colin koncert

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tesla Edison

#201 Re: colin kocert

Post by Tesla Edison »

nema me tamo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I dok Zagreb i Beograd za Novu godinu angažuju rashodovane pjevače tipa Vatra ili Aca Lukas, Sarajevo se već drugu godinu zaredom etabliralo kao centar regije kada je doček nove godine u pitanju. I to je super stvar. Dolaze ljudi, troše, neki će uplatiti i zimovanje, neki će doći dogodine. Već svi pitaju koga ćemo vidjeti na dočeku 2019.

Konačno BiH dolazi po dobrom u medije. Unesrećenost pojedinaca je otud jasnija.

A zašto unesrecenost?

Da nije brate upravo to problem?
To furanje metropole dok su ljudi u govnima?
Hajmo ljudi samo negativa. Ne treba ništa pozitivno isticati. Samo negativno naprijed.

Ko je postavljao binu?
Jel namješten izvođač radova za postavljanje bine?
Koliko se para opralo na ozvučenju?
Zašto slavimo Novu godinu ako ljeti nemamo vode?
Da li Čola izabran preko konkursa da nastupi sinoć?
Koja stranka je pogurala Žeru da održi koncert ispred v. vatre?
Žašto se bavimo turizmom kada ima puno nezaposlenih?
Koliko se Skaka ugradio u sve to?

Hajmo hejtati i odgovarati na pitanja usput.
Od hejta živimo, hejt je naša hrana.

Samo naprijed!
nema me tamo

#202 Re: colin kocert

Post by nema me tamo »

Prošla nova, a sad u realnost.
nagibSA

#203 Re: colin kocert

Post by nagibSA »

Nemamo kontinuitet i kvalitet u svim sferama zivota. Jbt jedan koncert i organizacija godisnje ne mijenja mnogo stvari. :) Treba malo vise kulturnih, muzickih a pogotovo sportskih manifestacija. Meni ovde sporta i sportske euforije mnogo fali.
cyprus

#204 Re: colin kocert

Post by cyprus »

TESLA_EDISON wrote:Da li Čola izabran preko konkursa da nastupi sinoć?
Fakat dobro pitanje :mrgreen:
zateznistub

#205 Re: colin kocert

Post by zateznistub »

nema me tamo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I dok Zagreb i Beograd za Novu godinu angažuju rashodovane pjevače tipa Vatra ili Aca Lukas, Sarajevo se već drugu godinu zaredom etabliralo kao centar regije kada je doček nove godine u pitanju. I to je super stvar. Dolaze ljudi, troše, neki će uplatiti i zimovanje, neki će doći dogodine. Već svi pitaju koga ćemo vidjeti na dočeku 2019.

A zašto unesrecenost?

Da nije brate upravo to problem?
To furanje metropole dok su ljudi u govnima?
Sta je problem sitne duše, ha? Boli tuđi uspjeh? Nisam ništa uspio pa muka kad vidiš da neko napuni trg glavnog grada dva puta za novu godinu? Pune se stadioni i ogromne koncertne dvorane a ja nemam ni za kifle pa dj da bar hrane na forumu? Sta me briga, ionako niko ne zna ko sam jer se krijem iza nicka ja sav nikakav...
I Merlin i Čola i ini drugi su uspjeli sto vi nećete ni za dvjesta sitnih života uraditi

Fuj
nema me tamo

#206 Re: colin kocert

Post by nema me tamo »

Zašto mijesas neciji uspjeh s ovim sto sam ja napisao?

