Hajde odlučite se sta smo, prvo smo teoreticari zavjere i anti vaxeri, pa kad se vakcinisemo i onda nas "ismijavate". Jako dvolicnoHendrix wrote: ↑27/06/2021 07:10A Tesla se vakcinisao u medjuvremenu ali ono i dalje prica ista, Korona bezze niko je umire, zavjere i kontrola uma...cisto da ne izgubi formu ili sta vec.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 02:26 Nastavlja se sa trazenjem hiljadu i jednog izgovora za vlastitu sebicnost, propagiranjem nehaja i tersanjem radi vlastitog ceifa.
Pandemija je najvise pogodila sebicne likove to je evidentno. Borci za vlastitu guzicu.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Trappist
#42276 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- JohnnyS
#42277 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svatko tko nije na liniji #ostanidoma ideologije je predviđen za ismijavanje od strane pravovjernih
- Tesla Edison
#42278 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hendrix wrote: ↑27/06/2021 07:10A Tesla se vakcinisao u medjuvremenu ali ono i dalje prica ista, Korona bezze niko je umire, zavjere i kontrola uma...cisto da ne izgubi formu ili sta vec.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 02:26 Nastavlja se sa trazenjem hiljadu i jednog izgovora za vlastitu sebicnost, propagiranjem nehaja i tersanjem radi vlastitog ceifa.
Pandemija je najvise pogodila sebicne likove to je evidentno. Borci za vlastitu guzicu.
I revakcinisao se
-
aldinjo
#42279 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dosadan si sa trolanjem.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 02:26 Nastavlja se sa trazenjem hiljadu i jednog izgovora za vlastitu sebicnost, propagiranjem nehaja i tersanjem radi vlastitog ceifa.
-
aldinjo
#42280 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hendrix wrote: ↑27/06/2021 07:10A Tesla se vakcinisao u medjuvremenu ali ono i dalje prica ista, Korona bezze niko je umire, zavjere i kontrola uma...cisto da ne izgubi formu ili sta vec.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 02:26 Nastavlja se sa trazenjem hiljadu i jednog izgovora za vlastitu sebicnost, propagiranjem nehaja i tersanjem radi vlastitog ceifa.
-
Login7777
-
aldinjo
#42282 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eto im prilike u septembru da "skinu" diktatorku sa vlasti. Mada ona odlazi svakako sa pozicije premijerke, vjerovatno.spinel_ wrote: ↑26/06/2021 19:42Zasto tebe? Pa ako dobro vidim svako zakljucavanje ljudi opravdavas za navodno 'opce dobro' stanovnista. A to uopste nije tako narocito za stare i to sam ti objssnio. A to traje li traje. 14 po 14 dodjosmo na preko godine i bice opet mjera na zimu. Ocigledno ovo zlostavljanje stanovnistva nece nikad stati. A svako onoga ko podrzava vlade zemalja u tome nemam rijeci.skafiskafsnjak wrote: ↑26/06/2021 19:29Sta ba meni.i.ostalima?spinel_ wrote: ↑26/06/2021 19:14
Starijim ljudima zatvaranje uopste nije pomoglo.
Zamisli se samo ti da si u situaciji danas ili onda kad je to bilo i da imas 70 + godina i da te tako zatvore da ne smijes nikako izlaziti a pri tome imas visok pritisak, secer i sl. Do tada si navikao svaki dan po pola sata prosetati. I pri tome te jos ubijaju u pojam u medijima s brojem umrlih, zarazenih i sl.. i sta dobijes na kraju od tog covjeka? Dobijes da se jos vise razbolio i umro na kraju zbog svojih bolesti.
Zabraniti nekome da izadje u prirodu, sumu, planinu je fasisticka mjera.
Sto se tice palamudjenja da u pravu si, svi palamudimo jer nam je jedino to izgleda i preostalo u ovom vaktu. A promjene se nece desiti ako ti i ja izadjemo u inat na ulicu u vrijeme pol casa. Promjena se desi kad milion ljudi to uradi. Vidjecemo samo do kada ce ovo zlostavljanje moci trpiti. A tebi i ostalima preporucujem da se strpite jos 14 dana, oni su kljucni.
Cim vam covjek nesto napise, samo kontrirate i neki sarkazam prosipate. Mene zaobidjite . Isto djecurlija kakva.
