Pa kontam ako ti mozes izmisljati da sam ja nesto napisao, mogu i ja za tebe.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- jeza u ledja
-
Naslovnica
#43477 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam te pitao samo za tih 6 koje si "slučajno" nabrojao.jeza u ledja wrote: ↑13/07/2021 20:09Aaa pa reci odmah, ja u stvari ciljam na da crnci imaju nizak IQ.Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 19:52 @jeza u ledja ,
Bilo bi lijepo, čisto za javnost, da izneseš slijedeće podatke za te 3 "dobre" i 3 "loše" države po procentima vakcinacije koje si naveo.
Koliko je u tim "dobrim i pametnim" procenat african-american stanovništva, a koliko u "lošim i glupim"? Možda neke stvari budu jasnije.![]()
Pa da onda malo pričamo o uzrocima i korelacijama lošeg obrazovanja, loše ekonomije, a na kraju i o slaboj stopi vakcinacija.
Kažem ti ja da to malo smrducka.
![]()
Mozel prvih i zadnjih 10, po rati vakcinisanja:
1) Hawaii
2) Vermont
3) Massachussetts
4) Connecticut
5) New Jersey
6) New Mexico
7) Maine
Maryland
9) California
10) Washington D.C.
Po procentu crnacke populacije ide ovako:
1) Washington D.C.
2) Mississippi
3) Georgia
4) Louisiana
5) Maryland
6) South Carolina
7) Alabama
Delaware
9) North Carolina
10) Virginia
A ovo je po broju vakcinisanih, odozada:
51) Mississippi
50) Louisiana
49) Alabama
48) Wyoming
47) Idaho
46) Tennessee
45) West Virginia
44) Arkansas
43) South Carolina
42) North Dakota
Wyoming, Idaho, West Virginia i North Dakota imaju cirka 5 crnaca sve ukupno, a DC i Maryland su u samom vrhu po broju i crnacke populacije i rate vakcinacija. Takodje, drzave New York, New Jersey, Virginia, Illinois i Delaware su medju prvih 20 po broju vakcinisanih i po broju crnacke populacije.
Inace, ako se vec o tome propitujes, red bi bio da procitas nesto o historiji vakcinisanja crnaca u Americi, sta im je sve radjeno i njihove kolebljivosti u vezi vakcina inace.
Jel te jos sta zanima?
- jeza u ledja
#43478 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajd bogati ne smaraj glupostima.
-
Karikaturist
#43479 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neam pojma, vidim da traze iste one potvrde kao i ako hoces boraviti u drzavi..parappa wrote: ↑13/07/2021 20:03koji test? pcr ili brzi?Karikaturist wrote: ↑13/07/2021 19:56 Mrtvi Janezi sad traze test i za tranzit![]()
Pa ima li iko normalan na ovom dunjaluku..
-
Naslovnica
#43480 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@jeza u ledja
Jeste, baš su gluposti.
Da li bi te argumente smio iznijeti pred iole obrazovanog crnca sa juga? Naravno da ne bi smio, oni su penicilin za latentne raisiste.
Da nisi na prvu izlistao Luizijanu, Misisipi i Alabamu, i uporedio ih sa Havajima, Masačusecom i Vermontom, meni ne bi palo na pamet da saberem 2 i 2 i povežem neke stvari.
Ovako, sam si se odao.
Poyy!

Jeste, baš su gluposti.
Da li bi te argumente smio iznijeti pred iole obrazovanog crnca sa juga? Naravno da ne bi smio, oni su penicilin za latentne raisiste.
Da nisi na prvu izlistao Luizijanu, Misisipi i Alabamu, i uporedio ih sa Havajima, Masačusecom i Vermontom, meni ne bi palo na pamet da saberem 2 i 2 i povežem neke stvari.
Ovako, sam si se odao.
Poyy!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#43481 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja posteno kazemarmin071 wrote: ↑13/07/2021 16:32Klasično torovsko razmišljanje. Dragan i Milorad su ponosni na ovakve momke.Black swan wrote: ↑13/07/2021 15:59 Jasta antivaxeri ce drzavu zajebat
Neces bolan ljekarsko dobiti za poso ako se krenemo inatiti
Neces iz drzave moci izaci
Neces moci u trzni
U pionirsku u postu u vlak zubaru
Itd
Dezavna prisila je neogranicena
Imas ti svoju slobodu ali neces moci raditi sto zelis
Samo me zanima hrvatski narod i nebeska damovina
Nas je Kralj rekao caru carevo Bogu Bozje
Ako drzava kaze treba se cijepiti to je to
I vjerski sluzbenici i sportasi i politicari i bogatasi svi su rekli cijepi se
Pa ne bih se svaki dan peglao s izbacivacima u postama i trznim ba...trpaj sve sta treba u vakcinu samo da ovo prodje
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#43482 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo nađoh... Dovoljan brzi antigen test ne stariji od 48h. Pcr test važi 72hKarikaturist wrote: ↑13/07/2021 20:31Neam pojma, vidim da traze iste one potvrde kao i ako hoces boraviti u drzavi..
