CNN: Srebrenica Masacre Video Made Public!!
-
The_Fluid
#1 CNN: Srebrenica Masacre Video Made Public!!
CNN je takodjer objavio razgovor sa majkom (navodeci njeno puno ime i prezime) jednog od ubijenih, koji su prikazani na snimci.
Prikazan je prvi dio snimke, gdje izvode momke, tjeraju ih da legnu na travu i pucaju im iznad glave, zatim se voditelj izvinjava i kaze da zbog stravicne snimke oni nece, za razliku od srbijanske TV, prikazati snimke ubijanja bosanskih muskaraca, muslimana.
Koliko god stravicno bilo, komentator CNN-a se pita zasto je bas sada ta snimka prikazana i govori da je to prva snimka, sa tako jasno prikazanim licima ubica i nevinih zrtava, govoreci da su medju zrtvama obicni ljudi koji su bili u bosanskoj armiji, doktori, pravnici, inzenjeri, ujedno govoreci da je ovo prvo suocenje Srbije i njihovih gradjana u video obliku sa masakrom kojeg su pocinili njihovi vojnici prije deset godina.
--
Da li je jos neko gledao ovo na CNN-u?
Prikazan je prvi dio snimke, gdje izvode momke, tjeraju ih da legnu na travu i pucaju im iznad glave, zatim se voditelj izvinjava i kaze da zbog stravicne snimke oni nece, za razliku od srbijanske TV, prikazati snimke ubijanja bosanskih muskaraca, muslimana.
Koliko god stravicno bilo, komentator CNN-a se pita zasto je bas sada ta snimka prikazana i govori da je to prva snimka, sa tako jasno prikazanim licima ubica i nevinih zrtava, govoreci da su medju zrtvama obicni ljudi koji su bili u bosanskoj armiji, doktori, pravnici, inzenjeri, ujedno govoreci da je ovo prvo suocenje Srbije i njihovih gradjana u video obliku sa masakrom kojeg su pocinili njihovi vojnici prije deset godina.
--
Da li je jos neko gledao ovo na CNN-u?
-
kub lajkan
#2 Re: CNN: Srebrenica Masacre Video Made Public!!
Evo maloprije isti sadržaj emitovao HTV.
Bila i izjava Borisa Tadića u smislu "okrutni zločini su počinjeni u naše nacionalno ime"... Zanimao me nastavak, da vidim hoće li biti uobičajene amortizacije u smislu "ali su zločinjeni počinjeni na svim stranama", međutim ostatak izjave nije emitovan. Treba potražiti punu izjavu...
Bila i izjava Borisa Tadića u smislu "okrutni zločini su počinjeni u naše nacionalno ime"... Zanimao me nastavak, da vidim hoće li biti uobičajene amortizacije u smislu "ali su zločinjeni počinjeni na svim stranama", međutim ostatak izjave nije emitovan. Treba potražiti punu izjavu...
-
Tariq_rambo
Stvarno je dobro pitanje ZAŠTO se sad odjednom nakon 10 godina pojavila ta snimka.
Sve mi tu smrdi, zašto nije prije objavljivana.
Garant se čekalo da se malo situacija smiri, pa da se krene s postepenim degradiranjem RS, i dokazivanjem učešća "demokratske Srbije"
Ne znam, ali sumnjam da je neko tek sad došao do tih snimaka, znači da su se ti podaci i prije znali,
Neko nešto muti.
Garant se čekalo da se malo situacija smiri, pa da se krene s postepenim degradiranjem RS, i dokazivanjem učešća "demokratske Srbije"
Ne znam, ali sumnjam da je neko tek sad došao do tih snimaka, znači da su se ti podaci i prije znali,
Neko nešto muti.
-
The_Fluid
Tacno, i tu izjavu je prenio i CNN, evo upravo ide nastavak, prvo komentator a onda i odgovorni ljudi iz NATO-a.
Covjek kaze da je traka duga 2 sata (120 minuta) i da je vise nego sokantna odnosno da zapanjuje, kako on kaze "casual way of killing alll those young people, from age of ten.."
Covjek kaze da je traka duga 2 sata (120 minuta) i da je vise nego sokantna odnosno da zapanjuje, kako on kaze "casual way of killing alll those young people, from age of ten.."
