Comtrade posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
TheRedhead

#1 Comtrade posao

Post by TheRedhead »

Zdravo,

Interesuje me kakvi su uslovi rada za developere u Comtrade-u, jer vidim imaju dosta oglasa pa bih da se prijavim. Ako mi moze neko pomoci sa informacijama i kakvi su razgvori za posao, sta pitaju, sta traze i tako to ? :)

Hvala unaprijed :-D
Last December

#2 Re: Comtrade posao

Post by Last December »

I mene interesuje, pa bilo bi lijepo čuti neka iskustva :)
Znam da imaju dosta različitih pozicija za više gradova a mislim da se može raditi i od kuće.
mirsek

#3 Re: Comtrade posao

Post by mirsek »

Last December wrote:I mene interesuje, pa bilo bi lijepo čuti neka iskustva :)
Znam da imaju dosta različitih pozicija za više gradova a mislim da se može raditi i od kuće.
Od kuce ??
Pa onda su oni ultra moderni :D
Gdje im je oglas za posao, ja na http://www.posao.ba nista ne vidim ??
Last December

#4 Re: Comtrade posao

Post by Last December »

Veliki broj developera radi od kuće skoro full time. Vrlo rijetko je potrebno posjećivati sjedište firme.
Naravno da bi imao taj benefit moraš biti relativno samostalan u obavljanju posla, što znači senior. Juniori ipak moraju da budu u blizini nekog starijeg dok ne steknu samostalnost.

Evo pozicija koje se nude u firmi

http://www.comtrade.com/jobs/
mirsek

#5 Re: Comtrade posao

Post by mirsek »

Last December wrote:Veliki broj developera radi od kuće skoro full time. Vrlo rijetko je potrebno posjećivati sjedište firme.
Naravno da bi imao taj benefit moraš biti relativno samostalan u obavljanju posla, što znači senior. Juniori ipak moraju da budu u blizini nekog starijeg dok ne steknu samostalnost.

Evo pozicija koje se nude u firmi

http://www.comtrade.com/jobs/
Hvala na linku. :-D
A ovo za rad od kuce, pa to je extra cak i ako samo kao senior mozes skoro fulltime biti kuci jer koliko ja znam moze se desiti da senior dodje kasnije na posao ili da preskoci koji dan ako ima nekih obaveza i da ga niko nista ne pita ali da ima skoro fulltime od kuce to je pozitivno iznenadjenje za mene i nisam znao za to.
Znam doduse za takve primjere u Srbiji gdje momak koji nije cak ni senior u dogovoru sa firmom radi od kuce ali eto za BIH i to veliki broj developera, to do sada nisam znao. :thumbup:
TheRedhead

#6 Re: Comtrade posao

Post by TheRedhead »

Sta traze na razgovoru za posao zna li iko ?
Asmara

#7 Re: Comtrade posao

Post by Asmara »

Dobar dan!

Da ozivim ovu temu malo. Comtrade trenutno ima otvorenu poziciju za it project menagera.
Poznaje li neko uslove rada (ono izmedju redova, sto ne mozes na razgovoru saznat :))?

Hvala.
alenn_m

#8 Re: Comtrade posao

Post by alenn_m »

Trenutno radim u jednoj firmi koja ima svoj software proizvod, nema nekog pretjeranog pritiska, menadzment katastrofa, CEO i CTO kreteni, plata solidna, uvijek se radi na istom projektu, mali tim ljudi i svi su super (osim navedenog menadzmenta). Imam 8 godina iskustva, ima nas jos 3 developera (junior-medior level).

Isplati li se prelaziti iz takvog okruzenja u Comtrade gdje bih imao neznatno vecu platu (bukvalno mi ponudili 70KM vise :-) :-) )?
Da li je visok tempo rada, kakvo je radno okruzenje?
Da li Comtrade nudi priliku za napredak a da ne moram 24 sata dnevno sjediti ispred laptopa?
Post Reply