Coursera

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
amarcor

#1 Coursera

Post by amarcor »

Za sve one koji imaju viska vremena, a i za one koji nemaju bas puno :D a zele se dodatno obrazovati preporucujem site www.coursera.org

Ja sam upisao kurs Introducing the Finance a ima jako puno predmeta, tako da mozete birati. Postoji vise kategorija, od medicine, ekonomije, IT, statistike, itd...pa svako moze izabrati ono sto ga interesuje. U svakom slucaju, cinjenica da mozete besplatno imati predavanja i testove profesora sa prestiznih univerziteta sirom svijeta, cini ovaj site izuzetno korisnim.

Takodje, otvorena je i Bosnian Study Group gdje mozemo razmjenjivati razlicita iskustva.

Pozdrav
mrgreen

#2 Re: Coursera

Post by mrgreen »

Pitala sam se kad će neko pokrenuti ovu temu. Predobar koncept i giganti profesori sa Stanforda, Princetona itd. besplatno..
Impavidus

#3 Re: Coursera

Post by Impavidus »

amarcor wrote:Za sve one koji imaju viska vremena, a i za one koji nemaju bas puno :D a zele se dodatno obrazovati preporucujem site http://www.coursera.org

Ja sam upisao kurs Introducing the Finance a ima jako puno predmeta, tako da mozete birati. Postoji vise kategorija, od medicine, ekonomije, IT, statistike, itd...pa svako moze izabrati ono sto ga interesuje. U svakom slucaju, cinjenica da mozete besplatno imati predavanja i testove profesora sa prestiznih univerziteta sirom svijeta, cini ovaj site izuzetno korisnim.

Takodje, otvorena je i Bosnian Study Group gdje mozemo razmjenjivati razlicita iskustva.

Pozdrav
:thumbup:
I ja se prijavih za kurs "Algorithms", trebalo bi da bude korisno... :)
A vezano za tu Bosnian Study Group - kako se može pristupiti istoj?
amarcor

#4 Re: Coursera

Post by amarcor »

Impavidus wrote:
amarcor wrote:Za sve one koji imaju viska vremena, a i za one koji nemaju bas puno :D a zele se dodatno obrazovati preporucujem site http://www.coursera.org

Pozdrav
:thumbup:
I ja se prijavih za kurs "Algorithms", trebalo bi da bude korisno... :)
A vezano za tu Bosnian Study Group - kako se može pristupiti istoj?
Pogledaj na forumu, podgrupa Study Gropus. Sad ne znam da li se veze forum za svaki pojedinacni predmet posebno ili je za sve studente. Prije ce biti da je ova prva opcija, tako da ti mozes onda za svoj predmet napraviti grupu kada krene kurs :wink:
Post Reply