Ti si svjestan da tim pisanjem samo ustvari otkrivaš to koliko si ti neuspješan i pišeš o sebi?
Ja sam ovo napisao nekako u solidarnosti s ljudima što nemaju šta da jedu kako treba i primorani su da gledaju svu ovu glumu kontaš..
Možda i ja serem i treba da me boli kurac za sitne duše države, al' eto ko mi jebe mater kad sam takva dobra duša..
shake69

#207 Re: colin kocert

Post by shake69 »

Nasim sa medijima kao da je vokri sto je vise ljudi bilo na Colinom koncertu nego na Merlinovom prosle godine!:(
HAVANA

#208 Re: colin kocert

Post by HAVANA »

Vokri ne vokri...koga ba boli racq.Dobar i dino,i cola,i sve sto puni i prikazuje grad u boljem svjetlu.Kome smeta nek se usere od muke,sta cu mu ja.Odlican potez i promocija grada.Sad goste ispratio,utusili su me,a jes nam dobro bilo,vako,nako...Eto nas opet slijedece godine... :D
mayab

#209 Re: colin kocert

Post by mayab »

Ako me sjecanje sluzi, ovo je tek drugi ovako masovan doček,(oni ispred BBI centra nisu bili toliko forsirani) koji je toliko promoviran, barem od gradskih i kantonalnih vlasti, tako da se svakim sljedecim ocekuje veci priliv gostiju, pa onda hajmo reci da je Čolu gledalo i slusalo vise ljudi nego Dinu!
Kako god bilo, s obzirom da Sarajevo " puca " da bude jaka turistička destinacija, ovo, a i druge manifestacije treba masovno propagirati
Raigor Stonehoof

#210 Re: colin kocert

Post by Raigor Stonehoof »

It_is_a_Leclerc wrote:
Raigor Stonehoof wrote:ma ja, ne vole ga eto nako, a sto je karijeru izgradio na tudjem radu, njihao se strankama kako vjetar puhne, ponasao se kao dvolicnjak sa dna kace, branio umjetnike od samog sebe :lol: to apsolutno nije vazno, ne postoji nijedan razlog zasto neko ne bi volio nasu legendu merlina :D
Lik napuni Koševo četiri puta u životu, skoro 100 hiljada ljudi dođe na doček na Trg BiH, i vi i dalje od čovjeka pravite monstruma.

Hajde sve i da stoje te, uglavnom neosnovane objede i jalijaški tračevi, i da imate pravo da vam se ne sviđa muzika najveće muzičke zvijezde u regionu, ali to u kojoj mjeri ste vi spremni da minimizirate nečiji uspjeh je jednostavno strašno.
Dobro ba, kakav je to argument? I Ceca bi ga napunila 5 puta, jel to znaci da je treba volit? I Hitler je pred milionima govorio, a od njega pravimo monstruma :(
animus

#211 Re: colin kocert

Post by animus »

Sarajevo polako postaje turisticko mjesto u toku cijeke godine. Hoteli su dosta izgradjeni ali treba nama jos toga npr ovaj swissotel. Nadam se da se planira i povezivanje dočeka nove godine sa skijanjem na bjelasnici. Mora se i gore nesto promijeniti jer nismo djaba pravili one sestosjede.
nepass1

#212 Re: colin kocert

Post by nepass1 »

uglavnomja wrote:
Spartanovski wrote:Zaista su pretjerali s brojkom 0d 80.000 posjetitelja. Tko je došao do tog broja - klixov novinar?

Zanimljivo je da je odmah nakon ponoći i završetka vatrometa masa ljudi počela da napušta koncert i krenula prema centru.

nije zanimljivo, nego je bilo hladno :D

a mene je i onaj "miris" cevapa prilicno nervirao :run:
e da, odkud miris cevapa jbt. prosle godine je bilo hladnije ali sam odtao do kraja, ove otisao u 00:05h.
nepass1

#213 Re: colin kocert

Post by nepass1 »

HAVANA wrote:Vokri ne vokri...koga ba boli racq.Dobar i dino,i cola,i sve sto puni i prikazuje grad u boljem svjetlu.Kome smeta nek se usere od muke,sta cu mu ja.Odlican potez i promocija grada.Sad goste ispratio,utusili su me,a jes nam dobro bilo,vako,nako...Eto nas opet slijedece godine... :D
i meni cesi bili jbt, kazu fenomenalno bilo. pitaju me gdje sam ja bio za ng, reko isao na koncert u gradu. kazu i mi smo bili na ZDRAVKO COLIC
HAVANA

