colin koncert

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#176 Re: colin kocert

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Pusti ba levate nego sto Alen iznabada Tifu?
Ne znam matere mi,prvo je alen pjevao,krestao,neustimani...Uzas.Iznerviro se i otisao na startu 2018...
Pa jesi li slusao Tifu? Kako je on pjevao?
Pa nisam.Otisao.To je on nekad kasnije ...Poslije ovih Queen Symphony doslo mi da ih gadjam flasom od kruske,al bi mi zao flase.
megaman4

#177 Re: colin kocert

Post by megaman4 »

@Better Man

Moze i Pjesmo moja. To su pjeseme koje se nikada vise nece ponoviti.

Ja sam naveo Sinoc nisi bila tu, Gori vatra i Stanica podlugovi a ti Pjesmo moja.

Cola samo od ovih pjesama moze pristojno zivjeti, a da ne kazem dalje. Jos kao dijete se sjecam da se na tadasnjoj tvsa vrtila cesto njegova pjesma Stanica podlugovi.

Merlin je tek nakon rata postao megapopularan. To se mora priznati.

Sto se glasovnih mogucnosti tice, Cola je neprevazidjen jer i dalje ima super glas i drazi mi je od Merlina, jer me vraca u sretna vremena, kada smo bili ljudi i ponosni gradjani bivse nam domovine.

Svi pjevaci koji su karijere zapoceli pocetkom 70-ih godina, kada je juga bila u svom zenitu, su obiljezili jedno vrijeme kvalitetne muzike bez sunda i kica.
insomnia78

#178 Re: colin kocert

Post by insomnia78 »

"PESNICA U RAME I GLAVOM U ČELO" Evo zbog čega su se Tifa i Alen potukli na dočeku i kakav je bio ishod nezapamćenog SKANDALA http://www.blic.rs/1pq0jbd
insomnia78

#179 Re: colin kocert

Post by insomnia78 »

Izvor "Blica" sa lica mesta tvrdi da njih dvojica, navodno, nisu htela da izađu zajedno na binu pa su pale teške reči i jedva su ih smirili. Nakon toga je na scenu prvi kročio Alen i nije hteo da siđe sa bine kada je trebalo Tifa da se popne. Islamović je nastavio sa pevanjem i izvodio i numere svog kolege.

Tifa je zbog toga psovao Alena koji je kada je sišao sa bine, na stepenicama udario Vojičića glavom u čelo. Tifa je uzvratio pesnicom u rame, a onda je uletelo obezbeđenje i nastao je haos u bekstejdžu. Bregović je ovakvim potezom bio revoltiran i psovao ih je pa se "Dugmići" nisu vratili na bis- tvrdi izvor koji je bio na licu mesta.
pustopoljina

#180 Re: colin kocert

Post by pustopoljina »

ovaj klip sam u stvari trazila :) ima i o coli :lol: totalno isto dozivljavam colino pjevanje :skoljka: :run:

meni je u stvari dobra stvar sto ima tog doceka i sto je pristojan, mada proslogodisnji shitstorm za merlina nikad necu skontati.
It_is_a_Leclerc

#181 Re: colin kocert

Post by It_is_a_Leclerc »

pustopoljina wrote:ovaj klip sam u stvari trazila :) ima i o coli :lol: totalno isto dozivljavam colino pjevanje :skoljka: :run:

meni je u stvari dobra stvar sto ima tog doceka i sto je pristojan, mada proslogodisnji shitstorm za merlina nikad necu skontati.
Nemoj se ni truditi da skontaš.
Seyfo

#182 Re: colin kocert

Post by Seyfo »

Ne voli narod Colu a pogotovo Merlina...hmmm..zasto? Ne znaju ni oni ali ih eto- ne vole ! Ta ce Merlin ulicom prolazit,ta ce Cola ovo ono. Otprilike isto kao sto ne vole Dzeku: zasto? Eto zato;tace Dzeko skakati po stolovima u Bosni restoranu,tace u Dubrovniku piti kafu u sred Ramazana,....ili ga ne vole zato sto su pali na kladionici bruku para a igrali na Romu kad je lose igrao. Uglavnom, ne vole ih,Merlina narocito. Dje ce ga voliti,sve mu bolje ide. Pogana stoka sitnog zuba
MOSALJOZE

