CNN: Srebrenica Masacre Video Made Public!!

Kwaheri

Post by Kwaheri »

...jutros citam na naslovnoj Avaza...jedan uhapsen u okolini Sarajeva... :(

...moramo pamtiti nepravdu i zlocin...valjda je to jedini nacin da nam se ako Bog da, djeci ne ponove ovakvi uzasi...ne mozemo mijenjati komsiluk, ali mozemo mijenjati sebe...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

..ne znam koliko je tacno ali sinoc rekose na svedskim vijestima da su uhapsili osam osoba u Srbiji poslije objavljivanja snimka...ne rekose tacno o kome se radi.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Soul_Sista wrote:..ne znam koliko je tacno ali sinoc rekose na svedskim vijestima da su uhapsili osam osoba u Srbiji poslije objavljivanja snimka...ne rekose tacno o kome se radi.
...da, to je objavljeno i ovdje...i kao za nekima se traga...jutros letimice vidjeh, kao akcija SIPA-e i policije KS, da je jedan pripadnik skorpiona uhapsen u okolini Sarajeva...evo gledam avaz on-line...ne vidim tu vijest...valja mi po avaz...
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

zena wrote:
Soul_Sista wrote:..ne znam koliko je tacno ali sinoc rekose na svedskim vijestima da su uhapsili osam osoba u Srbiji poslije objavljivanja snimka...ne rekose tacno o kome se radi.
...da, to je objavljeno i ovdje...i kao za nekima se traga...jutros letimice vidjeh, kao akcija SIPA-e i policije KS, da je jedan pripadnik skorpiona uhapsen u okolini Sarajeva...evo gledam avaz on-line...ne vidim tu vijest...valja mi po avaz...
..i ja trazim po novinama ali nista o tome...barem ne za sad
Frutek

Post by Frutek »

Pa juče je bio naslov na CNN-u "Snimak zvjerstva potaknuo val hapšenja"
Znači da su hapšenja u dobrom naletu.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

...ispravka: deset identifikovanih sa filma su uhapseni a valjda jos tragaju za dvojicom.
Preneseno sa svedsog DN:a a vjerujem da ce se vise o ovome pisati.

http://www.un.org/icty/bhs/frames/schedule.htm
bosan

Post by bosan »

Ama ljudi nema toliko zatvora koliko ima zlocinaca.
risno

Post by risno »

Snimak zločina mogao da se iznajmi u video klubu

Kaseta sa snimljenim ubistvom šestorice muslimana koje su počinili pripadnici jedinice „Škorpioni“, čak jedno vrijeme bila u video-klubu „Laser“. Ali, mogao je da je uzme samo odabrani krug ljudi. Oni koji su bili bliski sa „Škorpionima“ - bio je juče prvi komentar meštana u Šidu.

http://www.blic.co.yu
gavrilo

Post by gavrilo »

risno wrote:Snimak zločina mogao da se iznajmi u video klubu

Kaseta sa snimljenim ubistvom šestorice muslimana koje su počinili pripadnici jedinice „Škorpioni“, čak jedno vrijeme bila u video-klubu „Laser“. Ali, mogao je da je uzme samo odabrani krug ljudi. Oni koji su bili bliski sa „Škorpionima“ - bio je juče prvi komentar meštana u Šidu.

http://www.blic.co.yu
:x :x :x
bane

Post by bane »

Postovani forumaši, hteo bih da iznesem svoj komentar, na ovu temu. Strashno je ono sto se moglo videti na snimku, mada to i nije nista novo za ljude koji su rat preziveli, nagledali su se toga svaki dan. Ono sto bi hteo da kazem jeste da ja kao srbin osudjujem i trebaju svi koji su ucestvovali u ovome da odgovaraju. Al hteo bih da cujem i komentare bosnjaka ili hrvata na ove snimke koje cete moci da vidite ili fotografije na ovom web sajtu:

http://rs-icty.org/latinica/ulaz_lat.htm

1. pod GALERIJA imate
2.fotografije
3.video
4.audio

p.s. medju snimcima cete takodje naci ekzekuciju dvojice srpskih mladica od strane mudzahedina ili vec koga, pogledajte.

