CODE kljuc Audi A4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
AudiS4

#1 CODE kljuc Audi A4

Post by AudiS4 »

Ovako, imam problem sa kljucem, u pitanju je Audi A4 2001god, znaci od prije mi nije radio daljenski na kljucu, otvarao sam ga rucno do jucer. Otvorim auto savim normalno i prilikom startovanja motora upali mi se cod znak na satu, auto upalim na 2-3 sekk potom se ugasi, i tako stalno, cjelo vrijeme rade 4 zmigavca.

Odem kuci uzmem servisni kljuc, upali iz prve :) Nemam problema sa rezervnim kljucem, sad pitanje, ocigledno da mi se nesto zeznulo sa orginalnim kljucem tj. codom, imal neko od vas slicnih iskustava, kako to rjesiti i kome se obratiti ???

Hvala !
mamkomamkić

#2 Re: CODE kljuc Audi A4

Post by mamkomamkić »

Očisti ključ, tj.onaj dio, gdje su urezani rubovi - ja ih tako zovem kako god bilo ime :mrgreen: , ako ima prljavštine, meni tako bilo i na passatu, i seatu. Očistim onako bezveze, kad upali, i od tad radilo ko singerica. Neki govorili, baterija ovo, ono, ali eto ja sam tako riješio problem.

Sretno
AudiS4

#3 Re: CODE kljuc Audi A4

Post by AudiS4 »

Ne da sam ga ocistio, ispoliro sam ga, al opet nista, isto sve :sad: Stavio bateriju novu, al nema fajde :-)
emko1234

#4 Re: CODE kljuc Audi A4

Post by emko1234 »

meni se to znalo desit sa rezervinim kljucem na starom autu. dobio sam 2 skakavca i jedan plasticni kljuce. elem nakon 2,5 godine sam morao uzet taj rezervni skakavac da vozim auto jer mi je kljuc koji sam nosio do tad ostao u kancelariji. i auto sam mogao otkljucat na daljinski, al kad stavim kljuc u bravu, mogu samo dati kontakt. kad ga okrenem da ga upalim, nista se ne desava. i kad sam otisao na servis, rekli mi kako je kod na kljucu s kojim sam vozio auto promjenjen na nekom od servisa, da li greskom il namjerno, ne znam. uglavnom onda sam odveo auto, ponio taj kljuc koji nisam koristio. i kako sam vidio, oni su spojili neke kablove, stavili taj nekoristeni kljuc u bravu i nesto drkali. na kraju se auto moglo palit i tim kljucem.

e sad, to je meni bio rezervni kljuc. sto tebi ne radi taj koji koristis, pojma nemam. al mozda se nesto sjebalo unutar kljuca, pa ne salje kod kompjuteru u autu, i auto se samo stiti i gasi. odnesi kljuc negdje, gdje servisiras auto i ko ima dijagnostiku pa nek ti pogledaju. nema to veze jel kljuc prljav il nije, to prepoznavanje koda ide preko odasiljaca u kljucu koji radi na principu radio valove neke niske frekvencije. nema veze sa fizickim kontaktom kljuca i kontakt brave, bar ne u slucaju kad se auto pali.
ldzi

#5 Re: CODE kljuc Audi A4

Post by ldzi »

odjavljen ključ. Potrebno prijaviti ponovo ključ Travnik Servis za izradu ključeva, popravak daljinskih 061594 122, provjeri da ti nije ispao čip
Post Reply