Cover/obrada/prepjev inostranih pjesama na bosanskom
Moderator: _BataZiv_0809
-
noua
#1 Cover/obrada/prepjev inostranih pjesama na bosanskom
Zelim napravit listu pjesama koje pjevaju BH pjevaci a koje su obrade poznatih (ili nepoznatih) americkih, britanskih, talijanskih, itd itd. pjesama... Na um mi padaju:
Irina i VI - Secret
Emir & FC - Brown-eyed Girl
Dino Merlin - Subota
Zna li ko jos koju?
Irina i VI - Secret
Dino Merlin - Subota
Zna li ko jos koju?
- daduli_sa
#7 Re: Cover/obrada/prepjev inostranih pjesama na bosanskom
Samo tako imenovano bez dokaza?! Malo povrsno, bez uvrede.noua wrote:Zelim napravit listu pjesama koje pjevaju BH pjevaci a koje su obrade poznatih (ili nepoznatih) americkih, britanskih, talijanskih, itd itd. pjesama... Na um mi padaju:
Irina i VI - Secret
Dino Merlin - Subota
Zna li ko jos koju?
hajd negdje stavi da cujemo pa onda mozemo da prosirujemo listu...
-
noua
#8 Re: Cover/obrada/prepjev inostranih pjesama na bosanskom
Kakav dokaz hoces? Trazim uglavnom obrade poznatih pjesama, nikakav dokaz ti trebao ne bi. "Secret" je obrada Madonnine istoimene pjesme, "Brown-eyed Girl" obrada istoimene pjesme Van Morrisona, "Subota" poznate turske pjesme "Zalim" Leventa Yüksela...daduli_sa wrote: Samo tako imenovano bez dokaza?! Malo povrsno, bez uvrede.
hajd negdje stavi da cujemo pa onda mozemo da prosirujemo listu...
Mislim, kakav dokaz je potreban, samo trazim ako se ko cega moze sjetit da kaze...
-
noua
Pa dobro, razumijemdaduli_sa wrote:Nemoj me samo jos istuci sto sam pitao...![]()
A mislio sam na to da evetualno postavis download tih pjesma, ako ih imas slucajno, nista vise
Ne bi bilo problema da ove pjesme stavim na eurobosnia.com, samo eto cekam jos koji primjer
- DaysleepeR
So long Marianne... = Zbogom Malena...
Ibrica je kralj