Corruption ili sta mislite o korupciji???!!

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply

Ima li je?

Nema je
0
No votes
Ima je
4
57%
O tome se ne govori medju casnim ljudima
0
No votes
O tome se ne govori medju lopovima i korupcionasima
3
43%
 
Total votes: 7

JahijaJilic
Posts: 238
Joined: 27/05/2005 19:00

Corruption ili sta mislite o korupciji???!!

Post by JahijaJilic » 01/05/2007 01:49

Corruption ! Corruption ! Pokvarenost, Lopovluk, kradja, zloupotreba polozaja
i nezasticenih jedinki, penzionera, invalida, javasluk, nepotizam i dr. narodna tumacenja


Ima li je ? Nema li je?

U susjednoj Republici Hrvatskoj gdje sudije i ministri poznaju i govore najmanje po jedan strani ili te Evropski jezik i nacin razmisljanja malo drugaciji od osobne plijesni znaci neka izvjesna garancija osnovne ljudske kulture i razumijevanja medju ljudima gdje je pisana rijec protiv korupcije oslobodjena nameta PDV-a "korupcija u pravosudju matastazirala", "presla u najgoru mjeru 4,6 na internacionalnoj skali"

Kako to izgleda u zemlji javasluka i hiljadugodisnje korupcije?
Ima li je ? Nema li je?
Da li svjedoci korupcije bivaju ubijeni na licu mjesta? Sta kaze Melsdzisa za prikrivanje napastavanja i silovanja mladih sutkinja i sluzbenica?

U vijestima i "borbi" "institucija" protiv te posasti nema nikakvih novosti. Najgovorniji oblik i mracno stanje korupcije?

Zanima me vase misljenje ili vasa upucenost u temu "pogledaj u vlastitu av - liju"


marijindvorac
Posts: 245
Joined: 21/10/2006 18:40

Post by marijindvorac » 01/05/2007 02:25

Pa cekaj, dogodi se ali rijetko. Ali dogadja se uglavnom globalno. Recimo pokusam da otvorim dokumenat na kompjuteru a ono kaze ne mere... "corrupted file."

Inace, sto mi imamo ne moze se nazvati korupcija. To je nas sistem kojeg smo izabrali i demokratski prihvatili. Po nasem sistemu postoje osnovna prava i obaveze. Kod nas je bogu hvala to lijepo rijeseno--prava su za jedne a obaveze za druge.

Problem je da oni koji imaju samo obaveze a ne prava stalno nesto mute. Nevalja im ovo ili ono pa onda ispadne da je sve lose i skoro nista ne valja. A samo pitaj one koji imaju sva prava pa ce ti odmah dokazati da je situacija u stvari obrnuta.
To isto kao kada nekoga optuzimo a cojek ni luka jeo ni luka mirisao. Eto naprimjer uzmimo I. Bajramovica "Celu." Koliko su samo svi vikali da je lopov, mafijas, ubica... a covijek i dalje na slobodi. Dakle, posten je i nije fer da ga optuzujemo inace bi oni koji imaju sva prava sigurno vec nesto poduzeli. Znaci da sistem radi. A takih primjera koliko hoces.

Korupcija je stvarno pogana rijec koja se kod nas nazalost pogresno upotrebljava. Vjerovatno izmislili oni koji imaju samo obaveze. Cisto ne znanje.

Post Reply