Znam da postoje hiljade ovakvih snimaka na sve tri strane, al mi je zao sto se ti snimci pokazuju jednostrano... dajte da vidimo malo i druge snimke.. istina boli, sto prije svi priznaju svoje grehe mozda nam i bude bolje.....
Sinan_Pasa_Hercegovac

Post by Sinan_Pasa_Hercegovac »

Svasta sam se u ratu nagledao i sam dozivio ali ovo je previse i za mene.Vec tri dana samo razmisljam o ovim momcima .Biti svezan,prije toga pretucen i cekati taj rafal... Nemam rijeci ...
Zamisljam sebe u nihovoj poziciji.. Boze kazni sve zlocince

hajdar

Post by hajdar »

bane wrote:Postovani forumaši, hteo bih da iznesem svoj komentar, na ovu temu. Strashno je ono sto se moglo videti na snimku, mada to i nije nista novo za ljude koji su rat preziveli, nagledali su se toga svaki dan. Ono sto bi hteo da kazem jeste da ja kao srbin osudjujem i trebaju svi koji su ucestvovali u ovome da odgovaraju. Al hteo bih da cujem i komentare bosnjaka ili hrvata na ove snimke koje cete moci da vidite ili fotografije na ovom web sajtu:

1. pod GALERIJA imate
2.fotografije
3.video
4.audio

p.s. medju snimcima cete takodje naci ekzekuciju dvojice srpskih mladica od strane mudzahedina ili vec koga, pogledajte.

Znam da postoje hiljade ovakvih snimaka na sve tri strane, al mi je zao sto se ti snimci pokazuju jednostrano... dajte da vidimo malo i druge snimke.. istina boli, sto prije svi priznaju svoje grehe mozda nam i bude bolje.....
apsolutno se slazem da treba da se prikazu svi zlocini koji su pocinjeni u agresiji na BiH, ali ova dva slucaja se ne mogu porediti zbog toga sto je u Srebrenici na onakav nacin ubijeno oko 7.000 ljudi (izvinjavam se ukoliko nisam naveo pravi broj)!!!

jos nesto, na hayatu je bio intervju sa jednom gospodjom iz bg koja je kasetu proslijedila do haskog tribunala jos u decembru 2004. godine. takodjer, ona kao razlo sto se kaseta nije prije nasla u medijima, navodi sigurnost nekih osoba, kao i skrivanje iste od strane vlasti u scg!!!
risno

Post by risno »

Srbe govore nismo samo mi cineli zlocine vec i balije.

Nacisti u Njemackoj govore nismo samo mi cineli zlocine vec i Englezi, Amerikanci bombadrovanjem Drezdena i drugih Njemackih gradova.

Ko je u pravu nacisti koji su poceli rat ili ovi sto kazu da su nacisti krivi?
gavrilo

Post by gavrilo »

risno wrote:Srbe govore nismo samo mi cineli zlocine vec i balije.

Nacisti u Njemackoj govore nismo samo mi cineli zlocine vec i Englezi, Amerikanci bombadrovanjem Drezdena i drugih Njemackih gradova.

pazi sa tim poredjenjima, da ti se ne vrate kao bumerang
kub lajkan

Post by kub lajkan »

hajdar wrote:jos nesto, na hayatu je bio intervju sa jednom gospodjom iz bg
Nataša Kandić!
Poglavica

Post by Poglavica »

Sva ratovanja su uzasna, ali ratovanja imaju pedesatak godina i svoje zakone - sta se ne smije raditi:
civilno stanovnistvo, zene, djeca straci i dr. se ne smiju ubijati - cak ni "humano"

hocu reci rat je rat, kad je do toga vec "moralo" doci sve jedinice su se morale strogo - STROGO - pridrzavati Zenevskih konvencija.

I moji su se borili , ali mi smo uzimalo samo skalpove porazenim Englezima. Drugo nismo radili, a to u Srebrenici i na drugim mjestima su uzasi - uzasi poimanja i shvatanja.