#214 Re: colin kocert

Post by HAVANA »

animus wrote:Sarajevo polako postaje turisticko mjesto u toku cijeke godine. Hoteli su dosta izgradjeni ali treba nama jos toga npr ovaj swissotel. Nadam se da se planira i povezivanje dočeka nove godine sa skijanjem na bjelasnici. Mora se i gore nesto promijeniti jer nismo djaba pravili one sestosjede.
Sarajevo je vec turisticko mjesto u toku cijele godine ali treba to jos maksimalno gurati,na sve nacine i raznim sadrzajima.Ja kad sam prosle godine racunao isplativost investicije,racunao na 100 do 120 dana popunjenosti.Postigao to za ni 6 mjeseci.Dodje novembar,reko sace stat...Najbolji mjesec,eto decembra i nove godine,januar dobar,februar i mart malo tanji...I opet...Ali usluga i smjestaj moraju biti dobri,cijene su im svakako ok,i boravka,i hrane,pica...Usluge dobre i sadrzaja fali...Uglavnom u turizmu i svemu sto je vezano sa turizmom su velike prilike.Ko ih zna vidjeti i sprovesti u djelo.Tesko je jer dobra prica mnogo i kosta,stanovi u centru su skupi i zahtjevni za renoviranje a mora biti top.Poslovni prostori katastrofa,strogi centar nit mozes naci a ako i ima nesta uzasno je skupo.Sa nasim cijenama hrane i pica...tesko je napraviti dobru kalkulaciju sa ovim cijenama kupovine ili rentanja poslovnih prostora.Plus sto je to vecinom rezervisano za probrane i podobne.Ideje okaci o klin.Il guraj glavom kroz zid.
zateznistub

#215 Re: colin kocert

Post by zateznistub »

nema me tamo wrote:Zašto mijesas neciji uspjeh s ovim sto sam ja napisao?

Ti si svjestan da tim pisanjem samo ustvari otkrivaš to koliko si ti neuspješan i pišeš o sebi?
Ja sam ovo napisao nekako u solidarnosti s ljudima što nemaju šta da jedu kako treba i primorani su da gledaju svu ovu glumu kontaš..
Možda i ja serem i treba da me boli kurac za sitne duše države, al' eto ko mi jebe mater kad sam takva dobra duša..
Koga ba ti lažeš? Sebe ili nas?
Ti si pisao sta si pisao iz čistog hejta. Koja crna solidarnost.
Bodkin

#216 Re: colin kocert

Post by Bodkin »

Kad ti se zivot svodi na to kako je u poredjenju sa bg i zg :-)
Tesla Edison

#217 Re: colin kocert

Post by Tesla Edison »

Raigor Stonehoof wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Raigor Stonehoof wrote:ma ja, ne vole ga eto nako, a sto je karijeru izgradio na tudjem radu, njihao se strankama kako vjetar puhne, ponasao se kao dvolicnjak sa dna kace, branio umjetnike od samog sebe :lol: to apsolutno nije vazno, ne postoji nijedan razlog zasto neko ne bi volio nasu legendu merlina :D
Lik napuni Koševo četiri puta u životu, skoro 100 hiljada ljudi dođe na doček na Trg BiH, i vi i dalje od čovjeka pravite monstruma.

Hajde sve i da stoje te, uglavnom neosnovane objede i jalijaški tračevi, i da imate pravo da vam se ne sviđa muzika najveće muzičke zvijezde u regionu, ali to u kojoj mjeri ste vi spremni da minimizirate nečiji uspjeh je jednostavno strašno.
Dobro ba, kakav je to argument? I Ceca bi ga napunila 5 puta, jel to znaci da je treba volit? I Hitler je pred milionima govorio, a od njega pravimo monstruma :(
Jao komparacije Hitler-Merlin :shock: :shock: :run:

Ma samo treba bježati iz ove zemlje ne toliko zbog vasti koliko zbog ovakvih ljudi koji žive oko nas.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#218 Re: colin kocert

