Dok ti skuhaš žabu na tihoj vatri sve će ovo poklopiti jal' Šiptari jal' Kinezi.reis1 wrote:Naravno da to nije tacno - pozicija Hrvata je tamo negdje 90-tih bila jaka, a danas je takova da vise sami sebi ne mogu izabrati rukovodstvo.shadowblade wrote:Da, moć, svake NORMALNE države, tu si se zajebao.reis1 wrote: Moc svake drzave, kao organizacije, lezi u parlamentu.
Sada, prosla baka s kolacima.![]()
Bez Hrvata i Srba, Bošnjaci u parlamentu samo mogu donijeti odluku da ne pada lišće u proljeće. Pat pozicija koja se nikad neće probit na osnovu volje samo jedne strane.
To si se zovu politicki procesi kuhanja zabe na tihoj vatri.
Ali nije to nista neobicno, to se mozda vama samo cini da se nestA opako desava - to se vi ustvari vracate na pozicije manjine kakve ima i svaka druga manjina bilo gdje u svijetu. Ima tu malo kmecanja, mi hocemo treci entitet, mi hocemo izbornu jedinicu, i tako - sto je i normalno u tom procesu kuhanja vas kao zabe.
Poslije vas, na redu su Srbi.
Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
-
Novak20
#226 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
-
UltraSarajevo
#227 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Ko o cemu kurva o postenju, u ovom slucaju ustasa (najveci nacisti poslije samih Njemaca na svijetu), prije im je furka bila govoriti neka smo vas klali i ubijali a sada im je furka da nas Bosnjake nazivaju fasistima i teroristima, nema sta.. Da smo vas srecom klali i ubijali kao sto vi govorite i cetnici i ustase, ne bi danas bilo ovakvih problema
Bosnjaci nemaju POTREBE da se bilo kome pravdaju, da mi budemo multietnicni, narod koji je dozivio sudbinu kao sto su Bosnjaci nikome nema potrebe da polaze racune, treba uzeti Izraelce za primjer, ne opravdavam njihovo ponasanje prema Palestincima na strani sam ratnika otpora ali su u jednome pravu, da ne daju na sebe nakon onoga sto im se desilo, takav mentalitet trebaju i Bosnjaci, a ne ustasa vas nazove teroristima, ovakvim onakvima a vi mu se pravdate..
Zna svijet vrlo dobro ko su zlocinci, uzalud vam trud sviraci, vasa propaganda je pala u vodu.
Medjunarodna zajednica, teroristicko-fasisticke grupacije cetnici, ustase i bilo ko od ostalih se moze samo sageti nama Bosnjacima, daleko od toga da smo savrseni cim za Bakira seljadija glasa, ali ako ista u ratu nema sloznijeg naroda, nisu Bosnjaci ono sto su bili 90-ih.
Dakle, samo Bog, Bosna i Bosnjaci ko me pita o suzivotu posaljem ga u sukur*ac.
Kao kmetovi dodjose, a danas bi da cijepaju moju drzavu, e pa nece moci genocidasi. Znamo mi ko su bili teroristi, ko je pravio barikade na ulicama, ko su najveci fasisti. Kome BA da se prilagodjavamo ??
Bosnjaci nemaju POTREBE da se bilo kome pravdaju, da mi budemo multietnicni, narod koji je dozivio sudbinu kao sto su Bosnjaci nikome nema potrebe da polaze racune, treba uzeti Izraelce za primjer, ne opravdavam njihovo ponasanje prema Palestincima na strani sam ratnika otpora ali su u jednome pravu, da ne daju na sebe nakon onoga sto im se desilo, takav mentalitet trebaju i Bosnjaci, a ne ustasa vas nazove teroristima, ovakvim onakvima a vi mu se pravdate..
Zna svijet vrlo dobro ko su zlocinci, uzalud vam trud sviraci, vasa propaganda je pala u vodu.
