Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
salik79

#42626 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 03/07/2021 23:56
salik79 wrote: 03/07/2021 14:46

:-)
Da li vakcine stite od asimptomatske zaraze - vakcinisanih? Da ili ne?

A vidim uspostavili smo i da je ajatolah brnjicar. :oops:
Koja, ova mRNA? Moguce, samo je - po svemu sudeci - dugorocno daleko veca steta nego korist. Bas kao i kod kortizonskih lijekova i injekcija.

Aha. Sta cemo sada, kako cete sada pucati ad hominem? :oops:
spinel_

#42627 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Mene zaista strah mogucih posljedica od mRNA za 5-10 god. Zato nikad necu to primiti u sebe. Narocito me brine za mlade. Znam ih dosta sto su primili. Nadam se bude sve ok.
Dozer

#42628 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

udri me jace wrote: 03/07/2021 21:51 Moderna koja je pionir mrna tehnologije vec vise od deset godina razvija razne terapije protiv raznih bolesti ... jos niti jednu nisu uspjeli dovesti do faze odobrenja i komercijalne upotrebe osim jedne najnovije :-D
Zapravo, nisu ni nju. Postojece odobrenje je nekakvo na vrat, na nos, "emergence use", a ne ono po pravilima.
hladan.preminger

#42629 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Od Delta soja u Indiji od 1.5 milijardi ljudi umrlo 3 milijarde ljudi, pa se vi zajebavajte.
#ostanidomazauvijek
Dozer

#42630 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

spinel_ wrote: 04/07/2021 20:37 Mene zaista strah mogucih posljedica od mRNA za 5-10 god. Zato nikad necu to primiti u sebe. Narocito me brine za mlade. Znam ih dosta sto su primili. Nadam se bude sve ok.
Nemoj tako drug... Vidis da ovdje imamo experte koji vec duze od godinu dana sve nas ubjedjuju da su mRNK vakcine sasvim ok, sigurne, ne mogu imati nikakve dugorocne posljedice, itd.

Kada ih se pita "kako to znate kada to ne znaju ni proizvodjaci?", onda okrecu na nekakve nebuloze, ad hominem, postavljanje besmislenih kontra pitanja, itd., ali jos nikad nisu dali odgovor na ovo pitanje.
Tesla Edison

#42631 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

spinel_ wrote: 04/07/2021 20:37 Mene zaista strah mogucih posljedica od mRNA za 5-10 god. Zato nikad necu to primiti u sebe. Narocito me brine za mlade. Znam ih dosta sto su primili. Nadam se bude sve ok.
Ma AZ zakon. Jaka ko benzin, a sigurna, pouzdana tehnologija koja je već decenijama poznata.
homer2go

#42632 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by homer2go »

Da nisi šta pobrkao,

AZ je adenovirusna vektorska rekombinirana vakcina, genetički manipuliran (rekombiniran) adeno virus čimpanze.
Prva vakcina ovakvog tipa odobrena 2020, protiv Ebeole. :D :D

Resistance is futile
skafiskafsnjak

#42633 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Dozer wrote: 04/07/2021 21:53
Nemoj tako drug... Vidis da ovdje imamo experte koji vec duze od godinu dana sve nas ubjedjuju da su mRNK vakcine sasvim ok, sigurne, ne mogu imati nikakve dugorocne posljedice, itd.

Kada ih se pita "kako to znate kada to ne znaju ni proizvodjaci?", onda okrecu na nekakve nebuloze, ad hominem, postavljanje besmislenih kontra pitanja, itd., ali jos nikad nisu dali odgovor na ovo pitanje.
A zasto vas dvojica to govorite ?
De potkrijepite nekim cinjenicama , naucnim.radovima itd.
Ja se evo mislim, da li da se zicam....
spinel_

#42636 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

skafiskafsnjak wrote: 04/07/2021 23:10

Nema koristi skafiska bilo sta napisati sto vec nije napisano.
Mjesecima se trubi o istom a pojedinci na to samo imaju haha hihi.
Eto dovoljno ti je na google ukucati samo "pfizer odsteta" da automatski ne vjerujes tom farmac divu.
skafiskafsnjak

#42637 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

spinel_ wrote: 05/07/2021 08:55

Nema koristi skafiska bilo sta napisati sto vec nije napisano.
Mjesecima se trubi o istom a pojedinci na to samo imaju haha hihi.
Eto dovoljno ti je na google ukucati samo "pfizer odsteta" da automatski ne vjerujes tom farmac divu.
Biontech je smislio vakcinu
Karikaturist

#42638 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

On siguran da ce zivjeti jos 5-10 godina.. :lol:
Point.

#42639 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Da nas žele sve pobiti izmislili bi neki globalni rat, nije da se nema materijala.

Znam dosta ljudi što rade po bolnicama i niko se nije ustručavao da primi ovu ili onu vakcinu. I onda ja pročitam par twitova i mislim da sam pokupio svu pamet svijeta i krenem u kontru. Kako da ne.

Vjerujem struci.
skafiskafsnjak

#42640 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Point. wrote: 05/07/2021 10:05 Da nas žele sve pobiti izmislili bi neki globalni rat, nije da se nema materijala.

Znam dosta ljudi što rade po bolnicama i niko se nije ustručavao da primi ovu ili onu vakcinu. I onda ja pročitam par twitova i mislim da sam pokupio svu pamet svijeta i krenem u kontru. Kako da ne.