- jeza u ledja
#42283 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste svi samo jedva cekaju da pozatvaraju raju po kucama. Vlade, organizacije, politicari, osladilo im se da svi sjede u kuci. Sve samo da napakoste mladjariji koja ne moze na kafama da sjedi i bahati.Medobrundo25 wrote: ↑27/06/2021 09:54 Evo ja se kladim sa bilo kim ovdje da na jesen opet idu zatvaranja i ostale gluposti. Dzaba vakcine i sve ostalo, vlastodrzcima se osladilo i nema popustanja do daljneg. Ovdje prvenstveno mislim na zapadne zemlje. Dzaba vakcine , dzaba sve. I ko god uopste ne propituje nista i slijepo vjeruje BBC-iju i vladama je teski idiot da se razumijemo.
Svi mi ostali isto samo cekamo da stavimo maske i da sjedimo u kuci, da se bocamo po sto puta. Ceif nam jebiga.
Primjecujem da na ovoj temi prezivljavaju samo ovakvi likovi. Postoji tema godinu dana, svako pametan je odustao nakon par sedmica pokusaja. Pojavi se novi ili se neko vrati otprilike je tako.
Ko veli psi laju karavane prolaze. Jebiga nemaju svi za cilj siriti bahatost i jos se ponositi s tim. Na ovoj temi su takvi, na temi o teorijama zavjere ovi sto cirkulisu pamflete za kojekakve sekte i dubiozne sajtove.
-
BadBoy
#42284 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nema fajde jarane prođe život u pokušaju da se nešto objasni. Ko nije do sad skontao jebat ga. Vidiš da već sada znaju da će biti novi val na jesen ali ga već karakteriziraju kao "zavjeru" vlastodržaca. Oni valjda iz nekoga razloga vole kad svi sjede kući.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 18:17Jeste svi samo jedva cekaju da pozatvaraju raju po kucama. Vlade, organizacije, politicari, osladilo im se da svi sjede u kuci. Sve samo da napakoste mladjariji koja ne moze na kafama da sjedi i bahati.Medobrundo25 wrote: ↑27/06/2021 09:54 Evo ja se kladim sa bilo kim ovdje da na jesen opet idu zatvaranja i ostale gluposti. Dzaba vakcine i sve ostalo, vlastodrzcima se osladilo i nema popustanja do daljneg. Ovdje prvenstveno mislim na zapadne zemlje. Dzaba vakcine , dzaba sve. I ko god uopste ne propituje nista i slijepo vjeruje BBC-iju i vladama je teski idiot da se razumijemo.
Svi mi ostali isto samo cekamo da stavimo maske i da sjedimo u kuci, da se bocamo po sto puta. Ceif nam jebiga.
Primjecujem da na ovoj temi prezivljavaju samo ovakvi likovi. Postoji tema godinu dana, svako pametan je odustao nakon par sedmica pokusaja. Pojavi se novi ili se neko vrati otprilike je tako.
Ko veli psi laju karavane prolaze. Jebiga nemaju svi za cilj siriti bahatost i jos se ponositi s tim. Na ovoj temi su takvi, na temi o teorijama zavjere ovi sto cirkulisu pamflete za kojekakve sekte i dubiozne sajtove.
Jebat ga, nećeš nikada nikome na ovom forumu promijeniti mišljenje jer oni to ne žele niti su sposobni za to.
- armin071
- Pandakonda
#42286 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
1.200 slucaja na milione i milione doza 
- spinel_
#42287 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo jednu mi stvar objasni da ne bude uzalud opet.BadBoy wrote: ↑27/06/2021 22:46Nema fajde jarane prođe život u pokušaju da se nešto objasni. Ko nije do sad skontao jebat ga. Vidiš da već sada znaju da će biti novi val na jesen ali ga već karakteriziraju kao "zavjeru" vlastodržaca. Oni valjda iz nekoga razloga vole kad svi sjede kući.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 18:17Jeste svi samo jedva cekaju da pozatvaraju raju po kucama. Vlade, organizacije, politicari, osladilo im se da svi sjede u kuci. Sve samo da napakoste mladjariji koja ne moze na kafama da sjedi i bahati.Medobrundo25 wrote: ↑27/06/2021 09:54 Evo ja se kladim sa bilo kim ovdje da na jesen opet idu zatvaranja i ostale gluposti. Dzaba vakcine i sve ostalo, vlastodrzcima se osladilo i nema popustanja do daljneg. Ovdje prvenstveno mislim na zapadne zemlje. Dzaba vakcine , dzaba sve. I ko god uopste ne propituje nista i slijepo vjeruje BBC-iju i vladama je teski idiot da se razumijemo.
Jebat ga, nećeš nikada nikome na ovom forumu promijeniti mišljenje jer oni to ne žele niti su sposobni za to.