Post by pici »

cola razvalio al bukvalno... covjek u sesdeset i kusur godini tHocnije 66 godina pjeva ovako lezerno :shock: nevjerovatan glas
Mohamad Sissoko

#219 Re: colin kocert

Post by Mohamad Sissoko »

MOSALJOZE wrote:Kako ove godine nisu bile problem pare,a prošle jesu :?
Ne bi ni one gladne djece od prošle godine.Danas sita. :D
Prpa.ba

#220 Re: colin kocert

Post by Prpa.ba »

Dosta vala vise i ove price o tome kako se od gladi umire po ulicama. Kanton izdvaja 120 miliona KM (16% budzeta) u raznovrsna socijalna davanja i to cistih subvencija, pomoci, dodataka na penzije i invalidnine, stambenog zbrinjavanja itd. I to ako ne racunamo skoro 250 miliona KM za obrazovni i policijski sistem od cega je barem 80 miliona KM cisti socijalni program uposljavanja prekobrojnih i nepotrebnih kadrova zarad socijalne stabilnosti kantona.

U takvim okolnostima, sasvim mi je OK izdvojiti i 12 miliona KM (a ne oko milion kao sad) godisnje na organizaciju dogadjaja (nova godina, sarajevska zima, dani sarajeva, film festival) i izgradnju infrastukture koja ce ojacati nasu turisticku ponudu i doprinijeti unosu deviza u nasu ekonomiju i sirenju privatnog sektora.
It_is_a_Leclerc

#221 Re: colin kocert

Post by It_is_a_Leclerc »

Bodkin wrote:

Kad ti se zivot svodi na to kako je u poredjenju sa bg i zg :-)
Pa danome... Da se nećemo podrediti s Londonom i Dubaijem. :roll:
moonca

#222 Re: colin kocert

Post by moonca »

HAVANA wrote:
animus wrote:Sarajevo polako postaje turisticko mjesto u toku cijeke godine. Hoteli su dosta izgradjeni ali treba nama jos toga npr ovaj swissotel. Nadam se da se planira i povezivanje dočeka nove godine sa skijanjem na bjelasnici. Mora se i gore nesto promijeniti jer nismo djaba pravili one sestosjede.
Sarajevo je vec turisticko mjesto u toku cijele godine ali treba to jos maksimalno gurati,na sve nacine i raznim sadrzajima.Ja kad sam prosle godine racunao isplativost investicije,racunao na 100 do 120 dana popunjenosti.Postigao to za ni 6 mjeseci.Dodje novembar,reko sace stat...Najbolji mjesec,eto decembra i nove godine,januar dobar,februar i mart malo tanji...I opet...Ali usluga i smjestaj moraju biti dobri,cijene su im svakako ok,i boravka,i hrane,pica...Usluge dobre i sadrzaja fali...Uglavnom u turizmu i svemu sto je vezano sa turizmom su velike prilike.Ko ih zna vidjeti i sprovesti u djelo.Tesko je jer dobra prica mnogo i kosta,stanovi u centru su skupi i zahtjevni za renoviranje a mora biti top.Poslovni prostori katastrofa,strogi centar nit mozes naci a ako i ima nesta uzasno je skupo.Sa nasim cijenama hrane i pica...tesko je napraviti dobru kalkulaciju sa ovim cijenama kupovine ili rentanja poslovnih prostora.Plus sto je to vecinom rezervisano za probrane i podobne.Ideje okaci o klin.Il guraj glavom kroz zid.
:thumbup:

Drago mi je, da imas promet i da ti habaju imovinu :lol:
Sretno i u ovoj godini. :thumbup:
HardcoreMX

#223 Re: colin kocert

Post by HardcoreMX »

jeko coli i sta je kocert?!...
uglavnomja

#224 Re: colin kocert

Post by uglavnomja »

HardcoreMX wrote:jeko coli i sta je kocert?!...

hvala :-D
moonca

#225 Re: colin kocert

Post by moonca »

uglavnomja wrote:
HardcoreMX wrote:jeko coli i sta je kocert?!...

hvala :-D

:lol: :lol:
9 stranica
Post Reply