Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
homar

#1 Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by homar »

Alarmantno je stanje na Koševskom brdu, ulica Antuna Hangija je opustjela od građana, na ulici čopori pasa lutalica. Danas cijeli dan napadaju građane. Sa balkona stana, maloprije pogledam napadoše čovjeka, ima ih dvadesetak, jadni čovjek vrišti. Uzeh drvenu letvu, istrčeh vani da pomognem, nigdje okolo živa čovjeka. Srećom dok sam ja izašao naiđe automobil sa svjetlima sa sirenom, razbježaše se lutalice, čovjek sav unezvjeren...

Zovem policiju Općine Centar, kaže policajac "evidentirano, to nije naš posao". Rekoh, ugrožena je sigurnost građana, kako nije vaš posao, da sam ja pucao na lutalice vi bi me priveli u stanicu. Kaže, da tada bi izašli na lice mjesta i priveli bi vas, jer ugrožavate sigurnost. Svašta sam mu rekao... a na posljedku ako nezna neka izvjesti svoga ministra Budimlica, a ovaj će premijera Musića... Zalupi slušalicu...

Ja neznam šta nam je činiti, ova naša vlast nije nadležna za ništa. J..o državu u kojoj veća prava od čovjeka ima obična džukela, ..bo vlast koja ne može da se riješi pasa lutalica...
bosanski

#2 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by bosanski »

Glasajte za NVZ :bih:
žulijan asanž

#3 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by žulijan asanž »

ma hajd bolan nek ne puca
Industrialyzer

#4 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Industrialyzer »

Ovo postaje nenormalno. Sinoc protrca copor pored moje kuce , jutros gledam , zagreban mi branik , valjda macku ganjali. Iduci put kad cujem da laju oko kuce , necu gledati na humanost .. :x :x :x
beco

#5 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by beco »

I ja sam blzu :x Koga mozemo zvati? Civiilnu zastitu? Rad? Ja sam u Connradu majci kupio neku spravicu koja na osnovu infrazvuka tjera pse, ali sta to moze coporu. Ahhh kad se mi moramo u vlastitom gradu zbog nesposobne birokratije i zivotinjskih prava sakrivati. Gdje nase pravo na slobodno kretanje. :x
Muzikjunki

#6 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Muzikjunki »

Cekam da dodju oni Av Mau s komentarima tipa: Gdje ces kera lutalicu udariti da se odbranis, bolje da te ujede, nije ker kriv, covjek je kriv... :roll:
žulijan asanž

#7 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by žulijan asanž »

Muzikjunki wrote:Cekam da dodju oni Av Mau s komentarima tipa: Gdje ces kera lutalicu udariti da se odbranis, bolje da te ujede, nije ker kriv, covjek je kriv... :roll:
ne, oni na ovakve konkretne slučajeve uvijek šute i nemaju komentara. :roll:
muha_sa

#8 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muha_sa »

Gdje ces kera lutalicu udariti da se odbranis, bolje da te ujede, nije ker kriv, covjek je kriv :-) :D
admir_adoo

#9 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by admir_adoo »

Ne diraj cuke gdje ces na cuke :-)
Ujutro rano oko 6 idem na posao (inace komsiluk-velesici) i svako jutro cekam kad ce me napasti- par puta sam cekao po 10 ak min na izlazu iz zgrade dok se ne razidju jer ih bude po 10ak na ulici.
"Ne bojim" se da me ugrize bojim se da me ne rastrgaju dzukele :x poceo sam ozbiljno razmisljati da nabavim kakav pistoljcic :shock:
medoIL

#10 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

:lol: :lol: :lol: ima i kod mene copor lutalica , ali nikom nista . Prije sam se bojao pasa(lutalica) , ali onda je u moj kraj dosla kablovska i Cesar(saptac psima). Jednostavno ne obazires paznju na njih , samo prodjes. Nezzz kako se meni nije desilo da me napadne neki copor pasa. Ja ih jos ponekad nahranim , sta cu , nmg ih onakve tuzne gledati , zao mi ih , pa i oni su bica od Boga data. U vecini slucajeva covjek je krivac. Ako vlast ne moze nista mozete vi , pripitomite ih, ne kosti u smece vec psima. Inace davno prije cca. 3-4 godine(prvi srednji bio) dok sam se vracao sa treninga ostao sam tezi za 400 km(mobitel) zahvaljijuci psu kojeg sam ponekad znao nahraniti.
dječak sa šibicama

#11 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by dječak sa šibicama »

Bice da su siti, nahranjeni od strane briznih gradjana, a nisu ni sutani nogom kad su bili mali... pa objesno od dobrote.