Kako je moguce da u Danskoj i Madjarskoj su sve do jedne utakmice Eura ispunjene do posljednjeg mjesta bez bilo kakvih restrikcija, maski i sl. A u ostalim drzavama to kao nije moguce. Nemoj mi samo reci da to nisu drzave na koje se treba ugledati. Sad cu spomenuti ono sto vi mrzite cuti ali gdje su bageri da ih kupe?
Ti vlastodrsci su vec jednom priznali da su namjerno plasili stanovnistvo.. Samo jos lud covjek moze vjerovati politicarima, vlasti i da oni rade za tvoje dobro. Malo sutra.
Jebavanje naroda se nastavlja na zimu kao sto se sada desava u Australiji.
- skafiskafsnjak
#42288 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bar ce vozaci bagera imati.dnevnicu. ima nesto i.pozitivno
-
Naslovnica
#42289 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu baš u pitanju"milioni i milioni", postoje tačni podaci.
Zaboravili su (Al Jazeera), namjerno ili ne, napisati da se ovih 1200 slučajeva odnosi na mlađu populaciju, uglavnom muškaraca.In the US the confirmed cases have mostly been seen in male adolescents and young adults and occur more often after the second dose than the first. CDC data showed that after 3 625 574 second doses administered to men aged 18-24 there were 233 reports of myocarditis or pericarditis, when two to 25 would have been expected.3 After 5 237 262 doses administered to women in this age group 27 cases were seen, against an expected two to 18. Vinay Prasad, a haematologist-oncologist and associate professor in the department of epidemiology and biostatistics at the University of California San Francisco, told The BMJ “There is a clear and large safety signal in young men and a clear but small signal in young women as well.”
Mislim, sve OK, niko nije umro, ali taj rizik postoji.
Kada nemaš svoje dijete, lako je zanemariti rizike jer se to ne događa tebi. Ali ako imaš svoje dijete, nikako ti ne može biti svejedno (bar meni ne bi bilo) i ne bih mogao poravniti na način da gledam gole statističke podatke.
Na stranu to što većina tih mladih koji su dobili miokarditis ili perikarditis korona ne bi ni očešala, ali valjda se vakcinišu ne zbog sebe nego zbog globalnog imuniteta. Neko bi rekao "kolateralna šteta".
Ali znaš koja je meni najfascinantnija činjenica?
Da se nakon toliko vremena od odobrenja vakcine, tek danas miokarditis i perikarditis uvrštavaju na listu nuspojava?!
Kako tek sada majka mu stara, ako je vakcina ispitana na desetinama hiljada ljudi prije nego što je odobrena?!
Isto vrijedi i za AZ...uočili zgrušavanja nakon odobrenja?
Šta će skontati da dodaju na listu nuspojava za još koji mjesec ili godinu, ko zna. Ostaje nam da vidimo.
-
Hendrix
#42290 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa dvolicnost je recimo kada se sprdas oko mjera i minimiziras opasnost ovog virusa... a onda poletis u Beograd da se vakcinises da svoju guzicu zastitis. Znaci ipak je prpa ali se ne smije priznati. I pricamo o nekoj dvolicnosti ovde?
I Trump se zajebavo oko virusa nije to nista ovo ono a prvi vakcinu primio i to se sakrilo od javnosti... to je ta skola demagogije.
Uostalom i mnogi moji poznanici su se isto tako zajebavali, spominjali bagere i sprdali se... dok ih virus nije uhvatio ili nekog od blizeg clana familije. Odjednom trazi lijekove pomagaj zovi doktore jarane... stele se traze, ide se u Beograd preko noci.
Toliko o dvolicnosti.
-
BadBoy
#42291 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Necu ti ništa objašnjavati jer ti imaš već unaprijed formirano mišljenje i to je to.spinel_ wrote: ↑28/06/2021 00:30Evo jednu mi stvar objasni da ne bude uzalud opet.BadBoy wrote: ↑27/06/2021 22:46Nema fajde jarane prođe život u pokušaju da se nešto objasni. Ko nije do sad skontao jebat ga. Vidiš da već sada znaju da će biti novi val na jesen ali ga već karakteriziraju kao "zavjeru" vlastodržaca. Oni valjda iz nekoga razloga vole kad svi sjede kući.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 18:17
Jeste svi samo jedva cekaju da pozatvaraju raju po kucama. Vlade, organizacije, politicari, osladilo im se da svi sjede u kuci. Sve samo da napakoste mladjariji koja ne moze na kafama da sjedi i bahati.
Kako je moguce da u Danskoj i Madjarskoj su sve do jedne utakmice Eura ispunjene do posljednjeg mjesta bez bilo kakvih restrikcija, maski i sl. A u ostalim drzavama to kao nije moguce. Nemoj mi samo reci da to nisu drzave na koje se treba ugledati. Sad cu spomenuti ono sto vi mrzite cuti ali gdje su bageri da ih kupe?
