoreno u ovoj izjavi kaze da je homoseksualni seks grijeh.
Drinski wrote:Ti ne kuzis razliku između ateizma i sekularizma. To je tvoj osnovni problem. A povrh toga nemas osjećaj poopćavanja, apstrahovanja, pojave.
Još će ispasti i da je RS sekularan sa onim ikonama, zakletvama i moštima i sl.
Ne, ti ne kuzis razliku izmedju standardne definicije sekularizma i agresivne, brutalne mrznje prema vjeri i svemu sto ima veze sa javnim ispoljavanjem vjere.
Last edited by Opetja033 on 19/12/2014 10:56, edited 4 times in total.
spreca

#134 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

joj kad Bake zapovrlji iftar a posle toga teraviju :lol:.........a Ivanic dovede Kacevandu da osvjestava :lol:
Helena2014

#135 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Helena2014 »

spreca wrote:joj kad Bake zapovrlji iftar a posle toga teraviju :lol:.........a Ivanic dovede Kacevandu da osvjestava :lol:
:lol:
dalje

#136 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by dalje »

spreca wrote:
Helena2014 wrote:Ma nisam ja znala da su vama žene političara bitne, evo još

bivša :D
Image

Image

Špirićeva Naida Salković, sada Nada Špirić :D
Image

Image

[img]http://**%20No%20links%20**.ba/media/pictures/2014/04/11/ada82b19b21a9e7a2cbf00d9c5bda5b8.jpg[/img]
Daj ako ima sta bolje......kad ovo vidim nece mi naumpast zadugo :lol:
Ne znam šta očekuješ od žena u 60im?
Budimir isto ko da je sebe oženio. :D
spreca

#137 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Helena2014 wrote:
spreca wrote:joj kad Bake zapovrlji iftar a posle toga teraviju :lol:.........a Ivanic dovede Kacevandu da osvjestava :lol:
ti ces poljevati na ruke i limunaTu djeliti :lol:
spreca

#138 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

dalje wrote:
Ne znam šta očekuješ od žena u 60im?
Budimir isto ko da je sebe oženio. :D
Pa sto ne mijenjaju :lol: ...ova Budimirova bi mozda i mogla proci :mrgreen:
Uglavnom ...... one bolje djeluju od bilo kakvih antibebi pilula :mrgreen:
karanana

#139 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by karanana »

jes mu zena karanana. nije ni cudo sto karindza onu livanjku sto joj je muz musliman ako se ne varam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#140 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
Dakle vjerske slobode - da
Vjerske slobode kod nas - neka hvala.

Sreca pa se ne pitate nista. Emigrirao bih odavde svega mi.
Ne citas dobro ili vjerovatnije-izvlacis iz konteksta.

Vjerske slobode-da.
Zloupotreba istih-ne.

Jednostavniji primjer:

Svako je slobodan da u svom stanu radi sta hoce.
Ali zloupotreba tog prava u vidu prisvajanja zajednickih prostorija, izbijanja prozora u nosivim zidovima, pravljenje buke u nocnim satima-ne moze.
Opetja033

#141 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:
Dakle vjerske slobode - da
Vjerske slobode kod nas - neka hvala.

Sreca pa se ne pitate nista. Emigrirao bih odavde svega mi.
Ne citas dobro ili vjerovatnije-izvlacis iz konteksta.

Vjerske slobode-da.
Zloupotreba istih-ne.

Jednostavniji primjer:

Svako je slobodan da u svom stanu radi sta hoce.
Ali zloupotreba tog prava u vidu prisvajanja zajednickih prostorija, izbijanja prozora u nosivim zidovima, pravljenje buke u nocnim satima-ne moze.
Odlicno. Ali tvoj primjer nema veze sa ovim bozicnim prijemom. Sada ces ti reci da je zloupotreba i promocija vjere, ja cu opet odgovoriti kao sto sam ti i prosli put odgovorio, tvoj ce odgovor biti da su to sekularne zemlje ali ipak kod nas to...... pa ce se sve zavrsiti sa mojim komentarom koji si sada citirao. Dakle vrtimo se u krug.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#142 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:jes mu zena karanana. nije ni cudo sto karindza onu livanjku sto joj je muz musliman ako se ne varam.
Ja ne smijem ni zamisliti sta on sve karidza po skupim hotelima :shock:
Hafis

#143 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

Koliko mi javljaju iz središnjice, Čo se najozbiljnije priprema za obilježavanje Sveta tri kralja. Doduše, domjenak će biti na istom ovom mjestu i s istom ekipom kao gostima.