#183 Re: colin kocert

Post by MOSALJOZE »

Kako ove godine nisu bile problem pare,a prošle jesu :?
insomnia78

#184 Re: colin kocert

Post by insomnia78 »

Jbg pozdravljo se s pogresnim generalima
Quaresma

#185 Re: colin kocert

Post by Quaresma »

megaman4 wrote:
Colina tri najveca hitna svih vremena su: Sinoc nisi bila tu iz 1972 godine sto je i njegov pocetak, Gori vatra (Evrovizijska pjesma) iz 1973 koja ga je ucinila megapopularnim i Stanica podlugovi iz 1981 godine.

Da nista vise snimio, ova tri hita su ga proslavila za sva vremena. Ovo sto je snimao poslije rata je bez previse emocija i samo je bitno da bude dobro unovceno. To i Zdravko sam zna.

Cola je svoj Zenit dostigao za vrijeme SFRJ a ovo poslije rata je samo da se zaradi na staroj slavi zbog penzije.

Po njemu se vidi da mu je svega dosta jer je imao vrhunsku karijeru koju ni jedan Merlin, uz duzno postovanje, tesko moze sustici. Zdravko je poceo pjevati davne 1969 sa Ambasadorima a Dino tek pocetkom 80-ih godina proslog vijeka.
Cijenim svacije misljenje, ali itekako u poslijeratnom periodu ima dobrih pjesama svakako.

Sta je s pjesmom Moja Draga, Kao moja mati, pa Balaseve Sacuvaj me Boze njene ljubavi, svadbarskim sokako, zlocin i kazna i da ne nabrajam dalje.
ima pjesama koje ne pjeva nikako uzivo a meni se stvarno svidjaju: niciji i svaciji, bila si bolja od mene, vrijeme, igra, bar jedan ples

takodjer volim njegove pjesme koje mu je veliki arsen napisao, arsen je meni imao poseban šmek u njegovim pjesmama.

evo nekih

mislim, mogu ja nabrajati pjesme do sutra, ali je malo bezveze reci da radi na staroj slavi, pa hebem ga to traje 20+ godina onda, kakva je to onda slava u pitanuju ?

ja ga jako cijenim, i mislim da se nece zadugo pojaviti ovakva jedna ličnost kao što je čola. Sinoc nakon dvije pjesme ljudima oko mene puk´o glas.

Pred sami kraj koncerta vidis da covjek se tek zagrija, al jbg, 3 sata prodjose.

Samo mi zao sto nije zadnju pjesmu otpjevao Na adresi ti pise Sarajevo...
Raigor Stonehoof

#186 Re: colin kocert

Post by Raigor Stonehoof »

ma ja, ne vole ga eto nako, a sto je karijeru izgradio na tudjem radu, njihao se strankama kako vjetar puhne, ponasao se kao dvolicnjak sa dna kace, branio umjetnike od samog sebe :lol: to apsolutno nije vazno, ne postoji nijedan razlog zasto neko ne bi volio nasu legendu merlina :D
palestinka

#187 Re: colin kocert

Post by palestinka »

Quaresma wrote:
megaman4 wrote:
Colina tri najveca hitna svih vremena su: Sinoc nisi bila tu iz 1972 godine sto je i njegov pocetak, Gori vatra (Evrovizijska pjesma) iz 1973 koja ga je ucinila megapopularnim i Stanica podlugovi iz 1981 godine.

Da nista vise snimio, ova tri hita su ga proslavila za sva vremena. Ovo sto je snimao poslije rata je bez previse emocija i samo je bitno da bude dobro unovceno. To i Zdravko sam zna.