Ti vlastodrsci su vec jednom priznali da su namjerno plasili stanovnistvo.. Samo jos lud covjek moze vjerovati politicarima, vlasti i da oni rade za tvoje dobro. Malo sutra.
Jebavanje naroda se nastavlja na zimu kao sto se sada desava u Australiji.
-
Medobrundo25
#42292 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Objasni to Australcima, pitaj ih sto su ih opet pozatvarali. I zapamti svoj post i cujemo se na jesen.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 18:17Jeste svi samo jedva cekaju da pozatvaraju raju po kucama. Vlade, organizacije, politicari, osladilo im se da svi sjede u kuci. Sve samo da napakoste mladjariji koja ne moze na kafama da sjedi i bahati.Medobrundo25 wrote: ↑27/06/2021 09:54 Evo ja se kladim sa bilo kim ovdje da na jesen opet idu zatvaranja i ostale gluposti. Dzaba vakcine i sve ostalo, vlastodrzcima se osladilo i nema popustanja do daljneg. Ovdje prvenstveno mislim na zapadne zemlje. Dzaba vakcine , dzaba sve. I ko god uopste ne propituje nista i slijepo vjeruje BBC-iju i vladama je teski idiot da se razumijemo.
-
topss
#42293 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta ti mislis zasto su ih pozatvarali?Medobrundo25 wrote: ↑28/06/2021 07:45Objasni to Australcima, pitaj ih sto su ih opet pozatvarali. I zapamti svoj post i cujemo se na jesen.jeza u ledja wrote: ↑27/06/2021 18:17Jeste svi samo jedva cekaju da pozatvaraju raju po kucama. Vlade, organizacije, politicari, osladilo im se da svi sjede u kuci. Sve samo da napakoste mladjariji koja ne moze na kafama da sjedi i bahati.Medobrundo25 wrote: ↑27/06/2021 09:54 Evo ja se kladim sa bilo kim ovdje da na jesen opet idu zatvaranja i ostale gluposti. Dzaba vakcine i sve ostalo, vlastodrzcima se osladilo i nema popustanja do daljneg. Ovdje prvenstveno mislim na zapadne zemlje. Dzaba vakcine , dzaba sve. I ko god uopste ne propituje nista i slijepo vjeruje BBC-iju i vladama je teski idiot da se razumijemo.
Ko veli psi laju karavane prolaze. Jebiga nemaju svi za cilj siriti bahatost i jos se ponositi s tim. Na ovoj temi su takvi, na temi o teorijama zavjere ovi sto cirkulisu pamflete za kojekakve sekte i dubiozne sajtove.![]()
- spinel_
#42294 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo jebi budalehttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/who- ... /210628011
WHO pozvao potpuno vakcinisane da nose maske zbog opasnosti od delta soja korone
-
NediM17
#42295 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neke bi bilo sevap prikopcati na FFF ventilatore, i to dvojicu na jedan, dakle dupli.
-
udri me jace
#42296 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije ovo bez razloga, maska štiti da zaraženi ne širi dalje virus. Ako znamo da vakcinisani uglavnom prolaze bez simptoma, ovo je pravi potez. WHOspinel_ wrote: ↑28/06/2021 09:28Samo jebi budalehttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/who- ... /210628011
WHO pozvao potpuno vakcinisane da nose maske zbog opasnosti od delta soja korone![]()
![]()
-
laik1981
#42297 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sreca mi nemamo testova za ove gama delte 
-
udri me jace
#42298 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mađarska ima odlicne covid rezultate u posljednje vrijeme ... ako se pogleda EURO stadioni puni juce na ulicama desetine hiljada navijača, vidjećemo za 2 hefte sta će biti.
- spinel_
#42299 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa prije 2 hefte su igrane prve tekme. Gdje su bageri danasudri me jace wrote: ↑28/06/2021 09:57 Mađarska ima odlicne covid rezultate u posljednje vrijeme ... ako se pogleda EURO stadioni puni juce na ulicama desetine hiljada navijača, vidjećemo za 2 hefte sta će biti.
- escobar__
#42300 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ništa se značajno neće desit isto kao što se nije desilo ni prošle godine kad su beogradske tribine bile pune.udri me jace wrote: ↑28/06/2021 09:57 Mađarska ima odlicne covid rezultate u posljednje vrijeme ... ako se pogleda EURO stadioni puni juce na ulicama desetine hiljada navijača, vidjećemo za 2 hefte sta će biti.