- jeza u ledja
#43483 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Inace kad se listaju prve i zadnje drzave sa liste, normalan broj bi bio recimo prve i zadnje 4, ili prvih i zadnjih 7. Nekad prvih i zadnjih 13!Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 20:33 @jeza u ledja
Jeste, baš su gluposti.
Da li bi te argumente smio iznijeti pred iole obrazovanog crnca sa juga? Naravno da ne bi smio, oni su penicilin za latentne raisiste.![]()
Ovako, sam si se odao.
Poyy!
![]()
Ali prva i zadnja 3?? Ko je ikad vidio da neko izdvaja bas prva i zadnja 3 sa neke liste?? Odmah se vidi da je tu nesto cudno.
Sta cu, sam sam se odao.
-
Naslovnica
#43484 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Uredu je ba, džaba se sada izvlačiti.jeza u ledja wrote: ↑13/07/2021 20:39Inace kad se listaju prve i zadnje drzave sa liste, normalan broj bi bio recimo prve i zadnje 4, ili prvih i zadnjih 7. Nekad prvih i zadnjih 13! Ali prve i zadnje 3?? Ko je ikad vidio da neko izdvaja bas prva i zadnja 3 sa neke liste?? Odmah se vidi da je tu nesto cudno.Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 20:33 @jeza u ledja
Jeste, baš su gluposti.
Da li bi te argumente smio iznijeti pred iole obrazovanog crnca sa juga? Naravno da ne bi smio, oni su penicilin za latentne raisiste.![]()
Ovako, sam si se odao.
Poyy!
Sta cu, sam sam se odao.![]()
Sva sreća african-american kolege ne znaju ko je ustvari @jeza u ledja na opskurnom BH forumu.
p.s. valjda ima neki african-american pajdo na poslu, ili?!
- jeza u ledja
#43485 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Blamiras se prijatelju.Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 20:44Uredu je ba, džaba se sada izvlačiti.jeza u ledja wrote: ↑13/07/2021 20:39
Inace kad se listaju prve i zadnje drzave sa liste, normalan broj bi bio recimo prve i zadnje 4, ili prvih i zadnjih 7. Nekad prvih i zadnjih 13! Ali prve i zadnje 3?? Ko je ikad vidio da neko izdvaja bas prva i zadnja 3 sa neke liste?? Odmah se vidi da je tu nesto cudno.
Sta cu, sam sam se odao.![]()
Sva sreća african-american kolege ne znaju ko je ustvari @jeza u ledja na opskurnom BH forumu.
p.s. valjda ima neki african-american pajdo na poslu, ili?!![]()
![]()
-
Naslovnica
#43486 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedini ko se ovdje blamira iz stranice u stranicu si ti.jeza u ledja wrote: ↑13/07/2021 20:45Blamiras se prijatelju.Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 20:44
Uredu je ba, džaba se sada izvlačiti.
p.s. valjda ima neki african-american pajdo na poslu, ili?!![]()
![]()
Meni se niko ne smije, a tebi bogami svako malo.
BTW, Novi Zeland, Južna Koreja, Tajvan, Tajland, Japan...ja kont'o tamo žive pametni ljudi, obrazovani, solidna ekonomija, kad ono, ne lezi vraže. I tamo se katastrofalno loše vakcinišu. Mora da i oni glasaju za Trumpa i odbijaju pomoć federalnih vlasti?
Ili im je nizak IQ?!
Trećeg nema.
- jeza u ledja
#43487 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 20:52Jedini ko se ovdje blamira iz stranice u stranicu si ti.
BTW, Novi Zeland, Južna Koreja, Tajvan, Tajland, Japan...ja kont'o tamo žive pametni ljudi, obrazovani, solidna ekonomija, kad ono, ne lezi vraže. I tamo se katastrofalno loše vakcinišu. Mora da i oni glasaju za Trumpa i odbijaju pomoć federalnih vlasti?
Ili im je nizak IQ?!
Trećeg nema.
![]()
-
Naslovnica
-
Dead Man Walking
#43489 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@Naslovnica
Nisam upratio, jesi li ti vakcinisan?
Nisam upratio, jesi li ti vakcinisan?
-
Naslovnica
#43490 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Revakcinisan prije 7 dana.
- spinel_
#43491 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Auuu, jesi ga poklopioNaslovnica wrote: ↑13/07/2021 20:52Jedini ko se ovdje blamira iz stranice u stranicu si ti.
Ili im je nizak IQ?!
Trećeg nema.
![]()
-
Dead Man Walking
#43492 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljivo, obzirom na skepticizam. A moglo bi se reci i sebicno obzirom da svojim pisanjem mozes nekoga odvratiti od vakcine, a ti se namirio.
-
Naslovnica
#43493 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nikakav ba skepticizam, ja zaista ne vidim gdje ti vidiš moj skepticizam?!Dead Man Walking wrote: ↑13/07/2021 21:10Zanimljivo, obzirom na skepticizam. A moglo bi se reci i sebicno obzirom da svojim pisanjem mozes nekoga odvratiti od vakcine, a ti se namirio.
Pogotovu sebičnost.