-
The_Fluid
Tariq_rambo wrote:Stvarno je dobro pitanje ZAŠTO se sad odjednom nakon 10 godina pojavila ta snimka.
Neko nešto muti.
Tarik, mislim da si mozda na krivom tragu, ako si u prilici potrazi posljednji broj Nacionala, i tekst o tome kako su Hrvati napravili Bljesak i Oluju, i vidjet ces da su oni u toj akciji bili samo alat u rukama Amerikanaca...
Naravno da su snimke postojale, sigurno ce se pojaviti jos snimaka i drugih vidova pisanih dokaza.
-
kub lajkan
I sad ćeš razvijati teoriju zavjere?Tariq_rambo wrote:Stvarno je dobro pitanje ZAŠTO se sad odjednom nakon 10 godina pojavila ta snimka.
Neko nešto muti.
Ti haški istražitelji neprestano skupljaju materijal, i recimo moguće je da su to nabavili tek prije par mjeseci...
-
Tariq_rambo
Čitam u današnjem Avazu da je Tadić izjavio da će se poklonuti u SRBRENICI pred žrtvama, ali krajnji cilj tog izvinjavanja (kako se može zaključiti iz intervjua) jeste da dokažu da je Srbija spremna za pripajanje EU.
Stvarno to ispadne kako se samo u dvije tri rečenice trebaju Srbi iskupiti i da se onda može ići dalje ka Evropi. Mi nemamo ništa od toga što će on NEKOLIKO MINUTA U POTOČARIMA POKAZATI SVOJE GLUMAČKE SPOSOBNOSTI.
Odmah ispod ima članak kako žene Srebrenice ne žele predstavnike Srbije da vide u potočarima. I TO JE ONO O ČEMU SAM JA PISAO PRIJE NEKI DAN, JER TO BI STVARNO BIO VELIKI ŠAMAR ZA NJIH.
Valjda su to zaslužile da svu ljagu srpskog naroda ne treba prati u Srebrenici.
Stvarno to ispadne kako se samo u dvije tri rečenice trebaju Srbi iskupiti i da se onda može ići dalje ka Evropi. Mi nemamo ništa od toga što će on NEKOLIKO MINUTA U POTOČARIMA POKAZATI SVOJE GLUMAČKE SPOSOBNOSTI.
Odmah ispod ima članak kako žene Srebrenice ne žele predstavnike Srbije da vide u potočarima. I TO JE ONO O ČEMU SAM JA PISAO PRIJE NEKI DAN, JER TO BI STVARNO BIO VELIKI ŠAMAR ZA NJIH.
Valjda su to zaslužile da svu ljagu srpskog naroda ne treba prati u Srebrenici.
-
Toozla
...evo priloga sa msnbc...Da li je jos neko gledao ovo na CNN-u?
1. klikni na link
http://video.msn.com/video/p.htm?setcp=b
2. klik na News-Weather
3. klik na NBC News
4. klik na video War crimes tape
-
Tariq_rambo
Ne mislim to, nego me interesuje zar to nije moglo biti ranije urađeno. Nama je u interesu da se to što prije dokaže, jer koliko znam tužba protiv SCG (ex yu) ne pomjera se.kub lajkan wrote:I sad ćeš razvijati teoriju zavjere?Tariq_rambo wrote:Stvarno je dobro pitanje ZAŠTO se sad odjednom nakon 10 godina pojavila ta snimka.
Neko nešto muti.
Ti haški istražitelji neprestano skupljaju materijal, i recimo moguće je da su to nabavili tek prije par mjeseci...
-
The_Fluid
Ne mislim to, nego me interesuje zar to nije moglo biti ranije urađeno. Nama je u interesu da se to što prije dokaže, jer koliko znam tužba protiv SCG (ex yu) ne pomjera se.
Tarik,
ja bih prije rekao da nam je u interesu da se dokaze do kraja, ma koliko god to trajalo i da treba istrajati na tome, kao sto su Jevreji istrajali i jos uvijek istrajavaju u trazenju dokaza za zlocine pocinjene za vrijeme Drugog svjetskog rata i hapsenju zlocinaca koji su ih pocinili.