Pseta jedna...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by KatarinaKosaca »

U svakom slučaju ne znam zašto prozivati volontere ljubitelje životinja, jer niste njima dali glas, niti oni raspolažu vašim porezima, nego onima koji su vam obećali sirugnost. Dakle, adresa je vlast a ne udruženje vau mau.
admir_adoo

#13 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by admir_adoo »

Uvjerili ste me vise se ne bojim pasa, ipak je znaci do ljudi :shock: :sax: :run:
Forester

#14 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Forester »

Moja djeca već odavno ne smiju do granapa zbog čoporativnog djelovanja 10-tak pasa lutalica. Ma kakav granap, ni u avliju rahat ne smiju. Prije sam na posao išao busom au zadnje vrijeme ne smijem ni ja do stanice tako da trošim novac na gorivo. Ne znam da li imam pravo da ih potarem autom ukoliko uspijem, bježi to ko ludo. Mislim, da me se razumije, znači, moja djeca maltene ne smiju vani zbog cuka. I da podcrtam, ne mrzim cuke, čak planiram da nabavim djeci jednoga, a ove koji mi ugrizavaju sigurnost djece planiram ...
medoIL

#15 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

Warashii wrote:
medoIL wrote::lol: :lol: :lol: ima i kod mene copor lutalica , ali nikom nista . Prije sam se bojao pasa(lutalica) , ali onda je u moj kraj dosla kablovska i Cesar(saptac psima). Jednostavno ne obazires paznju na njih , samo prodjes. Nezzz kako se meni nije desilo da me napadne neki copor pasa. Ja ih jos ponekad nahranim , sta cu , nmg ih onakve tuzne gledati , zao mi ih , pa i oni su bica od Boga data. U vecini slucajeva covjek je krivac. Ako vlast ne moze nista mozete vi , pripitomite ih, ne kosti u smece vec psima. Inace davno prije cca. 3-4 godine(prvi srednji bio) dok sam se vracao sa treninga ostao sam tezi za 400 km(mobitel) zahvaljijuci psu kojeg sam ponekad znao nahraniti.
Kad vec napises "Nezzz" kako ne mozes napisati "Ne znam", ako to uopce znaci to?
Elem.
Ispred zgrade ima copor "mashala" pasa, danju su relativno ok, ali navece pocesto znaju da se "prave vazni" i da se zalete, na mene su par puta. To za kosti sto velis svejedno gdje im bacis, a ako bacis u kontejner izvuci ce oni to iz njeg, jos i pokoju kesu, pelene, konzerve ma po kontejnera, postavim jednom sliku ispred zgrade gdje se nalazi oko nekih 8 kontejnera pa se skoro njihov citav sadrzaj nadje ispred zgrada, izvjezbali su tehniku uskoka u kontejner.
Osim toga brzo ce se ova tema zakljucati. ;)
Znam ja sve to , ali svi ocekuju nesto od vlasti , ali mi il smo glupi il smo nadrogirani , nas treba svaki dan vodom zalijevati , nema nista od nase vlasti ,ko se prilagodi situaciji i okrene je u svoju korist taj je pobjedio.
dječak sa šibicama

#16 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by dječak sa šibicama »

Te sto ugrizavaju, satrat ili autom ili kalasnjikovim.

Kod mene ih kamara na livadi ispod zgrade, zanimljivo nikada niko nije napadnut. Ali im je zato neko napravio skloniste od nekih starih kauca, i ima par ljudi koji ih redovno hrane. Ja im ostavim svaku kosku koja ostane od rucka i slicno, ostatke hrane, pored kontejnera. I zanimljivo, copor pasa miran, djeca se igraju i po livadi, tu preko livade prolazi put za susjedno naselje koji je prometan jer djeca idu u skolu i tako dalje... jos nijedno dijete nije napadnuto od tih pasa.
just principe

#17 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by just principe »

drzava za psa, trazili ste eto vam ga...Jbg :(
ibizza

#18 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by ibizza »

just principe wrote:drzava za psa, trazili ste eto vam ga...Jbg :(
:thumbup:
Mistik_

#19 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Mistik_ »

nego nedavno je bila neka akcija AV-mau neko im je dao zemlju da naprave azil al ne bi informacija o tom sta se desilo. Izgleda da cuke laju po u ulici a av-mau laje po internetu
KatarinaKosaca

#20 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by KatarinaKosaca »