Medjunarodna zajednica, teroristicko-fasisticke grupacije cetnici, ustase i bilo ko od ostalih se moze samo sageti nama Bosnjacima, daleko od toga da smo savrseni cim za Bakira seljadija glasa, ali ako ista u ratu nema sloznijeg naroda, nisu Bosnjaci ono sto su bili 90-ih.
Kao kmetovi dodjose, a danas bi da cijepaju moju drzavu, e pa nece moci genocidasi. Znamo mi ko su bili teroristi, ko je pravio barikade na ulicama, ko su najveci fasisti. Kome BA da se prilagodjavamo ??
-
shadowblade
#228 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Taj ti je patološki slučaj, pobijedio gospodin Dragan Čović, a on se hvali kako Hrvati više ne mogu izabrat svoje predstavnike. E jebote, ovo nadmašuje sve srpske mitomanije. Šta rahat patnja uradi od uma.Novak20 wrote: Dok ti skuhaš žabu na tihoj vatri sve će ovo poklopiti jal' Šiptari jal' Kinezi.
-
shadowblade
#229 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Sefer ti je popušio, ovo što pišeš je prdac u vjetar.UltraSarajevo wrote:Ko o cemu kurva o postenju, u ovom slucaju ustasa (najveci nacisti poslije samih Njemaca na svijetu), prije im je furka bila govoriti neka smo vas klali i ubijali a sada im je furka da nas Bosnjake nazivaju fasistima i teroristima, nema sta.. Da smo vas srecom klali i ubijali kao sto vi govorite i cetnici i ustase, ne bi danas bilo ovakvih problema
- It_is_a_Leclerc
#230 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Pa samo su vam još konc logori falili. Jedva ste i Heliodrom i Dretelj zatvorilishadowblade wrote:Bolje ne spominji ustaše jer su Bošnjaci koji su bili u ustašama bili najžešći.Arsene Wenger wrote: Al zato ima Hrvatska ustaški genocid, konc. logor Jasenovac i "genijalni" izum zvani "Srbokolj". Imaju i Hrvatska i ti imaginarni "hrvatski dijelovi BiH" etničko čišćenje i masakre nad Bošnjacima, protjerivanja, ubijanja, masakriranja, silovanja, pljačkanja, paljenja, sve fino, kulturno, europejski. Eto, a sad možeš nastaviti da provociraš, ko te jebe.![]()
Nema potrebe da se vraćamo u 40te i u doba kulina bana, bitno je da smo se civilizirali i da u RH i hrvatskim dijelovima BiH nema konc logora, terorizma, talibanštine, vehabije, radikalnih religijskih pokreta. Hrvatski krajevi u BiH i Hrvatska su pitomi krajevi, baš po mjeri EU, čiji smo i članovi.
- reis1
#231 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Uvijek postoje pretenzije.shadowblade wrote:A na čijoj su strani Bošnje većinski bile? Na partizanskoj ili su tu bile neke hanžđar, ustaške divizije itd? Ccc...reis1 wrote: Pa da je BiH najnesigurnija, zasigurno da bi postala Hungarija 1102. godine kad i Rvacka, a znamo da nije.
Da je BiH nesigurna, zasigurno da partizani u BiH ne bi vodili NOB kontra 5 protivnickih vojski.
I ovo posljednje, da je BiH nesigurna, zasigurno bi to JNA potaracala sve za 21 dan.![]()
Prvo, zbog čega bi se branili od nekoga sa kime smo saveznici i prijatelji danas? Drugo, Talijana nema 100 milijuna, a treće talijanske pretenzije takve kakve ti spominješ još jedino gaje štovatelji musolinija, ako takvi prevladaju, onda je to problem cijele Europe.A kako bi se vi Hrvati odbranili od vasih susjeda? Valjda znate da vas 100 miliona Talijancica smatra prljavim slavenima koji su im uzeli Polu, Zaru, Spalato, i Raguzu?![]()
Trebao bi naučit da ne postoje vječni prijatelji i neprijatelji.Da ne spominjemo Madjarorszag, sa njih je i dalje Fiume madjarska luka na Jadranu.![]()
Vi samo stvarate neprijatelje oko sebe. Sretno.
