Jedan normalna tema, dok se moderatori ne probude...
Dakle pitanje: Jaran hoće kompaktno auto (novo), najvažnije da se ne kvari i da je udobno i naravno da nije na meti lopova. Po mogućnosti dizel. Ja mu kažem Corolla (ako dizel) ili Mazda 3 (ali ne sa (Peugeotovim) dizelašem!). Oni koji imaju slična auta i koji su vozali, molim vaša zapažanja. U obzir još dolaze sva kompaktna auta osim Golfa i Meganea, ali se više ograničite na Toyotu i Mazdu. Ima li neko iskustva sa hrđanjem Focusa, jer je po svemu odličan, ali kažu da hrđaju i dvogodišnji modeli?
Corolla i co...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
The_Flyer2002
sa toyotom pucas na sigurno. toyota je kvalitet. neki ce se buniti i reci da je toyota za ljude koji se boje promjene itd. toyota je za ljude koji ne zele da mjenjaju svoje obicaje da bi posjecivali servis i dozivljavali tu "avanturu".
ako je ista slicna ta evropska corolla ovoj US verziji ja bi je preporucio. preporucivam je samo zato sto je toyota. (imo sam ih 3 do sada i opet bi je kupio)
mazda 3 je dobro auto. njen 1.6 dizel motor je dobar. (neznam jel to taj na koji mislis). ja mislim da je ista US i EU verzija. auto je pravo dobro. mislim sto se tice ponasanja na cesti. solidno je.
sta mislis o astri?? a sta fali megane-u? sta je sa c4?
ako je ista slicna ta evropska corolla ovoj US verziji ja bi je preporucio. preporucivam je samo zato sto je toyota. (imo sam ih 3 do sada i opet bi je kupio)
mazda 3 je dobro auto. njen 1.6 dizel motor je dobar. (neznam jel to taj na koji mislis). ja mislim da je ista US i EU verzija. auto je pravo dobro. mislim sto se tice ponasanja na cesti. solidno je.
sta mislis o astri?? a sta fali megane-u? sta je sa c4?
-
whow
Ja sam na nekoj temi ovdje iznio svoje misljenje o Toyoti Coroli, vozio sam verziju 1.8 masinom, mislim 16 V i 135 ks , ukoliko me pamcenje sluzi. Totalno razocaranje. Auto nimalo rafinirano , unutra jeftino , jeftino, buka . Ova Corola bi po mom misljenju bila zadnje auto iz compact klase koje bi kupio.Trenutno na trzistu imas puno bolja auta iz kompact klase za iste novce. Mazda 3 po mom misljenju je mnogo bolje auto od Corole ako biras izmedu ova dva auta , mada mi nije jasno zasto kupujes Japansko auto . Znas kako kazu u Rimu kao Rimljani dakle - Kupi Golfa i neces se zeznuti.
-
The_Flyer2002
samo zato sto ti ti vozas vw mora svak???
ta toyota je 1.8 16v 125ks (ili novija 130 ks) vvti.
toyota corolla je solidno auto. ja imam 2000 -tu corollu SADA. sa njim prelazim preko 5000 milja mjesecno. (160 milja dnevno) i vjeruj mi auto ne stedim.
odlicno je. luksuz nije na bazi tvoje jette ali svati da ovo auto kosta 13,000 dok tvoja jetta kosta 25,000.
pogledaj sa toyota nudi za 25,000. auto koje je u konurenciji sa civicom i corollom a cijenom je u vecoj klasi
ta toyota je 1.8 16v 125ks (ili novija 130 ks) vvti.
toyota corolla je solidno auto. ja imam 2000 -tu corollu SADA. sa njim prelazim preko 5000 milja mjesecno. (160 milja dnevno) i vjeruj mi auto ne stedim.
odlicno je. luksuz nije na bazi tvoje jette ali svati da ovo auto kosta 13,000 dok tvoja jetta kosta 25,000.
pogledaj sa toyota nudi za 25,000. auto koje je u konurenciji sa civicom i corollom a cijenom je u vecoj klasi
-
The_Fluid
Toyota corolla je odlican izbor, po meni bolji od mazde 3. Sigurnost u voznji, ovdje govorimo o normalnoj voznji, ne divljanju na cesti, nepotrebnom startanju i skripi kocnica. No za nekoga ko ce mozda prelaziti 20.000km godisnje i vise to je odlican izbor. Buka se ne osjeti do nekih 140km/h, no i poslije je podnosljiva.
Redovan servis cini cuda.
Redovan servis cini cuda.
-
ado-šampion
Zato sam mu i spomenuo Corollu što je kvalitet i pucaš na sigurno! Važno mu je "Da ne mijenja kugle stalno". Dizel motor, na taj mislim u Mazdi 3 je Peugeotov. Sad pouzdanost Peugeota je upitna, pa zato...
Dobro ako neko ima iskustva o Astri neka kaže...
Za Megane: Moj jaran je prije 4 mjeseca otprilike kupio novi Megane 1.5 dCi confort expression (tako nešto ne razumijem se u opremu, nije ni važno) sa 100 konja u Neuronu koji mu usput drži rođak. Na prvom ili drugom servisu su mu rekli da mu nešto nije u redu s letvom volana i da taj kvar košta 5000 km (!?), ali su poravili na garanciju. U razgovoru sa vlasnikom Neurona isti mu je rekao da će mu se to stalno dešavati, kad prođe garancija moraće svako malo davati 5000 km za popravak. Zato mi je jaran (nije ovaj za koga sam postavio temu) odlučio prodati. Tu "grešku" su objasnili time da su kod na ceste loše.
Dobro ako neko ima iskustva o Astri neka kaže...
Za Megane: Moj jaran je prije 4 mjeseca otprilike kupio novi Megane 1.5 dCi confort expression (tako nešto ne razumijem se u opremu, nije ni važno) sa 100 konja u Neuronu koji mu usput drži rođak. Na prvom ili drugom servisu su mu rekli da mu nešto nije u redu s letvom volana i da taj kvar košta 5000 km (!?), ali su poravili na garanciju. U razgovoru sa vlasnikom Neurona isti mu je rekao da će mu se to stalno dešavati, kad prođe garancija moraće svako malo davati 5000 km za popravak. Zato mi je jaran (nije ovaj za koga sam postavio temu) odlučio prodati. Tu "grešku" su objasnili time da su kod na ceste loše.
-
r5gtt
Taj kvar je iznimka i nikada niti na jednom testu ozdrzljivosti Megane nije imao takav ili slican problem... cak stavise, na Autoklubovom testu na 100.000 km upravo su se sve komponente ovjesa i upravljackog sklopa pokazale puno izdrzljivije nego kod Golfa V (kojem se btw. iskrivio ovjes nakon 20.000km)....
Drugo, letva sa ugradnjom ne moze kostati vise od 600-700 maraka...
Jaran mi je prije malo manje od godinu dana kupio Megane dCI i vec su sa njim presli dobro preko 60.000 km.... sve redovni servisi i niti jedan jedini problem....
Drugo, letva sa ugradnjom ne moze kostati vise od 600-700 maraka...
Jaran mi je prije malo manje od godinu dana kupio Megane dCI i vec su sa njim presli dobro preko 60.000 km.... sve redovni servisi i niti jedan jedini problem....
-
ado-šampion
Ma i ja sumnjam, prvo 5000 za letvu volana, a drugo objašnjavaju da su naše ceste loše, pa nisu samo kod nas ceste loše. Ima taj jaran jednog Clia 1.2, godinu i po star, do sada je prešao s njim 70000 km, nije imao nikakvih problema. Ko zna šta je sve tu po srijedi...