colin koncert

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pecpec

#151 Re: colin kocert

Post by pecpec »

triconja wrote:
Zejnep wrote:
pecpec wrote:riblja corba
Tompson :eh:
Da dodje riblja corba meni pred zgradu pjevat, ne bih ga sluso iz principa.
A pred vrata?
triconja

#152 Re: colin kocert

Post by triconja »

pecpec wrote:
triconja wrote:
Zejnep wrote:
Tompson :eh:
Da dodje riblja corba meni pred zgradu pjevat, ne bih ga sluso iz principa.
A pred vrata?
Al mi ga sukni :run:
RIZVA

#153 Re: colin kocert

Post by RIZVA »

Saban Burhan i Eldin Huseinbegovic u duetu prave dar mar za 2019
Muhamed Đakmić

#154 Re: colin kocert

Post by Muhamed Đakmić »

Image

Evo još jedne iz reda objektivnih, fgr i tako to :D Providni do bola :D
triconja

#155 Re: colin kocert

Post by triconja »

Da ne napisa to ja bih mislio da se u bosni u tekijama provode nove godine u molitvi. :roll:

Edit: preciznije bi bilo reci u ibadetu :izet: :lol: :lol:
pecpec

#156 Re: colin kocert

Post by pecpec »

Njega treba angazovat za sljedecu novu,bilo bi raje od scc do iliđe
nlt

#157 Re: colin kocert

Post by nlt »

znam ja ko će pjevati sljedeći put!
-bit će neki pjevač garant!
il dottore

#158 Re: colin kocert

Post by il dottore »

tap3ah75 wrote:Evo uključiše ga na tv.
Pa jbte kakve su mu ovo pjesme. :lol:
Valjaju mu samo one od prije 30 godina.

Dino je Merlin za Čolu. :lol:
Cola karina
Naslovnica

#159 Re: colin kocert

Post by Naslovnica »

Na redu je Dubioza + neko dobar sa strane...
HAVANA

#160 Re: colin kocert

Post by HAVANA »

Queen Symphony naprimjer,sinoc ih slusao...Dobri pravo.
insomnia78

#161 Re: colin kocert

Post by insomnia78 »

Pusti ba levate nego sto Alen iznabada Tifu?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#162 Re: colin kocert

Post by Velkoski »

Muhamed Đakmić wrote:Image

Evo još jedne iz reda objektivnih, fgr i tako to :D Providni do bola :D
ima l' liberalnih kliksevaca da bace koji komentar na ovu jadnicu? neeeeeejma
manijak1

#163 Re: colin kocert

Post by manijak1 »

:oops: hebat ga :D opet ne valja da valja :D
:oops: Amare bićeš selektor u inat sveznalicama
animals

#164 Re: colin kocert

Post by animals »

insomnia78 wrote:Pusti ba levate nego sto Alen iznabada Tifu?
Na nacionalnoj bazi :D
HAVANA

#165 Re: colin kocert

Post by HAVANA »

Ne znam matere mi,prvo je alen pjevao,krestao,neustimani...Uzas.Iznerviro se i otisao na startu 2018...
Zejnep

#166 Re: colin kocert

Post by Zejnep »

pecpec wrote: Njega treba angazovat za sljedecu novu,bilo bi raje od scc do iliđe
Vodi si ga kuci :eh:
insomnia78

#167 Re: colin kocert

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
Ne znam matere mi,prvo je alen pjevao,krestao,neustimani...Uzas.Iznerviro se i otisao na startu 2018...
:lol:
uglavnomja

#168 Re: colin kocert

Post by uglavnomja »

manijak1 wrote::oops: hebat ga :D opet ne valja da valja :D
:oops: Amare bićeš selektor u inat sveznalicama

ma bjez ba

cuj zdrepceva krv u reklami :cry: :run: koji otrov

i uostalom lik koji je muziku otkrio 95. :-) :D i to sa merlinom
moonca

#169 Re: colin kocert

Post by moonca »

Ja bih radije Merlina slusala nego li Colu. :-) mislim da malo bolje i izgleda :oops: :lol:
megaman4

#170 Re: colin kocert

Post by megaman4 »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Možete kmečati od sabaha do jacije. I protiv Merlina i protiv Čolića - dvije uvjerljivo najveće regionalne muzičke zvijezde. Ali to ništa ne mijenja. Bogu bi zamjerku našli.

Uostalom, zna se ko je Čoli napisao najveći hit poslije rata - "Kao moja mati" :D
Čoline pjesme iz sedamdesetih i prve polovine osamdestih su neprevaziđene i nikad više neće snimiti tako kvalitetne pjesme. Po meni lično, pjesma koja ga je obilježila i koja je daleko najbolja njegova pjesma, pjesma koja je od prve do zadnje note savršena je ”Pjesmo Moja” Jovana Jovanovića Zmaja, koju je komponovao Kornelije Kovač. Ne bih se složio da je Dino napisao Čoli najveći hit poslije rata (”Kao moja mati”). Dvije najbolje pjesme koje je snimo poslije rata su autorsko djelo Panonskog mornara Đorđeta Balaševića ”Sačuvaj me bože njene ljubavi” i ”Svadbarskim sokakom”. Ove dvije pjesme, mogu zajedno sa njegovim klasicima iz sedamdestih.
Colina tri najveca hitna svih vremena su: Sinoc nisi bila tu iz 1972 godine sto je i njegov pocetak, Gori vatra (Evrovizijska pjesma) iz 1973 koja ga je ucinila megapopularnim i Stanica podlugovi iz 1981 godine.