Isto kao sto Hrvati imaju pretenzije, tako i svi drugi imaju pretenzije, nemoj mislit da nemaju. I od sve bivse brace, vi zaista jeste najugrozeniji, teritorijalni oblik Hrvatske, snaga potencijalnih neprijatelja, bankrotiranost drzave, itd itd itd.
Generalno, Hrvatska je svoj max dosegnula, sad je pitanje samo koliko ce to moci ucuvati.
- sigh
#232 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Pa Bosnjaci su im dali vjetar u ledja,upravo glasanjem za SDA. Znam da je strani pojam razumijevanje za nase ljude ali poznavanjem Coviceve politike, pobjedom SDA sasvim prirodno se namece njegov zahtjev, kako zbog same prirode SDA tako i zbog povijesti. Sutra kad HDZ dobije izbornu jedinicu, to vas ne treba isto cuditi poput dvije skole pod jednim krovom, koje zagovaraju i HDZ i SDA. 
-
shadowblade
#233 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Puno više i bolje nego nedjeljiva bej ha.reis1 wrote: Isto kao sto Hrvati imaju pretenzije, tako i svi drugi imaju pretenzije, nemoj mislit da nemaju. I od sve bivse brace, vi zaista jeste najugrozeniji, teritorijalni oblik Hrvatske, snaga potencijalnih neprijatelja, bankrotiranost drzave, itd itd itd.
Generalno, Hrvatska je svoj max dosegnula, sad je pitanje samo koliko ce to moci ucuvati.
Potencijalni neprijatelji danas jedino vrijede na Balkanu, nikome u Europi nije do konflikata i ratova jer se njima ništa ne može postići. Granice i arhitektura svih koji su u EU i NATO-u su odavno riješeni i međusobno prihvaćeni. Što baš ne vrijedi za bej ha.
-
Arsene Wenger
#234 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Možda i nema radikalnih religijskih pokreta (nisam upućen a i ne interesuje me), ali zato ima radikalno glupih i oholih ljudi. Šalu na stranu, nije baš Hrvatska bez problema, naprotiv! Natalitet je u ozbiljnom padu, valjda recesijska, civilizacijska, egzistencijalna ili neka deseta kriza... Naravno, bošnjački gorštaci su uvijek na raspolaganju za potrebe oplodnje...shadowblade wrote:Bolje ne spominji ustaše jer su Bošnjaci koji su bili u ustašama bili najžešći.Arsene Wenger wrote: Al zato ima Hrvatska ustaški genocid, konc. logor Jasenovac i "genijalni" izum zvani "Srbokolj". Imaju i Hrvatska i ti imaginarni "hrvatski dijelovi BiH" etničko čišćenje i masakre nad Bošnjacima, protjerivanja, ubijanja, masakriranja, silovanja, pljačkanja, paljenja, sve fino, kulturno, europejski. Eto, a sad možeš nastaviti da provociraš, ko te jebe.![]()
Nema potrebe da se vraćamo u 40te i u doba kulina bana, bitno je da smo se civilizirali i da u RH i hrvatskim dijelovima BiH nema konc logora, terorizma, talibanštine, vehabije, radikalnih religijskih pokreta. Hrvatski krajevi u BiH i Hrvatska su pitomi krajevi, baš po mjeri EU, čiji smo i članovi.
-
UltraSarajevo
#235 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Poredis ustase u kojima su Hrvati cinili vecinu sa malim brojem Bosnjaka u njima ? A sto spominjes Handzar Diviziju ? Jel' to ona kreirana jer su Bosnjaci tako voljeli Hitlera i nacizam, imali smo bas jelde toliko toga slicnog s njima ?shadowblade wrote:Taj ti je patološki slučaj, pobijedio gospodin Dragan Čović, a on se hvali kako Hrvati više ne mogu izabrat svoje predstavnike. E jebote, ovo nadmašuje sve srpske mitomanije. Šta rahat patnja uradi od uma.Novak20 wrote: Dok ti skuhaš žabu na tihoj vatri sve će ovo poklopiti jal' Šiptari jal' Kinezi.![]()
![]()
Handzar Divizija je stvorena iskljucivo zbog toga sto je Njemcima trebalo topovsko meso, ali Bosnjaci su se takodjer samo prikljucili da bi se odbranili od cetnickih pokolja, da dobiju opremu i oruzje.