Ja svakome kažem da se vakciniše ako ima mogućnosti (nikoga ne tjeram), a ako ima nedoumica posavjetujem ga onime što sam naučio na forumu od obrazovanijih i načitanijih od mene, i onime što sam naučio na relevantnim stranicama.
Vjeruj mi da sam nagovorio nekoliko osoba na poslu da odu u Srbiju i da ne čekaju naše vlasti. Otklonio im sve nedoumice, objasnio oko vakcina što znam, objasnio šta predstavlja prva i druga doza, kako djeluju, šta smiju a šta ne smiju, i sl.
Vjeruj mi da sam u real life nagovorio više ljudi na vakcinu nego forumski "moraš, inače" anonimusi ovdje na forumu.
Što se tiče foruma, samo pokušavam da realno i zdravorazumski polemišem i da se ne svrstavam na bilo koju stranu.
Ono, pf "teorije zavjere bre" i te budalaštine uglavnom NE želim da komentarišem, ali kada mi povuku živac sa "moraš i neću" onda se uključim. Pogotovu u slučaju "moraš, inače".
Ne volim laž, lažno moralisanje, licemjerje.
Kada pogriješim uvijek ću priznati i ponuditi izvinjenje, za razliku od većine anonimnih "moralnih vertikala" na forumu.
Edit.
Last edited by Naslovnica on 13/07/2021 22:31, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
-
Naslovnica
#43495 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ja, ko će drugi nego ti.
Šta ću ti kada se osjećaš prozvanim, zaista nije do mene.
- jeza u ledja
#43496 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Smijem se tebi i tvom licemjerju i laznom moralisanju bolan.Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 21:33Ma ja, ko će drugi nego ti.
![]()
Cuj kaze ne voli lazno moralisanje.
-
Naslovnica
#43497 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jeza u ledja wrote: ↑13/07/2021 21:39Smijem se tebi i tvom licemjerju i laznom moralisanju bolan.Naslovnica wrote: ↑13/07/2021 21:33
Ma ja, ko će drugi nego ti.
![]()
![]()
Cuj kaze ne voli lazno moralisanje.![]()
- Humljanin
#43498 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I oper i ovi što su i vakcinisani mogu prenositi viruse.musicman80 wrote: ↑13/07/2021 15:57Kada je u pitanju javno zdravlje i sticanje kolektivnog imuniteta, pravo pojedinca prestaje da postoji. Ti ako imas neki maligni tumor i doktor ti predlozi neku terapiju koji ti ne zelis da primis, imas puno pravo da je odbijes i trazis (ako je moguce) neki drugi nacin lijecenja. To je tvoje pravo kao pojedinca. Sa druge strane, kada je u pitanju zastita javnog zdravlja zbog pandemije gdje ti ako odbijes imunizaciju ugrozavas hiljade drugih ljudi, onda tu tvoja prava kao pojedinca prestaju i gleda se javni interes ondosno zastita javnog zdravlja te suzbijanje epidemije koje je jedino moguce sticanjem kolektivnog imuniteta, znaci masovnom imunizacijom. Zato Macron moze da naredi masovnu vakcinaciju jer je u pitanju javno zdravlje.saint_mirad wrote: ↑13/07/2021 15:47
jok eto liberalna demokratija i postovanje prava i sloboda svakog pojedinca.![]()
Šta im dalje treba uraditi uime "javnog interesa" ?
Kakva je uostalom korist od imunizacije ako je tebi vakcinisanom životna ugroza neko ko se nije želio vakcinisati?
Polakše malo sa tim tezama.
- Humljanin
#43499 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pritisak na zdravstveni sistem čine i kronični bolesnici kao i penzineri. Je li njih treba sve pobiti da bi se olakšao zdravstveni sustav?exliberal-ex wrote: ↑13/07/2021 16:31Vrlo jednostavno, vi postanete bolesni, napravite pritisak na zdravsteni sistem koji umjesto da se brine o svima mora otkazivat lijecenje vakcinisanima i preusmjerit sve da bi vama bilo bolje.saint_mirad wrote: ↑13/07/2021 16:08
kako tacno nevakcinisani ugrozavaju vakcinisane? zar niste zasticeni ili to presucujete da vakcine nemaju stvarnog efekta pa su opasnosti iste kao i pre boce? ako pak imaju vakcine efekta, onda vasem imunom sistemu nevakcinisani ne mogu nista.
- Humljanin
#43500 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Japan.jeza u ledja wrote: ↑13/07/2021 17:13 Gledam ove postotke vakcinisanih po americkim drzavama...sto je drzava ekononomski i obrazovno naprednija, to ima vise vakcinisanih, i obratno. To nije misljenje, to su fakti.
S kojom grupom bi se radije asocirali? Hmm.![]()
Ali da, antivakseri znaju bolje. Oni su pametniji od velike vecine ljudi u najnaprednijim drzavama i regijama. Oni - znaju, ovi vakcinisani - ne znaju. Oni su slobodne misli, ovi vakcinisani su ovce kojima se manipulise.
Mississippi, Louisiana i Alabama, takve drzave trebaju biti uzor svijetu. A ne Hawaii, Vermont ili Massachussetts.
![]()
![]()
![]()