Znaci bolje je da se pojavila, nego da se nije pojavila.
-
Tariq_rambo
Šta više reći, toliko se toga reklo samo na ovom forumu, što laički što naučno, sa izjavama, slikama, linkovima, snimcima, itd. da se ne može ostati ravnodušan u svemu tome. Onda se čovjek upita kako neko normalan može osporavati ono što se desilo u Srebrenici, i zar se može nešto o tome slagati. To nije nikome potrebno i krajnje je vrijeme da se jednom za svagda kaže u sva tri naroda istina o Srebrenici, da se u krivično zakonodavstvo uvede krivično djelo OSPORAVANJE SREBRENICE, da se javne izjave o tome kako se tamo nije desio pokolj i genocid inkriminiraju. To nama treba, a izvinjenje za ono što se desilo ne postoji. Uz to uhvatiti glavno odgovorne za režiju tog zločinca. Samo tako možemo naprijed, a izvinjenje na ovaj način kako će biti je samo laž i ulizivanje Evropi.
-
Tariq_rambo
Hvala Bogu,The_Fluid wrote:Ne mislim to, nego me interesuje zar to nije moglo biti ranije urađeno. Nama je u interesu da se to što prije dokaže, jer koliko znam tužba protiv SCG (ex yu) ne pomjera se.
Tarik,
ja bih prije rekao da nam je u interesu da se dokaze do kraja, ma koliko god to trajalo i da treba istrajati na tome, kao sto su Jevreji istrajali i jos uvijek istrajavaju u trazenju dokaza za zlocine pocinjene za vrijeme Drugog svjetskog rata i hapsenju zlocinaca koji su ih pocinili.
Znaci bolje je da se pojavila, nego da se nije pojavila.
-
digger
Obzirom da nema bas mnogo svjedoka oko uloge Milosevica u dogadjajima, pretpostavljam da je taj video cuvan kao najjaci adut za optuzbu protiv njega. CNN veceras isti objavio na glavnim vijestima u 18 sati.Tariq_rambo wrote: Ne mislim to, nego me interesuje zar to nije moglo biti ranije urađeno. Nama je u interesu da se to što prije dokaže, jer koliko znam tužba protiv SCG (ex yu) ne pomjera se.
-
meho_sikira
#16 CNN: Srebrenica Masacre Video Made Public!!
Stravicno, steta sto nema vise ovakvih snimaka da se ljudima malo otvore oci da se ne zaboravi sta je bilo. LJudi kazu rat bio prosao treba zaboraviti sto nije bas ok npr. zidovi cak 60 godina nakon rata znaju sta je bilo od 1939-45 a svemu tome je doprinijelo zato sto su tada davne 45 ovakvi snimci otkriveni i prikazani , mada je veoma tesko gledati ovakve snimke citao sam na jednom forumu kaze: "jedna zena je prepoznala svoga sina u grupi koji su streljani". Nebi zelio nikakvu mrznju siriti ali kad bi meni djete neko ubio mislim hmm pa i taj sin i cerka od karadzica hodaju po bosni jednostavno bi bilo zub za zub oko za oko. Pozdrav drustvo Meho_Sikira
-
pegaz
Zar ljudi nama trebaju ovi snimci da nam pokazu svu zivotinjsku narav tih zlocinaca.Naravno da ne trebaju.Raja koja je bila tu za vrijeme rata zna odlicno kakva je varijanta biti cetnik i sta su cetnici.Naravno ovim snimcima treba lupati u celo non-stop srbe i njima kao maloj djeci u citanke stavljati da su njihovi majmuni ubijali djecu.Ovo mi lici na dobro tempiran trenutak za objavljivanje ovih snimaka.Ipak postoji strategija a ne zavjera kao sto je neko htio predstaviti.Najstrasnija stvar je ako se glumcu Tadicu dozvoli dolazak u Potocare.Ali mi smo cudan narod.Pa ljudi nama zamalo Ceca nije dosla svirati a pojedincima u pravu ste i treba ovih snimaka pa makar da vise ne dozvolimo sebi da nam nekakve Karleuse i ine pjevac-kurvice traze od djece da dignu ruke u pljesak.Sjeme im se zatrlo.A i onima koji ih dovode da lafo nesto pjevaju.