Spominjes gore i vehabije, de mi uporedi sta su to vehabije uradile do sada Srbima i Hrvatima a sta su cetnici i ustase Bosnjacima ? Nemate argumenata, samo ponavljate jedno te isto ko papagaji sto ste procitali na internetu, sad ces mi vjerovatno izdvojiti 2 'teroristicka' cina koja su se desila u Bosni tokom 20 godina, a mozda je 1 zrtva, ma ja ba cim je musliman sa bradom to mora da je terorista, gdje ce krscani biti teroristi ??
Ako cemo vec o vjeri i zlocinama njenih sljedbenika govoriti, najveci su zlocinci na svijetu bili Krscani.
-
Novak20
#236 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Koliko to mogu učuvati EU i NATO čiji je Hrvatska član.reis1 wrote:
Uvijek postoje pretenzije.
Isto kao sto Hrvati imaju pretenzije, tako i svi drugi imaju pretenzije, nemoj mislit da nemaju. I od sve bivse brace, vi zaista jeste najugrozeniji, teritorijalni oblik Hrvatske, snaga potencijalnih neprijatelja, bankrotiranost drzave, itd itd itd.
-
shadowblade
#237 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Svi su imali logore u prošlom ratu. Bošnjaci također.It_is_a_Leclerc wrote: Pa samo su vam još konc logori falili. Jedva ste i Heliodrom i Dretelj zatvorili
Recimo u srednjoj bosni su razularene vehabijske bande igrali nogomet ljudskim glavama. Baš u duhu nedjeljive i multietničke BiH.
-
UltraSarajevo
#238 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Crknut ces al do groba ces nositi pasos Bosne i Hercegovine... Ko ce ba ratovati za erceg bosnu, klix ratnici ?? Na portalu ste jaki nemam rijeci, samo steta sto se ne vode bitke na internetushadowblade wrote:Puno više i bolje nego nedjeljiva bej ha.reis1 wrote: Isto kao sto Hrvati imaju pretenzije, tako i svi drugi imaju pretenzije, nemoj mislit da nemaju. I od sve bivse brace, vi zaista jeste najugrozeniji, teritorijalni oblik Hrvatske, snaga potencijalnih neprijatelja, bankrotiranost drzave, itd itd itd.
Generalno, Hrvatska je svoj max dosegnula, sad je pitanje samo koliko ce to moci ucuvati.![]()
Potencijalni neprijatelji danas jedino vrijede na Balkanu, nikome u Europi nije do konflikata i ratova jer se njima ništa ne može postići. Granice i arhitektura svih koji su u EU i NATO-u su odavno riješeni i međusobno prihvaćeni. Što baš ne vrijedi za bej ha.
-
shadowblade
#239 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Pusti ga, frustriran je jer i sam sumnja u svoj san o nedjeljivoj bošnjačkoj bej ha, pa sad na Hrvatsku nešto ide prebacivat. Jad i bijeda.Novak20 wrote: Koliko to mogu učuvati EU i NATO čiji je Hrvatska član.
- It_is_a_Leclerc
#240 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
ccc... Jesi vidio ti...shadowblade wrote:Svi su imali logore u prošlom ratu. Bošnjaci također.It_is_a_Leclerc wrote: Pa samo su vam još konc logori falili. Jedva ste i Heliodrom i Dretelj zatvorili
Recimo u srednjoj bosni su razularene vehabijske bande igrali nogomet ljudskim glavama. Baš u duhu nedjeljive i multietničke BiH.
Srbe lavovima, Hrvatima igrali fudbal.. Pa đe će nam duša ?!
