Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
imam norton antivirus, i kae mi da nema virusa na compu, kojeg sam kupio prije mozda mjeseca dana
nemam interneta kod kuce, tako da nisam mogo neke viruse pokupit il sl.
desi mi se da iz igre samo iskoci i restarta se, i onda se pojavi ono "the system has recovered form a serious error", do you want to send report bla bla bla, i u reportu kaze da ce microsoftu poslat neka 2 filea bla bla
Stitch__ wrote:imam norton antivirus, i kae mi da nema virusa na compu, kojeg sam kupio prije mozda mjeseca dana
nemam interneta kod kuce, tako da nisam mogo neke viruse pokupit il sl.
desi mi se da iz igre samo iskoci i restarta se, i onda se pojavi ono "the system has recovered form a serious error", do you want to send report bla bla bla, i u reportu kaze da ce microsoftu poslat neka 2 filea bla bla
uklonio sam te fileove al mi se opet isto desava.
oh my Comp, whats going on?
kako se restartuje, jel vidis onu "shutdown" sekvencu ili je to kao kad pritisnes 'reset' dugme na kucistu?
uzroci:
prvi slucaj - softver
drugi slucaj - hardver
moguce je i da je do maticne!
Slicno se desavalo i kompu kod rodjaka mi. Samo on cim pokrene neku aplikaciju, npr. WMP kom se hard restart i onaj WinXP blue screen (kako da ga nazovem )
Na kraju smo skontali da je do maticne, otisli zamijenili i evo i danas radi ko zuuca
znaci hardver je..
pored navedenog za RAM i maticnu moze biti i pregrijavanje procesora, posto kazes da ti u igri izbaci, pogledaj temperaturu procesora kad se resetuje
1. vrlo lako mozhe biti da je RAM u pitanju-znaci probaj taj memtest (http://www.memtest86.com/)...mada, ako ti se samo desava kada igras igru, a ne kada radis nesto drugo onda vjerovatno nije
2. vidi da ti nije "rikn'o" koji od ventilatora , a narocito onaj na procesoru...tj. kako vec rekoshe ljudi-vidi kolika je temperatura procesora
3.vrlo lako moze biti i da je problem samo u toj igri-tj. da ona prouzrokuje konflikt ....
4. ako imas dual boot-probaj da igras tu igru na drugom OS-ako se ne bude nista desavalo-bar ces znati da nije hardware-ski problem
nije fazon u igri jer se desava na svim igrama
jel moguce da je do ventilacije, jer je centralna okruzena monitorom i zvucnikom i vrlo je malo razmaka izmedju
prvi korak ti je da iskljucis opciju da ti automatski restartuje kad padne sistem.
Znaci desnom tipkom na My Computer -> properties -> Advanced -> startup & Recovery Settings i skini kvacicu na Automatically Restart
sljedeci put kad ti padne, ekran ce poplaviti i izbacice ti neku poruku zasto je pao. zapisi tu poruku pa nam opet daj
ako nema plavog ekrana, onda mozes posumnjati na power supply ili lose drivere od maticne ploce
najvise sumnjam na ventilatore u kutiji i video kartici, kao ii hladjenje procesora. cinjenica ti je da ti sistem pada kad trosi najvise struje i kad se pregrijava.
Postoji samo jedan stvarni kompjuter a to je Apple sa operativnim sistemom 10 (OS-X) koji je baziran na Unixu. Ne mozes otvoriti sistem i nesto sjebat i nema spyware, ni virusa, te VB/exe smeca... Samo uzivanje, dugotrajnost, elegancija, kvalitet. Moj je model napravljen 1998 i jos moze da se nosi sa P4 kutijama koje vi upotrebljavate. Tesko mi se od istog rastati.
Kupite Powerbook G4, ustekajte ga kako je dosao upakovan zajedno sa wireless network card... i uzivajte.
Uzivajte i u tome da imate bolji comp nego sto ga ima Gill Gates ili Michael Dell!
digger wrote:Svi vi sa problemim oko Windows, neka vam je.
Postoji samo jedan stvarni kompjuter a to je Apple sa operativnim sistemom 10 (OS-X) koji je baziran na Unixu. Ne mozes otvoriti sistem i nesto sjebat i nema spyware, ni virusa, te VB/exe smeca... Samo uzivanje, dugotrajnost, elegancija, kvalitet. Moj je model napravljen 1998 i jos moze da se nosi sa P4 kutijama koje vi upotrebljavate. Tesko mi se od istog rastati.
Kupite Powerbook G4, ustekajte ga kako je dosao upakovan zajedno sa wireless network card... i uzivajte.
Uzivajte i u tome da imate bolji comp nego sto ga ima Gill Gates ili Michael Dell!
.....za cijenu novog Maca mogu napraviti klaster Atlonaca64 da te pichim po HajperTransportu na svih 256 bita dok se boje ne istope ...sinko
a u cemu je draz kompjutera kad ne mozes "otvoriti sistem i sjebati" ga ....
digger wrote:Svi vi sa problemim oko Windows, neka vam je.
baziranje na UNIX-u je prilicno sirok pojam i nista ne govori o kvalitetu sistema. OS X je baziran na FreeBSD-u i to je jedini razlog zasto OSX lici na nesto. Inace je mac poznat za hajvane koji zele baciti pare bezveze. sistem jeste pouzdan, ali zbog te pouzdanosti placas duplo vece cijene. jedino je sistem koristan kod grafickog dizajna i video-processinga, za sve ostalo je taraba.
sto se tice virusa, windows ima taj problem, ali sve zbog pokusaja da balansira korisnost sa sigurnosti. Windows XP kao operativni sistem nije uopste los, a to pokazuje i onih 90 i nesto posto ljudi na ovoj kugli koji ga koriste kao operativni sistem. jedini problem mu je sto je malo poskup i ljudi koji ga koriste nisu sposobni da ga odrzavaju kako treba.