Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
homar

#51 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by homar »

Ljudi na Koševskom brdu nije bilo ovako u ratu. Centar grada, a kao da se nalazimo u najvećoj provinciji na svijetu. Ukinuli su nam autobuse Grasa, ljudi počeli ići pjeke do grada, ali hoćeš. Hajde sada kreni pješice niz Antuna Hangija, prema Avazu, poviše Vojne bolnice, garant ćeš imati napad čopora, posebno u noćnim satima. Od ovoga samo taksisti imaju hajira, moraš se voziti taksijem htio-ne htio.

Ja javno pozivam Gradonačelnika Behmena, da zajedno sa ostalim organima grada Sarajeva, vrati nekadašnji imidž grada. Dosta nam je primitivizma, straha, ponižavanja i raznih ucjena.

Po meni nije sramota organizovati i proteste ispred Ureda Gradonačelnika, isjerati ga da pješiće prohoda sa unučićima i sa kerovima, pa će mu se sve samo kazati.
medoIL

#52 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

rashtiman wrote:
strong69 wrote:Nisu psi krivi sto su se nasli na ulicama! Svoje proteste uputite na adrese Vlade KS i gradonacelnika Sarajeva a ne na adresu zivotinja i udruzenja za zastitu zivotinja. Sad oni ispadose jedini krivci.
Nisu oni krivi sto su na ulici ali su krivi za napade.
Odakle zivotinjama razum :-) cuj zivotinje krive za napade :lol: :lol: :lol:
Muzikjunki

#53 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Muzikjunki »

medoIL wrote:Odakle zivotinjama razum :-)
Momak nemoj se sramotiti, nauci razliku izmedju flore i faune :wink:
Mikado

#54 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Mikado »

Filter wrote:
šime.sparina wrote:cisto informativno, gdje se ovaj sprej moze uzeti i koliko kosta
20KMica army shop i ne trebaju dozvole.
http://www.armyshop.ba/kategorije/samoodbrana ?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#55 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by PipiDugaDevetka »

ibizza wrote:
just principe wrote:drzava za psa, trazili ste eto vam ga...Jbg :(
:thumbup:
http://www.radiosarajevo.ba/novost/6363 ... ine-ilidza
Image
I naravno Dzej wrote: Jašta je...SuperMemić svlači i oblači. Čovjek fino rekao da mladi treba da se pobune, da on iščekuje taj dan.Evo ja sam počeo,dok još nisam ostario, ovu koju godinu :-D .Čuo sam da on hoće da im proda ovo zemljište , a ne želi da ga pokloni. Preko glave mi više ova priča o cukama, na Ilidži ih na svakom koraku.I mene se 2-3 puta napali , ali ja sam snažan momak pa se odbranim, ali ove djevojčice...Ne mogu da povjerujem da pored toliko političara, .uraca i palaca, nisu u stanju da riješe jedan ovakav problem.Kako da onda tek govorimo o otvaranju radnih mjesta, razvoju opštine kroz turizam, stvarima koje zahtjevaju neku viziju i inovativnost, kada nisu u stanju da riješe jedan ovakav problem.
udrch

#56 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by udrch »

Što jes, jes..fakat ih se nakotilo..
Ja, kao čovjek koji se prirodno boji i pudlice, izbjegavao sam ove teme da ne završim u Banovićima, ali ja bih ovo po kratkom postupku, jer ovo što ja vidim po Otoci, Grbavici, Marin dvoru, Buća potoku, Ilidži ovo nisu psi kojima treba azil, već zapušteni kerovi koje ni onaj amerikanac ne bi vratio u red..
Neko ovdje nabroja 1000 pasa koje treba skloniti, ja nažalost mislim da u Kantonu trenutno treba sa ulice maći bar 2,3 hiljade..pa samo u bivšem Zraku ih ima najmanje oko 100 komada..
Situacija je stvarno izmakla kontroli..ja nigdje ne idem bez auta, ali vjerujte mi da hodam pješke ja bih već davno upotrijebio oružje, jer ja zaista ima fobiju od bilo kakvog psa..
lajkujMe

#57 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by lajkujMe »

Dobro namjeran komentar od mene dok vi protestujete i pisete peticije i dok vi cekate na neko magicno rjesenje od ne sposobne vlasti dok vi cekate a u međuvremenu vaše djete ostalo bez ruke, noge ili ima dozivotne psihicke traume e pa dok vi cekate pametan covjek ce uzeti svoj kalasnjikov i opaliti rafal po coporu i odmah ce citavo jedno naselje biti oslobodjeno od kerova koji su nekom jadnom djetetu rastrgali ruku ili nedaj boze ubili.