Da nista vise snimio, ova tri hita su ga proslavila za sva vremena. Ovo sto je snimao poslije rata je bez previse emocija i samo je bitno da bude dobro unovceno. To i Zdravko sam zna.

Cola je svoj Zenit dostigao za vrijeme SFRJ a ovo poslije rata je samo da se zaradi na staroj slavi zbog penzije.

Po njemu se vidi da mu je svega dosta jer je imao vrhunsku karijeru koju ni jedan Merlin, uz duzno postovanje, tesko moze sustici. Zdravko je poceo pjevati davne 1969 sa Ambasadorima a Dino tek pocetkom 80-ih godina proslog vijeka.
Edin H.

#171 Re: colin kocert

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
Pa jesi li slusao Tifu? Kako je on pjevao?
il dottore

#172 Re: colin kocert

Post by il dottore »

moonca wrote:Ja bih radije Merlina slusala nego li Colu. :-) mislim da malo bolje i izgleda :oops: :lol:
Realno Cola je mudo marjanovo iliti kita musanova
To nije onaj nekadasnji, da kazem prijeratni Cola, ovo sto on snima i pjeva je bruka i sramota
Better Man

#173 Re: colin kocert

Post by Better Man »

megaman4 wrote:
Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Možete kmečati od sabaha do jacije. I protiv Merlina i protiv Čolića - dvije uvjerljivo najveće regionalne muzičke zvijezde. Ali to ništa ne mijenja. Bogu bi zamjerku našli.

Uostalom, zna se ko je Čoli napisao najveći hit poslije rata - "Kao moja mati" :D
Čoline pjesme iz sedamdesetih i prve polovine osamdestih su neprevaziđene i nikad više neće snimiti tako kvalitetne pjesme. Po meni lično, pjesma koja ga je obilježila i koja je daleko najbolja njegova pjesma, pjesma koja je od prve do zadnje note savršena je ”Pjesmo Moja” Jovana Jovanovića Zmaja, koju je komponovao Kornelije Kovač. Ne bih se složio da je Dino napisao Čoli najveći hit poslije rata (”Kao moja mati”). Dvije najbolje pjesme koje je snimo poslije rata su autorsko djelo Panonskog mornara Đorđeta Balaševića ”Sačuvaj me bože njene ljubavi” i ”Svadbarskim sokakom”. Ove dvije pjesme, mogu zajedno sa njegovim klasicima iz sedamdestih.
Colina tri najveca hitna svih vremena su: Sinoc nisi bila tu iz 1972 godine sto je i njegov pocetak, Gori vatra (Evrovizijska pjesma) iz 1973 koja ga je ucinila megapopularnim i Stanica podlugovi iz 1981 godine.

Da nista vise snimio, ova tri hita su ga proslavila za sva vremena. Ovo sto je snimao poslije rata je bez previse emocija i samo je bitno da bude dobro unovceno. To i Zdravko sam zna.

Cola je svoj Zenit dostigao za vrijeme SFRJ a ovo poslije rata je samo da se zaradi na staroj slavi zbog penzije.

Po njemu se vidi da mu je svega dosta jer je imao vrhunsku karijeru koju ni jedan Merlin, uz duzno postovanje, tesko moze sustici. Zdravko je poceo pjevati davne 1969 sa Ambasadorima a Dino tek pocetkom 80-ih godina proslog vijeka.
Stanica Podlugovi je snimljena 1983. godine. Kornelije Kovač napisao muziku na stihove Vlade Dijaka. Čola uvijek spominje ”Sinoć nisi bila tu” kao najvažniju u njegovoj karijeri, a za pjesmu ”Pjesmo moja” govori kako mu je najbolja i najdraža iz razloga što je to jedna univerzalna poruka, jedna oda radosti, ljubavi i mira. I za Stanicu Podlugovi je rekao da mu je obliježila dobar dio karijere.
Last edited by Better Man on 02/01/2018 12:52, edited 1 time in total.
Edin H.

#174 Re: colin kocert

Post by Edin H. »

Better Man wrote:
megaman4 wrote:
Stanica Podlugovi je snimljena 1984. godine. Kornelije Kovač napisao muziku na stihove Vlade Dijaka. Čola uvije spominje ”Sinoć nisi bila tu” kao najvažniju u njegovoj karijeri, a za pjesmu ”Pjesmo moja” govori kako mu je možda i najbolja i najdraža iz razloga što je to jedna unic+verzalna poruka, jedna oda radosti, ljubavi i mira. I za Stanicu Podlugovi je rekao da mu je obliježila dobar dio karijere.
Dijak Vlado, sto rakiju pije rado. :D

Tako nekako se on predstavljao. :D
moonca

#175 Re: colin kocert

Post by moonca »

il dottore wrote:
moonca wrote:Ja bih radije Merlina slusala nego li Colu. :-) mislim da malo bolje i izgleda :oops: :lol:
Realno Cola je mudo marjanovo iliti kita musanova
To nije onaj nekadasnji, da kazem prijeratni Cola, ovo sto on snima i pjeva je bruka i sramota
Isto misljenje- njegovo vrijeme je bilo prije 30 god i to je bio max-sada to crpi.Ok je on, nemam nista protiv.
Interesuje me kako je privukao omladinu od 20-25 god, ipak mi stariji ga se sjecamo . :-)
Post Reply