I šta kažeš ? Koliko je Hrvata u Livanjskom kantonu ? Aj ti kažeš broj, a ja ti kažem koliko su hrvatske stranke dale zastupnika iz tog kantona.
-
UltraSarajevo
#241 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Da sumiramo :shadowblade wrote:Svi su imali logore u prošlom ratu. Bošnjaci također.It_is_a_Leclerc wrote: Pa samo su vam još konc logori falili. Jedva ste i Heliodrom i Dretelj zatvorili
-Srbija izvrsila agresiju, pripremala se odavno za rat, ukopavali se, izvrsili mnogobrojne masakre, granatiranje i snajperom gadjanje gradjana SVAKODNEVNO, izvrsili genocid i ti poredis to sa dvojicom dobrovoljaca sa Bliskog Istoka sto su zaklali pokojeg srbina ?
I da smo imali logore, opravdano je sve sto smo radili, jer smo se branili, sta napadnu krscanski teroristi i ne treba da se branimo jel tako
-
shadowblade
#242 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Gore od bej ha ne može da ga jebeš.Arsene Wenger wrote: Možda i nema radikalnih religijskih pokreta (nisam upućen a i ne interesuje me), ali zato ima radikalno glupih i oholih ljudi. Šalu na stranu, nije baš Hrvatska bez problema, naprotiv! Natalitet je u ozbiljnom padu, valjda recesijska, civilizacijska, egzistencijalna ili neka deseta kriza... Naravno, bošnjački gorštaci su uvijek na raspolaganju za potrebe oplodnje...
- sigh
#243 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Ovisi o tome kako definises krcanske teroriste. Ako ti je to isto kao medjunarodna zajednica onda je politika Bosnjaka bila kontradiktornaUltraSarajevo wrote:Da sumiramo :shadowblade wrote:Svi su imali logore u prošlom ratu. Bošnjaci također.It_is_a_Leclerc wrote: Pa samo su vam još konc logori falili. Jedva ste i Heliodrom i Dretelj zatvorili
-Srbija izvrsila agresiju, pripremala se odavno za rat, ukopavali se, izvrsili mnogobrojne masakre, granatiranje i snajperom gadjanje gradjana SVAKODNEVNO, izvrsili genocid i ti poredis to sa dvojicom dobrovoljaca sa Bliskog Istoka sto su zaklali pokojeg srbina ?
I da smo imali logore, opravdano je sve sto smo radili, jer smo se branili, sta napadnu krscanski teroristi i ne treba da se branimo jel tako
-
shadowblade
#244 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Kakav si ti to multietničar i antifašista ako možeš izgovorit da su logori i zločini tvoje strane opravdani? Na trulim su temeljima tvoj antifašizam i multietnićarstvo.UltraSarajevo wrote: I da smo imali logore, opravdano je sve sto smo radili, jer smo se branili, sta napadnu krscanski teroristi i ne treba da se branimo jel tako
- Havatar
#245 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Logori njegove strane ne postoje dok su logori sa tvoje strane cinjenica.shadowblade wrote:Kakav si ti to multietničar i antifašista ako možeš izgovorit da su logori i zločini tvoje strane opravdani? Na trulim su temeljima tvoj antifašizam i multietnićarstvo.UltraSarajevo wrote: I da smo imali logore, opravdano je sve sto smo radili, jer smo se branili, sta napadnu krscanski teroristi i ne treba da se branimo jel tako
- reis1
#246 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
E zamisli sad koliko ste vi skuhani:shadowblade wrote:Puno više i bolje nego nedjeljiva bej ha.reis1 wrote: Isto kao sto Hrvati imaju pretenzije, tako i svi drugi imaju pretenzije, nemoj mislit da nemaju. I od sve bivse brace, vi zaista jeste najugrozeniji, teritorijalni oblik Hrvatske, snaga potencijalnih neprijatelja, bankrotiranost drzave, itd itd itd.
