coupe je sa 2 vrata, a sedan sa 4
(2000+ god)
e46 --> 3 serija
e39 --> 5 serija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
325 Ci ... dobar,dobar ...Powered_by_M wrote:Nekad davno, cini mi se prije jedno 6-7 godina, bila je neka tema u Auto-klubu o coupeima. Znam da je tada Igor Stazic napisao naslovnicu:
"SAMO PRAVI MAHERI VOZE COUPE"
Mislim da to sve govori, oduvijek sam vozio cuope-e, ispravka imao sam jednom i sedana, ali sve ostalo je vezano za dvoja vrata i coupe liniju.
Pitas za prednosti??
Atraktivan izgled cuope-a, odskakanje od sivila, veca torziona krutost karoserije....
Vozim 325 Ci, prije njega sam imao 328iS Coupe 97 godiste, ovaj sada ima 425000 km na satu,kod mene je skoro presao 300000 km, i jos uvijek kad pritisnem gas 192 konja mi izmame osmjeh na lice, motor nikada nije diran niti otvaran, mjenjac 5 brzina, vrlo precizna rucica kratkog hoda, lezanje jednom rjecju fantasticno, lak maltene otporan na kamencice, felge su 18, dioptriju radim svake godine, ulje mijenjam svakih 5000 km ( zivim u Kanadi i to je ovde obicaj ), i da redovno ga servisiram.
Na proljece cu uzeti novi coupe ako sve bude kako treba.
Sta da ti kazem jarane, moj glas ide za BMW. Da, BMW coupe!
Qler wrote:joj ima mi jaran 535'88 godina
E34 jao kako ide
jos mu stavio 18'' felge, K&N filter, pa sad hoce da ugradi one xenone...
a BMW ima bukvalno sve osim klimeima siber
mislim da je neko platio da nema klimu... board computer, koza, ma nema sta nema....
al' to auto ne ide nego letia on ga samo dere...
![]()
![]()
![]()
![]()
Ima i moj jaran isti, ali '92. godište i taj model (535i E34) serijski ima i kožu i putni kompjuter i poluautomatsku klimu. Sumnjivo mi je to što taj nema klime.Qler wrote:joj ima mi jaran 535'88 godina
E34 jao kako ide
mislim da je neko platio da nema klimu... board computer, koza, ma nema sta nema....
![]()
![]()
![]()
![]()
nema žešćeg auta po meni trenutno od BMW-a serije 6!!Powered_by_M wrote:Qler wrote:joj ima mi jaran 535'88 godina
E34 jao kako ide
![]()
![]()
![]()
![]()
Moj najbolji prijatelj vozi nekakav Chevrolet Cavalier 2.2, i svaki put kad proba moje auto samo covjek vice: Jebote, ide ko nevrijeme......![]()
Pa kad njemu 325 ide ko nevrijeme sta bi onda rekao za M3 ili M5?
E da, jednom su ovde u mom gradu BEMA- Autosport koji je diler BMW-a organizovao neki BMW tour, i ja se prijavio i imao srecu da isprobam M3 CSL i M5.... Mislim, sta god da kazem slagao bi. Imam osjecaj da bi CSL poderao peticu ko od sale, iako petica ima skoro 150 konja vise....
Petica je avion iznutra, gomila prekidaca i ostalih sranja.
CSL..... ogoljen do kosti, volan oblozen nekom vrazjom kozom, mislim kad das gas potisak akceleracije je tako jak da sam par puta pokusao da se ispravim prema volanu za vrijeme dodavanja gasa i nikad nisam uspio