Al nema pametnih ocigledno
Last edited by lajkujMe on 04/12/2011 23:13, edited 1 time in total.
udrch

#58 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by udrch »

Želim samo dodati i problem sa sve većim brojem onih opasnih pasmina..u mom komšilu dva brata, delikventa, osuđivana maloljetnika za razna djela imaju dvije zvjeri..
Neće ovo izaći na dobro..
dječak sa šibicama

#59 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by dječak sa šibicama »

udrch wrote:Što jes, jes..fakat ih se nakotilo..
Ja, kao čovjek koji se prirodno boji i pudlice, izbjegavao sam ove teme da ne završim u Banovićima, ali ja bih ovo po kratkom postupku, jer ovo što ja vidim po Otoci, Grbavici, Marin dvoru, Buća potoku, Ilidži ovo nisu psi kojima treba azil, već zapušteni kerovi koje ni onaj amerikanac ne bi vratio u red..
Neko ovdje nabroja 1000 pasa koje treba skloniti, ja nažalost mislim da u Kantonu trenutno treba sa ulice maći bar 2,3 hiljade..pa samo u bivšem Zraku ih ima najmanje oko 100 komada..
Situacija je stvarno izmakla kontroli..ja nigdje ne idem bez auta, ali vjerujte mi da hodam pješke ja bih već davno upotrijebio oružje, jer ja zaista ima fobiju od bilo kakvog psa..
Nisam ni sumnjao....
udrch

#60 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by udrch »

dječak sa šibicama wrote:
udrch wrote:Što jes, jes..fakat ih se nakotilo..
Nisam ni sumnjao....
Ja se izvinjavam svim ljubiteljima pasa, ali ja ih se zaista plašim od kad sam bio dijete..dobar pas je za mene samo pas koji nema nijedan promil mogućnosti da naudi nedužnom čovjeku..
Svi ostali su opasni za društvo..
Ako ih volite požurite sa rješenjem prije nego to riješe oni koji ih ne vole..
travar

#61 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by travar »

Uvijek aktuelna tema Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#62 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Velkoski »

Sram vas bilo da hodate njihovom teritorijom i jos se onda zalite kad vas napadnu !!! :mrgreen:
poznanik

#63 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by poznanik »

udrch wrote:Ja se izvinjavam svim ljubiteljima pasa, ali ja ih se zaista plašim od kad sam bio dijete..dobar pas je za mene samo pas koji nema nijedan promil mogućnosti da naudi nedužnom čovjeku..
Svi ostali su opasni za društvo..
Ako ih volite požurite sa rješenjem prije nego to riješe oni koji ih ne vole..
Kod osude hajke na sarajevske pse lutalice ne radi se o ljubavi prema psima, koliko o ljudskom izražaju pažnje i obzira prema živim bićima, prema životinjama zapravo. Osobe koje se protive ubijanju pasa, istrebljivačkim ili sličnim metodama kao načinom sklanjanja pasa sa ulica, odgovornost za, zaista neugodnu situaciju sa sarajevskim psima, prenose na institucije i pojedince iz kantonalne vlasti.

Nisu psi krivi što ih ima u većem broju, niti su krivci što se, po zakonima prirode, kote nekontrolirano, krivi su ljudi, oni su ih nekad prije otpustili, njima su postali teret, neki su i pobjegli od ljudi koji su ih zlostavljali. Da su psi toliko agresivni koliko se o tome piše, obzirom na njihov broj, građani ne bi smjeli izaći na ulice, krvi bi bilo do koljena.

Psi su preplašeni, gladni i željni pažnje, prirodnim zakonima od čovjeka traže spas i njegovu brigu. A dobiju nogu u glavu ili kojekakve ultrazvučne aparate da ih se otjera, pa i o petardama se razmišlja :( Agresivnost psa može biti opravdana pokušajem odbrane od napada čovjeka.

Svaki dan prolazim Grbavicom i ostalim dijelovima grada i u svako vrijeme, a nikad nisam doživio da je pas, bilo sam bilo u čoporu, zarežao na mene, ili da je zalajao ili me napao. Psu se treba javiti, dati mu bilo kakav prijateljski znak, pokazati mu da nemamo namjeru biti agresivni, i pas će razumjeti, osjetiti.
Dioda

