Pozzz raja, imam firmu i kontam da pocnem raditi sa elektronskim uredjajima. Zna li neko koji su uvjesti poslovanja sa Comtrade ili Kimtec-om?
Kontao sam prvo da plasiram proizvode na svoju webstranicu, bez da ih uopste kupujem. Ukoliko mi neko naruci, ja udjem na webshop Com ili Kim i narucim taj proizvod, ukoliko bude bio na stanju. Hajmo reci da je neka druga vrsta dropshippinga...
Zna li neko koliko popusta dobija firma, koja je tek postala partner?
Ima li neko iskustva sa tim?
LPPPP
Comtrade - Kimtec
Moderator: anex
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#2 Re: Comtrade - Kimtec
A što bi neko naručio od tebe a ne od Kim Teca? Kim Tec ima već online prodaju a to je e-kupi.ba
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3 Re: Comtrade - Kimtec
zašto onda iko drugi postoji ako ima ekupi?
ne rade svi sve brandove, to prvo, pa sve ostalo
ako kreneš u to radit ćeš neke brandove od CT, neke od KimTec..
CT ti je tu najjači
kimtec i asbis skupa nemaju ni pola prometa CT
ta direktna prodaja (maloprodaja), nikome od njih nije zanimljiva
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#4 Re: Comtrade - Kimtec
Nisam rekao da ne vrijedi i da ne treba otvoriti firmu, samo kažem zašto bi neko kupio preko jedne takve radnje...ako možda zna kako ta firma radi ili garancija, rabat ovo ono...podrška i slične zajebancije...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#5 Re: Comtrade - Kimtec
Masa OLX profila radi tako. Pogledas im ponudu nema sta nema.. 100% artikala nije na stanju, 65% "moze biti kod vas za 24-48h" a onih 35% nema nikako ali se obnavljaju da se stekne dojam bitnosti
Evo ovo je sto ja znam:
https://mtifa.olx.ba
https://tehnomax.olx.ba
Firme su iz Zenice i zvanicno imaju fizicke radnje.. ali ja ako nesto narucim od njih placam postarinu i nema druge opcije
Evo ovo je sto ja znam:
https://mtifa.olx.ba
https://tehnomax.olx.ba
Firme su iz Zenice i zvanicno imaju fizicke radnje.. ali ja ako nesto narucim od njih placam postarinu i nema druge opcije
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6 Re: Comtrade - Kimtec
Pa jel mislis da Domod uvozi samostalno vise od 30% artikala?
Penny, Bingo, i svi ostali trzni centri sto rade elektroniku na i bijelu tehniku
Ko ce to pofatati u jednoj firmi, nema sanse...
A i neko jednostavno nece da se bavi uvozom
Tu su marze jako jako niske
-
PRO165
#7 Re: Comtrade - Kimtec
Nije da te obeshrabrujem ali u tom biznisu su karte davno podjeljenje.
Svi misle da je otvoriti web shop neki oblik pasivnog prihoda.
Ti otvoriš web shop i ono samo radi po principu hvatajte se ribice velike i male.
I dalje se jako puno robe dovlači na crno tako da teško možeš biti konkurentan sa cijenama.
Druga priča su već godinama establirane firme koje imaju fizičke radnje.
Ipak ako se odlučiš da radiš prodaju po ovome principu:
I Comtrade i Kimtec imaju neke svoje rabatne politke, akcije i sl ali na kraju dobiješ neku neto cijenu koja je otprilike u 2% na večinu artikala.
Ovo moraš uzeti sa rezervom jer i ovi veliki boluju od iste bolesti, loše upravljanje zalihama tako da se desi da im zaostane robe i da budu značajno veće razlike u nabavci.
Uglavnom na cijene koje dobiješ, zavisno od vrste robe, možeš maksimalno dodati 10-15% marže ako misliš biti konkrentan sa cijenama.
Do 10% na recimo laptope i mobitele, na konfiguracije koji procenat više, periferije nekada i više od 15%.
Garanciju preuzimaš od njih i roba se popravlja u njihovom ovlaštenom servisu dok je u garantnom roku. Kupcu obavezno izdaš garantni listi sa podacima o servisu, to ti je zakonska obaveza (kao i račun naravno).
Za ozbiljan posao će ti trebati podrška banke u smislu on line naplate i plaćanja na rate, malo ko kupuje da kešira sve u komadu.
Ja bih lično pokušao pronaći neku nišu, grupu prozvoda koja je zapostavljena i oko toga bazirati tržišni pristup.
Svi misle da je otvoriti web shop neki oblik pasivnog prihoda.
Ti otvoriš web shop i ono samo radi po principu hvatajte se ribice velike i male.
I dalje se jako puno robe dovlači na crno tako da teško možeš biti konkurentan sa cijenama.
Druga priča su već godinama establirane firme koje imaju fizičke radnje.
Ipak ako se odlučiš da radiš prodaju po ovome principu:
I Comtrade i Kimtec imaju neke svoje rabatne politke, akcije i sl ali na kraju dobiješ neku neto cijenu koja je otprilike u 2% na večinu artikala.
Ovo moraš uzeti sa rezervom jer i ovi veliki boluju od iste bolesti, loše upravljanje zalihama tako da se desi da im zaostane robe i da budu značajno veće razlike u nabavci.
Uglavnom na cijene koje dobiješ, zavisno od vrste robe, možeš maksimalno dodati 10-15% marže ako misliš biti konkrentan sa cijenama.
Do 10% na recimo laptope i mobitele, na konfiguracije koji procenat više, periferije nekada i više od 15%.
Garanciju preuzimaš od njih i roba se popravlja u njihovom ovlaštenom servisu dok je u garantnom roku. Kupcu obavezno izdaš garantni listi sa podacima o servisu, to ti je zakonska obaveza (kao i račun naravno).
Za ozbiljan posao će ti trebati podrška banke u smislu on line naplate i plaćanja na rate, malo ko kupuje da kešira sve u komadu.
Ja bih lično pokušao pronaći neku nišu, grupu prozvoda koja je zapostavljena i oko toga bazirati tržišni pristup.