Mistik_ wrote:nego nedavno je bila neka akcija AV-mau neko im je dao zemlju da naprave azil al ne bi informacija o tom sta se desilo. Izgleda da cuke laju po u ulici a av-mau laje po internetu
Jel tebi av mau obećao sigurnost? Jel av mau raspolaže tvojim porezima? Jel av mau bio na biračkim listovima?
NIje im nitko dao nikakvu zemlju, nego je jedan aktivista na svojoj zemlji i sa njihovim materijalom iz studentskih džepova i ljudi koji daju prave nešto da zaštite životinje. Koja izmjena teza :-) :-) :-) Sad kriv av mau, :x
kokuz_sa

#21 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by kokuz_sa »

KatarinaKosaca wrote:U svakom slučaju ne znam zašto prozivati volontere ljubitelje životinja, jer niste njima dali glas, niti oni raspolažu vašim porezima, nego onima koji su vam obećali sirugnost. Dakle, adresa je vlast a ne udruženje vau mau.
placal AV-mau porez na lovu koju dobije iz inostranstva?
mrtva kokoš

#22 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by mrtva kokoš »

joj jeste dosadni sa tim auu maukalima, kriva je vlast a ne neka nvo sa ko zna kakvim materijalnim mogucnostima...

svi ocekuju guzovacu, da rijese probleme oni koji nemaju tu mogucnost. pa ako vam toliko smetaju kerovi, zasucite rukave, uzmite pravdu u svoje ruke, ha ja. ako vi necete da prljate ruke idite pred mjesne odbore stranaka, opstine, kantonalne centre sdp-a i sda, polupajte im izloge :-) samo kukate ko kakve babe.. :-)

meni od svega najvise smeta to sto mi je ulica prljava, ali ne toliko da bih ubijao cuke, pa i kad bi to htio ne bih imao srca to uraditi...
chuchumbamayumbe

#23 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by chuchumbamayumbe »

homar wrote:Alarmantno je stanje na Koševskom brdu, ulica Antuna Hangija je opustjela od građana, na ulici čopori pasa lutalica. Danas cijeli dan napadaju građane. Sa balkona stana, maloprije pogledam napadoše čovjeka, ima ih dvadesetak, jadni čovjek vrišti. Uzeh drvenu letvu, istrčeh vani da pomognem, nigdje okolo živa čovjeka. Srećom dok sam ja izašao naiđe automobil sa svjetlima sa sirenom, razbježaše se lutalice, čovjek sav unezvjeren...

Zovem policiju Općine Centar, kaže policajac "evidentirano, to nije naš posao". Rekoh, ugrožena je sigurnost građana, kako nije vaš posao, da sam ja pucao na lutalice vi bi me priveli u stanicu. Kaže, da tada bi izašli na lice mjesta i priveli bi vas, jer ugrožavate sigurnost. Svašta sam mu rekao... a na posljedku ako nezna neka izvjesti svoga ministra Budimlica, a ovaj će premijera Musića... Zalupi slušalicu...

Ja neznam šta nam je činiti, ova naša vlast nije nadležna za ništa. J..o državu u kojoj veća prava od čovjeka ima obična džukela, ..bo vlast koja ne može da se riješi pasa lutalica...
Uzvratite kerovima četnicima mišomorom na strateškim mjestima, upakovnim u neodoljiv komadić ramsteka ili nešto slično.
Vidiš i da muriju boli briga, i šta sada treba, klepiti ušima i čekati kada će neko dijete da nastrada (a garant već jeste).
Ako država nije u stanju da riješi problem, onda građani treba da preuzmu stvar u svoje ruke. Najmanje poželjno i surovo rješenje, ali koliko još treba čekati da se nešto promijeni?
KatarinaKosaca

#24 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by KatarinaKosaca »

kokuz_sa wrote:placal AV-mau porez na lovu koju dobije iz inostranstva?
Ne znam. Pravac Poreska uprava i provjeri. Ako ne plaćaju, prijavi :oops:
kokuz_sa

#25 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by kokuz_sa »

Image

poprskas kera sa ovim,nece mu vise nikad past na pamet da se priblizi ccovjeku..inace sprej za zivotinje koji koriste specijalci kod nas na ljudima..
gledao sam momka od jedno 130Kg bilder ogroman..popeo se na auto o neda da mu pridje specijalac..i lik ga samo poprska..ovaj je cvilio i plakao kao mala beba jer kaze kasnije imao osjecaj da ga brenerom pale po kozi koliko je jak sprej :D
Last edited by kokuz_sa on 04/12/2011 20:23, edited 1 time in total.
Locked