-
Drug_Tito
Dobro su se sjetili pokazati. Zadnji dana sam stalno pratio vijesti i provjeravao stranice ali nista nisam nasao na glavnim Americkim medijima. Ali haj dobro su se sjetili, ali Americki narod ce na to reci "aaa ja konto da samo crnci zive u Ruvandi".
-
Toozla
....evo, sad su stavili novi prilog sa vecerasnjih vjesti.....u prilogu se pojavljuje i majka jednog od ubijenih....Toozla wrote:...evo priloga sa msnbc...Da li je jos neko gledao ovo na CNN-u?
1. klikni na link
http://video.msn.com/video/p.htm?setcp=b
2. klik na News-Weather
3. klik na NBC News
4. klik na video War crimes tape
.
.
.
4. klik na video Video captures war atrocity
-
risno
-
kikic
Bosnjaci...
Ako zelite dobro svojoj djeci, ovaj snimak, kao i sve ostale do kojih dodjete, sprzite na DVD i odlozite ga na sigurno mjesto...
Kad vam djeca malo porastu, pokazite im DVD, neka znaju...
Meni je djed pricao o dogadjajima u WW2, nisam mu bas vjerovao, i zato su nam se ponovo dogodili ovi snimci...
NE DOZVOLITE DA SE VASOJ DJECI OVO PONOVI!!!
Ako zelite dobro svojoj djeci, ovaj snimak, kao i sve ostale do kojih dodjete, sprzite na DVD i odlozite ga na sigurno mjesto...
Meni je djed pricao o dogadjajima u WW2, nisam mu bas vjerovao, i zato su nam se ponovo dogodili ovi snimci...
-
Frutek
Slažem se Kikiću! Nikad da se zaboravi!!!!!!!!!!!!!!!!kikic wrote:Bosnjaci...
Pamtit za dobrobit naše djece!!!
-
dawud
Ovi snimci su nesto novo za one naivne koji nisu svjesni sta se desilo u Bosni,za vecinu Bosnjaka koji svakodnevno gledaju kako ima najmilije vade iz masovnih grobnica razasutim sirom Bosne ovo nije nista novo.
Ali je svakako jedna potvrda,jedan dobar dokaz na sudu da su cetnicke snage iz Srbije izvrsile agresiju na nasu zemlju a isto tako da se zaključiti da je glavni inkubator četništva,glavni izvor zla,izvor mržnje,najgore ljudske devijacije srpska pravoslavna crkva i njihovi bolesni svestenici.
Sva cetnicka orgijanja isla su uz njihov blagoslov.
Interesuje me u kakvog i kojeg boga ove zivotinje vjeruju.
Ali je svakako jedna potvrda,jedan dobar dokaz na sudu da su cetnicke snage iz Srbije izvrsile agresiju na nasu zemlju a isto tako da se zaključiti da je glavni inkubator četništva,glavni izvor zla,izvor mržnje,najgore ljudske devijacije srpska pravoslavna crkva i njihovi bolesni svestenici.
Sva cetnicka orgijanja isla su uz njihov blagoslov.
Interesuje me u kakvog i kojeg boga ove zivotinje vjeruju.
- bosan
Zaboravlja se ,zaboravlja i to brzo. A to dusmani jedva i cekaju da mi zaboravimo.Zar trebamo i dalje da se bojimo nasih koljaca koji slobodno hodaju ovom zemljom.Zar ih trebamo pustiti da zive u miru posle svega sta su nam uradili.Trebamo zatvoriti oci i usta zbog bratstva i jedinstva.Ma jebo bratstvo i jedinstvo kad smo mi poklani i rastjerani.Mi moramo zivjeti jedni sa drugim ali istina treba da se zna.Kod nasih komsija i susjeda osjecaj krivice se ne nazire,valjda cekaju na stav matice pa ce i oni da zauzmu isti.I predsjednik Srbije sa jos par govnara treba da dodje u Srebrenicu da se pokloni zrtvama a zemlja mu vri od ubica i ratnih zlocinaca.Hocemol i to dozvolit ?