Vjerujem struci.
Ja sam rekao, samo nek mi navedu neke dokaze.... Ili je samo njihovo licno misljenje zasnovano na neosnovanim sumnjama.
Dozer

#42641 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

U tvojim pitanjima, tacnije u boldiranom, leze i svi odgovori.
skafiskafsnjak

#42642 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Dozer wrote: 05/07/2021 10:14

Sta bola?
Jel.vi necete da se vakcinisete jer imate neka strucna saznanja o.stetnosti ili samo.mahalate i sumnjate ...pa.ne zelite... ?
Point.

#42643 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 10:06
Point. wrote: 05/07/2021 10:05 Da nas žele sve pobiti izmislili bi neki globalni rat, nije da se nema materijala.

Vjerujem struci.
Ja sam rekao, samo nek mi navedu neke dokaze.... Ili je samo njihovo licno misljenje zasnovano na neosnovanim sumnjama.
Nema ovdje na forumu stručnjaka nego ljudi šupljiraju zavisno iz kojeg tabora dolaze. Ja samo kažem ako nećeš vjerovati struci kome ćeš? Mi smo svi lajici ovdje što naprdavamo se između sebe, turajući raznorazne twitove kao lafo dokaze. Ljudi godinama izučavaju vakcine, raznorazne bolesti, život posvete tome i ako njima neću vjerovati kome ću?

Interesantno je da je u početku priča antivaxera bila ma za par dana svi će padati mrtvi po cestama od vakcina, čipovi će od vas namah napraviti robote blabla sad ide priča e za 5 godina ste donji. Na osnovu čega oni donose takve zaključke? Ne znaju ni oni sami. Isto oni što predviđaju smak svijeta pa lupe datum, kad fulaju onda malo pomjere ko greška u računanju.

Ja sam izabrao da vjerujem ljudima pametnijim od mene, da vjerujem struci. Čisto sumnjam da su sve zemlje svijeta odlučile svjesno da pobiju svoje građane na ovaj način. Ili na bilo koji način. Jer kakva je svrha toga?
Point.

#42644 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 10:17
Sta bola?
Jel.vi necete da se vakcinisete jer imate neka strucna saznanja o.stetnosti ili samo.mahalate i sumnjate ...pa.ne zelite... ?
Pa on se vakcinisao. Kineskom, ko eto njima je vjerovati za razliku od podlog Zapada koji samo misli na cash.
Dozer

#42645 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Vjerujem struci.
Nastavi slijepo vjerovati, niko ti ne brani.

A to sto "ljudi rade po bolnicama" i nisu se ustrucavali primiti ovu ili onu vakcinu, ne znaci apsolutno nista. Kako ni proizovdjaci nemaju pojma o bilo cemu daljem od 3-4, max. 6 mjeseci, u smislu nus pojava (jer nisu ni testirali duze od toga, jel'te), tako isto ni bilo koji medicinski radnik ne moze znati nsita vise od toga.
Poznajem ih i ja gomilu koji su se vakcinisali iskljucivo kinezom, a Pfizeru i ostalima sa zapada nisu htjeli ni primirisati. A siguran sam da ovakve poznajes i ti.

I, sta cemo sad...? "Tvoji" Pfizerasi su iz nekog razloga u pravu vise od "mojih" kineza? Zasto? Koji su paramateri koji bi to potvrdili?
high_volume

#42646 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Point. wrote: 05/07/2021 10:19
skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 10:06

Nema ovdje na forumu stručnjaka nego ljudi šupljiraju zavisno iz kojeg tabora dolaze. Ja samo kažem ako nećeš vjerovati struci kome ćeš? Mi smo svi lajici ovdje što naprdavamo se između sebe, turajući raznorazne twitove kao lafo dokaze. Ljudi godinama izučavaju vakcine, raznorazne bolesti, život posvete tome i ako njima neću vjerovati kome ću?

Interesantno je da je u početku priča antivaxera bila ma za par dana svi će padati mrtvi po cestama od vakcina, čipovi će od vas namah napraviti robote blabla sad ide priča e za 5 godina ste donji. Na osnovu čega oni donose takve zaključke? Ne znaju ni oni sami. Isto oni što predviđaju smak svijeta pa lupe datum, kad fulaju onda malo pomjere ko greška u računanju.

Ja sam izabrao da vjerujem ljudima pametnijim od mene, da vjerujem struci. Čisto sumnjam da su sve zemlje svijeta odlučile svjesno da pobiju svoje građane na ovaj način. Ili na bilo koji način. Jer kakva je svrha toga?
:thumbup: Upravo tako
Dozer

#42647 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Sta bola?
Ocito nisi shvatio....
I opet si postavio pitanje u kojem lezi i odgovor :D

Sam sebi odgovaras, ali to ne kontas :D
skafiskafsnjak

#42648 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Dozer wrote: 05/07/2021 10:21

Sta bola?
Ocito nisi shvatio....
I opet si postavio pitanje u kojem lezi i odgovor :D

Sam sebi odgovaras, ali to ne kontas :D
Znaci, osim sto si biolog, epidemiolog...pritom si i Filozof....

Ok :thumbup:
skafiskafsnjak

#42649 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Point. wrote: 05/07/2021 10:20

Sta bola?
Pa on se vakcinisao. Kineskom, ko eto njima je vjerovati za razliku od podlog Zapada koji samo misli na cash.
Onom sto je 60% ucinkovita? :D
Dobro...i taj podatak je "maslo" zapada garant... Kineska.komunisticka je 126% ucinkovita .

Da bar stiti od lupanja gluposti po.forumima....
salik79

#42650 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Velite - vjerujete nauci?! Pa, recite mi kome vise mogu vjerovati od onoga ko je izmislio mRNA vakcinu kao gensku terapiju? :?

Kako to da otac mRNA vakcine odjednom nije dovoljno kvalifikovan da govori o njoj? :?
Locked