#64 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Dioda »

poznanik wrote:Psi su preplašeni, gladni i željni pažnje, prirodnim zakonima od čovjeka traže spas i njegovu brigu
Pa eto, ako je neko voljan od forumasa - da udomi dva copora iz mog naselja? Ima forumasa koji imaju kuce, dvorista - pa da brinu o njima?
Super je kad neko napise nesto ovakvo emotivno - psi su jadni, zedni, gladni (sto i jeste cinjenica), ali to ne pomaze ni pujdama ni nama. Ko ce uzeti njih sebi? Posto je ocigledno da od azila nema nista, sintora vise nema :-)
Spejs

#65 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Spejs »

Dok se građani sami ne organizuju i dalje ćemo biti taoci džukela, jer je očigledno da vlast nema novca ni želje da se upusti u rješavanje ovog problema.
Mr.Penguin

#66 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Mr.Penguin »

Image
kokuz_sa

#67 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by kokuz_sa »

Mr.Penguin wrote:Image
od 21 kera koliko prebrojah mozda ima vise..mozda samo da su 2 ili 3 lutalice kao nase..ostalo sve rasno..
moa

#68 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by moa »

Ljudi stvarno ne mrzim zivotinje ali ovo se treba rjesavat.. Mislim da cemo se uskoro pocet sustretat sa vrstama koje do sada nismo vidjali na ulicama, jer kad se pocnu pariti vucijak i pitbull, pitbull i rotvajler,rotvajler i doberman, bice tu raznih zvjerki. Svi vi koji ste imali cuke pa sad nemate vishe mogucnosti da ih hranite i samo ih pustili na ulicu, niste razmisljali da ce taj pas jednog dana biti ovo sto danas jeste.. Ovim putem apelujem na sve buduce vlasnike da dobro razmisle ili ako vec ne mogu da izdrzavaju svog ljubimca neka ga jednostavno uspavaju ili dadnu nekome ko to moze.
muz66

#69 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muz66 »

sto se nervirate? Otrov makar nije skup, a ko ne zivi u strogom centru ni metak nije problem.
Mr.Penguin

#70 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Mr.Penguin »

Ja sam da se naprave mobilni timovi sastavljen od studenata veterinarskog fakulteta sa posebnim kombijima kojima ce moci vrsiti kastraciju pasa lutalica na licu mjesta.
amrica

#71 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by amrica »

Mr.Penguin wrote:Ja sam da se naprave mobilni timovi sastavljen od studenata veterinarskog fakulteta sa posebnim kombijima kojima ce moci vrsiti kastraciju pasa lutalica na licu mjesta.
ko ce to platiti :?:

a i kastriran pas zivi 10-ak godina
muz66

#72 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muz66 »

Rjesenje za ovaj problem ima ime-turski karabaš. Ijaoooooooo kako sam nehuman :oops: Udavi 3 lutalice u roku 15 sekundi, strasan pas. Utalite se, kupite par takvih i mirna Bosna, a i Kosevsko Brdo.
Mr.Penguin

#73 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Mr.Penguin »

amrica wrote:
Mr.Penguin wrote:Ja sam da se naprave mobilni timovi sastavljen od studenata veterinarskog fakulteta sa posebnim kombijima kojima ce moci vrsiti kastraciju pasa lutalica na licu mjesta.

Kako su se finansirali šintori tako i ove, tada nismo imali pdv od 17% znaci sada imaju 17% vise novca,

Žive 10 godina ali koliko muzijak moze imati potomaka za taj period?

Problem je veliki broj lutalica u gradu, koji je uzrok? Razmnozavanje. Resenje je u sprecavanju uzroka.
muz66

#74 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muz66 »

Mr.Penguin wrote:
amrica wrote:

Kako su se finansirali šintori tako i ove, tada nismo imali pdv od 17% znaci sada imaju 17% vise novca,

Žive 10 godina ali koliko muzijak moze imati potomaka za taj period?

Problem je veliki broj lutalica u gradu, koji je uzrok? Razmnozavanje. Resenje je u sprecavanju uzroka.
Ne. Problem nije razmnozavanje, vec su problem psi. Po kratkom postupku. Kome su dragi, kuci neka ih vodi, pa neka se tamo brine o njima. Bivsi borci zive od 300 maraka mjesecno, vi bi da kastrirate cuke. Mozda da im kupite kondome sa okusom teletine i janjetine, ha? Spica.
Dioda

#75 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Dioda »

Nece nas je*at, vec ujest :D
Mr.Penguin wrote:Problem je veliki broj lutalica u gradu, koji je uzrok? Razmnozavanje. Resenje je u sprecavanju uzroka.
Pa pricali su da je dosta lutalica sterilisano. A koliko ja vidim ima pravo puno i malih pujda :) To sto ne bi bilo razmnozavanja ne znaci da lutalice i dalje ne bi bile na ulicama....
Locked