Na svim stranama je bilo uzasa - manjih i vecih razmjera - ubiti jednog covjeka nepravedno je uzas. SVI - svi koji su sokaljali ruke moraju pred sud i pred neovisne sudove.
summeja

Post by summeja »

bane wrote:Postovani forumaši, hteo bih da iznesem svoj komentar, na ovu temu. Strashno je ono sto se moglo videti na snimku, mada to i nije nista novo za ljude koji su rat preziveli, nagledali su se toga svaki dan. Ono sto bi hteo da kazem jeste da ja kao srbin osudjujem i trebaju svi koji su ucestvovali u ovome da odgovaraju. Al hteo bih da cujem i komentare bosnjaka ili hrvata na ove snimke koje cete moci da vidite ili fotografije na ovom web sajtu:

1. pod GALERIJA imate
2.fotografije
3.video
4.audio

LAŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽ !!!!!!!!!!
¨"dajte da vidimo malo i druge snimke"-tipično srbski...u prijevodu:nismo samo mi klali..sve strane su...hahahahaha,fuuj gadite mi se!!!!!!!!
bosniaque

Post by bosniaque »

hajmo raja forumashi jedno pitanje za sve nas, mozemo mi ovde na forumu pisati koliko hocemo ali... KOLIKO JE NAS BOSNJAKA POSJETILO POTOCARE PROUCILI FATIHU UBIJENIM CIVILMA pocinjem od sebe nisam ni ja bio jos, to je sramota za sve nas bosnjake :roll:
jacika

Post by jacika »

bosniaque wrote:hajmo raja forumashi jedno pitanje za sve nas, mozemo mi ovde na forumu pisati koliko hocemo ali... KOLIKO JE NAS BOSNJAKA POSJETILO POTOCARE PROUCILI FATIHU UBIJENIM CIVILMA pocinjem od sebe nisam ni ja bio jos, to je sramota za sve nas bosnjake :roll:
DA U PRAVU SI,
JA U AVGUSTU IDEM DA POSJETIM POTOCARE
risno

Post by risno »

Image
bane

Post by bane »

summeja wrote:

1. pod GALERIJA imate
2.fotografije
3.video
4.audio

LAŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽ !!!!!!!!!!
¨"dajte da vidimo malo i druge snimke"-tipično srbski...u prijevodu:nismo samo mi klali..sve strane su...hahahahaha,fuuj gadite mi se!!!!!!!!

hehehehehe summeja , tvoj odgovor je tipičan za glupaka, pa i u Srbiji ima njih 70 % koji kažu " Srebrenica LAŽŽŽŽŽŽŽŽŽ, to je namještaljka muslimana, nije tamo niko ubijen.....to su izmislili"..... To što ti kažeš da je to LAŽ i što oni kažu da je LAŽ, ne znači da se to nije desilo. Nego da tebi (njima) treba snage, volje i pameti da nešto priznate. To što pokušavate da žmurite nad tim neće učiniti da to nestane, nego će vas čekati kao prva slika kad otvoris oči......POGLEDAJ MALO šta ima na onoj adresi, znam da je teško i da boli kad neko u tvoje ime ubije nekoga ni krivog ni dužnog, za koga nemaš pojma ni ko je ni šta je....
JBT

Post by JBT »

Osudjujem svako ubistvo u toku rata.
Bane, sve ove slike i videa, sa te stranice koju si linkovao, mogu biti manipulacija i propaganda, a i ne moraju. Isto vrijedi za sve u BiH.
Dakle, ne treba se palit na prvu.
Zbog toga postoji Haag. On je mjerodavan. Sta nam od njega dodje, tako nam je.
Nego, je li onaj uhapseni svjedok isporucen Haag-u?
bane

Post by bane »

JBT

nisam levat, nikad ne nalećem na prvu. Ne kažem da je ono na linku sve tačno i sve korektno, al kažem gde ima dima ima i vatre. Postoje i linku Haskog trbunala tone i tone video zapisa, koji se mogu vidjeti slobodno. Poenta moja cijelog posta je da će nam svima biti bolje što se prije izoluju ekstremisti sa sve tri strane, jer da je po njima. Danas bi u Sarajevu i Visokom sve cure morale nositi šamije i poželjne brade kod muškaraca. Po Banjaluci bi se nosile majice sa likovima zločinaca i kokarde, po Mostaru bi se nosale crne kosulje i slavio Ante Pavelic.... al srećom ima više ovog normalnog naroda pa to nije slučaj, al još uvijek se osjeća njihovo prisustvo u BiH, treba se nesto učiti da se njihov uticaj marginalizuje, čak šta više napraviti jednu dobru sprdnju sa njima. Hteli mi to ili ne oni još uvijek imaju velikog uticaja na politiku u BiH, zato nam je sad ovako.....Smijem da se kladim u 500 KM, da će i na sledećim izborima pobjediti HDZ;SDA I SDS, jednostavno ne mogu da vjerujem, kako narod više ne shvaća neke stvari......
JBT

Post by JBT »

"Danas bi u Sarajevu i Visokom sve cure morale nositi šamije i poželjne brade kod muškaraca. Po Banjaluci bi se nosile majice sa likovima zločinaca i kokarde, po Mostaru bi se nosale crne kosulje i slavio Ante Pavelic.... "

-Nema sanse da se to dogodi u Sarajevu i Visokom. Mada Visoko jest kriza.
Po BL se nose majice sa likovima ratnih zlocinaca i kokarde.
Po Mostaru se nose crne kosulje i slavi A. Pavelic, tu i tamo.