Tako da ste nakon 6. siječnja mirni sve do ožujka....Uskrs :) .....jedino da mu prije toga ne padne na um kakva zakuska za Valentinovo o državnom trošku.
Opetja033

#144 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Opetja033 »

Hafis wrote:jedino da mu prije toga ne padne na um kakva zakuska za Valentinovo o državnom trošku.
Ali Valentinovo je cool, fancy, in, sekularno. Problem su Bozici, Uskrsi/Vaskrsi, Bajrami. To je retrogardno, burzujski.
Helena2014

#145 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Helena2014 »

dalje wrote: Budimir isto ko da je sebe oženio. :D

Kažu da ljudi koji dugo žive zajedno počnu na kraju ličiti jedni na druge :shock:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#146 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote: Odlicno. Ali tvoj primjer nema veze sa ovim bozicnim prijemom. Sada ces ti reci da je zloupotreba i promocija vjere, ja cu opet odgovoriti kao sto sam ti i prosli put odgovorio, tvoj ce odgovor biti da su to sekularne zemlje ali ipak kod nas to...... pa ce se sve zavrsiti sa mojim komentarom koji si sada citirao. Dakle vrtimo se u krug.
Ne. Bozicni prijem je samo paradigma stanja u drzavi ili bolje receno posljedica. Uzroci su puno dublji i kompleksniji.

Znas kako kaze TBF u pjesmi "Nostalgicna":

Kad su zavladali oni šta su pali s kruške
Božji ljudi su blagoslovili puške

Ovce slali u smrt za svoga boga jedinoga
Za ludilo svoga ideologa

I kad zavlada mržnja razum nije lijek
I ludilo uvik promijeni tijek povijesti

Ispiše novu, krvavu stranu
U zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu
Drinski

#147 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

Opetja033 wrote: Pa o tome ja svo vrijeme pricam. Dakle sasvim je normalno da vjerske zajednice i religija imaju uticaja u sekularnim zemljama. U nekim zemljama liberalne demokratije vise a u nekim manje. Ja to ne poricem, cak sta vise to je kompletna moja poenta.
Vezano za americkog predsjednika, to tvoje "valjda" ne znaci nista drugo osim pucnja u prazno. Neka izaberu muslimana, zidova, budistu za
predsjednika i nece polagati zakletvu na Bibliji. Ili fakat smatras da negdje pise kako predsjednik SAD mora da polozi zakletvu na Bibliji? Da je to zakon?
Ja.
I gdje je opravdanje za donošenje propisa da se ovaj zaklinje na Bibliiju?
Papa smatra da homoseksualno opredjeljenje nije samo po sebi grijeh vec da je grijeh homoseksualni cin. Da docaram slikovito: papa smatra da nije grijeh ako dva pedera cugaju, izlaze, idu na utakmice, u shopping. Papa smatra da je grijeh ako se pocnu taslaciti. To pomocu kojih si ti magicnih trikova i mozgovnih vratolomija ovu njegovu izjavu shvatio kao podrsku homoseksualnim brakovima je ipak fascinantno. A covjek izricito i otvoreno u ovoj izjavi kaze da je homoseksualni seks grijeh.
A sta ce dva pedera raditi ako se nece, između ostaloga, taslačiti? Onako druze se jer im je dosadno, bez seksa?! Jel moguca takva veza?
Pa crkva ima vise pedera nego kakvo njihovo udruzenje.
Ne, ti ne kuzis razliku izmedju standardne definicije sekularizma i agresivne, brutalne mrznje prema vjeri i svemu sto ima veze sa javnim ispoljavanjem vjere.
Pa koja je standardna definicija sekularizma?
Last edited by Drinski on 19/12/2014 11:29, edited 1 time in total.
Hafis

#148 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Hafis »

Radujte se narodi
kad čujete glas
karanana

#149 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by karanana »

eno vlada rs polozila zakletvu u pravoslavnoj crkvi.
lejla resic otisla u susjednu dzamiju.
Drinski

#150 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

karanana wrote:eno vlada rs polozila zakletvu u pravoslavnoj crkvi.
lejla resic otisla u susjednu dzamiju.
To je dokaz sekularizima...
Post Reply