Cola je svoj Zenit dostigao za vrijeme SFRJ a ovo poslije rata je samo da se zaradi na staroj slavi zbog penzije.

Po njemu se vidi da mu je svega dosta jer je imao vrhunsku karijeru koju ni jedan Merlin, uz duzno postovanje, tesko moze sustici. Zdravko je poceo pjevati davne 1969 sa Ambasadorima a Dino tek pocetkom 80-ih godina proslog vijeka.
Cijenim svacije misljenje, ali itekako u poslijeratnom periodu ima dobrih pjesama svakako.

Sta je s pjesmom Moja Draga, Kao moja mati, pa Balaseve Sacuvaj me Boze njene ljubavi, svadbarskim sokako, zlocin i kazna i da ne nabrajam dalje.
ima pjesama koje ne pjeva nikako uzivo a meni se stvarno svidjaju: niciji i svaciji, bila si bolja od mene, vrijeme, igra, bar jedan ples

takodjer volim njegove pjesme koje mu je veliki arsen napisao, arsen je meni imao poseban šmek u njegovim pjesmama.

evo nekih

mislim, mogu ja nabrajati pjesme do sutra, ali je malo bezveze reci da radi na staroj slavi, pa hebem ga to traje 20+ godina onda, kakva je to onda slava u pitanuju ?

ja ga jako cijenim, i mislim da se nece zadugo pojaviti ovakva jedna ličnost kao što je čola. Sinoc nakon dvije pjesme ljudima oko mene puk´o glas.

Pred sami kraj koncerta vidis da covjek se tek zagrija, al jbg, 3 sata prodjose.

Samo mi zao sto nije zadnju pjesmu otpjevao Na adresi ti pise Sarajevo...
A ovo jeste, koliko on ima samo fantastičnih pjesama koje ne pjeva na koncertima. I smijem se bez smisla...čovjek je legenda. Kako bi bilo dobro da te pjesme otpjeva u nekom zatvorenom prostoru, bez ovih jadnih polunarodnjaka poslije rata.
A sinoć je bilo nevjerovatno dobro, uz problem s ozvučenjem I sto nije bila bina ispred parlamenta, a sve to nema veze s njim. Uprkos tome, koncert I atmosfera za pamćenje.
pecpec

#188 Re: colin kocert

Post by pecpec »

Zejnep wrote:
pecpec wrote: Njega treba angazovat za sljedecu novu,bilo bi raje od scc do iliđe
Vodi si ga kuci :eh:
Kaze se vodi ga kuci,ovo si nije potrebno.
Nema na cemu
jao_situacije

#189 Re: colin kocert

Post by jao_situacije »

Muhamed Đakmić wrote:Image

Evo još jedne iz reda objektivnih, fgr i tako to :D Providni do bola :D
:lol: :lol:
¤ jelena ¤

#190 Re: colin kocert

Post by ¤ jelena ¤ »

@Raigor Stonehoof :lol: :lol:

Ali... za to što je branio druge (umjetnike) od sebe tj. od plagijatora u sebi... :lol: ja mu skidam kapu.... :D

to je primjer čojstva po definiciji velikog Marka Miljanova... :D

:run:
kudrilo

#191 Re: colin kocert

Post by kudrilo »

Nešto kontam, ako je tačno za te snajperiste, zamislite situaciju sljedeće godine, počne Brega sa onom Kalašnjikov pjesmom, sa početkom onim BOOM BOOM BOOM BOOM... A u publici neki šminker sa harden bradom se uživi u pjesmu :D

Kaže Ibro snajperista: ne znam ti ja šta se pjeva, ja znam šta je meni Mevludin rekao...
insomnia78

#192 Re: colin kocert

Post by insomnia78 »

U fr je snajperista slicajno upuco konobara na nekom prijemu na kojem je bio i predsjednik :lol:
triconja

#193 Re: colin kocert

Post by triconja »

insomnia78 wrote:U fr je snajperista slicajno upuco konobara na nekom prijemu na kojem je bio i predsjednik :lol:
Jel ga slucajno ubio ili slucajno ranio?
insomnia78