Generalno, Hrvatska je svoj max dosegnula, sad je pitanje samo koliko ce to moci ucuvati.![]()
- najprije vise ne mozete funkcionirati kao samostalna drzava, vec morate pitati i Brisel i Washington (jer ste u EU i NATO)
- cjelokupno gospodarstvo Hr poklopljeno stranim kapitalom i pod hipotekom (znaci vi vise ne kontrolirate Hr)
- medjunarodna zajednica u BiH vas dekonstituisala
- Bosnjaci vec cine vecinu >50% i to na drzavnom nivou, dok vi i dalje padate
- ne postoji niti jedan valjan razlog zasto bi neko pravio neke globalne i regionalne poremecaje radi 250.000 'ercegovaca
Mozete se jos malo ovako praznit po forumima, herceg-bosna.org, poskok, i tako
- desni
#247 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
A ADZ za kojeg glasa 100 posto rvata peti u federaciji,da nisu uslužni distributerski sektor Bošnjacima u Grudama i Širokom za kruva ne b imali issa mi
Zamisli treći i onda Bošnjaci preuzmu distribuciju uvoznih proizvoda i ode Široki u 3pm.Šta bi onda opet šverc duhana 
-
shadowblade
#248 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Prijatelju, pola Europe je u takvoj situaciji, ta Italija koju ti spominješ ima još veći problem sa nezaposlenošću, recesijom, imigrantima, razlikama između sjevera i juga. Još gore je i sa Mađarskom, natalitet itd, ali stvar je što su to zgotovljene i normalne države koje su članice EU i NATO saveza, čiji teritorijalni integritet priznaje cijeli svijet. Ko priznaje građansku i nedjeljivu bej ha osim turske i bošnjaka?reis1 wrote: E zamisli sad koliko ste vi skuhani:
- najprije vise ne mozete funkcionirati kao samostalna drzava, vec morate pitati i Brisel i Washington (jer ste u EU i NATO)
- cjelokupno gospodarstvo Hr poklopljeno stranim kapitalom i pod hipotekom (znaci vi vise ne kontrolirate Hr)
- medjunarodna zajednica u BiH vas dekonstituisala
- Bosnjaci vec cine vecinu >50% i to na drzavnom nivou, dok vi i dalje padate
- ne postoji niti jedan valjan razlog zasto bi neko pravio neke globalne i regionalne poremecaje radi 250.000 'ercegovaca
Mozete se jos malo ovako praznit po forumima, herceg-bosna.org, poskok, i takoi nadat se, ali to naravski nikog ne pogadja. Malo se zeza sa vama, ubijes dosadu, i to je to.
Kakva god bila situacija u Hrvatskoj, ona je troduplo bolja nego u BiH.
Last edited by shadowblade on 14/10/2014 01:00, edited 1 time in total.
-
UltraSarajevo
#249 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Ja nigdje nisam rekao da sam multietnicar, antifasista jesam, nacionalista takodjer jesam, hebiga mora i kod nas neko to biti.shadowblade wrote:Kakav si ti to multietničar i antifašista ako možeš izgovorit da su logori i zločini tvoje strane opravdani? Na trulim su temeljima tvoj antifašizam i multietnićarstvo.UltraSarajevo wrote: I da smo imali logore, opravdano je sve sto smo radili, jer smo se branili, sta napadnu krscanski teroristi i ne treba da se branimo jel tako
A rekao sam i da SMO imali, nisam rekao da jesmo. Fasista si dokazano i nedokazan lik, nemas argumenata prica ti se svodi na jedno te isto, propagandu i lazi, izjednacavanje zlocina, isto kao kad bi neki nacista palamudio jevrejima u drugom svjetskom ratu.
- reis1
#250 Re: Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu za Hrvate
Novak20 wrote:Dok ti skuhaš žabu na tihoj vatri sve će ovo poklopiti jal' Šiptari jal' Kinezi.reis1 wrote: Poslije vas, na redu su Srbi.
Pa ebo ga ti, sto se tice vas Hrvata, zaba vec skuhana. BiH ti je vec bosnjacko-srpska drzava, vi se tu jos malo ritate, i to je to. Ha ja...