Nadam se da nije prerano, malo jace od mjesec dana, pa da se lagano zagrijemo.
Domacin: Argentina
Gosti: Mexico i Costa Rica (umjesto Japana)
Dosta od mene za pocetak, pa raspletite.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
skenderija04 wrote:Prava tema. Moje najdraze kontinentalno takmicenje. Pa da pocnemo sa zagrijavanjem:
Prva lista Brazila od 28 imena. 6 otpadaju
Golmani: Julio Cesar (Internacional/ITA), Víctor (Gremio), Jefferson (Botafogo) y Fabio (Cruzeiro)
Odbrana: Daniel Alves (Barcelona/ESP), Maicon (Internacional/ITA), André Santos (Fenerbahçe/TUR) y Adriano (Barcelona/ESP)Lucio (Internacional/ITA), Thiago Silva (Milán/ITA), Luisao (Benfica/POR) y David Luiz (Chelsea/ING)
Sredina: Lucas Leiva (Liverpool/ING), Sandro (Tottenham/ING), Ramires (Chelsea/ING), Elías (Atlético de Madrid/ESP), Henrique (Cruzeiro), Anderson (Mánchester United/ING), Elano (Santos), Jadson (Shaktar Donetsk/UKR), Thiago Neves (Flamengo) y Lucas (Sao Paulo).
Napad: Robinho (Milán/ITA), Nilmar (Villarreal/ESP), Alexandre Pato (Milán/ITA), Fred (Fluminense), Neymar (Santos) y Leandro Damiao (Internacional)

dobro si vala, nije mi ni naumpala anketa. moze to plavih_11 vazda ubacitijust principe wrote:jarane, mogao si i anketu napravitiko ce osvojiti
![]()

Ganso je dobar igrac, cak se spekulise oko prelaska u Milan ove godine. Povrijedjen je, rekli su sest nedjelja. Santos je bez njega vec imao problema u polufinalu Libertadoresa . Samo 1:0 kuci u prvoj utakmici protiv Cerro Porteno.Baudelaire wrote:Pošto znam da ne može niko osim Brazila i Argentine osvojiti, moje simpatije su na strani Brazila. Ja ne znam jel to navika iz djetinjstva, kad čuješ pred utakmicu imena Rivaldo, Ronaldo, Romario, da se počneš tresti od uzbuđenja, al nekako mi je uvijek interesantnije bilo pratiti te brazilske nadolazeće talente nego argentinske. Valjda se svako nada da će doći neki novi Ronaldo. Carlos Tevez i Robinho su otprilike u istom periodu ušli u reprezentacije Argentine i Brazila, ali nikad me nije furalo da vidim tog Teveza u Argentini, nego da vidim tog novog Ronalda u Brazilu![]()
Ove godine bi trebao da bljesne Neymar, a neshvatljivo mi je izostavljanje Paulo Henrique Gansa od strane Menezesa, mada nisam pratio razloge toga. On je jedan od najvećih potencijala svjetskog fudbala, neka naprednija verzija Kake. Takvog igrača je i bolje gledati nego Neymara, al eto.

Ma kakav Messi, ako zabije 1 ili 2 gola nek se udara nogom u guzicu. On zna samo za Barcelonu zabijati golove.187 wrote:

Slazem se stobom,mada ne zaboravi mozda i Kolumbija iz prikrajka ceka.Koliko sam malo uspio kroz medije upratiti izgleda da ponovo imaju dobru reprezentaciju. Inace ono sto me odusevljava kod latinoamerickog fudbala igraju sa srcem i dusom.Milina gledati. Sjecate se kada su upucali kolumbijskog vratara poslije svjetskog prvenstva,a pola reprezentacije sa selektorom je bilo negdje po inostranstvu skoro godinu dana dok su se strasti malo stisale zbog njihove neslavne avanture:skoljka: Sve u svemu grupa C je najinteresantnija i iz te grupe ce neko konkurisati Brazilcima i Argentincima. U svakom slucaju ceka nas ljep nogomet.xXBl0odXx wrote:Ovo gledam svaki putPo meni atraktivnije od europskog prvenstva, a i navijaci su bolji
Od kada znam za sebe simpatije su na strani Brazila. Kao sto kaze Baudelaire, to je valjda navika iz djetinstva neka i kada gledam Brazil, a oni igraju realno lose meni izgleda da igraju fantasticno
Tako da cu sigurno sve tekme Brazila odgledati
![]()
Argentince nikada nisam volio, ali eto sada imam taj slucaj da mi najdrazi igrac igra tamo ( messi naravno ). Mada i Pastorea gotivim pravoUgl. Volio bih Brazil - Argentina u finalu i da Brazil uzme
...inace Chile najopasnija ekipa iz prikrajka