#194 Re: colin kocert

Post by insomnia78 »

triconja wrote:
insomnia78 wrote:U fr je snajperista slicajno upuco konobara na nekom prijemu na kojem je bio i predsjednik :lol:
Slucajno ga ranio
triconja

#195 Re: colin kocert

Post by triconja »

insomnia78 wrote:
triconja wrote:
Slucajno ga ranio
:lol:
Eto ga sad fino u invalidsku penziju :-)
Quaresma

#196 Re: colin kocert

Post by Quaresma »

palestinka wrote: A ovo jeste, koliko on ima samo fantastičnih pjesama koje ne pjeva na koncertima. I smijem se bez smisla...čovjek je legenda. Kako bi bilo dobro da te pjesme otpjeva u nekom zatvorenom prostoru, bez ovih jadnih polunarodnjaka poslije rata.
A sinoć je bilo nevjerovatno dobro, uz problem s ozvučenjem I sto nije bila bina ispred parlamenta, a sve to nema veze s njim. Uprkos tome, koncert I atmosfera za pamćenje.
slazem se za takav koncert, vec sam slicno spominjao na drugoj temi

pjevanje-za-novu-godinu-i-pare-p14177023.html#p14177023
bersK

#197 Re: colin kocert

Post by bersK »

pustopoljina wrote::roll: :roll:
jeej
samo treba alen da zakmeci
my man djuro, mada tifu volim
razmisljam nesto u zadnje vrijeme ovaj djuro isto ko da ovim producentima emisija kaze alo ponestaje mi para zovite me u te zirije
It_is_a_Leclerc

#198 Re: colin kocert

Raigor Stonehoof wrote:ma ja, ne vole ga eto nako, a sto je karijeru izgradio na tudjem radu, njihao se strankama kako vjetar puhne, ponasao se kao dvolicnjak sa dna kace, branio umjetnike od samog sebe :lol: to apsolutno nije vazno, ne postoji nijedan razlog zasto neko ne bi volio nasu legendu merlina :D
Lik napuni Koševo četiri puta u životu, skoro 100 hiljada ljudi dođe na doček na Trg BiH, i vi i dalje od čovjeka pravite monstruma.

Hajde sve i da stoje te, uglavnom neosnovane objede i jalijaški tračevi, i da imate pravo da vam se ne sviđa muzika najveće muzičke zvijezde u regionu, ali to u kojoj mjeri ste vi spremni da minimizirate nečiji uspjeh je jednostavno strašno.
It_is_a_Leclerc

#199 Re: colin kocert

I dok Zagreb i Beograd za Novu godinu angažuju rashodovane pjevače tipa Vatra ili Aca Lukas, Sarajevo se već drugu godinu zaredom etabliralo kao centar regije kada je doček nove godine u pitanju. I to je super stvar. Dolaze ljudi, troše, neki će uplatiti i zimovanje, neki će doći dogodine. Već svi pitaju koga ćemo vidjeti na dočeku 2019.

Konačno BiH dolazi po dobrom u medije. Unesrećenost pojedinaca je otud jasnija.
nema me tamo

#200 Re: colin kocert

Post by nema me tamo »

It_is_a_Leclerc wrote:I dok Zagreb i Beograd za Novu godinu angažuju rashodovane pjevače tipa Vatra ili Aca Lukas, Sarajevo se već drugu godinu zaredom etabliralo kao centar regije kada je doček nove godine u pitanju. I to je super stvar. Dolaze ljudi, troše, neki će uplatiti i zimovanje, neki će doći dogodine. Već svi pitaju koga ćemo vidjeti na dočeku 2019.

Konačno BiH dolazi po dobrom u medije. Unesrećenost pojedinaca je otud jasnija.

A zašto unesrecenost?

Da nije brate upravo to problem?
To furanje metropole dok su ljudi u govnima?
Post Reply