Ovo je stvarnost. Bez izjednacavanja. Ako cemo realno.

"Postoje i linku Haskog trbunala tone i tone video zapisa, koji se mogu vidjeti slobodno. "

-Pa to nam linkuj. Zasto zaobilazis kao kisha oko Kragujevca?

Sa ostalim dijelovima posljednjeg ti texta se slazem.
Smrt fasizmu

#50 CNN: Srebrenica Masacre Video made Public!!

Post by Smrt fasizmu »

PROSTO NEVJEROVATNO KAKO SU BALKANCI GLUP I ZATUCAN NAROD... NE MOGU DA VJERUJEM DA JOS UVIJEK IMA BUDALA KOJE MISLE DA SVIJET I AMERIKA RAZMISLJAJU O BOSNI I HERCEGOVINI. PA ZNATE LI, JADNICI, DA 99,99999% AMERIKANACA NI NE ZNA STA JE JE BOSNA I HERCEGOVINA A KADA IM KAZES DA JE DRZAVA MISLE DA JE U AFRICI I DA U NJOJ ZIVE LJUDOZDERI, A NE DA ZNAJU NESTO O SREBRENICI I O ONOME STO SE DESILO U NJOJ PRIJE DESET GODINA?
PA, JADNICI, KAKO VAM NIJE VISE JASNO DA VAS TO SAMO VASI GOSPODARI KOJI SU NAPRAVILI ROBOVE OD VAS STRASE I PREPADAJU SA SREBRENICAMA I OSTALIM STRATISTIMA DA BI BILI MIRNO I POSLUSNO ROBLJE I DA NE BI TRAZILI HLJEBA KOJEG STE GLADNI? A, STO SE TICE CNN-a PA ONI TAKVIM VIJESTIMA POPUNJAVAJU RUPE U PROGRAMU IZMEDJU DVA PEDOFILSKA SUDJENJA MAJKLU DZEKSONU...

POGLEDAJTE SLEDECE PODATKE, NI O NJIMA U AMERICI NIKO NE RAZMISLJA IAKO SE RADI O STOTINAMA HILJADA I MILIONIMA MRTVIH, ALI TO NI AMERIKU NI SVIJET NIMALO NE ZANIMA, A NE DA IH ZANIMA SREBRENICA I NEKOLIKO HILJADA POBIJENIH:

Indonezija (1965-1966, 1972, 1999) – Oko 500.000 pretežno članova Komunističke partije Indonezije ili njenih sledbenika;
između 200.000 i 300.000 stanovnika Istočnog Timora;
Burundi (1972) - Između 100.000 I 200.000 pripadnika plemena Hutu je ubijeno u etničkim sukobima;
Kambodža (1975-1979) - Ubijeno između jednog i tri miliona stanovnika;
Irak (1987-1988) – Ubijeno oko 100.000 Kurda;
RUANDA (1994) - Oko 800.000 ljudi je likvidirano za MANJE OD TRI MJESECA;
Sudan - Od 1983 je ubijeno oko dva miliona ljudi i likvidacije se nastavljaju;
DR Kongo – U protekle četiri godine je ubijeno 3,5 miliona ljudi, a sukobi i dalje traju.

ZA SVIJET I ZA AMERIKU NI OVE GORE NAVEDENE CIFRE NISU GENOCID, A NE SREBRENICA...
LAZU VAS IZETBEGOVICI, BOBANI I KARADZICI I DRZE VAS U ROPSTVU.... TO JE JEDINA ISTINA, A TO CETE, MOZDA, SHVATITI KADA OVI NACISTI PONOVO ORGANIZUJU KRVOPROLICE NA BALKANU I KADA VAM BUDE KASNO... A, MOZDA, I NECETE JER BALKANCU JE LAKSE UTJERATI U GUZICU NEGO U GLAVU...
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!!
Post Reply